Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران گفت: با کسب مجوز از وزارت علوم، دوره دکتری رشته «برنامه‌ریزی آمایش سرزمین» در دانشکده جغرافیا راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو و به تقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، کرامت‌اله زیاری، رئیس دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران گفت: برنامه رشته برنامه‌ریزی آمایش سرزمین در دوره دکتری در دانشکده جغرافیا طراحی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند سال روی این برنامه کار کردیم تا اینکه این رشته در دانشگاه تهران و سپس در وزارت علوم هم تصویب شد. اکنون سرفصل دروس آن مشخص شده و به تصویب رسیده است.

 

زیاری افزود: مجوز ایجاد این رشته در شورای برنامه‌ریزی دانشگاه تهران تصویب و صادر شده و منتظر جلسه شورای گسترش وزارت علوم هستیم تا مجوز نهایی را دریافت کنیم.

رئیس دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران ابراز امیدواری کرد: به‌زودی با کسب مجوز از وزارت علوم، دوره دکتری رشته برنامه‌ریزی آمایش سرزمین در دانشکده جغرافیا راه‌اندازی می‌شود و در این رشته نسبت به دانشجو پذیرش اقدام خواهد شد.

وی تاکید کرد: رشته برنامه‌ریزی آمایش سرزمین از مهمترین رشته‌های بین‌رشته‌ای مورد نیاز کشور است و برای اولین بار در کشور در دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران ایجاد می‌شود. برنامه و سرفصل‌های این رشته در دانشکده جغرافیا تعریف و با انعقاد تفاهم‌نامه با دانشکده اقتصاد، علوم اجتماعی و کارآفرینی ایجاد شده است.

رئیس دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران با اشاره به اهمیت رشته‌های بین‌رشته‌ای در رشد و توسعه کشور گفت: باید به سمت رشته‌های بین‌رشته‌ای برویم و از تجارب و همکاری دانشکده‌ها استفاده کنیم. در این ارتباط لازم است از نظریه‌ها، مدل‌ها و تکنیک‌های مختلف برای توسعه کشور استفاده کنیم، چون رشد و توسعه ملی، منطقه‌ای و محلی نیازمند ایجاد و گسترش رشته‌های بین‌رشته‌ای است.

زیاری افزود: امروز دانشگاه‌های جهان به سمت بین‌رشته‌ای بودن حرکت می‌کنند و دانشکده‌های ما هم باید با یکدیگر در تعامل باشند و رشته‌های بین‌رشته‌ای جدید در راستای حل مسائل جامعه ایجاد کنند.

وی بازنگری رشته‌ها و سرفصل‌ها و دروس را در کنار ایجاد بین‌رشته‌ای‌های جدید، یک ضرورت برشمرد و گفت: باید علاوه بر ایجاد رشته‌های جدید در جهت حل مسائل کشور، رشته‌ها و سرفصل‌های موجود نیز مورد بازنگری قرار گیرند و در این بازنگری‌ها، برنامه‌ها، سرفصل‌ها، دروس و رشته‌های بین‌رشته‌ای به‌خصوص با رویکرد کارآفرینی مدنظر باشد.

 

زیاری از بازنگری تمام رشته‌های کارشناسی‌ارشد و دکتری در دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران خبر داد و گفت: در این بازنگری، ضمن توجه به موضوع کارآفرینی، پتانسیل‌ها و نیاز‌های ملی، منطقه‌ای و محلی کشور و همچنین استاندارد‌های جهانی را مدنظر قرار دادیم.

رئیس کارگروه علوم جغرافیایی دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم تاکید کرد: بازسازی رشته‌های گذشته و ایجاد رشته‌های جدید باید همه در این راستا باشند که ضمن برخورداری از مبانی، الگو‌ها و تکنیک‌های علمی به‌روز دنیای علم و آنچه در دانشگاه‌های معتبر و سطح یک جهانی مطرح است، بتوانند مشکلات محلی و منطقه‌ای و ملی را حل کنند.

رئیس دانشکده جغرافیا از راه‌اندازی رشته‌گرایش‌های گردشگری به عنوان یکی دیگر از برنامه‌های این دانشکده در راستای ایجاد رشته‌های بین‌رشته‌ای نام برد و گفت: رشته گردشگری در دوره کارشناسی و همچنین در دوره دکتری با عنوان «گردشگری-برنامه‌ریزی فضایی» در شورای برنامه‌ریزی دانشگاه تهران تصویب شده و برای اخذ مجوز راه‌اندازی به وزارت علوم ارسال شده است.

وی یادآور شد: رشته گردشگری یک رشته بین‌دانشکده‌ای است، ولی در دروس از ظرفیت دانشکده‌های دیگر مثل اقتصاد، مدیریت، کارآفرینی و علوم اجتماعی استفاده می‌شود. رشته گردشگری دارای گرایش‌های گردشگری فرهنگ، اقتصاد، مدیریت و گردشگری گرایش برنامه‌ریزی فضایی است که گردشگری فرهنگ در دانشکده علوم اجتماعی، گردشگری اقتصاد در دانشکده اقتصاد، گردشگری مدیریت در دانشکده مدیریت و گردشگری برنامه‌ریزی فضایی می‌تواند در دانشکده جغرافیا برگزار شود.

رئیس کارگروه علوم جغرافیایی دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم با بیان اینکه دانشکده جغرافیا یک دانشکده کامل و یک دانشکده مبتنی بر برنامه‌ریزی است، اظهار داشت: رشته‌های علوم جغرافیایی بسیار وسیع هستند و همه سطوح ملی در حوزه‌های آب، زمین، گسل، شیب، سیلاب، کلان‌شهرها، کاربری اراضی و به طور کلی مدیریت و سازمان‌دهی شهر و روستا و اقلیم و سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی و ژئومورفولوژی و جغرافیای سیاسی و مخاطرات محیطی و ... را شامل می‌شود و باید بین‌رشته‌ای‌های جدید مورد نیاز کشور در این حوزه‌ها و حوزه‌های مرتبط راه‌اندازی شود.

زیاری در پایان گفت: علاوه بر رشته‌های موجود که بیشتر ماهیت بین‌رشته‌ای دارند و رشته‌های جدید در دست اقدام، پیگیر ایجاد دوره دکتری مخاطرات محیطی به صورت یک رشته میان‌رشته‌ای هستیم که در حال حاضر این رشته در دوره کارشناسی‌ارشد برگزار می‌شود.

وی همچنین ایجاد بین‌رشته‌ای‌ها در حوزه گردشگری با عنوان اکوتوریسم و ژئوتوریسم را از برنامه‌های در دست اقدام دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران نام برد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: زیاری رشته بین رشته ای گردشگری دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران برنامه ریزی آمایش سرزمین رشته های بین رشته ای دانشکده جغرافیا دوره دکتری وزارت علوم راه اندازی سرفصل ها رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۳۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدگاه اساتید دانشگاه تهران درباره تحول در علوم انسانی

دریافت 48 MB

به گزارش خبرنگار مهر، نشست ۵ ساعته خانه گفتگوی تحول در علوم انسانی با حضور بیش از ۸۰ استاد برجسته و چهره‌های علمی و فرهنگی کشور در سالن شهید سلیمانی دانشگاه تهران برگزار شد.

محمد مقیمی استاد دانشکده مدیریت و رییس دنشگاه تهران در این نشست گفت: اجتهاد علمی در حوزه تحول علوم انسانی یعنی اینکه دو بال قدرت نظریه پردازی و جسارت و جرأت و پذیرش ریسک که عمدتا ناظر بر اجرای این مقوله در محیط دانشگاه است را مدنظر داشته باشیم و این موضوع را با جدیت در دانشگاه دنبال کنیم. در راستای این دغدغه، شورای تحول علوم انسانی در شورای عالی انقلاب فرهنگی شکل گرفت و یک دوره مدیریتی را پشت سر گذاشت و امروز در دوره جدید مدیریت شورای تحول علوم انسانی که آقای دکتر عاملی استاد محترم دانشگاه تهران مسئولیت آن را پذیرفتند، دوره‌ای تازه را در زمینه تحول در علوم انسانی آغاز کرده‌ایم.

در ادامه این نشست سعید رضا عاملی رییس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران گفت: دانشجویان المپیادی های فیزیک و ریاضی اکثرا در رشته های فیزیک و ریاضی تحصیل می کنند و همه تمایلات به سمت رشته های پزشکی، مهندسی های پول ساز و رشته هایی که به لحاظ کسب و کار و به شئون اجتماعی در جایگاه بالایی قرار دارند است.

مهدی الوانی رییس سابق دانشکده مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی نیز در این نشست گفت: یک نوعی شبکه های دانش آفرینی بین دانشگاهیان ایجاد کنیم این شبکه ها باید ایجاد شود و اداره بازی و ستاد درست کردن فایده ندارد، استادان ما با یکدیگر ارتباط ندارند و این یعنی ما شبکه های دانش آفرینی نداریم.

کد خبر 6092279

دیگر خبرها

  • تصویب راه‌اندازی دانشکده خانواده در دانشگاه‌های شهید بهشتی و شریف همچنین تهران
  •  برنامه ریزی و حسن تدبیر را در اولویت قرار دهید
  • حذف ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری
  • فراخوان جذب دانشجوی دکتری در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی
  • تمدید مهلت نام‌نویسی بدون آزمون در مقطع دکتری تخصصی
  • اطلاعیه جدید سازمان سنجش درباره آزمون مقطع دکتری ۱۴۰۳
  • ضرورت ایجاد ساختار مناسب برای پیاده‌سازی علوم انسانی با جهان‌بینی الهی
  • دیدگاه اساتید دانشگاه تهران درباره تحول در علوم انسانی
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • سرمایه گذاری انرژی های تجدید پذیر در استان اصفهان