Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@01:08:00 GMT

نگاه مالزی به بخش فناوری در پیمان آکوس

تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۰۴۶۱۰

نگاه مالزی به بخش فناوری در پیمان آکوس

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از آسیا تایمز، زمانی که رهبران استرالیا، انگلیس و آمریکا مشارکت امنیتی سه جانبه خود موسوم به "استرانگا" (AUKUS) را روز ۱۵ سپتامبر اعلام کردند، نخست وزیر مالزی با صدور بیانیه‌ای نگرانی خود را درباره تاثیر آن بر ثبات در جنوب شرقی آسیا اعلام کرد.

وزیر امور خارجه و وزیر دفاع مالزی نیز جداگانه با صدور بیانیه‌ای از موضع نخست وزیر حمایت کرده و ریسک‌های یک رقابت تسلیحاتی و هسته‌ای بخصوص در دریای جنوبی چین را مورد تاکید قرار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با وجود ملاحظات مالزی درباره پیمان آکوس، دولت این کشور همچنان از تعمیق روابط با هر سه کشور مزبور استقبال کرده است. زیردریایی‌های هسته‌ای هم تنها بخشی از پیمان سه کشور استرالیا، انگلیس و آمریکا (آکوس) است اما مساله مهمتر برای مالزی و سایر کشورهای جنوب شرقی آسیا، جنبه‌های فناوری این پیمان است که دورنمای راهبردی منطقه را تغییر خواهد داد.

توافق آکوس شامل زیردریایی‌هایی با سوخت هسته‌ای – و نه زیردریایی با سلاح هسته‌ای – است اما اولین باری است که یک کشور که سلاح هسته ای ندارد، این زیردریایی‌های با سوخت هسته‌ای را دریافت خواهد کرد و این مساله شک و تردیدهایی درباره اشاعه هسته‌ای و پادمان‌های حقوقی بین‌المللی ایجاد می کند.

هر چند نگرانی مالزی در خصوص منع اشاعه سلاح های هسته ای ممکن است نابجا باشد، اما پوتراجایا در هراس از رقابت تسلیحاتی ناشی از این توافق تنها نیست. وزارت امور خارجه اندونزی نیز نگرانی عمیق خود را از ادامه رقابت تسلیحاتی در منطقه ابراز کرده است. حتی سنگاپور و ویتنام نیز که اغلب در رسانه‌ها از آنها به عنوان طرفدار توافق آکوس یاد می‌شود، نشان داده‌اند که در این زمینه محتاط هستند.

پوتراجایا در همین حال به استقبال از روابط نزدیکتر دوجانبه و چندجانبه با واشنگتن، لندن و کانبرا ادامه داده است. تلاش مالزی برای ساختن روابطی بر اساس منافع در کنار تلاش برای حفظ شبکه‌های روابط با قدرت‌های رقیب یکی از عناصر مهم رویکرد سیاست خارجی این کشور بوده است. در همین ارتباط، مالزی درصدد حل مشکلات خود با پکن در دریای جنوبی چین هم بوده است.

مالزی برای حفظ فضای ژئوپلتیک میان آمریکا و شریکانش از یک سو و چین از سوی دیگر، نیازمند تشدید تعاملات دیپلماتیک با همه طرفها خواهد بود. این امر مستلزم نگاه به روندهای پیرامون تحولات فناوری است و پیمان آکوس این نکته را آشکار می کند. فناوری زیردریایی هسته‌ای برای استرالیا تنها "ابتکار اول" در چهارجوب این توافق است و در آینده همکاری‌هایی در زمینه های سایبری، هوش مصنوعی و کوانتوم نیز خواهد بود. در این زمینه‌ها فرصت‌های همگرایی و همکاری بین مالزی و سه کشور یاد شده وجود دارد. مهمترین و عملی‌ترین نقطه برای ورود به این عرصه، اقتصاد دیجیتال است.

مالزی از طریق ایجاد یک نقش در این حوزه، نقشی راهبردی در حوزه فناوری میان قدرت‌های رقیب به دست می آورد. این کشور با تمرکز و فعالیت در این حوزه در کنار سایر کشورهای آسه‌آن نه تنها آینده دیجیتال این کشور را طراحی خواهد کرد بلکه به منطقه هم در پرهیز از تبعات جدایی بین چین و آمریکا کمک خواهد کرد. 

برچسب‌ها انگلیس انرژی هسته ای کوالالامپور کانبرا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انگلیس انرژی هسته ای کوالالامپور انگلیس انرژی هسته ای کوالالامپور کانبرا هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۴۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کابل: هیچ گروه تروریستی در افغانستان فعال نیست

وزیر دفاع حکومت طالبان در دیدار با هیئت مالزی اظهار داشت در افغانستان هیچ گروه تروریستی از جمله داعش فعال نیست. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «ملامحمد یعقوب» وزیر دفاع حکومت طالبان با هیئتی از مالزی شامل نمایندگان وزارت‌های خارجه، دفاع، کشور و نماینده ویژه نخست وزیر این کشور دیدار و گفتگو کرد.

وزیر دفاع حکومت طالبان در این دیدار گفت هیچ گروه تروریستی و مخربی از جمله داعش در افغانستان فعال نیست.

ملایعقوب همچنین تاکید کرد حکومت افغانستان به کسی اجازه نمی‌دهد که از خاک این کشور علیه دیگر کشورها استفاده شود.

وی با اشاره به برخورد خوب مردم و دولت مالزی با پناهجویان افغان گفت مالزی یک کشور قدرتمند و بزرگ اسلامی است و امیدواریم که روابط دو کشور بیش‌تر گسترش یابد.

وزارت دفاع حکومت طالبان در بیانیه‌ای اظهار داشت هیئت مالزی نیز ضمن قول همکاری همه جانبه با افغانستان، تصریح کرد که آنچه را از نزدیک مشاهده کرده‌اند به مقامات کشورشان انتقال می‌دهند.

طالبان: خاک افغانستان امن است و علیه کشوری استفاده نخواهد شدطالبان: اجازه تهدید از خاک افغانستان علیه همسایگان را نمی‌دهیمپاکستان: اولویت اسلام‌آباد مبارزه با تهدیدات تروریستی از خاک افغانستان است

«زلینا کوی» نماینده ویژه نخست‌وزیر مالزی برای افغانستان هفته گذشته در رأس هیئتی شامل نمایندگان دفتر نخست‌وزیری و وزرات‌های دفاع، امور داخلی و خارجه این کشور با «محمد عبدالکبیر» معاون سیاسی نخست‌وزیر حکومت طالبان دیدار کرد.

زلینا در این دیدار با اظهار اینکه هدف از این سفر گسترش مناسبات افغانستان و مالزی است، گفته بود: مقامات این کشور در رابطه با افغانستان نظر مثبت دارند و آماده همکاری با هیئت حاکمه در بخش‌های مختلف هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲۰۰ تاجر آفریقایی برای توسعه تجارت شناسایی شد
  • انتقال شرکت‌های مهم چینی به مالزی
  • کابل: هیچ گروه تروریستی در افغانستان فعال نیست
  • ناتو، قلدر ۷۵ساله
  • انتقاد چین از تاثیرات منفی گسترش «آکوس» بر صلح و ثبات منطقه
  • بازدید هیات مالزی از کمک ها به زلزله زدگان هرات
  • واکنشی به ادعاهای عجیب هسته‌ای کریمی قدوسی
  • واکنش نوری قزلجه به ادعاهای عجیب کریمی قدوسی
  • واکنش روسیه به مانور نظامی ناتو در نزدیکی مرز روسیه
  • واکنش نوری قزلجه به ادعاهای عجیب کریمی قدوسی درباره برنامه هسته ای ایران