Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-08@19:18:25 GMT

گفت‌وگوهای وین برای لغو تحریم‌ها

تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۰۴۶۴۳

گفت‌وگوهای وین برای لغو تحریم‌ها

به گزارش خبرآنلاین، حسین امیرعبداللهیان در یادداشتی با عنوان «گفتگوهای وین برای لغو تحریم ها» نوشت:

ایران جدی است و حسن نیت دارد. نتبجه عملی و ملموس را در لغو تحریم ها می داند.

مسیری که طی شد

پس از شش دور مذاکره فشرده در وین که به دلیل زیاده خواهی و مواضع زیاده خواهانه آمریکا به موفقیت نرسید، اکنون در آستانه شروع دور جدیدی از مذاکرات هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف اصلی این مذاکرات احقاق حقوق ملت ایران و رفع همه تحریم هاست. تحریم هایی که به صورت یک جانبه و فراسرزمینی از سوی آمریکای خارج شده از برجام اعمال گردیده است.

آمریکا در هشتم ماه مه ۲۰۱۸ به صورت یک جانبه از برجام خارج شد؛ اقدامی که در سطح بین المللی به عنوان عملی غیرقانونی شناسایی و محکوم گردید. اجماعی بین المللی وجود دارد که این گونه رفتارهای ضد قانونی ایالات متحده، نادیده گرفتن کامل قوانین بین المللی و منشور ملل متحد و در راستای تخریب چندجانبه گرایی و تهدید بزرگی برای صلح و امنیت بین المللی است.

علی رغم روی کار آمدن دولت جدید ایالات متحده، نه تنها تمام تحریم های غیرقانونی و یک جانبه پا بر جا مانده است، بلکه سیاست اعمال تحریم علیه ایران تداوم یافته است. پر واضح است که هدف از این اقدامات آمریکا، جلوگیری از بهره مندی ایران، سایر اعضای برجام و جامعه بین المللی از حقوق و امتیازات مصرح در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ملل متحد است. البته دولت های سه کشور اروپایی طرف برجام، علی رغم غیر قانونی و غیر قابل قبول دانستن این رویکرد آمریکا، در عمل با سکوت و بی عملی خود، با آن رویکرد همراهی کرده اند. اقدامات مخرب ایالات متحده و همراهی سه کشور اروپایی، برجام را ناکارآمد کرده است و همه مزایای اقتصادی این توافق را برای ایران از بین برده است. اینها واقعیات تلخ چند سال گذشته است که باید چراغ راهی برای آینده باشد.

تداوم رویکرد تخریبی دولت ترامپ در دولت فعلی آمریکا، این سؤال جدی را ایجاد کرده است که آیا دولت آمریکا واقعاً اراده‌ای برای اجرای تعهدات خود دارد و آیا آماده است تا از سیاست های شکست خورده قبلی دست بردارد؟ پاسخ به این سؤال با توجه به رویکرد و اقدامات ایالات متحده در ماه های گذشته، دشوار به نظر نمی رسد.  

هیچ کس نمی تواند جدیت و حسن نیت ایران را در پایبندی به تعهدات کامل زیر سؤال ببرد. در پی خروج غیر قانونی آمریکا و وضع تحریم ها، ایران با حسن نیت از انجام اقدامات جبرانی خودداری کرد و با توجه به درخواست اعضای باقی مانده برجام و اتحادیه اروپا به عنوان هماهنگ کننده توافق هسته ‌ای، به توقف اجرای تعهدات خود در چارچوب برجام متوسل نشد تا از این طریق سایر اعضای برجام بتوانند شرایط منفی ناشی از خروج آمریکا را جبران کنند. با این حال با توجه به استمرار این  وضعیت غیرسازنده و پس از یک سال صبر راهبردی، به دلیل افزایش تحریم های ایالات متحده و نیز عدم پایبندی سه کشور اروپایی به تعهدات، برای ایران چاره ای باقی نماند جز این که از حقوق خود وفق بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام استفاده کند و اجرای بخشی از تعهدات خود را به صورت مرحله ای از هشتم ماه مه ۲۰۱۹ متوقف سازد.

با عدم تغییر وضعیت و در فقدان اقدامی مؤثر از سوی طرف های ذیربط برجام و با توجه به سابقه تأسف بار ایجاد شده، مجلس شورای اسلامی ایران قانون «برنامه اقدام راهبردی لغو تحریم ها و حفظ منافع ملت ایران» را در تاریخ دوم دسامبر ۲۰۲۰ تصویب کرد. این قانون دولت را مکلف کرد که در صورت تداوم عدم پایبندی اعضای برجام به تعهد خود، اجرای تمامی تعهدات داوطلبانه ایران ذیل برجام به تدریج متوقف شود مگر این که سایر طرف های برجام تعهدات کامل خود را در عمل به اجرا در آورند.

مسیر پیش روی مذاکرات وین

جمهوری اسلامی ایران علیرغم تمامی بدعهدی های غرب در برجام، مجدداً به منظور نشان دادن حسن نیت و با هدف غایی لغو تحریم های یک جانبه و غیرقانونی، اکنون آماده گفت وگوی نتیجه محور برای دستیابی به "توافق خوب" با ۱+۴ می باشد.

جمهوری اسلامی ایران ایران در این راه "حسن نیت" و عزم جدی داشته و دارای اراده لازم برای رسیدن به یک توافق خوب در وین می باشد.

در چارچوب این فرایند، هرگز نباید فراموش کرد که آمریکا عامل اصلی ایجاد وضعیت فعلی است. در چهار سال گذشته، کاخ سفید برای از بین بردن برجام از هیچ تلاشی فروگذار نکرد و این ایران بود که تمام توان خود را برای زنده نگاه داشتن این توافق به کار بست. آنچه که در شش دور مذاکرات قبلی برای ایران آشکار شد این است که ایالات متحده هنوز درک درستی از این واقعیت ندارد که بدون رفع همه تحریم هایی که علیه ملت ایران در دوران پس از خروج این کشور از برجام اعمال کرده است، راهی برای بازگشت به برجام ندارد.

قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد از همه کشورهای عضو می خواهد «اقداماتی که ممکن است برای حمایت از اجرای برجام مناسب باشد، از جمله با انجام اقداماتی متناسب بر اساس برنامه اجرایی مندرج در برجام و این قطعنامه، از اقداماتی که اجرای تعهدات ذیل برجام را تضعیف می کند بپرهیزند».

هدف اصلی مذاکرات پیش رو باید اجرای کامل و مؤثر برجام و با هدف عادی سازی روابط تجاری و همکاری های اقتصادی پایدار با جمهوری اسلامی ایران باشد. بدیهی است برای بازگشت به برجام، ایران باید بتواند به طور کامل از لغو تمامی تحریم ها منتفع شود. ایران آمادگی دارد تا در صورت ارائه تضمین، بررسی خسارات و لغو مؤثر و قابل راستی آزمایی تحریم ها، اقدامات جبرانی خود را متوقف کند.

بازگشت احتمالی آمریکا به برجام مورد توجه ما نخواهد بود مگر این که تضمین هایی ارائه گردد که تجربه تلخ گذشته تکرار نخواهد شد و شرکای اقتصادی ایران بتوانند با اطمینان خاطر وارد تعاملات اقتصادی پایدار و بدون نگرانی با ایران شوند.

 آنچه که در مذاکرات آتی مشخص می باشد این است که ایران با حسن نیت وارد مذاکرات می شود تا به یک توافق خوب برسد انا درخواست های فرابرجامی را نخواهد پذیرفت و جمهوری اسلامی ایران در مورد موضوعات فراتر از برجام وارد مذاکره نخواهد شد.

مایلم مجددا تأکید کنم که این فرصت، پنجره ای نیست که تا ابد باز بماند و آمریکا و سه کشور اروپایی می بایست به خوبی این را درک کنند. جمهوری اسلامی ایران در کنار تلاش متین، قوی و فعال دیپلماتیک برای لغو تحریم های ظالمانه ایالات متحده، هم زمان برنامه مؤثری برای خنثی سازی تحریم ها و در سایه برنامه توسعه پایدار اقتصادی کشور دارد.

بی تردید تهران به همان میزان که متعهد به عدم انحراف برنامه صلح آمیز هسته ای خود است، متعهد به حفظ و صیانت از دستاوردهای دانشمندان و صنعت هسته ای صلح آمیز خویش نیز می باشد و علیرغم تحریم های غیر قانونی و غیر انسانی، نیز دست از توسعه همه جانبه کشور در عرصه های صنعتی، تجاری، دریانوردی، فضایی، دفاعی، علم و فناوری، رشد فزاینده اقتصادی و …برنخواهد داشت.

 ما معتقدیم توافق ممکن و در دسترس است اگر اراده سیاسی طرف های مقابل نیز در عمل وجود داشته باشد.

علیرغم بدعهدی های غرب و بی اعتمادی به رویکرد و سیاست های غیر سازنده کاخ سفید، جمهوری اسلامی ایران با "اراده واقعی" و "حسن نیت" در دور جدید مذاکرات وین تلاش خواهد کرد به «توافق خوب»، پایدار و قابل راستی آزمایی موثر در حوزه لغو تحریم ها دست یابد. تیم مذاکره کننده هسته ای جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از حسن نیت و جدیت و منطق مذاکراتی تامین کننده منافع و حقوق ملت ایران در وین و در میز مذاکرات فعالانه حضور دارد. من وهمکارانم نیز به پشتیبانی کامل از تیم مذاکره کننده و مذاکره کننده ارشد آقای دکتر باقری که دارای تجربه بالای مذاکراتی در این موضوع است، مشغولیم و در صورت لزوم با همتایان خود رایزنی بیشتری خواهم داشت.

۳۱۱۳۱۱

کد خبر 1577865

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: حسین امیرعبداللهیان جمهوری اسلامی ایران سه کشور اروپایی ایالات متحده لغو تحریم ها بین المللی ملت ایران توافق خوب یک جانبه حسن نیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۴۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه مذاکرات آتش‌بس غزه در قاهره در میان خوش‌بینی آمریکا

رسانه‌های مصری شامگاه سه‌شنبه از ادامه مذاکرات آتش‌بس غزه در قاهره با حضور هیئت‌های مذاکره کننده خبر دادند.

به گزارش ایسنا، ادامه مذاکرات آتش‌بس غزه با حضور هیئت‌های دوحه، واشنگتن، حماس و هیئت امنیتی مصر در روز سه شنبه در حالی صورت گرفت که ارتش رژیم صهیونیستی از صبح سه‌شنبه برای اشغال بخش فلسطینی گذرگاه زمینی رفح بین غزه و مصر که گذرگاه اصلی برای ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه است، تلاش کرد. این مساله منجر به بسته شدن این گذرگاه از هر ۲ سمت شد. بسته شدن این گذرگاه منجر به وخامت مشکلات ۲.۴ میلیون فلسطینی در غزه از جمله یک میلیون آواره خواهد شد به ویژه اینکه به گفته سازمان ملل انبارهای مواد غذایی در نوار غزه تنها برای یک تا چهار روز کافی است.

به نقل از خبرگزاری فلسطینی «سما»، همزمان منابع آگاه در قاهره اعلام کردند ویلیام برنز، مدیر آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) سه‌شنبه برای شرکت در مذاکرات آتش‌بس غزه به قاهره بازگشت. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که آمریکا درباره امکان رسیدن به توافق آتش‌بس در غزه خوشبین است.

آمریکا بر این باور است که با ازسرگیری مذاکرات در قاهره طی امروز چهارشنبه، می‌توان اختلافات باقی مانده بین اسرائیل و حماس را در مذاکرات بر سر آخرین پیشنهاد آتش بس برطرف کرد.

۲ منبع مصری گفته‌اند هر پنج هیئت شرکت کننده در مذاکرات آتش‌بس در روز سه شنبه(حماس، اسرائیل، ایالات متحده، مصر و قطر) در قاهره، به ازسرگیری مذاکرات واکنش مثبت نشان دادند و انتظار می‌رود که دیدارها صبح امروز چهارشنبه ادامه یابد.

به گفته یک منبع آگاه، بیل برنز، رئیس سیا، قرار است امروز از قاهره به اراضی اشغالی سفر کند تا با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و مقامات اسرائیلی دیدار کند.

به ادعای متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا حماس خواسته‌های اضافی را در پاسخ خود به پیشنهاد آتش‌بس ارائه کرده است.

شامگاه دوشنبه جنبش حماس از قبول پیشنهاد قطر و مصر درباره تبادل اسرا و آتش‌بس خبر داد.

میلر گفت آمریکا به تمام طرف‌ها توضیح داد که می‌خواهد هرچه سریع‌تر توافق امضا شود.

جان کربی، مشاور روابط استراتژیک در کاخ سفید نیز گفت کاخ سفید درباره امکان رفع شکاف‌ها و اختلافات بین حماس و رژیم صهیونیستی خوش‌بین است.

وی مدعی شد که صهیونیست‌ها با حسن نیت مذاکره می‌کنند.

کربی تاکید کرد: شکاف‌هایی را که در ساختار اصلاح شده توافق آتش‌بس وجود دارد، می‌توان برطرف کرد اما نمی‌توانیم درباره چارچوب زمانی توافق نهایی پیش‌بینی داشته باشیم. با این حال امیدواریم که به زودی این اتفاق بیفتد.

پیش از این جنبش حماس به رژیم صهیونیستی هشدار داد مذاکرات کنونی قاهره آخرین فرصت در مقابل بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم و خانواده‌های اسرای صهیونیست برای بازگرداندن فرزندان خود خواهد بود وگرنه به سرنوشت «رون آراد» خلبانی که هواپیمایش در سال ۱۹۸۶ بر فراز لبنان سقوط کرد، دچار خواهند شد. سرنوشت این خلبان همچنان مبهم است.

به گفته منابع، هیئت‌های قطر و آمریکا به مذاکرات خود با هیئت‌های مصر و حماس ادامه می‌دهند و تلاش‌های مصر برای رسیدن به آتش‌بس در غزه ادامه دارد. طرف مصری به هیئت اسرائیلی اعلام کرد باید تنش را برای ممانعت از عواقب منفی آن متوقف کند.

سه‌شنبه هیئت مذاکره کننده رژیم صهیونیستی وارد قاهره شد. این در حالی است که تظاهرات صهیونیست‌ها در مقابل وزارت جنگ در تل‌آویو ادامه دارد و آنها خواهان دادن اختیارات بیشتر به هیئت مذاکره کننده برای رسیدن به معامله تبادل اسرا با مقاومت فلسطین هستند.

روزنامه عبری هاآرتص گزارش داد هیئت اسرائیلی شامل اعضایی از ارتش، دستگاه موساد و شاباک است.

در این راستا بنی گانتس، عضو کابینه جنگ ژیم صهیونیستی شامگاه سه‌شنبه از هیئت مذاکره کننده این رژیم در قاهره خواست برای رسیدن به توافق تبادل اسرا با حماس نهایت تلاش خود را به کار گیرد.

وی گفت: تیم مذاکره کننده‌ای که به قاهره رفته است تنها اختیار شنیدن را ندارد بلکه باید برای رسیدن به معامله تبادل اسرا تلاش کند. ما هرگز ناامید نمی‌شویم و اجازه ورود مسائل سیاسی در این پرونده مقدس را نمی‌دهیم.

اپوزیسیون و طرف‌هایی در دولت رژیم صهیونیستی می‌گویند بنیامین نتانیاهو در هرگونه توافق احتمالی با حماس برای تحقق اهداف سیاسی خود و ماندن در قدرت کارشکنی می‌کند.

گانتس درباره عملیات رفح در جنوب نوار غزه گفت: این عملیات نظامی که روز دوشنبه شروع شد ادامه خواهد داشت و در صورت لزوم گسترش می‌یابد.

این در حالی است که هشدارهای بین‌المللی نسبت به پیامدهای فاجعه بار حمله به رفح به دلیل وجود ۱.۵ میلیون فلسطینی در آنجا افزایش یافته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جمهوری‎‌خواهان کنگره در پی تحریم دیوان کیفری بین‎‌المللی هستند
  • امیرعبداللهیان: در مسیر تدوین نقشه راه برای بازگشت روابط طبیعی ایران و مصر هستیم
  • ادامه مذاکرات آتش‌بس غزه در قاهره در میان خوش‌بینی آمریکا
  • از مذاکره در تهران تا احیای برجام در واشنگتن؟!
  • ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم ها نزدیک است؟ | یک دیدگاه متفاوت درباره مثلث ایران، آژانس و آمریکا
  • تصمیم عجیب آمریکا برای تحریم دیوان بین المللی لاهه
  • سعید لیلاز: افشای فایل صوتی ظریف، عمدی بود
  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • فیلم| آمریکا از برجام خارج شده است و به تعهدات خود عمل نکرده است
  • درس‌های خانم دیپلمات؛ هیچ‌تضمینی وجود ندارد!