Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل ازایمنا، آلودگی هوا معضلی جهانی است که برای سالیان طولانی مورد توجه تمامی ساکنان کره زمین قرار داشته است. آثار ناخوشایند ناشی از این بحران چه بر گیاهان، چه جانوران و چه انسان‌ها کاملاً مشخص است و به طرق گوناگونی هم‌چون از بین رفتن گیاهان، بروز بیماری‌های دردناک و مرگ‌های ناگوار خود را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتشار ذرات بسیار ریز و معلق از جمله دود و گردوغبار، همچنین گازهای گلخانه‌ای هم‌چون مونوکسید کربن، دی‌اکسید نیتروژن، گوگرد دی‌اکسید و اوزون در هوا از اصلی‌ترین عوامل آلاینده هوا محسوب می‌شود و با تخریب بیش‌ازحد محیط زیست، کاهش روزافزون تنوع زیستی و خطرات سلامتی بسیار زیادی همراه است.

از سوی دیگر تشدید آلودگی هوا به دنبال سرد شدن هوا در فصول سرما و بروز وارونگی دما (این‌ورژن) خصوصاً طی چند سال اخیر بسیار قابل توجه بوده است و همواره از راه رسیدن پاییز و زمستان، در کنار تمامی زیبایی‌های بی‌نظیری که با خود به همراه می‌آورد، همیشه موجی از مه‌دودها و تشکیل سطحی پوششی بر فراز شهرها را به ارمغان می‌آورد. هرچند وارونگی دما تنها مختص فصول سرد نیست و در فصل‌های گرم نیز اتفاق می‌افتد، سنگینی هوای سرد باعث پایداری بیشتر آن می‌شود و عمق خط آلاینده‌ها را تا ارتفاعات پایین‌تر حتی تا ۴۰۰ متر و پایین‌تر می‌رساند.

به این ترتیب، آلودگی هوا و تأثیرات ناشی از آن در هر برهه زمانی به یکی از دغدغه‌های اصلی جهان و مقابله با آن به یکی از مهم‌ترین اقدامات جهانی تبدیل شده است تا جایی که مناطق مختلف در سراسر جهان سعی دارند با ارائه راهکارهای مفید و خلاقانه تا حد ممکن محدوده منطقه‌ای خود و اطراف آن را از این معضل حفظ کنند. در ادامه با تعدادی از این اقدامات آشنا می‌شویم.

برج جاذب کربن در تایوان

در سال ۲۰۱۹، وینسنت کالبو، یکی از معماران مشهور اهل پاریس، اعلام کرد که تا پایان سال ۲۰۲۱ شهر تایپه، پایتخت تایوان، میزبان یکی از برج‌های طراحی شده توسط وی خواهد بود که قادر به جذب سالانه بیش از ۱۳۰ تن کربن است.

این برج پیچ‌درپیچ ۲۱ طبقه که در منطقه تجاری تایپه بنا شده، دارای گواهینامه لید و نیز استاندارد پیشرو در طراحی محیطی و انرژی بوده و ۲۳ هزار رأس درخت در آن کاشته شده است. از سوی دیگر بالکن‌های این ساختمان عظیم میزبان گیاهان بومی منطقه است که بدون شک نقش بسزایی در بهبود کیفیت هوای منطقه ایفا خواهد کرد. از جمله دیگر امکانات برج جاذب کربن تایوان عبارت است از بامی پوشیده از پنل‌های خورشیدی، کانال‌های تهویه طبیعی، لامپ‌های ال‌ای‌دی و سیستم جمع‌آوری آب باران.

آتن و فیلترهای عظیم تصفیه‌کننده هوا

شهردار آتن در سال ۲۰۱۹ از مردم تقاضا کرد که در راستای کاهش آلودگی هوا و کاهش اثرات جزایر گرمایی به کاشت درخت و گسترش فضاهای سرسبز در محل زندگی خود اقدام کنند. استقبال گسترده مردم شهر از این ایده به حدی فراگیر شد که در طول یکسال شهر در پوششی از فضاهای سرسبز قرار گرفت.

با این حال مقامات شهری پا را فراتر از این تلاش گذاشته و به نصب چهار فیلتر پاک‌کننده هوا در اطراف یکی از بزرگ‌ترین و آلوده‌ترین مکان‌های آتن یعنی میدان عمومی آن اقدام کردند. قدرت هر یک از فیلترهای نصب‌شده در این میدان برابر با قدرت ۷.۵ درخت بالغ با توانایی جذب سالانه ۱۴۰ گرم ذرات ریز معلق در هوا است و بدین‌ترتیب فیلترهای مذکور نقش و عملکرد ۳۰ درخت را برعهده دارند.

گرافیتی‌های ضدآلودگی در لهستان

دیوارهای سرتاسر شهرهای ورشو، گدانسک و کراکوف در لهستان میزبان گرافیتی‌های زیبا و جذابی است که در نقاشی آن‌ها از رنگ‌های تصفیه‌کننده آلودگی استفاده شده است. هر مترمربع از این رنگ‌های کاربردی که اصطلاحاً به آن‌ها فتوکالیستی گفته می‌شود قادر با جذب ۰.۴۴ گرم اسید نیتریک است؛ ماده‌ای بسیار سمی که اتومبیل‌ها، نیروگاه‌ها و کارخانه‌ها آن را منتشر می‌کنند.

۳۷۴ متر مربع از این نقاشی‌ها می‌تواند عملکردی مشابه با ۳۷۴ رأس درخت را ایفا کند و بدین‌ترتیب یکی از مهم‌ترین ابتکارات موجود برای هر شهری در راستای مقابله با آلودگی هوا محسوب می‌شود.

اسپانیا و شهرک‌های خودکفا

شهر کاتالونیا در اسپانیا میزبان شهرک‌هایی خودکفا، مجهز به تمامی ادارات، امکانات، فروشگاه‌ها، مدارس و فضاهای سرسبزی است که تردد خودروها در آن‌ها مجاز نیست. ساکنان این شهرک‌ها اجازه استفاده از هیچ‌گونه وسیله نقلیه موتوری را ندارند و دارندگان خودرو در آن‌ها وسایل نقلیه خود را در پارکینگ‌های زیرزمینی پارک می‌کنند و برای ادامه مسیر یا تردد در سرتاسر شهرک از دوچرخه یا پیاده‌روی استفاده می‌کنند. هر یک از شهرک‌های خودکفای این منطقه دارای ۹ بلوک ساختمانی در فضایی سرسبز و مملو از گیاهان و درختان است که برای ساکنان آن هوایی پاک و تازه به ارمغان می‌آورد. ویژگی‌های منحصربه‌فرد این شهرک‌ها با کاهش ۲۵ درصدی سطح دی‌اکسید نیتروژن همراه بوده و همین امر نقش بسزایی در کاهش قابل توجه میزان آلودگی هوا در این شهر ایفا کرده است.

کد خبر 640195 برچسب‌ها کلانشهر آلودگی هوا محیط زیست جهان شهر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: کلانشهر آلودگی هوا محیط زیست جهان شهر آلودگی هوا شهرک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۵۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق

کیفیت هوا در کلان‌شهر تهران امروز با قرار گرفتن روی شاخص ۷۴ در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سنجش کیفیت هوا امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در دستگاه سنجش کیفیت هوای ایستگاه اسلام‌شهر با شاخص ۱۱۲، ناسالم (نارنجی) قرار دارد.

بر این اساس سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه‌های آتی‌ساز با شاخص ۵۲، اتوبان محلاتی منطقه ۱۴ با شاخص ۶۴، امام خمینی با شاخص ۶۴، باغستان شهریار با شاخص ۷۶، پارک رازی با شاخص ۵۲، پاسداران با شاخص ۸۶، پاکدشت با شاخص ۵۵، پردیس با شاخص ۸۰، پونک با شاخص ۶۹، پیروزی منطقه ۱۳ با شاخص ۹۰، پیشوا با شاخص ۵۳، تهران پارک شکوفه با شاخص ۷۹، چشمه با شاخص ۷۶، دانشگاه تهران با شاخص ۸۶، دانشگاه شهید بهشتی با شاخص ۷۴، رباط‌کریم با شاخص ۶۳، ژئوفیزیک با شاخص ۵۳، در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

همچنین ایستگاه‌های ستاد بحران منطقه هفت با شاخص ۷۷، سرخه‌حصار با شاخص ۶۰، سلامت با شاخص ۹۲، شادآباد منطقه ۱۸ با شاخص ۸۶، شریف منطقه دو با شاخص ۹۹، شهرری منطقه ۲۰ با شاخص ۶۸، شهرداری منطقه دو با شاخص ۶۴، شهرداری منطقه چهار با شاخص ۸۱، شهرداری منطقه ۱۱ با شاخص ۸۹، شهرداری منطقه ۱۹ با شاخص ۹۴، شهرداری منطقه ۲۱ با شاخص ۵۳، شهرداری منطقه ۲۲ با شاخص ۷۵، شهریار با شاخص ۶۵، فرمانداری شهرری با شاخص ۷۳، قدس با شاخص ۵۷، قرچک با شاخص ۷۶، گلبرگ منطقه هشت با شاخص ۵۸، لواسانات با شاخص ۷۲، مسعودیه منطقه ۱۵ با شاخص ۶۴، ملارد با شاخص ۸۰، منطقه ۱۵ با شاخص ۸۴، میدان فتح منطقه ۹ با شاخص ۷۹، ورامین با شاخص ۶۵ و وردآورد منطقه ۲۲ با شاخص ۸۳ در موقعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند. ایستگاه دماوند با شاخص ۳۱، علم و صنعت با شاخص ۳۱، در موقعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 749055

دیگر خبرها

  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • بزرگ‌ترین شهرهای جهان ۲۰۲۴ بر اساس جمعیت و مساحت
  • گرد و غبار آسمان شهرهای جنوب آذربایجان‌غربی را فرا گرفت
  • تخلیه فضولات حیوانی رودخانه روستای همای علیا را آلوده کرد + فیلم و تصاویر
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز شنبه هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳ | هوا در این منطقه شرقی تهران پاک است
  • احیای منطقه اقتصادی جهان‌آباد بعد از ۱۴ سال/ بندر خشک در جهان‌آباد راه‌اندازی می‌شود
  • اصفهان در دو منطقه درمدار قرمز آلودگی
  • رکورد سنگین‌ترین مشت جهان شکسته شد + ویدئو
  • نشت گاز در شهرک «نقش جهان» پیشوا/مرد ۳۰ساله جان باخت