Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا بیرانوند، دروازه بان تیم ملی فوتبال کشورمان که به خاطر پرتاب دست ۶۱ متر و ۶۶ سانتی‌متری‌اش در بازی بین تیم‌های ایران و کره جنوبی در تاریخ ۲۰ مهر ۱۳۹۵ در مرحله انتخابی جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه، گواهینامه مربوط به این رکورد را از مسئولان گینس دریافت کرده، در این باره اظهار داشت: بابت اتفاقی که رخ داد خوشحالم و مطمئنم که مردم ایران هم چنین حسی دارم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یادم می‌آید اولین باری که توپ را با دست پرتاب کردم، مردم استقبال کردند و اگرآن‌ها مشوق من نبودند، دیگر پیگیر انجام این کار نمی‌شدم. مردم خیلی از من تعریف و تمجید کردند و همین باعث شد تا من این کار را تکرار کنم. خیلی سعی کردم با پرتاب دست هایم برای تیمم موقعیت سازی کنم.

اگر نمایندگان گینس به تمرینم می‌آمدند، رکوردی بیشتر از ۶۱ متر می‌زدم

بیرانوند در ادامه گفت: فکر می‌کنم آرزوی هر ورزشکاری است که چنین افتخاری را به دست بیاورد و گواهینامه ثبت رکورد گینس را بگیرد. این افتخار را به مردم کشورم تقدیم می‌کنم و دست تک تک کسانی که به من تبریک گفتند را می‌بوسم. پس از این اتفاق، خیلی‌ها به رنگ‌ها و این که من قبلا در کدام تیم بازی کردم اهمیت ندادند و از تک تک استان‌ها به من تبریک گفتند. از تبریک‌های مردم، متوجه شدم که در مسیر پیشرفت قرار دارد. این افتخار که در یک بازی ملی به دست آمد را به مردم کشورم تقدیم می‌کنم.

دروازه بان تیم ملی فوتبال گفت: فکر می‌کنم در برخی از مواقع پرتاب دست بیشتر از ۶۱ متر داشتم. نمایندگان گینس برای ثبت رکورد دروازه بان منچستر سیتی، به تمرین این تیم رفته بودند. اگر این اتفاق برای من هم رخ می‌داد که نمایندگان گینس در تمرین باشگاهم یا تیم ملی حضور پیدا می‌کردند، شاید بیشتر از این پرتاب می‌کردم. پرتاب دست ۶۱ متری ۴ سال پیش رخ داد و وقتی دیدند رکورد بالاتری وجود ندارد، گواهینامه گینس را به من دادند.

سر مسئولان فدراسیون خیلی شلوغ است و یادشان رفت به من تبریک بگویند

او در ادامه گفت: خداوند نعمت الهی به من داده است. به خیلی از دوستانم در اردوی تیم ملی گفتم که چگونه با دست توپ را پرتاب می‌کنم، اما به خاطر نوع ایستادن و تکنیک خاصی که دارد، پرتاب بلند با دست سخت است. البته دست‌های بلندی که دارم برای این کار به من کمک می‌کند.

بیرانوند درباره پرتاب هایش با مُشت گفت: زمانی که کی روش سرمربی تیم ملی بود، با سوریه بازی کردیم و دروازه بان تیم ملی سوریه با مشت توپ را پرتاب می‌کرد. در یک جلسه دروازه بان سوریه پرتاب با مشت را به من یاد داد و من هم گفتم در بازی امروز بعد از ظهر این پرتاب را انجام می‌دهم.

دروازه بان تیم ملی در پاسخ به این که چرا صفحه فدراسیون فوتبال و تیم ملی درباره ثبت رکورد او در گینس اقدامی نکردند گفت: برخی از دوستانم در این مورد از من سوال کردند و برای خودم هم جای سوال بود. به هر حال باید آن‌ها (مسئولان فدراسیون) را درک کرد، زیرا خیلی سرشان شلوغ است و زحمت می‌کشند. این اتفاق ملی بود و اگر چنین کاری انجام می‌شد، با من انرژی می‌دادند. حتی ۲، ۳ روز بعد از ثبت رکورد هم صفحه‌های تیم ملی و فدراسیون را چک کردم، اما انگار من را یادشان رفته بود. فکر می‌کنم امشب یا فردا یادشان بیاید.

امیری باعث بهتر شدن پرتاب دست هایم شد

او درباره گلی که برابر لبنان دریافت کرد: آن اتفاق طبیعی و اشتباه محاسباتی بود. در آن صحنه با دستم مدافعان را وادار کردم که سر جای خودشان بمانند. بعد که با بازیکنان صحبت کردم، گفتند که به خاطر این که دستت را بالا بردی ما عقب نیامدیم. حتی صادق محرمی گفت وقتی دستت را دیدم، برگشتم تا بازی را دوباره شروع کنی. نمی‌خواهم خودم را توجیه کنم و بعد از بازی از مردم هم عذرخواهی کردم، زیرا اگر به لبنان می‌باختیم، خیلی شرایط بد می‌شد. همه می‌گویند اشتباه فنی و محاسباتی دروازه بان در هر ۵، ۶ بازی ملی طبیعی است، اما من بعد از ۵، ۶ سال اشتباه کردم.

بیرانوند درباره شرایط تیم ملی گفت: تیم ملی شرایط خیلی خوبی دارد و فکر می‌کنم در حال حاضر بهترین نسل در آن بازی می‌کنند. از ۲۶ نفری که به اردو دعوت می‌شوند، فقط ۷، ۸ بازیکن در لیگ ایران بازی می‌کنند. اکنون اسکوچیچ به تمام کشور‌ها می‌رود و بازی‌های لژیونر‌ها را از نزدیک تماشا می‌کند. فدراسیون هم کمک می‌کند تا تیم ملی بدون حاشیه کارش را انجام دهد. بهمن ماه ۲ بازی سخت داریم که فکر می‌کنم سخت‌ترین بازی ما با عراق باشد، زیرا اسکلت این تیم تغییر کرده و خیلی جوان شده است. ان شاالله عراق را ببریم و صعودمان را قطعی کنیم. 

دروازه بان تیم ملی درباره پرتاب دست هایش برای وحید امیری گفت: وحید اینقدر می‌دود که باید تمام توپ‌ها را برای او بفرستم. وقتی تلفنی با وحید صحبت کردم، به او گفتم که باعث و بانی ثبت رکوردم در گینس تو بودی. در نفت تهران و بعد‌ها در پرسپولیس پرتاب دست هایم را برای بیرانوند می‌فرستادم، زیرا او خیلی دوندگی بالایی داشت. حتی در تمرینات خسرو حیدری به این موضوع معترض شد و گفت تو تمام توپ‌ها را برای امیری می‌فرستی و فقط او را می‌بینی. وحید به من کمک کرد تا پرتاب دست هایم را بهتر کنم و توپ را برای هر بازیکنی که رو به جلو حرکت می‌کند و سرعت بالایی دارد پرتاب کنم.

بیشتر بخوانید 

ثبت رکورد پرتاب دست بیرانوند در گینس، افتخار بزرگی است از اسکوچیچ خواهش می‌کنم طارمی را به تیم ملی برگرداند

بیرانوند درباره بحث و جدل اسکوچیچ و طارمی و دعوت نشدن مهاجم پورتو به اردوی تیم ملی برای بازی با لبنان و سوریه گفت: این مسائل مشکلات درون خانوادگی است. تمام بازیکنان مهدی طارمی را دوست دارند و او قطعا می‌خواهد به تیم ملی برگردد و در جام جهانی بازی کند. ما هم دوست داریم او به تیم ملی کمک کند. مطمئنا اسکوچیچ هم تلاش‌های طارمی را نادیده نمی‌گیرد. به عنوان یک دروازه بان که از عقب تیم را می‌بیند، خیلی دوست دارم که طارمی برگردد. از اسکوچیچ خواهش می‌کنم کاری کند که طارمی به تیم ملی برگردد و مطمئنم که خود اسکوچیچ هم دوست دارد این اتفاق رخ دهد، زیرا با حضور طارمی تیم ملی کامل می‌شود. امیدوارم بهمن ماه طارمی را در تیم ملی ببینم.

او درباره بازی با عراق گفت: امیدوارم در بازی با عراق جشن صعود را با حضور هواداران بگیریم. جشن صعود با حضور هواداران شیرینی خاصی دارد، اما برای بازگشت هواداران به ورزشگاه، از حالا باید تلاش کنیم. مطمئنم که عراق را می‌بریم و تیم ملی به جام جهانی صعود می‌کند.

دروازه بان تیم بواویشتا درباره تقابل خود با علی علیپور در لیگ برتر پرتغال گفت: شنبه هفته آینده با تیم علی علیپور بازی داریم. علیپور دندان تیز کرده که یک گل به من بزند. خدا را شکر تیم او از بحران خارج شده و هفته گذشته با خطایی که روی علیپور اعلام شد، ماریتیمو گل زد و بازی را برد. از موقعی که به پرتغال آمدم، هنوز علیپور و نیازمند را ندیدم و فقط تلفنی حرف زدیم، زیرا راه دور است و تمرینات به صورت فشرده برگزار می‌شود.

هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس کاری کرد که گفتم یک کیسه گونی هم دستم برسد کافی است

بیرانوند درباره طلب خود از باشگاه پرسپولیس و حکم کمیته تعیین وضعیت گفت: دوست دارم هواداران پرسپولیس برخی مسائل را بدانند تا اگر در آینده اتفاقی رخ داد، بیرانوند را مقابل هواداران قرار ندهند. ۴ سال اتفاقات خیلی خوبی را با پرسپولیس تجربه کردم و هواداران این تیم به من خیلی لطف داشتند. وقتی از پرسپولیس رفتم، ۷۵۰ هزار یورو پول وارد خزانه باشگاه کردم که به پول ایران ۱۸، ۱۹ میلیارد تومان می‌شود. در مدت ۴ سال حضورم در پرسپولیس، سرجمع ۵، ۶ میلیارد پول نگرفتم. وقتی از پرسپولیس جدا شدم، بابت آپشن‌ها و قرارداد سال‌های قبل، ۵، ۶ میلیارد از باشگاه طلب داشتم، اما متاسفانه برای پرداخت مطالبات با من همکاری نکردند و تنها راه برای دریافت پولم، شکایت بود.

او افزود: قربان پرسپولیس و هیئت مدیره اش بروم که تا دقیقه آخر پا به پای من دویدند! من همیشه می‌گفتم که با این وضعیت یک کیسه گونی هم به دست من برسد کافی است. کار‌هایی انجام دادند که می‌خواستند همان یک گونی برنج را هم به من ندهند. باشگاه پرسپولیس ۳ وکیل گرفت و مطالبات ۵ میلیاردی من را به ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان رساندند. صدری با من تماس گرفت و گفت اگر می‌شود دیگر روی حکم اعتراض نزن تا مطالبات همین ۲ میلیارد و نیم باشد و ما پولت را پرداخت کنیم، من هم گفتم چشم و اعتراض نمی‌کنم. فردای آن روز از کمیته تعیین وضعیت با من تماس گرفتند و اطلاع دادند که باشگاه پرسپولیس روی همان حکم ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی هم اعتراض زده است. با خودم گفتم آقای صدری حداقل همان یک گونی برنج را به من بده! 

دروازه بان سابق پرسپولیس گفت: می‌دانستم که اگر اعتراض یک طرفه باشد، همان ۲ میلیارد و نیم را هم به من نمی‌دهند. آن موقع پول نداشتم و از دوستانم پول گرفتم و اعتراض زدم. پرونده به کمیته استیناف رفت و آنجا حکم بدهی ۲ و نیم میلیاردی صادر شد که دوباره باشگاه پرسپولیس قصد اعتراض داشت. رئیس کمیته تعیین وضعیت هم به من گفت که کار تمام شده است و حکم تغییری نمی‌کند.

او افزود: AFC برای فدراسیون نامه زده و اجازه داده که هر سال مجوز حرفه‌ای باشگاه‌ها را برای این نهاد بفرستند. فدراسیون مجوز حرفه‌ای را برای پرسپولیس فرستاده و به باشگاه ۲ ماه فرصت داده که بدهی هایش را بپردازد و اکنون ۲ هفته فرصت باقی مانده است. با وجود این که هنوز باشگاه به من بدهکار است، با من هیچ تماسی نگرفتند. البته من هیچ وقت به خودم این اجازه را نمی‌دهم که باعث باطل شدن مجوز حرفه‌ای پرسپولیس شوم، اما مسئولان باشگاه باید با من صحبت کنند. با وضعیت اقتصادی کشور، تا چند وقت دیگر همین ۲ و نیم میلیارد هم دیگر پولی نیست.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: باشگاه پرسپولیس تیم ملی فوتبال ایران گینس دروازه بان تیم ملی باشگاه پرسپولیس بیرانوند درباره ۲ میلیارد تیم ملی فکر می کنم ثبت رکورد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۶۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخمین بازه زمانی پروسه طلاق در نبود شوهر با مشاوره حقوقی

به گزارش صدای ایران، طلاق زمانی واقع می‌شود که اولا دستور قضایی متناسب برای آن وجود داشته باشد، ثانیا صیغه طلاق بین زوجین اجرا شده باشد و در نهایت واقعه طلاق به ثبت در دفتر اسناد رسمی ازدواج و طلاق رسیده باشد. اما از این بین طلاق غیابی چه حالتی را تشکیل می‌دهد.


به صورت کلی واقعه ی قضایی زمانی غیابی فرض می‌شود، که یکی از طرفین هیچ علم و اطلاعی نسبت به وجود و اجرای آن نداشته باشد. در نتیجه نباید در هیچ یک از جلسات رسیدگی شرکت کرده و یا لایحه دفاعی تقدیم نموده باشد. سوالی که در این نوشته پاسخ خواهیم داد، عبارت است از طلاق غیابی، شرایط و مدت زمان اجرای آن.

طلاق غیابی به چه وضعیتی گفته می‌شود؟

در نظام حقوقی ایران گفته می‌شود، برای آن که موضوعی قابلیت ورود به رسیدگی قضایی را داشته باشد، حتما باید در رابطه با اختلافی بوده و یا اصطلاحا ماده نزاعی وجود داشته باشد.


این ویژگی به عنوان اثر تناظری بودن دعاوی شناخته می‌شود. و به این معناست که اولا سیستم قضایی تنها زمانی باید درگیر شود که اختلاف واقعی بین دو شخص وجود داشته باشد، ثانیا اختلاف موجود باید از طرف هر کدام از طرفین قابل دفاع باشد و در نهایت رای صادر شده، ضرورتا باید به نفع یکی از طرفین بوده باشد.


برای آن که ویژگی تنازعی بودن دعاوی رعایت گردد، لازم است که دعوا به طرف مقابل آن اعلام شود و به وی فرصت مناسب و متناسبی جهت دفاع داده شود. دفاع می‌تواند شامل حضور در محکمه و یا ارسال لوایح دفاعی باشد.


حتی تشکیل جلسه حضوری رسیدگی و دفاع طرفین نیز از بابت همین اصل تنازعی بودن است. زیرا قاضی باید به دفاعیات و شرح ماجرای اعلام شده توسط هر یک از طرفین گوش کرده و رای خود را متناسب با آن اعلام نماید.


به همین سبب است که اگر طرف مقابل در دعوا، فرصت دفاع خود را از دست بدهد، یک مرحله رسیدگی برای افزوده خواهد شد. این مرحله به عنوان واخواهی نامیده می‌شود.


واخواهی به نوعی از رسیدگی مجدد گفته می‌شود. واخواهی زمانی ایجاد می‌گردد که طرف دعوا به هیچ وجه از وجود دعوا آگاهی نداشته و به همین سبب فرصت دفاع را به دست نیاورده است.


اما چه زمانی شخص از رای قضایی ناآگاه فرض می‌شود؟ در پاسخ به این سوال باید به انواع ابلاغ‌های قضایی شامل ابلاغ واقعی و ابلاغ قانونی بپردازیم.


ابلاغ در واقع به معنای اطلاع‌رسانی اصحاب دعوا از یک واقعهی قضایی است که توسط دادگاه مربوطه انجام می‌گیرد. به عبارت ساده‌تر، زمانی که از ابلاغ صحبت می‌کنیم، مقصود همان اطلاع رسانی و اعلام است. اما چون این امر اطلاع رسانی توسط مرجع قضایی انجام می‌گیرد و با تشریفات خاصی همراه است، به عنوان ابلاغ شناخته می‌شود.


حال باید بدانید که ابلاغات قضایی ممکن است که مستقیما به مخاطب آن ارائه گردد. برای مثال برگه قضایی در زمان ابلاغ، مستقیما به شخص مخاطب تسلیم شود. در این صورت با ابلاغ واقعی مواجه هستیم.


اما ممکن است که تقدیم اوراق قضایی مستقیما به شخص مخاطب انجام نگیرد. برای مثال به یکی از اعضای خانواده وی در محل اقامتگاه نامبرده تقدیم گردد. در این صورت با ابلاغ قانونی مواجه هستیم. پس در ابلاغ‌های قانونی، اوراق قضایی مستقیما به مخاطب آن تقدیم نمی‌گردد.


دقیقا به همین سبب که در ابلاغ قانونی برگه و اوراق قضایی مستقیما به مخاطب آن ارائه نمی‌گردد، یک پیش‌فرض وجود خواهد داشت که شاید مخاطب از محتوای ابلاغ آگاه نشده باشد. در نتیجه در ابلاغ واقعی مطمئن هستیم که مخاطب از محتوای ابلاغ مطلع شده است، اما در ابلاغ قانونی، چنین اطمینان خاطری وجود ندارد.


حال اگر مخاطب در یک ابلاغ قانونی، اقدام متناسبی انجام دهد، برای مثال در جلسه رسیدگی شرکت کند یا لایحه دفاعی تقدیم نماید، مطمئن خواهیم شد که از وجود اوراق قضایی مطلع شده است. اما اگر هیچ اقدامی نیز در رابطه با آن ابلاغ انجام ندهد، پیش فرض ما برای عدم آگاهی مخاطب تقویت می‌شود.


حال فرض کنید که کلیه ابلاغ‌هایی که در طول یک دعوا به مخاطب انجام گرفته از نوع غیابی بوده باشد، یعنی هیچ کدام از اوراق قضایی مستقیم به مخاطب تقدیم نشده باشد و همچنین مخاطب در هیچ یک از جلسات رسیدگی شرکت نکرده و هیچگونه لایحه دفاعی تقدیم نکرده باشد، در این صورت رای نهایی که در پرونده صادر می‌شود نیز از نوع غیابی فرض می‌شود.


پس رای طلاق زمانی غیابی محسوب می‌گردد که خوانده دعوای طلاق، اولا هیچ یک از اوراق مربوط به پرونده را شخصا دریافت نکرده باشد، ثانیا در هیچ یک از جلسات رسیدگی شرکت نکرده باشد و در نهایت هیچ دفاع کتبی نیز نسبت به پرونده تقدیم نکرده باشد.


در این صورت رای صادره نسبت به وی غیابی خواهد بود و اثر آرای غیابی را دنبال خواهد کرد. موضوعی که در بندهای بعدی بررسی خواهیم نمود.

انواع طلاق غیابی

با طلاق غیابی در بند قبلی آشنا شدیم. دانستیم که رای طلاق زمانی غیابی محسوب می‌شود که مخاطب پرونده طلاق از وجود این پرونده هیچ آگاهی نداشته باشد، در نتیجه اولا اوراق قضایی نباید به وی ابلاغ واقعی شده باشد و ثانیا نباید در هیچ یک از جلسات رسیدگی حاضر شده و یا لایحه دفاعی تقدیم نموده باشد.


اما طلاق غیابی را می‌توان از چند جنبه مختلف تقسیم نمود، برای مثال می‌توان به انواع طلاق غیابی با توجه به طرفی که غایب است پرداخت. در این تقسیم‌بندی، طلاق غیابی ممکن است که از جانب زوج و یا از جانب زوجه واقع شده باشد. در ادامه این موارد را بررسی می‌کنیم.

طلاق غیابی از جانب زوج

در ماده 1133 از قانون مدنی آمده است که زوج می‌تواند هرگاه که بخواهد همسر خود را طلاق دهد. البته در این قانون اشاره شده است که تشریفات قانونی باید در این باره هم رعایت شود که عبارت است از درخواست از مرجع قضایی.


سپس مرجع قضایی با ابلاغ موضوع به داوری، تلاش می‌کند که بین زوجین حل اختلاف نماید. اما اگر این امر حادث نشد، حکم طلاق را برای زوجین صادر خواهد نمود.


به همین سبب حتی اگر زوج اجازه جدا شدن از همسر خود را در هر زمانی داشته باشد هم لازم است که وجود پرونده طلاق و مرحله رسیدگی و وضعیت آن به زوجه ابلاغ گردد.


همچنین با وجود آن که اصولا مخالفت زوجه به تنهایی در پرونده طلاق نمی‌تواند نتیجه موثری به همراه آورد، اما حق دفاع باید به زوجه اعطا گردد. حال چنانچه اوراق مربوط به پرونده طلاق به زوجه ابلاغ حقیقی نشده باشد، نامبرده تنظیم لایحه نکرده و آن را به مرجع قضایی تقدیم نکرده باشد و نیز در هیچ یک از مراحل رسیدگی حضور نداشته باشد، چنانچه رای طلاق صادر گردد، نسبت به زوجه غیابی خواهد بود.


طلاق غیابی از جانب زوجه

پرونده طلاق زمانی به معنای حقیقی در جریان قرار می‌گیرد، جلسات رسیدگی تشکیل می‌شود، به دفاعیات طرفین رسیدگی می‌شود و رای بر قبول یا رد دعوای طلاق صادر می‌شود که درخواست طلاق از جانب زوجه تقدیم شده باشد.


به همین سبب زمانی که درخواست طلاق را زوجه تقدیم مرجع قضایی نموده باشد، وجود پرونده قضایی حتما به زوج ابلاغ می‌شود و فرصت رسیدگی ماهوی و دفاع به هر دو طرف تقدیم می‌گردد.


پس در طلاقی که از جانب زوجه خواسته شود، امکان وجود رسیدگی غیابی به معنای واقعی آن وجود خواهد داشت. زیرا ممکن است که اوراق مربوط به پرونده طلاق به زوج ابلاغ حقیقی نشده باشد. حال اگر زوج نسبت به پرونده طلاق دفاع شفاهی یا کتبی انجام دهد، دیگر نمی‌توان گفت که رسیدگی انجام شده نسبت به وی غیابی بوده است.


در نتیجه چنانچه هیچ یک از اوراق قضایی مربوط به پرونده طلاق به زوج ابلاغ واقعی نشده باشد، نامبرده در هیچ یک از جلسات رسیدگی شرکت نکرده باشد و نیز لایحه دفاعی تقدیم ننموده باشد، رای طلاق چنانچه صادر شود، نسبت به وی غیابی خواهد بود.


همانگونه که پیش از این نیز اشاره شد، نسبت به آرای غیابی یک مرحله رسیدگی بیشتر فعال است. به نحوی که مخاطب رای غیابی می‌تواند نسبت به آن درخواست واخواهی داشته باشد. در این صورت، مرحله رسیدگی اولیه، که منجر به صدور رای غیابی شده است، یک مرتبه دیگر انجام خواهد شد.


یعنی در صورت واخواهی، رسیدگی در دادگاه در همان مرحله که منجر به صدور رای شده است مجددا انجام خواهد شد. این امر به دلیل آن است که هر دو طرف فرصت دفاع مناسب را دریافت کرده باشند.


اما اگر نسبت به این رای اعتراض واخواهی انجام نگیرد، رای طلاقی که به نفع زوجه صادر شده است، برای زوج غیابی محسوب خواهد شد. البته در نظر داشته باشیم که طلاق غیابی نسبت به زوج می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد. همچنین به این پرسش پاسخ می‌دهیم که طلاق غیابی از طرف زن چقدر طول میکشد. نکته‌ای که در بندهای بعدی به بررسی آن خواهیم پرداخت.


 

انواع طلاق غیابی توسط زوجه

در بند پیشین اشاره شد که کلیه انواع آرای قضایی ممکن است به طریق غیابی صادر شده باشد. آرای غیابی به خوانده این امکان را می‌دهد تا از یک مرحله اعتراضی مازاد به عنوان واخواهی استفاده کند. امتیازی که برای حفظ عادلانه بودن رسیدگی پیش‌بینی شده است.


حال باید اشاره کنیم که در خصوص رای طلاق، چنانچه درخواست طلاق از جانب زوج تقدیم شده باشد، تنها حالت از غیابی بودن رای همچون دیگر آرای قضایی است. اما زمانی که درخواست طلاق از جانب زوجه تقدیم و پیگیری می‌گردد، حالت‌های چندگانه و متفاوتی برای طلاق غیابی قابل فرض خواهد بود. موضوعی که در این بخش به آن خواهیم پرداخت.

طلاق غیابی به دلیل عدم دسترسی به زوج

همانطور که پیش از این اشاره شد، درخواست زوجه برای طلاق، تنها زمانی پذیرفته می‌شود که به یکی از دلایل قانونی منضم باشد. به عبارت دیگر، زوجه نمی‌تواند هرگاه که بخواهد نسبت به طلاق از زوج اقدام نماید.


دلایل قانونی که زوجه می‌تواند به آن‌ها استناد کند، صرف‌نظر از داشتن وکالت در طلاق، شامل چند ماده قانونی محدود از قانون مدنی هستند. این موارد عبارتند از ترک انفاق توسط زوج، غیبت طولانی مدت و بدون عذر موجه زوج و استناد به یکی از مصادیق عسر و حرج.


ترک انفاق به حالتی گفته می‌شود که زوج از عهده پرداخت هزینه‌های زندگی مشترک و هزینه‌های شخصی زوجه برنیاید. در این صورت زوجه می‌تواند درخواست الزام زوج به پرداخت نفقه را داشته باشد و در صورت تخطی، می‌تواند درخواست طلاق نماید.


عسر و حرج به معنای دشوار شدن شرایط زندگی است به نحوی که ادامه تحمل آن ممکن نباشد. عسر و حرج که برخی از مصادیق آن در ماده 1130 از قانون مدنی اشاره شده است، به حالت‌های گفته می‌شود که ادامه زندگی زناشویی برای زوجه با خطر جانی یا روحی و روانی همراه باشد.


در نهایت وضعیت غیبت زوج وجود دارد. در واقع در هر یک از دیگر علت‌های طلاق زوجه، دعوای طلاق شکل خواهد گرفت، جلسه یا جلسات رسیدگی تشکیل خواهد شد، به ادله استنادی طرفین رسیدگی خواهد شد و در نهایت رای مناسب صادر خواهد شد.


اما زمانی که از غیبت زوج به دلیل طلاق استفاده می‌شود، طبیعتا زوج در دسترس نیست و در نتیجه در صورتی که دیگر شرایط رسیدگی مهیا باشد، به طلاق غیابی از جانب زوجه می‌انجامد.


اما نکته‌ای که باید در نظر داشته باشیم آن است که در طلاق به دلیل غیبت غیرموجه زوج هم جلسه رسیدگی تشکیل می‌شود و به ادله و اسنادی که زوجه تقدیم می‌نماید توجه می‌شود. تفاوت در آن است که در اینجا تنها به ادله ابرازی توجه می‌شود و چنانچه با محتوای قانونی مطابقت داشته باشد رای طلاق صادر خواهد شد. پس یک دعوای ترافعی، یعنی رسیدگی با حضور و مشارکت هر دو نفر نداریم.


حال سوالی که پیش می‌آید آن است که ویژگی‌های طلاق به دلیل غیبت زوج چگونه است؟


در پاسخ باید بگوییم که در ماده 1029 از قانون مدنی، ذکر شده است که چنانچه زوج برای مدت 4 سال زندگی زناشویی را ترک کرده باشد، به نحوی که هیچ اطلاعی از وی در دسترس نبوده و ارتباطی با وی ممکن نباشد، نامبرده به عنوان غایب مفقود الاثر پیش‌بینی می‌شود.


همچنین در این وضعیت به زوجه اجازه داده شده است که با استناد به غیبت طولانی مدت زوج، درخواست طلاق خود را ثبت نماید. در این صورت چنانچه عدم دسترسی به زوج احراز گردد و تلاش مقام قضایی برای پیدا کردن و ارتباط گرفتن زوج به نتیجه نرسد، رای بر طلاق غیابی زوجه صادر خواهد شد.


در نظر داشته باشیم که موت فرضی یک بنیان حقوقی است. این وضعیت برای اشخاصی پیش‌بینی شده است که برای مدت زمان‌های نسبتا طولانی، اطلاعی از وضعیت ایشان در دسترس نباشد. در نتیجه هر یک از ورثه و یا اشخاص ذی‌نفع دیگر، می‌توانند درخواست رسیدگی و صدور حکم به موت فرضی را صادر نماید.


صدور حکم یاد شده، از بابت تعیین تکلیف امور مالی و غیرمالی شخص بسیار موثر است، برای مثال ورثه متوفی را از حالت بلاتکلیفی خارج می‌کند.


از جمله مهم‌ترین اثراتی که می‌توان در احراز موت فرضی یک شخص قائل شد، عبارت است از خاتمه یافتن رابطه زناشویی. در این حالت زوجه می‌تواند به نحو غیابی از همسر خود طلاق گیرد.

طلاق غیابی به دلیل غیبت طولانی مدت زوج از زندگی زناشویی

یکی از مستندات زوجه زمانی که قصد دارد از همسر خود طلاق گیرد، استناد به موارد عسر و حرج است. در توضیح عسر و حرج گفته می‌شود که کلیه شرایطی که ادامه تحمل زندگی زناشویی را برای زوجه دشوار سازد، به عنوان مصداق عسر و حرج شناخته می‌شود.


اما قانونگذار با وجود تعریف گسترده‌ای که از عسر و حرج ارائه نموده است، در ماده 1130 و به ویژه در تبصره آن، به برخی از مثال‌های عسر و حرج نیز اشاره کرده است.


برای مثال در بند اول از تبصره ماده 1130 به موضوع غیبت زوج اشاره نموده است. در واقع مطابق با این بند، غیبت زوج از زندگی زناشویی، از مصادیق عسر و حرج شناخته شده است.

در این بند آمده است که چنانچه زوج برای مدت زما‌ن‌های مقرر قانونی از زندگی زناشویی غایب بوده باشد، برای زوجه حق طلاق ایجاد خواهد شد. مدت زمان غیبت در این ماده اینگونه اعلام شده است که یا به میزان 6 ماه متوالی از یک سال ادامه یابد و یا آن که به صورت 9 ماه متناوب در یک سال پخش شده باشد.

منظور از غیبت نیز آن است که عرفا نتوان زوج را در زندگی زناشویی حاضر تصور کرد. البته آسان‌ترین راه برای احراز غایب بودن زوج آن است که نامبرده از حضور و زندگی در خانه مشترک دوری نماید. امری که با شهادت شهود و برخی دیگر از انواع ادله قابل احراز است.

نکته‌ای که در اینجا مشاوره حقوقی تلفنی مورد اشاره قرار داده آن است که در دعوای طلاق به دلیل غیبت زوج از زندگی زناشویی، زوج در دسترس است اما از زندگی مشترک با زوجه دوری می‌کند. همچنین در نظر داشته باشید که این مورد از مصادیق عسر و حرج معرفی شده است.

در نتیجه رسیدگی قضایی، شامل استناد به ادله، شنیدن دفاع دو طرف و به عبارت دیگر رو در رو کردن دو طرف دعوا، در این نوع از درخواست طلاق امری طبیعی و حتی لازم است.

در نتیجه در این وضعیت زوجه باید وجود عسر و حرج، یعنی غیبت زوج را احراز نماید. اما چنانچه موفق شود وجود این وضعیت را برای مرجع قضایی اثبات نماید، حکم طلاق برای وی صادر خواهد شد.

در این حالت حکم طلاق صادر شده، مستند به عسر و حرج اما از بابت غیبت طولانی مدت زوج از زندگی زناشویی خواهد بود و به همین سبب به عنوان نوعی از طلاق غیابی شناخته می‌شود.

دیگر خبرها

  • آرسنال باید به این ستاره افتخار کند
  • تخمین بازه زمانی پروسه طلاق در نبود شوهر با مشاوره حقوقی
  • وحید شمسایی: کار سخت، آدم‌های بزرگ، مدیریت و پشتیبانی می‌طلبد
  • استارلاینر بوئینگ قرار است در 6 می به فضا پرتاب شود
  • این زن اصلا مدال نداشته که به علی دایی تقدیم کند!
  • فضاپیمای رباتیک چین در روزهای آینده به ماه می‌رود
  • شمسایی قهرمانی آسیا را به خانواده شهید غیرت تقدیم کرد
  • شمسایی قهرمانی آسیا را به شهید الداغی تقدیم کرد+ فیلم
  • ماجرای عکس یک ورزشکار زن با شهریار؛ او اصلا مدالی نداشته که به علی دایی تقدیم کند!
  • کنایه سنگین یک استقلالی؛ رکورد پرسپولیس را در گینس ثبت کنید | سه بار کامبک خوردن کار هر تیمی نیست