Web Analytics Made Easy - Statcounter

صباح معتمدی کارشناس صنعت فضایی در گفت‌وگو با  باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: مدار‌های زمین به ۳ دسته تقسیم می‌شوند، اول مدار‌های لئو که نزدیک‌ترین مدار به مرکز زمین هستند و در فاصله ۲۰۰ تا ۲ هزار کیلومتری از آن قرار دارند. ماهواره‌هایی که در این مدار هستند غالبا وظیفه عکس برداری و سنجش هواشناسی را بر عهده دارند و به طور متوسط هر ۹۰ دقیقه یک بار به دور زمین می‌گردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس صنعت فضایی بیان کرد: دومین مدار مئو نام دارد که به آن‌ها مدار میانی نیز گفته می‌شود و در فاصله ۲ هزار  تا ۱۵ هزار کیلومتری از مرکز زمین قرار دارند. سومین نوع ماهواره، ماهواره‌های ژئو هستند که در فاصله ۳۶ هزار کیلومتری از مرکز زمین قرار دارند و کاربرد‌های بسیار زیادی برای مردم دارد.

وی تصریح کرد: انواع ماهواره‌های ناوبری، مخابراطی، رادیو تلویزیونی و ماهواره‌هایی برای راه یابی و نقشه یابی در این مدار قرار می‌گیرند و سرعت گردش ماهواره‌های این مدار به سرعت چرخش زمین به دور خود است. مدار ژئو و پرتاب ماهواره بر روی آن برای کشور‌ها بسیار محدود است به صورتی که هر کشور یک مرتبه شانس پرتاب ماهواره بر روی آن را دارد و در صورت اشتباه و خطا این شانس برای مدت‌های طولانی از دست می‌رود.

معتمدی اظهار کرد: دستیابی به مدار‌های ژئو به دلیل کاربرد‌های فراوانی که دارد، برای کشور‌ها به ویژه ایران از اهمیت زیادی برخودار است  که طبق دستور اخیر رئیس جمهور، قرار است تا افق سال ۱۴۰۴ ماهواره ایرانی را به این مدار پرتاب کند. کشور ایران و کارشناسان ایرانی در این حوزه توانمندی‌های گسترده‌ای دارند، اما برای رسیدن به این امر یعنی پرتاب ماهواره به مدار ۳۶ هزار کیلومتری نیاز‌مند حمایت‌های مالی و زیرساخت‌های توامندسازی است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هزار کیلومتری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۶۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

٢٦ طرح فوق توزیع و انتقال برق تا پایان اردیبهشت وارد مدار می‌شود

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از (توانیر)، مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به تدوین و ابلاغ ١٨٠ اقدام عملیاتی برای عبور از اوج بار تابستان امسال گفت: ٧٧ طرح انتقال در قالب این برنامه عملیاتی شده که ٣٠ طرح آن به اتمام رسیده و ٣٩ طرح نیز از ٧٠ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است که ٢٦ مورد آنها تا پایان اردیبهشت ماه جاری و مابقی تا قبل از اوج بار تابستان به بهره برداری خواهند رسید.

وی همچنین از افزایش ٧٦٠٠ مگاولت آمپری ظرفیت ترانسفورماتور‌های پست‌های فوق توزیع و انتقال خبر داد و با بیان این که ١٢٩٤ کیلومتر خطوط فوق توزیع و انتقال نیز تا پیش از اوج بار تابستان به طول شبکه انتقال و فوق توزیع برق کشور افزوده می‌شود، خاطرنشان ساخت: ٧ طرح بهبود ولتاژ نیز در دست اجرا است و در مناطقی که افت ولتاژ وجود داشته باشد، خازن گذاری انجام می‌شود.

به گفته سخنگوی صنعت برق جمعا ٩ هزار میلیارد تومان در این زمینه سرمایه گذاری شده تا بتوانیم اوج بار تابستان امسال را بدون مشکل سپری کنیم.

مدیرعامل توانیر اجرای ١٣٠٠ کیلومتر کابل دریایی ایرانی بین جزیره قشم و سرزمین اصلی با هادی رسانا را از دیگر برنامه‌های عملیاتی صنعت برق در بخش انتقال عنوان کرد و گفت: با اجرای این طرح، ظرفیت تبادل برق این خط به ٣ برابر افزایش می‌یابد.

رجبی مشهدی با اشاره به فنآوری خاصی که در تولید این کابل دریایی به کار رفته، از ساخت آن توسط یک شرکت دانش بنیان داخلی خبر داد که انتظار می‌رود با اجرای این خط به طول ١٣٠٠ متر بین جزیره قشم با سرزمین اصلی (بزرگترین فاصله بین دو دکل انتقال نیرو)، ظرفیت تبادل برق این خط تا ٣ برابر افزایش یابد و نیروگاه‌های منطقه با بهره گیری از این ظرفیت، حداکثر تولید را داشته باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ٢٦ طرح فوق توزیع و انتقال برق تا پایان اردیبهشت وارد مدار می‌شود
  • آسیب ریزسیارک ها به آزمایشگاه فضایی چین در مدار زمین
  • ناسا ۲ ماموریت رصد زمین را پس از ۱۸ سال متوقف کرد
  • تخصیص ۲۵۰۰ میلیارد تومان در طرح‌های آموزشی بوشهر
  • بادبان خورشیدی ناسا به مدار زمین رفت
  • استفاده از هوش مصنوعی در پردازش تصاویر ماهواره‌ای اراضی
  • زباله‌های فضایی ماهواره ناسا را در آستانه نابودی قرار داد!
  • تلاش اساتید دانشگاه فنی و حرفه‌ای در جهت تحقق شعار «ارزش‌مدار، کارآفرین و ثروت‌ساز» باشد/ تغییر نام دانشگاه از فنی حرفه‌ای به دانشگاه ملی مهارت پیشنهادی موجه و قابل پیگیری است
  • راهنمای خرید پارتیشن اداری و کاربرد های آن
  • ایلان ماسک: شواهدی از بیگانگان ندیده‌ایم