Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-09@02:11:25 GMT

کدام واکسن کرونا در برابر اُمیکرون موثر است؟

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۰۷۰۲۳

کدام واکسن کرونا در برابر اُمیکرون موثر است؟

از زمانی که سازمان بهداشت جهانی(WHO) سویه اُمیکرون را به‌ عنوان یک سویه نگران‌کننده کووید ۱۹ اعلام کرد، در سراسر جهان این دغدغه‌ شکل گرفته که کدام واکسن‌ها در برابر آن موثر عمل می‌کند.

نیوز در مطلبی نوشت در حالی که دانشمندان هنوز اطلاعات زیادی در مورد این سویه ندارند و ممکن است شدت بیماری حاصل از آن کمتر از دلتا باشد اما اعتقاد بر این است که سرعت انتقال آن نسبت به انواع قبلی بالاتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سویه باعث بسته شدن برخی از مرزهای بین‌المللی و تغییر دستورالعمل‌های سفر در تعدادی از کشورها از  جمله استرالیا شده است. استرالیا یکی از کشورها با بالاترین نرخ‌ واکسیناسیون در جهان است.

آیا واکسن‌های فایزر، مدرنا و آسترازنکا در برابر سویه جدید محافظت ایجاد می‌کند؟

در حال حاضر پاسخ ساده این است که این واکسن‌ها به احتمال زیاد حفاظت لازم را ایجاد خواهند کرد اما هیچکس به طور قطع به این موضوع اطمینان ندارد. این سویه در افراد واکسینه‌ شده و واکسینه نشده آفریقای جنوبی شناسایی و به گفته کارشناسان ابتلا به آن باعث خستگی شدید اما بیماری خفیف می‌شود.

به گفته تونی کانینگهام، ویروس‌شناس موسسه وست مید(Westmead) استرالیا، دانشمندان در سراسر جهان دنبال این هستند که آیا آنتی‌بادی‌های محافظ در واکسن‌های مورد استفاده به اندازه کافی در برابر این سویه مقاوم است یا خیر.

پروفسور کانینگهام ادامه داد: من شک دارم که واکسن‌های فایزر، مدرنا و آسترازنکا مورد استفاده در استرالیا بیماری‌ شدید سویه اُمیکرون را پوشش دهد چون به وضوح مشاهده شده این سویه کسانی که واکسینه شده‌اند را هم آلوده می‌کند. البته نباید از یاد برد که ما فقط به مقدار کمی آنتی‌بادی برای محافظت در برابر این بیماری شدید نیاز داریم.

نظر دانشمندان چیست؟

پل کلی، یک کارشناس ارشد پزشکی، در این خصوص گفت: هم‌اکنون دانشمندان در حال انجام تست‌های آزمایشگاهی برای تعیین میزان کارایی واکسن‌های فعلی در برابر سویه جدید هستند. 

پروفسور کلی گفت: این ویروس از اولین مرتبه‌ای که در استرالیا تشخیص داده شد، گسترش خود را آغاز کرده است؛ بنابراین می‌توان در سطح بین‌المللی آزمایش‌های مزبور را انجام داد. 

کاترین بنت، اپیدمیولوژیست دانشگاه دیکین نیز در این زمینه گفت: دانشمندان در حال تجزیه‌وتحلیل نرخ عفونت ناشی از ابتلا به این ویروس در آفریقای جنوبی و سایر کشورهای آفریقایی برای تعیین میزان آلودگی بین افراد واکسینه‌ شده و واکسینه نشده هستند. یکی از مشکلات فعلی درصد پایین افراد واکسینه‌ شده  در منطقه آفریقاست.

در آفریقای جنوبی، جایی که به گفته او بیشتر فعالیت‌های اپیدمیولوژیک در حال انجام است، نرخ واکسیناسیون حدود ۲۴.۱ درصد برای کل جمعیت است.

پروفسور بنت تاکید کرد: در حال حاضر برای نتیجه‌گیری برخی موارد خیلی زود است.

وی افزود: ۲ فرد آلوده به این ویروس زمانی که که از آفریقا وارد استرالیا شدند، کاملا واکسینه بودند. در حال حاضر روشن است که واکسن‌ها در مقابل سویه‌های دیگر به ویژه برای بیماری‌های شدید مقاومت ایجاد می‌کند. من تصور می‌کنم باید به واکسن‌ها اطمینان داشت.

عقیده سازندگان واکسن در مورد سویه اُمیکرون چیست؟

سازندگان واکسن مانند فایزر و مدرنا روی چیزی کار می‌کنند که برخی از واکسن‌های نسل بعدی را برچسب‌گذاری می‌کند. این واکسن‌ها تحت عنوان mRNA می‌تواند انواع خاص ویروس کرونا مانند اُمیکرون را که در گردش است، هدف قرار دهد.

پروفسور بنت اظهار کرد: طبق گفته‌های شرکت‌های تولیدکننده واکسن تا اوایل سال آینده تولید واکسن‌ها تنها چند هفته طول می‌کشد. این موضوع یکی از نقاط قوت فناوری mRNA است. انتظار می‌رود اخبار بیشتری در مورد اثربخشی واکسن‌های کنونی در برابر سویه جدید بشنویم. 

پروفسور کانینگهام نیز در این باره تصریح کرد: اگر واکسن‌های فعلی کارآمد باشد و اُمیکرون سویه غالب در جهان نشود، تولید واکسن جدید برای هدف قرار دادن آن هیچ فایده‌ای ندارد.

توسعه‌دهندگان واکسن از جمله گروه وی در موسسه وست‌مید در حال کار روی واکسن‌های نسل بعدی خود هستند که در برابر انواع مختلف این ویروس مقاوم است.

وی می‌گوید: این تقریبا شبیه همان کاری است که دانشمندان تلاش می‌کنند برای تولید واکسن جهانی آنفلوآنزا انجام دهند.

دانشمند بریتانیایی که تحقیقات زیربنای واکسن آسترازنکا را رهبری می‌کند در این‌باره خاطرنشان کرد: در صورت نیاز می‌توان واکسن جدیدی را علیه سویه جدید ساخت.

پروفسور اندرو پولارد، مدیر گروه واکسن آکسفورد، اظهار کرد: واکسن‌های موجود باید علیه سویه جدید کارایی داشته باشد اما نتیجه قطعی این موضوع تنها پس از انجام تحقیقات بیشتر در هفته‌های آینده آشکار خواهد شد. بعید است یک بیماری همه‌گیر در جمعیت واکسینه‌ شده مانند سال گذشته(با نوع دلتا) رخ دهد اما در صورت لزوم فرآیند تولید واکسن جدید به‌ طور فزاینده‌ای به خوبی انجام می‌شود و اگر به آن نیاز باشد، می‌توان آن را به سرعت تولید کرد. 

نکته کلیدی در این ماجرا این است که آدمیان باید باهوش‌تر از ویروس در حال حرکت باشند. 

شدت بیماری سویه اُمیکرون چه میزان است؟ 

به گفته پروفسور کانینگهام یکی دیگر از عواملی که دولت‌ها و سازمان جهانی بهداشت باید آن را ارزیابی کنند، شدت بیماری اُمیکرون است.

وی گفت: آنچه تاکنون مشاهده شده، این است که  تا مقطع فعلی اُمیکرون بیماری خفیف‌تری به نظر می‌رسد.

پل کلی خاطرنشان کرد: تجزیه‌وتحلیل های اولیه نشان داد در مقایسه با سویه‌های قبلی، اُمیکرون یک بیماری نسبتا خفیف است اما نباید از یاد برد که آمار مبتلایان قطعی و مشکوک فقط چندصد نفر بوده است. در واقع تنها زمانی که مبتلایان بیشتری مشاهده شود، می‌توان شدت این بیماری را ارزیابی کرد. تاکنون روشن شده اُمیکرون هنوز همان سارس کوو ۲ است و ویروس جدیدی نیست.

منبع: فردا

کلیدواژه: واکسن کرونا ا میکرون سویه ا میکرون تولید واکسن برابر ا سویه جدید واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۷۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیب احتمالی پرسپولیس برابر نساجی؛ ۲ تغییر اوسمار کدام بازیکنان هستند؟

با وجود محرومیت امید عالیشاه ناشی از کارت قرمزی که در مصاف با سپاهان گرفت و البته بازگشت دانیال اسماعیلی فر از محرومیت، اوسمار حداقل دو تغییر در ترکیب تیمش ایجاد خواهد کرد. رسپولیس در شرایطی به مصاف نساجی می‌رود که بازیکن مصدومی ندارد، اما انگار باید در هر بازی یک بازیکن محروم داشته باشد تا مرد برزیلی صد درصد تیمش را کنار خود نبیند.

با در نظر گرفتن چنین نکته‌ای تنها نقطه مبهم ترکیب سرخ‌ها جایی است که امید عالیشاه به بهترین نحو در آن انجام وظیفه کرده و جای خالی‌اش احتمالا در این بازی هم مثل دیدار حذفی در اراک به چشم خواهد آمد.

دروازه‌بان: علیرضا بیرانوند خوش شانس بود که در بازگشت به ترکیب بعد از گشت سر گذاشتن یک مصدومیت پر حرف و حدیث کار سختی مقابل سپاهان نداشت و شاید راحت‌ترین و کم دردسرترین کلین شیت خود را ثبت کرد، اما او باید آماده یک بازی بسیار سخت در شمال باشد. بیرو در مقطع پنج هفته‌ای پایانی فصل می‌تواند یکی از ارکان اصلی موفقیت احتمالی تیمش باشد و خوب موقعی برگشته تا خودی نشان دهد.

مدافعان میانی: باز هم اوسمار به زوج اصلی خود در این منطقه دست نخواهد زد و گولسیانی – کنعانی مقابل بیرو یک سد محکم تشکیل خواهند داد، اما باید حواس شان جمع باشد تا اشتباهات بازی آلومینیوم و البته گاف بزرگ دقیقه آخر بازی سپاهان تکرار نشود.

مدافع چپ: برای عبدالکریم حسن بازی کردن در ورزشگاه آزادی به خاطر چمن هموار و ابعاد زمین یک نعمت است، اما شاید او در زمین‌هایی مثل شهید وطنی به مشکل بخورد. واقعیت اینکه بازی به بازی وضعیت بدنی او بهتر می‌شود و اگر تمرکز بیشتری در امور تدافعی داشته باشد یک عنصر مفید در دفاع و حمله برای پرسپولیس خواهد بود.

مدافع راست: دانیال اسماعیلی فر فصل قبل به تیم استان خود در تهران گل زد، اما اگر در قائمشهر بتواند بازگشت خود را مثلا با یک پاس گل جشن بگیرد هم در جدول پاسور‌ها خودش را بالا می‌کشد هم اینکه می‌تواند عامل موفقیت احتمالی تیمش باشد. باید دید بعد از یک هفته بیرون ماندن از لیست وضعیت بدنی او چگونه خواهد بود.

هافبک‌های تدافعی: اینجا هم بعید است زوج ریگی – سروش تغییری کند و باید منتظر هنرنمایی این دو در مرکز زمین باشیم که قرار است هم جنگ.‌های میانه میدان را ببرند هم بازیسازی را با فرار از پرس حریف آغاز کنند. سروش فصل قبل در همین ورزشگاه یک گل زیبا در هفته پایانی به ثمر رساند.

وینگر چپ: در بازی با سپاهان همه جوره اوستون اورونوف را بستند و طوری محاصره‌اش می‌کردند که فضایی برای حرکت نداشت، اما سوال اینجاست که آیا هر تیمی می‌تواند مثل سپاهان مقابل حرکات این ازبک با تکنیک ایستادگی کند؟ در قائمشهر هم چشم پرسپولیسی‌ها به هنر این بازیکن دوخته خواهد شد تا کار را برای تیم شان در بیاورد.

وینگر راست: مهدی ترابی هم در بازی با سپاهان غیر از یک حرکت انفرادی و موقعیتی که از دست داد کاری از پیش نبرد چرا که در دام مدافعان حریف گرفتار شد، اما حتما چشم به عبور از خط دفاعی نساجی خواهد داشت هر چند شاید تیم ساکت الهامی هم با دفاع چند لایه کار او را سخت کند و این بازیکن نیاز به ارائه بالاترین کیفیت خود داشته باشد.

هافبک ازاد پشت مهاجم: به احتمال زیاد وحید امیری جای عالیشاه را در این پست خواهد گرفت. امیری کم کم فرم بدنی بهتری پیدا کرده، اما اینکه آیا در آن پست کارایی عالیشاه را داشته باشد سخت است که بتوان نظر داد.

مهاجم نوک: عیسی آل کثیر انتخاب اول و آخر برای این پست حساس و سرنوشت ساز است. روند گلزنی‌های عیسی در بازی با سپاهان قطع شد، اما این از همان مسابقاتی است که می‌توان منتظر گلزنی آل کثیر بود و شاید درخشش او در مقطع پایانی فصل از همین جا آغاز شود.

ترکیب احتمالی پرسپولیس مقابل نساجی:

علیرضا بیرانوند

گئورگی گولسیانی

محمدحسین کنعانی زادگان

عبدالکریم حسن

دانیال اسماعیلی فر

مسعود ریگی

سروش رفیعی

اوستون اورونوف

مهدی ترابی

وحید امیری

عیسی آل کثیر

منبع ورزش ۳

دیگر خبرها

  • تاثیر داروهای استنشاقی بر درمان آسم/ آموزش؛ گامی موثر در کنترل آسم
  • سه ماده موثر در حفاظت از کبد چرب در این گیاه وجود دارد
  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • ترکیب احتمالی پرسپولیس برابر نساجی؛ ۲ تغییر اوسمار کدام بازیکنان هستند؟
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته