Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-06@11:21:35 GMT

بهترین رویکرد در قبال ایران مسیر دیپلماسی است

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۰۷۰۸۱

بهترین رویکرد در قبال ایران مسیر دیپلماسی است

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، جن ساکی سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه به وقت محلی در نشستی با خبرنگاران در واشنگتن در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات وین و برخی گزارش ها درباره سایر گزینه ها افزود که بدون شک بهترین رویکرد ما از طریق دیپلماسی است و نمی خواهم زمان بندی برای آن تعیین کنم.

سخنگوی کاخ سفید تاکید کرد که ما همچنان به دیپلماسی روی خواهیم آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جن ساکی با بیان اینکه درباره شایعات و گزارش ها نمی خواهد مطلبی بیان کند ، بدون اشاره به خروج واشنگتن از برجام و نقض این توافق بین المللی مدعی شد که هدف ما تغییر نکرده است و بازگشت متقابل به پایبندی کامل به برجام است.

وی با تکرار اتهام پراکنی ها علیه فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران مدعی شد که این بهترین گزینه برای محدود کردن برنامه هسته ای ایران است

سخنگوی کاخ سفید همچنین گفت که راب مالی مذاکره کننده ارشد آمریکا مشغول همکاری با شرکای اروپایی است و واشنگتن همچنان رویکرد دیپلماتیک را پیش خواهد برد.

نشست روز نخست مذاکرات وین برای لغو تحریم ها بین دیپلمات‌های ارشد گروه ۱+۴، اتحادیه اروپا و نمایندگان جمهوری اسلامی ایران پس از حدود دو ساعت پایان یافت.

علی باقری مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران روز نخست مذاکرات وی برای لغو تحریم را سازنده توصیف کرد و گفت که همه مباحث شش دور قبلی مذاکرات قابل مذاکره است.

باقری شامگاه دوشنبه بعد از پایان روز نخست مذاکرات وین به خبرنگاران گفت: برخی از اعضا از جمله روسیه و چین از مواضع ایران حمایت کردند و اروپایی ها هم تصریح کردند که این کاخ سفید بود که با خروج از برجام، مشکلات را ایجاد کرد.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه همچنین گفت که همه مباحث شش دور گذشته قابل مذاکره است.

مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران افزود: نشست امروز نشست امروز کمیسیون مشترک برجام که با شرکت جمهوری اسلامی ایران و کشورهای چهار به علاوه یک برگزار شد دو دستور کار داشت. دستور کار اول مربوط به گزارشی درباره وضعیت اجرای برجام بود و دستور کار دوم درباره دیدگاه‌های طرف‌های شرکت کننده در این نشست در رابطه با مذاکرات در دوره پیش رو بود.

وی بیان داشت: در موضوع اول ما نگاه خودمان را بیان کردیم مبنی بر اینکه وضعیتی که الان با آن مواجه هستیم، عامل اصلی آن اقدام غیرقانونی آمریکایی‌ها در نقض توافق و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ و همینطور نقض قواعد و مقررات بین المللی است.

باقری افزود که جمهوری اسلامی ایران در این نشست تصریح کرد در دستور کار نخست و اولویت دار کمیسیون مشترک برجام باید رسیدگی به وضعیت تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی باشد که این مساله مورد اتفاق این نشست قرار گرفت و بر همین اساس مقرر شد که صبح فردا نشست کارگروه تحریم در وین برگزار شود.

مذاکره کننده ارشد ایران گفت: در مورد چشم انداز آتی مذاکرات نکته‌ای را که ما روی آن تاکید کردیم این بود که باید شاخص‌ها، ملاک‌ها و معیارهایی که جمهوری اسلامی ایران برای دستیابی به یک توافق نتیجه‌گرا و نتیجه‌بخش و پایدار مد نظر دارد باید مورد توجه قرار گیرد که خیلی از ملاک‌ها و شاخص‌هایی که ما به طور اجمال در این جلسه بیان کردیم مورد استقبال طرف‌های دیگر قرار گرفت از جمله اینکه آمریکا باید تضمین بدهد تحریم جدید و تحریم‌هایی که قبلا وضع شده، برداشته شده و دوباره آن‌ها را اعمال نکند.

وی افزود: همچنین در مورد عدم خروج مجدد از برجام و عدم استفاده از ظرفیت هایی که علیه کشورهای عضو برجام در توافق وجود دارد، باید تضمین داده شود

باقری گفت: مجموعه نشست امروز به نظر من و دیگر اعضا نشست سازنده و مفیدی بود. برخی از اعضا از جمله نمایندگان روسیه و چین از مواضع جمهوری اسلامی ایران استقبال و حمایت کردند. نمایندگان کشورهای اروپایی هم در چارچوب بیان نگاه خودشان بر این نکته که تصریح داشتند که این آمریکا بوده که چنین شرایطی را ایجاد کرده و قاعدتا اقدامی که باید انجام شود باید از سوی کشور آمریکا باشد.

پس از پایان نشست، میخائیل اولیانوف نماینده روسیه نزد سازمان های بین المللی در وین در توئیتی نوشت شرکت کنندگان در این نشست درخصوص برداشتن گام های فوری بعدی توافق کردند؛ نشستی که کاملا موفقیت آمیز آغاز شد.

در نشست امروز، هیات ایرانی با هدف تمرکز جدی بر مسئله رفع تحریم‌ها علیه ملت ایران، با ترکیبی حقوقی-اقتصادی در این شهر حضور یافت.

منبع: تابناک

کلیدواژه: یوسف نوری آلودگی هوا اعتراضات اصفهان اومیکرون مذاکرات وین آمریکا ایران مذاکرات وین دیپلماسی یوسف نوری آلودگی هوا اعتراضات اصفهان اومیکرون مذاکرات وین جمهوری اسلامی ایران مذاکره کننده ارشد نشست امروز دستور کار تحریم ها کاخ سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۷۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر

 عباس مقتدایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، با بیان اینکه کشورهای غربی سال‌ها تلاش کرده بودند که مسئله فلسطین بازتاب جهانی نداشته باشد، گفت: با عملیات طوفان الاقصی نه تنها مسئله فلسطین بازتاب جهانی پیدا نکرد بلکه مقاومت مردم غزه به یک الگوی جهانی تبدیل شد و از همه مهمتر اینکه ماهیت اصلی و شعاری حقوق بشر غربی نمایان شد و افکار عمومی دنیا با جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت‌های بی‌دریغ دولت‌های غربی از آن مطلع شدند.

وی افزود: خیزش دانشگاهیان آمریکا نشان داد دوران موضوعی به نام جهانی شدن از دریچه نگاه مقامات آمریکایی گذشته و امروز تمدن غرب به یک چالش بزرگ برخورده و لذا باید سیاستمداران غربی در نگاه و رفتار خود به جهان اسلام، مسئله فلسطین و ادامه حمایت‌هایشان از صهیونیست‌های کودک‌کش تجدیدنظر کنند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه غربی‌ها با در پیش گرفتن استانداردهای دوگانه عملاً دموکراسی و حقوق بشر غربی را زیر سؤال بردند، گفت: در این هفت ماه غرب به جای اینکه موضع عملی و محکمی علیه جنایات رژیم صهیونیستی اتخاذ کند مدام از طریق قدرت رسانه‌ای خود، واقعیت‌های موجود را کتمان و جانب رژیم صهیونیستی را گرفته و از سوی دیگر انواع و اقسام حمایت‌های مادی و نظامی را از رژیم اشغالگر قدس به عمل آورده است.

مقتدایی ادامه داد: اما امروز ملت‌های جهان آگاه و هوشیار هستند و با چشمان خود می‌بینند و با عقلشان درک می‌کنند که چه اتفاقات دردناکی در اراضی اشغالی در جریان است که نمونه آن در خیزش اساتید و دانشجویان آمریکا ظهور و بروز پیدا کرده و از این خیزش می‌توان صدای تنفر از جنایات رژیم صهیونیستی را شنید. 

وی بیان کرد: رژیم صهیونیستی تمام کنوانسیون‌های بین‌المللی اعم از کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو را نقض کرده و قوانین مرتبط با حقوق بشر دوستانه را زیر پا گذاشته و از سوی دیگر از سلاح‌های ممنوعه علیه مردم مظلوم غزه بهره برده است. در چنین شرایطی هیچ انسان آگاه و صلح‌طلب و آزاده‌ای نمی‌تواند سکوت کند و معلوم است افرادی همانند دانشگاهیان آمریکا دست به خیزش علیه سیاست‌های حمایت‌گونه ایالات متحده آمریکا در قبال رژیم صهیونیستی می‌زنند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه غربی‌ها می‌خواهند جای جلاد و شهید را در تحولات غزه تغییر دهند، گفت: ولی غرب در این پروژه موفق نخواهد شد و با خیزش‌هایی که در اروپا و آمریکا آغاز شده این هدف به شکست کشانده خواهد شد. مردم دنیا آگاه شده‌اند و در عصری که ابزارهای ارتباطاتی روز به روز گسترش و توسعه پیدا می‌کنند کتمان حقیقت و تحریف واقعیت‌های ناشدنی است.

مقتدایی با اشاره به اقدام تنبیهی ایران علیه رژیم اشغالگر قدس گفت: رژیم صهیونیستی باید تنبیه می‌شد و حساب کار دستش می‌آمد که نباید پایش را از گلیمش درازتر کند. جمهوری اسلامی ایران تنها حکومتی در جهان است که استوار و قاطع از آرمان‌های مردم فلسطین دفاع می‌کند و درصدد تنویر افکار عمومی جهان نسبت به اتفاقاتی که در غزه در جریان است برآمده و به همین دلیل اقدامات روشنگرانه جمهوری اسلامی ایران نقش بسزایی در آشنایی افکار عمومی نخبگان علمی و دانشگاهی دنیا در این رابطه داشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است
  • خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • رویکرد بایدن در قبال تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان در آمریکا
  • تحریم‌های اقتصادی به قالی‌بافان سنتی در ایران ضربه زده است
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • لفاظی وزیر دفاع انگلیس در واکنش به تحریمش از سوی ایران
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است