Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، اگر در چند ماه گذشته به نحوی فراموشی‌های کوتاه مدت را تجربه کرده‌اید، نگران نباشید این موضوع دلایل و راهکارهایی دارد. برای تشخیص و درمان نیاز به هزینه نیست، دست کم در موارد اولیه. کافی است کمی خودتان را بهتر بشناسید و احوالتان را بهتر ورانداز کنید. دستی به سر و روی حالات و خلقیاتتان بکشید و با خودتان بهتر مدارا داشته باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مطلب کمک می‌کند در این روزهای سخت کرونایی و هجوم اخبار بد، سر سلامت به در ببرید و با مدیریت بر احوالتان، مغزتان مثل ساعت کار کند البته تمرین می‌خواهد و ممارست. اگر هم کمی فراموشکار شده‌اید، عیبی ندارد. به قول قدیمی‌ها: «وقتی از شش گوشه عالم، غم می‌بارد تو یک غم کم کن!» یعنی کیست که در این وانفسای جهان مشکل نداشته باشد؟ حالا وقتی بدانید برای چه فراموشکار شده‌اید و چاره‌اش چیست غصه برای چه؟ این شما، این چرایی‌ها و راهکارها.

آشنایی با چالش‌های مغز

در این قسمت از مطلب قرار است با دلایلی که باعث می‌شود ذهن ما خسته شود و مغزمان عملکرد مطلوب سابق را نداشته باشد، آشنا شویم. همین که چند سطر اول را بخوانید خواهید دید که چه موارد ساده و به ظاهر کم اهمیتی می‌تواند سلطان بدن؛ مغز را ضعیف و ما را به فراموشکاری دچار.

آب بدن را تامین کنید: بیش از دو سوم وزن ما را آب تشکیل داده، پس برای سلامتی ما به خصوص عملکرد مغز ضروری است. کم آبی بدن باعث افزایش دمای بدن، عدم تمرکز و پایین آمدن عملکرد اندام‌های داخلی، ماهیچه‌ها و مغز می‌شود. به میزان لازم آب بنوشید و از خوردن غذاهای رقیق مثل سوپ، آش و آبمیوه غافل نشوید.

خواب خوراک مغز است: خوابتان را تنظیم کنید. پژوهش‌ها حاکی از آن است که افرادی که خوب استراحت می‌کنند عملکرد ذهنی، جسمی و روانی خوبی دارند. کمبود خواب به شدت روی عملکرد نورون یا همان سلول‌های مغزی تاثیر می‌گذارد. افرادی که اختلال خواب دارند یا بنا به مشغله، مدتی ناچارند شب‌ها یا روز از میزان خواب خود بزنند به مرور عملکرد مغزشان را پایین می‌آورند. قدیمی‌ها جمله‌ای دارند که می‌گویند: «خواب، خوراک مغز است.» این جمله شاید پایه و اعتبار علمی نداشته باشد اما در واقع در مدح و اهمیت نقش خواب خوب در عملکرد مغز سالم است. افرادی که افسردگی و تنش روحی دارند، معمولاً خواب خوبی ندارند، خواب‌های بد می‌بینند این پریشانی مدام روح و مغز در ساعات خواب به مرور عوارضی مانند عدم تمرکز، کاهش هوشیاری و حافظه به دنبال دارد.

این گردوی کوچک مهم: تیروئید یا همان غده گردویی شکل که در ناحیه گلو قرارگرفته هم روی حافظه شما نقش دارد. وقتی این غده حیاتی درست کار نمی‌کند؛ دچار اختلال کم کاری، پرکاری، ندول و... می‌شود به شدت روی تمرکز، خلقیات و حافظه شما اثر دارد. برای همین وقتی به پزشک مراجعه می‌کنید تا نتیجه آزمایش را ببیند سوال‌هایی هم درباره روحیاتتان می‌پرسد، پرسش‌هایی از این دست: «این اواخر بی‌خودی گریه نمی‌کنی؟/زود پرخاش می‌کنی اخیراً؟/صبر و حوصله‌ات مثل قبل است؟/ تمرکز داری مثل قبل/ پیش می‌آید بروی سراغ کاری یا وسیله‌ای اما مدام فراموش کنی برای چه رفتی؟ و...»

افسردگی و تنش‌های روحی: مغز ما تشکیل شده از سلول‌ها و مدارهای عصبی پیچیده و حساس است. زمانی که دچار بیماری‌های روحی مانند سرماخوردگی روحی یا همان افسردگی یا دوقطبی و انواع فشارهای عصبی می‌شویم به شدت به عملکرد این سلول‌ها و مدارها فشار می‌آید. هورمون‌های لازم به اندازه و به موقع ترشح نمی‌شود پس مغز در تنظیم و ارزیابی عملکرد خود دچار مشکل می‌شود. دیده شده افرادی به دنبال افسردگی‌های شدید یا اضطراب‌هایی که درمان و کنترل نمی‌شوند دچار از دست دادن حافظه هم می‌شوند. حال روحی خودتان را خوب نگه دارید. راهی پیدا کنید که روحیه‌تان را خوب می‌کند.

بلای چرب و چیلی خوری: غذاهای چرب فقط بابت چاقی، ناراحتی گوارش و قلب بد نیست. بدن باید برای شکستن مولکول چربی و ذخیره آن بیش از حد معمول انرژی صرف کند. با مداومت بر مصرف غذاهای چرب بخش قابل توجهی از تمرکز و فرمان‌های مغز به ساماندهی انبار مواد غذایی چرب در بدن اختصاص می‌دهیم. افرادی که ساعات غذا خوردن منظم دارند، از فیبر، پروتئین و مواد غذایی گیاهی، سبزیجات تازه و میوه به اندازه کافی استفاده می‌کنند به خصوص افرادی صبح زود، صبحانه کامل می‌خورند معمولاً تمرکز لازم را دارند. تامین صحیح انرژی و مواد غذایی سالم بدن به خصوص در ساعات آغازین روز اهمیت زیادی دارد. ویتامین‌های گروه B نقش بسیار مهمی در سلامت مغز و حافظه دارند.

داروها و دخانیات هم: مصرف دخانیات و مشروبات الکی در جوامع غربی چنان تاثیر گذاشته که پزشکان بسیاری در تحقیق درباره آلزایمر و دلایل ابتلای افراد به مرگ تدریجی سلول‌های مغز، سپیدی بافت مغز و فراموشی یا همان «نسیان» در تعبیر قدیمی‌ها، یکصدا می‌گویند که نیکوتین و مواد سمی موجود در سیگار همچنین مواد مضر مشروبات در کاهش حافظه و آلزایمر نقش مسلّم دارد. این مواد با تخریب و تخدیر عملکرد سلول‌های مغزی همچنین آسیب در فرایند خون‌رسانی به مغز نقش مخربی در ایجاد عوارضی همچون فراموشی گذرا، موقت یا دائم دارند.

مصرف برخی داروها هم به صورت موقت می‌تواند زمینه فراموشی را فراهم کند. برخی آنتی هیستامین‌ها، داروهای فشارخون، داروهای افسردگی و گوارشی و عضلانی این ویژگی را دارند.

سوانح و آسیب‌های مغزی: در فرهنگ ما هرگونه ضربه به سر مذموم بوده بسیاری از ما از والدینمان این جمله را شنیده‌ایم وقتی شوخی نابجایی می‌کردیم و ضربه‌ای به ملاج، گیجگاه یا گردن کسی می‌زدیم: «اگر خدای نکرده یک لحظه خون به مغزش نمی‌رسید چه؟!» امروزه تحقیقات پزشکی می‌گوید که ضربات کوچک هم می‌تواند سبب فراموشی موقت شود. وقتی سرتان به جایی برخورد می‌کند و خونریزی ندارد آن ناحیه را با نوک انگشتان به آرامی و چند دقیقه ماساژ دهید تا جریان خون زیر پوست شما به خوبی انجام شود. از کشیدن نفس عمیق هم غافل نشوید تا خوب به مغز اکسیژن برسد.

خیلی ساده، خیلی کاربردی

به‌جز راهکارهایی که در بالا خواندیم چه کاری از ما ساخته است تا بتوانیم به واسطه آن عملکرد مغز و حافظه را بهبود دهیم؟ در این قسمت اصلاً لازم نیست منتظر راهکارهای آنچنانی یا دستورالعمل‌های پرهزینه باشیم. این جملات ساده و کاربردی را جایی ذخیره کنید که حتماً به کارتان خواهد آمد.

- سعی کنید چند کار را همزمان انجام ندهید به قول قدیمی‌ها با یک دست چند هندوانه بر ندارید. این برای عملکرد طبیعی و آرام مغز اهمیت بسیاری دارد.

-اگر می‌خواهید نشانی، شماره یا کلمه‌ای در ذهن شما حک شود آن را با صدای نسبتاً بلند تکرار کنید تا مغز پژواک پیام خود را بشنود و آن را بهتر ثبت کند.

- اطلاعات را خرد کنید برای مثال اگر می‌خواهید یک کار سنگین فکری انجام دهید آن را به چند بازه زمانی تقسیم کنید و بین آن بازه‌ها دقایقی زمان برای استراحت، جمع‌بندی و مرور مشخص. معجزه مرور می‌تواند در دراز مدت مغز شما را شبیه ساعتی کند که بی‌نقص و دقیق کار می‌کند.

-قدم بزنید اگر امکان پیاده روی بیرون از خانه ندارید حتماً در همان خانه این کار را تمرین کنید. با خودتان قرار بگذارید من ۱۰ دقیقه در خانه راه می‌روم. در این پیاده‌روی اصلاً کارهای دیگر انجام ندهید.

۱۰ فایده شگفت‌انگیز پیاده‌روی روزانه | با ۱۰ هزار قدم سلامتی‌تان را تضمین کنید

-اگر امکان پیاده روی ندارید به منظره پشت پنجره نگاه کنید در بالکن یا حیاط نفس عمیق بکشید. به منظره یا قاب عکسی که دوست دارید نگاه و سعی کنید روی آن متمرکز شوید به اصطلاح اجازه استراحت خوشایند به مغز بدهید.

-حتماً از امکان برنامه‌ریزی و نوشتن استفاده کنید. نوشتن یعنی تحکیم پیام در مغز بعلاوه این‌که یک رسید فیزیکی از آنچه در ذهن داشتید در عالم واقع در دست شماست و با مرور آن می‌توانید به مغزتان کمک کنید.

-هیچ وقت به خودتان نگویید: «وای چقدر فراموشکار شدم...» توصیه می‌شود در مواردی که یادتان آمد فلان کار را انجام نداده‌اید یا برای مثال اگر به اتاق رفته‌اید اما اصلاً یادتان نمی‌آید برای انجام چه کاری رفته‌اید جملاتی از این قبیل را استفاده کنید: چه خوب شد، یادم آمد حالا می‌روم آن کار را انجام می‌دهم/عیبی ندارد در عوضش فلان کار را انجام می‌دهم... شاید باورتان نشود همین جملات و تکنیک ساده مغز شما را از «وحشت» و «مخمصه» فراموشکاری رها می‌کند.

-ما وقتی چیزی را دور می‌اندازیم مدام سراغش را نمی‌گیریم بنابراین خاطرات بد و آزاردهنده زندگی را مو به مو مرور نکنید. این فایده‌ای که ندارد به مرور روح شما را رنجور می‌کند. از آن ماجرای تلخ درسی که برای زندگی گرفته‌اید، کافی است. خاطرات خوش زندگی را اما مدام مرور کنید. تعریف کردن خاطره‌ها و به اشتراک گذاشتن آن با نزدیکان به عبارت بهتر همکلامی با دیگران و تقویت هنر گوش دادن کمک می‌کند حافظه بهتری داشته باشیم. تحقیقاتی هست که پزشکان بررسی می‌کنند که افراد درونگرا بیشتر دچار فراموشی می‌شوند یا برونگراها؟

-هر شب ماجراهای آن روز را به ترتیب اهمیت مرور کنید. این کار ۵ یا ۱۰ دقیقه آن هم به صورت ذهنی بیشتر وقت شما را نمی‌گیرد اما کمک مهمی می‌کند. این‌که اطلاعات و اتفاقات مهم غربال و انتخاب می‌شوند و اتفاقات نه چندان مهم زودتر از حافظه و یاد می‌رود. این مغز را چالاک‌تر، منظم و آرام‌تر می‌کند.

-موقع خواب عطری ملایم که دوست دارید ببویید، زیر نور ملایمی رختخوابتان را مرتب کنید. ذکر بگویید یا شعری که دوست دارید را زمزمه کنید. بگذارید مغزتان مهیای یک بازیابی خوب برای فردا شود و از تنش و استرس‌های روز دور. حال خودتان و مغزتان را خوب کنید.

کد خبر 640238 برچسب‌ها مهارت‌ها فوت‌ و فن حافظه مهارت‌ها فرد مهارت‌ها خانواده

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: حافظه مهارت ها فرد مهارت ها خانواده عملکرد مغز پیاده روی قدیمی ها سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۸۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام کارگردانان این روزها مشغول کارند؟

حسن فتحی با سریال «ازازیل»، محمدحسین مهدویان با سریال «زخم کاری ۳» و کمال تبریزی با سریال «بی عاطفه» و رضا دادویی با سریال «پوکر» این روزها مشغول ساخت سریال‌ در شبکه نمایش خانگی هستند.

به گزارش ایسنا، این روزها در شبکه نمایش خانگی از نظر ژانری با سریال‌هایی مواجه هستیم که اغلب مضمونی پلیسی، معمایی و اجتماعی دارند .سریال «ازازیل» ساخته حسن فتحی، فصل سوم از سریال «زخم کاری»، «بی عاطفه» کمال تبریزی و سریال «پوکر» به کارگردانی رضا دادویی، از جمله آثاری هستند که با مضامین اجتماعی این روزها در شبکه نمایش خانگی در حال تولید هستند.

در این بین ساخت سریال‌های «در انتهای شب» آیدا پناهنده، «بلیط یک طرفه» به کارگردانی پوریا حیدری و «بازنده» به کارگردانی امین حسین‌پور نیز به اتمام رسیده و هنوز وضعیت انتشار آنها در شبکه نمایش خانگی مشخص نشده‌ است.

«زخم کاری۳» و تاکید بر حضور جواد عزتی و شخصیت‌های اصلی

سریال «زخم کاری» این روزها به کارگردانی محمدحسین مهدویان در حال تولید است و به‌زودی بعد از دریافت مجوز انتشار در سبد محتوایی شبکه نمایش خانگی قرار می‌گیرد. به گفته‌ی این کارگردان همه شخصیت‌های اصلی از جمله جواد عزتی در این فصل حضور دارند.

با تاکید مهدویان بر حضور بازیگران اصلی این سریال در فصل سوم، به نظر می‌رسد مخاطب در فصل جدید دیگر شاهد حضور سایه‌وار مالک (جواد عزتی) در جریان قصه نباشد؛ روندی که در فصل دوم انتقادهای زیادی به همراه داشت.

جواد عزتی، رعنا آزادی‌ور، کامبیز دیرباز، الناز ملک از بازیگران اصلی فصل سوم «زخم کاری» هستند.

اما بر اساس آنچه منتشرشده داستان فصل سوم «زخم کاری» همچون فصل اول و دوم، بر اساس یکی از نمایشنامه‌های ویلیام شکسپیر طراحی شده و گفته شده منبع اقتباس فصل سوم نمایشنامه «ریچارد سوم» است. محمدحسین مهدویان فصل اول این مجموعه را بر اساس نمایشنامه «مکبث» و فصل دوم را بر اساس نمایشنامه «هملت» ساخت.

انتشار فصل نخست «زخم کاری» از خرداد ۱۴۰۰ در شبکه نمایش خانگی شروع شد که سانسورها در مقاطعی صدای اعتراض سازندگان و بیننده را درآورد و حتی وقفه‌ای در انتشار را موجب شد.

پس از پایان فصل نخست، گمانه‌زنی‌ها دربارهٔ ساخت فصل دوم مطرح شد. در خرداد ۱۴۰۲ فصل دوم تحت عنوان «بازگشت» به تهیه‌کنندگی محمدرضا تخت‌کشیان و کارگردانی محمدحسین مهدویان تولید و منتشر شد و کامبیز دیرباز، مهران غفوریان و الناز ملک هم از جمله هنرپیشه‌های جدیدی بودند که به جمع بازیگران قبلی پیوستند.

با توجه به فاصله زمانی تولید و تدوین، گویا قرار است «زخم کاری ۳» در تابستان سال ۱۴۰۳ پخش می‌شود. ضمن اینکه همانند فصل دوم که زخم کاری؛ «بازگشت» نام داشت، فصل سوم هم زیرعنوان دیگری خواهد داشت، ولی هنوز نهایی نشده است.

«ازازیل» حسن فتحی پلیسی است؟

سریال «ازازیل» حسن فتحی نیز این روزها بعد از حواشی جزئی در بدو کار، طبق اعلام عوامل در حال تصویربرداری است و اخیرا هم از سوی ساترا مجوز تولید گرفته است.

حسن فتحی که چندسالی را به کارگردانی سریال تاریخی «جیران» گذراند، حالا در حال تولید «ازازیل» در شبکه نمایش خانگی است و هنوز زمان انتشار آن اعلام نشده است.

از پریناز ایزدیار و مریلا زارعی به عنوان بازیگران این سریال یاد شده است. ایزدیار پس از «شهرزاد»، «جیران» و «زمانه» در چهارمین همکاری با حسن فتحی نقش اصلی زن سریال را بازی می‌کند و مریلا زارعی پس از حضور در «جیران» و فیلم «کیفر»، سومین همکاری‌اش با حسن فتحی را تجربه می‌کند. همچنین پیمان معادی، بهرنگ علوی، بابک حمیدیان از جمله بازیگران اصلی این سریال هستند.

«بی‌عاطفه» کمال تبریزی در دست تولید

کمال تبریزی که تا چندی قبل سریال «سرزمین مادری» را روی آنتن تلویزیون داشت، این روزها هم سریال جدیدی با عنوان «بی عاطفه» را در دست تولید دارد.

این سریال توسط امیرعباس پیام نگارش شده و تهیه‌کنندگی آن را محمدصادق میرکریمی برعهده دارد. رضا کیانیان، مریلا زارعی، بهاره افشاری، بهاره کیان افشار و حامد بهداد از جمله بازیگرانی هستند که در این سریال به ایفای نقش می‌پردازند.

مجموعه «ابله» به کارگردانی کمال تبریزی اولین تجربه این کارگردان سینما و تلویزیون در شبکه نمایش خانگی محسوب می‌شود؛ سریالی که در آن مجموعه بازیگرانی چون مهران احمدی، هانیه توسلی، احمد مهرانفر، بهنام تشکر، شبنم مقدمی، بهادر مالکی، محسن تنابنده، سیامک صفری، یکتا ناصر و مجید صالحی به ایفای نقش پرداختند با این حال با اقبال زیادی مواجه نشد.

«پوکر» رضا دادویی

سریال «پوکر» به کارگردانی رضا دادویی و تهیه‌کنندگی مجید مولایی در دست تولید است.

به گفته‌ی مجید مولایی سریال «پوکر» در مرحله‌ی پیش تولید است و هنوز کلید نخورده. پیش از این حضور شهاب حسینی، لاله مرزبان و میرسعید مولویان در این سریال قطعی شده بود. امین حیایی و نیکی کریمی نیز به گروه بازیگران سریال «پوکر» اضافه شده‌اند.

رضا دادویی کارگردانی «چشم سوم»، «لونه شغال»، «تعبیر خواب»، «مواجهه» و نمایش «به مناسبت ورود اشکان» ... را برعهده داشته است.

آیدا پناهنده و سریال «در انتهای شب»

سریال «در انتهای شب» به کارگردانی آیدا پناهنده و بازی پارسا پیروزفر، هدی زین‌العابدین به‌زودی از شبکه نمایش خانگی پخش شود. سریال ۹ قسمتی «در انتهای شب» اولین حضور آیدا پناهنده در شبکه نمایش خانگی است.

آیدا پناهنده و ارسلان امیری نویسندگان فیلمنامه و محمد یمینی تهیه‌کننده «در انتهای شب» هستند.

ساخت این مینی‌سریال ۹ قسمتی به پایان رسیده اما هنوز خبری از انتشار آن نیست.

آیدا پناهنده پیش از این فیلم‌های «ناهید»، «اسرافیل»، «تی تی» و... را کارگردانی کرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کار‌هایی که به مغز آسیب می‌رساند
  • اگر از زندگی خسته و کلافه شده‌اید بخوانید
  • زن خبرساز در سخنرانی رئیسی
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • پدیده مشکوکی که این روزها بین جوانان مُد شده!
  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، این مقاله را بخوانید
  • معرفی 5 مدل پالت پرفروش و محبوب حتما بخوانید!
  • این روزها همه گریه می‌کنند، بخصوص گلرها!
  • کدام کارگردانان این روزها مشغول کارند؟
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان