Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@10:31:06 GMT

آموکسی‌سیلین چیست؟+ موارد مصرف، عوارض و نکات

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۰۸۹۴۸

آموکسی‌سیلین چیست؟+ موارد مصرف، عوارض و نکات

آموکسی‌سیلین یک آنتی بیوتیک در دسته پنی‌سیلین‌ها است که با باکتری‌ها مبارزه می‌کند. آموکسی‌سیلین برای درمان بسیاری از عفونت ناشی از باکتری‌ها مانند عفونت لوزه، برونشیت، ریه، گونوره، گوش، بینی، گلو، پوست و یا دستگاه ادراری استفاده می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، آموکسی‌سیلین دارویی پر مصرف در ایران است که برای درمان عفونت‌های باکتریال تجویز می‌شود؛ این دارو برای درمان عفونت‌های قفسه سینه و سینوس، عفونت ادراری، برخی عفونت‌های دندانی و برخی دیگر از عفونت‌ها تجویز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آموکسی‌سیلین از دسته پنی‌سیلین‌ها است و با ازبین بردن برخی باکتری‌ها می‌تواند عفونت‌های ناشی از آن را درمان کند.

آموکسی‌سیلین چیست؟

این دارو یک آنتی بیوتیک در دسته پنی‌سیلین‌ها است که با باکتری‌ها مبارزه می‌کند. آموکسی‌سیلین برای درمان بسیاری از عفونت‌های ناشی از باکتری‌ مانند عفونت لوزه، برونشیت، ریه، گونوره، گوش، بینی، گلو، پوست و یا دستگاه ادراری استفاده می‌شود؛ این دارو برای درمان زخم معده ناشی از عفونت هلیکوباکتر پیلوری به همراه کلاریترومایسین استفاده می‌شود.

نکات مهم در مصرف آموکسی‌سیلین درصورت حساسیت به سفالوسپورین‌ها قبل از استفاده از آموکسی‌سیلین به پزشک خود اطلاع دهید. اگر بیماری آسم، کبدی یا کلیوی، اختلال خونریزی یا اختلال لخته شدن خون، مونونوکلئوز یا هرگونه آلرژی دارد به پزشک خود اطلاع دهید. آنتی‌بیوتیک‌ها را دقیقا مطابق دستور پزشک و در دوره درمانی خود استفاده کنید، حتی اگر احساس بهبودی کرده و علائمتان برطرف شد، دوره درمانی خود را کامل کنید زیرا در این زمان ممکن است باکتری به صورت کامل ازبین نرفته و با کنار گذاشتن آنتی‌بیوتیک مقاومت میکروب افزایش یابد. آموکسی‌سیلین عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا را درمان نخواهد کرد. این دارو را به افراد دیگر پیشنهاد ندهید حتی اگر علائم مشابه به یکدیگر دارید. داروهای آنتی بیوتیک می‌تواند باعث اسهال شود که ممکن است نشانه عفونت جدید محسوب شود. عفونت‌هایی که با استفاده از آموکسی‌سیلین درمان می‌شود

عفونت‌های باکتریایی معمولی که با آموکسی‌سیلین درمان می‌شود شامل: عفونت‌های گوش میانی، لوزه‌، گلو، حنجره، برونش، ریه‌ها، دستگاه ادراری و پوست می‌شود.

عوارض آموکسی‌سیلین

این دارو شامل عوارض جانبی و شدیدی است که عوارض جانبی نسبتا رایج آن عبارت است از:

اسهال سرگیجه بی‌خوابی حالت تهوع خارش استفراغ گیجی درد شکم کبودی آسان بدن خون ریزی ضایعات پوستی واکنش‌های آلرژیک در افراد حساس به کلاس سفالوسپورین از آنتی‌بیوتیک‌ها مانند سفتکلر، سفالکسین و غیره.

عوارض شدید و نادر آموکسی سیلین

تشنج واکنش‌های شدید آلرژیک پلاکت پائین یا کاهش تعداد گلوبول‌های قرمز خون دز مصرفی آموکسی‌سیلین

دوز مصرفی این دارو برای اکثر عفونت‌های بزرگسالان بین ۲۵۰ میلی‌گرم در هر هشت ساعت، ۵۰۰ میلی‌گرم در هر هشت ساعت، ۵۰۰ میلی‌گرم در هر ۱۲ ساعت و ۸۷۵ میلی‌گرم در هر ۱۲ ساعت بسته به نوع شدت عفونت متفاوت است.

دوز مصرفی این دارو برای کودکان بالای سه ماه نیز بسته به نوع و شدت عفونت توسط پزشک تجویز می‌شود که کمتر از ۴۰ کیلوگرم با ۲۵ یا ۴۵ میلی‌گرم بر کیلوگرم در روز به دوزهای ۱۲ ساعت تقسیم یا ۲۰ الی ۴۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم در روز با یک سوم از دوز روزانه ۸ ساعت تقسیم می‌شود.

نکاتی که قبل از مصرف آموکسی‌سیلین باید رعایت شود برای اطمینان از اینکه مصرف این دارو برای شما مشکلی ندارد، اگر مشکلاتی مانند آسم، بیماری کبد یا کلیه، منونوکلئوز، سابقه اسهال ناشی از مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و آلرژی به غذا یا دارو دارید به پزشک خود اطلاع دهید. آموکسی‌سیلین می‌تواند به شیر مادر منتقل و به کودک شیرخوار آسیب برساند به همین دلیل درصورتی که شیردهی می‌کنید به پزشک خود اطلاع دهید. طریقه مصرف آموکسی‌سیلین این دارو را دقیقا مطابق دستور پزشک و هر روز در ساعت مشخص مصرف کنید. برخی از اشکال آموکسی‌سیلین ممکن است به همراه غذا مصرف شود و برخی بدون غذا به همین دلیل قبل از مصرف برچسب دارو را برررسی کنید تا طریقه مصرف دارو را متوجه شوید. شربت آموکسی‌سیلین را با استفاده از قاشق مخصوص اندازه‌گیری دوز یا پیمانه دارویی مصرف کنید و اگر ندارید از داروخانه تهیه فرمایید. در هنگام استفاده از آموکسی‌سیلین ممکن است به انجام آزمایش خون مکرر احتیاج پیدا کنید و گاهی نیز ممکن است به بررسی کارکرد کلیه و کبد نیاز پیدا کنید. تداخلات دارویی آموکسی سیلین

قرص خوراکی آموکسی‌سیلین می‌تواند با سایر داروها، ویتامین‌ها و یا گیاهان دارویی تداخل داشته که برای جلوگیری از تداخلات دارویی باید تمامی داروها، ویتامین‌ها و یا گیاهانی که مصرف می‌کنید را به پزشک خود اطلاع دهید.

داروهایی که با آموکسی‌سیلین تداخل دارد

پروبنسید: اگر از این دارو حین مصرف آموکسی‌سیلین بخواهید استفاده کنید پزشک احتمالا دوز آموکسی‌سیلین را کاهش می‌دهد. آلوپورینول: مصرف این دارو هنگام مصرف مصرف آموکسی‌سیلین ممکن است بثورات پوستی ایجاد کند. کد خبر 538806

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آنتی بیوتیک آموکسی سیلین شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مصرف آموکسی سیلین میلی گرم آنتی بیوتیک برای درمان باکتری ها عفونت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۸۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر دهقانی از اختلال کم کاری تیروئید یا تیروئید پرکار به عنوان یکی از بیماری‌های شایع غدد نام برد و افزود: بیماری کم کاری تیروئید در نتیجه‌ی کاهش تولید و ترشح هورمون‌های تیروئیدی حاصل می‌شود و عموماً زنان باردار و افراد بالای ۶۰ سال، در معرض ابتلا به آن هستند.

این متخصص داخلی در خصوص نحوه درمان بیماری کم کاری تیروئید نیز گفت: درمان این بیماری تقریبا ساده بوده و مصرف قرص‌های حاوی هورمون تیروئید می‌تواند، هورمون‌های مورد نیاز بدن را تأمین کند که در اکثر موارد برای بیماران قرص لوتیروکسین تجویز می‌شود.

وی اضافه کرد: این دارو روزانه یک بار مصرف می‌شود که برای تأثیرگذاری بیشتر باید به صورت ناشتا و یک ساعت قبل از مصرف صبحانه مصرف شود. همچنین مصرف همزمان برخی دارو‌ها مانند پنتوپرازول، قرص آهن، کلسیم و... می‌تواند در میزان تأثیرگذاری قرص لووتیروکسین سدیم اثر منفی داشته باشد، لذا توصیه می‌شود، با فاصله حدود یک ساعت با دارو‌های ذکر شده، قرص کم کاری تیروئید مصرف شود.

دکتر دهقانی خاطر نشان کرد: بیمار ممکن است ظرف ۱ تا ۲ هفته پس از شروع درمان، پاسخ اندکی را احساس کند، اما پاسخ کامل به درمان با هورمون تیروئید اغلب تأخیر دارد و ممکن است چندین هفته طول بکشد. ضمن اینکه اکثر بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید، لازم است مصرف دارو را برای باقی عمر ادامه دهند، اما گاهی تعدیل و یا افزایش دوز مصرفی تحت نظر پزشک متخصص اتفاق می‌افتد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • نابودی یک تن مواد غذایی غیرقابل مصرف در چناران
  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است
  • بیش از یک تن مواد غذایی غیرقابل مصرف در چناران نابود شد
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • فشار خون بالا را این گونه کنترل کنید
  • ناآگاهی مهمترین علت مصرف الکل و دخانیات
  • خواص ریواس و فواید آب ریواس برای جوانسازی و لاغری + عوارض