Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیشروی ارتش دولت نجات ملی در مأرب به رغم حملات هوایی تصاعدی ائتلاف عربستان سعودی، بیانیه مشترک ارتش و ستاد کل نیروهای مسلح یمن و فرار روزانه نیروهای وابسته به این ائتلاف از جبهه‌های درگیری از مهمترین تحولات میدانی این کشور است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، ائتلاف عربی متجاوز به یمن به رهبری عربستان سعودی شب گذشته اعلام کرد طی 24 ساعت گذشته تنها در دو جبهه مأرب (مرکز یمن) و استان الجوف (شمال مأرب و هم‌مرز با عربستان) 15 نوبت، مواضع نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی یمن را هدف حملات هوایی خود قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این حجم از حملات هوایی اگر صحت داشته باشد، بیانگر این است که این دو جبهه شاهد تحولات مهمی است که ائتلاف مذکور مجبور شده، 15 بار در این دو منطقه که نزدیک به شهر مأرب است، دست به حملات هوایی بزند.

به گزارش العربیه، «ترکی المالکی»، سخنگوی این ائتلاف مدعی شده که در این حملات، 12 خودروی متعلق به نیروهای ارتش یمن منهدم و ده‌ها تن از این نیروها کشته شده‌اند. او صرفا به همین مقدار خبر از این جبهه حساس اکتفا کرده است. درحالی که بر اساس آخرین تحولات، درگیری‌ها در مناطق کوهستانی در جریان است.

ائتلاف عربستان سعودی در جنگ یمن، شش سال است که از دولت مستعفی و حزب اخوانی الاصلاح علیه دولت نجات ملی یمن (مستقر در صنعاء) و انصارالله حمایت‌ می‌کند.

پیشروی نیروهای ارتش یمن و نفوذ به محله‌های جنوبی مأرب

در آن طرف، اما منابع نظامی در استان مأرب از پیشروی نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در این جبهه خبر می‌دهند و همین علت سکوت ائتلاف درباره جزئیات عملیات خود در اطراف شهر مأرب است.

شبکه خبری «المجد» یمن شب گذشته (دوشنبه شب) به نقل از این منابع گزارش داد که بین «نیروهای صنعاء» و « نیروهای هادی و الاصلاح» در مناطق «الفلج»، «الفلیحه» و «البلق مرکزی» واقع در جنوب شهر مأرب درگیری‌های شدیدی رخ داده است.

به گفته این منابع، «نیروهای صنعاء طی ساعات گذشته به محله‌های جنوبی شهر نفوذ کرده و هم‌زمان نیز در منطقه "روضه جهم" و رشته کوه‌های اطراف "وادی ذنه" واقع بین شهرستان‌‌های "الجوبه" و "صرواح" پیشروی گسترده‌ای داشته‌اند.»

این منابع از کشته و زخمی شدن ده‌ها تن از نیروهای دولت مستعفی و حزب الاصلاح در این درگیری‌ها خبر داده‌اند.

دیروز در یمن، مصادف بود با پنجاه و چهارمین سالروز استقلال این کشور از استعمار انگلیس که به آن «عید جلاء» (جشن خروج نظامیان اشغال‌گر از یمن) گفته می‌شود.

نیروهای مسلح یمن: پایان جنگ را ما اعلام می‌کنیم

به این مناسب، سرلشکر «محمد العاطفی»، وزیر دفاع دولت نجات ملی و سرلشکر «محمد الغماری»، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح این دولت در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که پایان ائتلاف متجاوز به یمن نزدیک شده است.

به گزارش شبکه المسیره یمن، در این بیانیه آمده است: «ائتلاف باید بداند که خزانه‌ مالی و زرادخانه نظامی و شبه نظامیان تحت امر آن در داخل و خارج (از یمن) و قطعنامه‌های سازمان ملل متحد به درد آن نمی‌خورد.»

این بیانیه مشترک تأکید می‌‌کند: «نیروهای دولت نجات ملی زمام امور را در میدان در دست دارند و آنچه که در مأرب رخ می‌دهد، بهترین دلیل بر این مسئله است.»

پایان ائتلاف نزدیک است

مقامات نظامی ارشد یمن تأکید کردند: «شاید دشمن آغاز کننده این جنگ وحشیانه باشد ولی پایان آن را ما اعلام خواهیم کرد و این مسئله را دشمن باید بداند و درک کند.»

در این بیانیه همچنین به مرتکبان جنایت اخیر در الحدیده که اسرای ارتش و کمیته‌های مردمی یمن را قبل از عقب نشینی اعدام کرده بودند، هشدار داده شده که عواقب وخیمی در انتظار آن‌هاست و اعدام این اسرا نشان می‌دهد که «دشمن در بدترین مراحل به سر می‌برد و پایان این ائتلاف نزدیک شده است.»

جدا شدن روزانه صدها نیرو از ائتلاف متجاوز

در همین ارتباط، «مهدی المَشّاط»، رئیس شورای عالی سیاسی یمن که به مناسب 54‌مین سالروز استقلال این کشور سخنرانی می‌کرد، گفت که روند جدایی نیروهای پشیمان از ائتلاف و دولت مستعفی به گونه‌ای است که متوسط روزانه صدها نفر از نیروهای وابسته به آن‌ها به نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی یمن ملحق می‌شوند.

او گفت که ائتلاف سعودی و متحدان غربی و اروپایی آن، مأرب را به «پایگاه نظامی برای نظامیان اجنبی و لانه‌ای برای گروهک‌های ستم‌پیشه» تبدیل کرده است و سیطره نیروهای دولت نجات ملی بر این شهر به نفع صلح در یمن و منطقه است.

المشاط: مأرب به آغوش یمن بازگشته است/ جامعه جهانی سیاست‌های خصمانه خود را تغییر دهد

تلاش دولت مستعفی برای فعال کردن جبهه جنوب

تحولات جبهه مأرب هر روز که می‌گذرد، به ضرر ائتلاف سعودی و دولت مستعفی منتهی می‌شود و این مسئله را می‌تواند از نشست‌‌های دولت مذکور با فرماندهان نظامی دید.

وب سایت خبری «بوابتی» یمن امروز سه شنبه گزارش داد که «معین عبدالملک»، نخست وزیر دولت مستعفی در شهر عدن، پایتخت موقت این دولت با فرماندهان منطقه چهارم نظامی دیدار کرده و روند درگیری‌ها و عملیات در این منطقه که شامل استان‌های جنوب غربی (عدن، لحج، ضالع، ابین و تعز) است.

یمن| دفع حملات ائتلاف سعودی در جنوب مأرب / دیدار فرمانده نیروهای نیابتی امارات با مقامات اسرائیلیهشدار رهبر انصارالله یمن درباره فتنه انگیزی دشمنان

 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جنگ مأرب آخرین تحولات یمن اخبار یمن جنگ مأرب آخرین تحولات یمن اخبار یمن ارتش و کمیته های مردمی یمن دولت نجات ملی نیروهای ارتش حملات هوایی دولت مستعفی درگیری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۹۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز

آمریکا و اتحادیه اروپا مشتاقند جمهوری آذربایجان را تحت‌فشار بگذارند. هدف اصلی تغییر وضعیت ژئوپلیتیک موجود در قفقاز جنوبی، محدود کردن اراده ژئوپلیتیکی مسکو است که در فرآیندهای منطقه‌ای تعیین‌کننده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، الچین خالدبیلی روزنامه‌نگار ینی مساوات با نگارش یادداشتی با عنوان «کاخ سفید گامبیت(ابرمرد خیالی آمریکایی) قفقاز را آغاز کرد اما باکو به آن پایان داد» می‌نویسد: به نظر می‌رسد که آمریکا و غرب مصمم به توسعه بیشتر برای نفوذ در قفقاز جنوبی هستند. در هر صورت اخیراً پیام‌های محافل سیاسی غرب در خصوص این منطقه به وضوح محتوای تقابلی شدیدی با باکو و مسکو دارد. بنابراین محافل سیاسی غربی سعی دارند روسیه را به عنوان منبع اصلی تنش نظامی-سیاسی در قفقاز جنوبی معرفی کنند. آن‌ها از این ادعاها برای استدلال در مورد اهمیت حذف قفقاز جنوبی از حوزه نفوذ روسیه استفاده می‌کنند.

همچنین باید توجه داشت که این ادعاهای آمریکا و غرب برای شرایط فعلی تا حدودی اغراق‌آمیز است. حداقل به این دلیل که اخیراً آمریکا و غرب عامل محرک افزایش تنش نظامی-سیاسی در این منطقه بوده‌اند، نه روسیه. در هر صورت، نتایج ژئوپلیتیک کنفرانس مشترک بین آمریکا، اتحادیه اروپا و ارمنستان در بروکسل به تدریج خود را نشان داده و این را می‌توان تحریک بروکسل با هدف تأثیرگذاری مستقیم بر جهت‌گیری فرآیندهای ژئوپلیتیک منطقه‌ای دانست.

نکته این است که تحریک بروکسل در درجه اول تلاشی برای مداخله در وضعیت ژئوپلیتیکی در قفقاز جنوبی است. زیرا آمریکا و اتحادیه اروپا در تلاش هستند تا در این منطقه بر روی ارمنستان مانورهای ژئوپلیتیکی انجام دهند.

ارمنستان به عنوان کشوری که متحمل شکست نظامی در جنگ دوم قره‌باغ شد، به یک سد ضعیف در منطقه تبدیل شده است. از این رو، آمریکا و اتحادیه اروپا به قصد تقویت مجدد ارمنستان تلاش می‌کنند این کشور را که پایگاه نظامی- سیاسی خود در منطقه می‌دانند، بار دیگر به یک عامل ژئوپلیتیک تبدیل کنند و بیشتر اقدامات انجام شده پس از تحریک بروکسل در راستای همین هدف است.

اول از همه، آمریکا و اتحادیه اروپا مشتاق‌اند جمهوری آذربایجان را تحت‌فشار بگذارند و از بازی خارج کنند. هدف اصلی تغییر وضعیت ژئوپلیتیک موجود در قفقاز جنوبی، محدود کردن اراده ژئوپلیتیکی مسکو است که در فرآیندهای منطقه‌ای تعیین‌کننده است. با ایجاد شرایط جدید منطقه‌ای، تلاش شد تا مواضع منطقه‌ای ارمنستان تقویت و به پایگاهی مؤثر تبدیل شود. این بدان معنا بود که یک تهدید واقعی برای منافع ملی آذربایجان و روسیه در حال ظهور است.

البته جمهوری آذربایجان نمی‌توانست ناظر این طرح‌های آمریکا و اتحادیه اروپا بماند. بنابراین، باکو ابتدا به تحریک بروکسل واکنش تندی نشان داد و سپس اعلام کرد که اجازه دخالت در قفقاز جنوبی را نخواهد داد. بعدها محافل رسمی آذربایجان با انجام مانورهای سیاسی از جمله اتحاد با روسیه، تأثیرات تحریک آمریکا و اتحادیه اروپا را تقریباً خنثی کردند و با آن، در واقع، سناریوهای جدید غرب در قفقاز جنوبی مسدود شد و شکست خورد.

در واقع باکو پیام روشنی داد که می‌تواند روابط متقابل با کرملین را بیشتر توسعه دهد. بنابراین جمهوری آذربایجان دارای پتانسیل ژئوپلیتیکی گسترده‌ای برای مشارکت استراتژیک با روسیه است. به ویژه، در حال حاضر یک آشتی نسبتاً جدی بین منافع آذربایجان و روسیه در قفقاز جنوبی وجود دارد. کرملین در تلاش است از مواضع روسیه در منطقه که هدف آمریکا و غرب است محافظت کند. باکو مصمم است مانع از تلاش آمریکا و اتحادیه اروپا برای مداخله در قفقاز جنوبی با دور زدن آذربایجان از طریق ارمنستان شود. از این نظر مشکل اصلی مشترک جمهوری آذربایجان و روسیه در منطقه تقریباً مشابه است.

بنابراین تفاهم تاریخی میان باکو و کرملین در آستانه سفر الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان به مسکو کافی است تا بسیاری از کشورهای غربی را ناامید کند. بدین ترتیب، رهبری سیاسی هر دو کشور موفق شدند خیلی زودتر از موعد بر سر خروج نیروهای حافظ صلح روسیه از خاک آذربایجان به توافق برسند. اما آمریکا و غرب امیدوار بودند که همین موضوع منجر به درگیری جمهوری آذربایجان و روسیه شود و ناکامی در این امر به ناچار منجر به اختلال در برنامه‌های تغییر وضعیت منطقه شد.

جالب است که محافل سیاسی غرب، به ویژه آمریکا، هر چند دیر متوجه شدند که اشتباهات کاملاً جدی در قفقاز جنوبی صورت گرفته است. بنابراین به نظر می‌رسد آمریکا که قصد دارد جمهوری آذربایجان را در فرآیندهای منطقه‌ای مشترک با اتحادیه اروپا و ارمنستان به پس‌زمینه بکشاند، با مانورهای انعطاف‌پذیر باکو درمانده شده است. در هر صورت، این واقعیت که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا مجبور شد برای گفتگو در مورد وضعیت قفقاز جنوبی، تلفنی با رئیس‌جمهور الهام علی‌اف تماس بگیرد، نکاتی را آشکار کرد.

نکته این است که کاخ سفید قبلاً درک کرده که دستیابی به اهداف ژئوپلیتیکی در قفقاز جنوبی با دور زدن جمهوری آذربایجان از طریق ارمنستان امکان‌پذیر نخواهد بود. اگر کاخ سفید دریچه‌ای برای همکاری ژئوپلیتیکی با باکو باز نگه ندارد، تردیدی وجود ندارد که باکو از بستن «درب منطقه» به روی غرب دریغ نخواهد کرد و این ممکن است راه را برای شکست بعدی سیاست غرب در قفقاز جنوبی هموار کند.

ظاهراً «گامبیت قفقاز جنوبی» که توسط تحرکات آمریکا و اتحادیه اروپا آغاز شد، با شکست مواجه شد، اگرچه ارمنستان در «وضعیت قربانی اصلی» باقی ماند، اما در واقع دستان آمریکا و اتحادیه اروپا برای آن خالی ماندند. از این منظر، می‌توان در نظر گرفت که اگرچه کاخ سفید «گامبیت قفقاز» را آغاز کرد، اما دقیقاً باکو بود که با موفقیت به آن پایان داد و در نتیجه، این ارمنستان بود که بازنده اصلی باقی ماند.

به موازات همه اینها، سفر الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان به مسکو با نتایج موفقیت‌آمیزی به پایان رسید و وضعیت نسبتاً بدی را برای سناریوهای غربی در قفقاز ایجاد کرد. زیرا رهبران جمهوری آذربایجان و روسیه توانستند روشن کنند که هیچ تناقضی بین دو کشور وجود ندارد و علاوه بر این، بیانیه مسکو در مورد فعالیت اتحاد دو کشور در پیش‌زمینه قرار گرفت. در چنین شرایطی، تردیدی وجود ندارد که نقشه‌های غرب در قفقاز جنوبی در معرض خطر بزرگی قرار دارد.

عدم تمایل جمهوری آذربایجان به روند ادغام در اروپاعلی‌اف: فعالیت مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه به پایان رسیدعلی‌اف: آذربایجان هرگز به اوکراین سلاح نمی‌دهد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعلام لیست انتخاباتی دور دوم شورای ائتلاف و جبهه پایداری
  • لیست ۱۶ نفره جبهه پایداری و شورای ائتلاف منتشر شد
  • لیست نهایی جبهه انقلاب برای انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تهران منتشر شد
  • اعلام لیست شورای ائتلاف و جبهه پایداری در دور دوم انتخابات
  • نفوذ ناپایداری‌ها به جو خراسان جنوبی
  • شانا و جبهه پایداری در جستجوی ۳ کاندیدا /لیست مشترک قطعی شد؟
  • نشست منتخبان مجلس توسط شورای ائتلاف نیروهای انقلاب برگزار شد
  • لیست مشترک جبهه پایداری با شانا برای دور دوم انتخابات+ جزئیات
  • پیشنهاد پایداری به شانا برای تکمیل لیست در دور دوم انتخابات
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز