Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@21:25:40 GMT

«واکسن»، کلمه سال دیکشنری وبستر در سال 2021

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۱۰۱۷۴

«واکسن»، کلمه سال دیکشنری وبستر در سال 2021

فرهنگ لغات میریام وبستر در سال 2021 واژه «واکسن» را به عنوان لغت سال خود انتخاب کرد.

به گزارش ایمنا، بنا بر سنت هر ساله، فرهنگ لغات مختلف از جمله آکسفورد، کمبریج، کالینز یک کلمه را به‌عنوان مهم‌ترین کلمه سال انتخاب می‌کنند. فرهنگ لغات میریام وبستر در سال ۲۰۲۱ واژه «واکسن» را به عنوان لغت سال خود انتخاب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئولان سایت آنلاین این دیکشنری می‌گویند در سال ۲۰۲۱ هر روز شمار زیادی از کاربران ما از این لغت استفاده می‌کردند و واژه‌های مربوط به آن را جستجو می‌کردند.

«پیتر سوکلفسکی» ویراستار ارشد دیکشنری وبستر گفت: در دوران شیوع ویروس کرونا به صورت پاندمیک جستجوهای کاربران به شدت روی چند واژه از جمله قرنطینه و ویروس متمرکز شد ولی بعد از گذشت مدتی اکثر جستجوها به سمت واکسن پیش رفتند و به خاطر همین این واژه را به عنوان لغت سال انتخاب کردیم.

طبق آمارهای ارائه شده توسط سایت آنلاین فرهنگ لغت وبستر، در سال ۲۰۲۰ جستجو برای واژه واکسن توسط کاربران بیش از ۶۰۰ درصد افزایش یافت و در سال ۲۰۲۱ این میزان به ۱۰۴۸ درصد رسید. واژه «واکسن» اولین بار در سال ۱۸۸۲ وارد فرهنگ‌های لغت در سراسر جهان شد که در واقع از واژه لاتین واکسینا به معنی منشأ گاوی گرفته شده است.

فرهنگ لغات میریام-وبستر یک شرکت مستقر در ایالات متحده آمریکا است که به چاپ و انتشار کتاب‌های مرجع به خصوص دیکشنری می‌پردازد. شرکت میریام در سال ۱۸۲۸ توسط جرج میریام و چارلز مریم پایه‌گذاری شد. در سال ۱۸۴۳ و بعد از درگذشت نوآ وبستر این شرکت حق امتیاز فرهنگ لغت وبستر را خریداری کرد. شرکت دانشنامه بریتانیکا در سال ۱۹۶۴، میریام-وبستر را خریداری کرد و از آن زمان این شرکت به یکی از زیر مجموعه‌های بریتانیکا تبدیل شد.

در چند روز گذشته نیز فرهنگ لغات دانشگاه کمبریج یکی از معروف‌ترین مراجع زبان انگلیسی در جهان امسال واژه «مقاومت» را به عنوان لغت سال خود انتخاب کرده بود. مسئولان دانشگاه کمبریج اعلام کردند این کلمه در سال ۲۰۲۱ در برابر چالش‌های متعدد پاندمیک کرونا توسط بسیاری از مردم جهان مورد استفاده قرار گرفته است و در این فرهنگ به معنای کار مداوم و خستگی‌ناپذیر برای رسیدن به چیزی یا هدفی تعریف شده است.

منبع: خبرگزاری کتاب ایران

کد خبر 538862

منبع: ایمنا

کلیدواژه: لغت نامه آکسفورد لغتنامه واکسن کمبریج شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سال ۲۰۲۱ فرهنگ لغات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۰۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ردپای انگلیسی‌ها در حدیث امام صادق (ع)/ ساخته‌های ذهنی یک منبری

به گزارش «مبلغ»، دکتر رسول جعفریان، محقق و مورخ تاریخ اسلام، مقاله مفصل و انتقادی ای به نام« امام صادق (ع) و بریتانیا» دارد. «مبلغ» گزیده ای از این مقاله را به مناسبت سالروز شهادت امام صادق(ع) مرور کرده است.

دکتر رسول جعفریان در این مقاله مفصل نوشته است:
در بحبوحه سالهای پس از جنگ جهانی اول، کودتای ۱۲۹۹، منازعات میان مردم عراق با انگلستان، برآمدن وهابیان و تخریب قبور ائمه بقیع علیهم السلام کتابی نوشته شده است به نام: «فجایع الدهور فی انهدام القبور در علائم الظهور»، نویسنده آن ابوالحسن مرندی است. فجایع الدهور در سال ۱۳۴۴ ق [۱۳۰۵ش و ۱۹۲۶م] نوشته شده است.

این کتاب در تلاش است تا مجموعه‌ای از رخدادها را با شماری روایات ساختگی به عنوان علائم ظهور نقل کند. مطالعه برخی از روایات و تطبیق ها، سبب روییدن دو شاخ بر سر آدمی می شود. بیشتر هدف وی شرحی از چگونگی رخ دادن این فجایع و در رأس آنها سه حادثه (۱) تخریب بقاع متبرکه در بقیع، (۲) تسلط انگلیسی ها بر عراق به خصوص بصره و (۳) مشروطه ایران است.
این کتابچه از نقطه نظر شناخت دیدگاه‌های یک واعظ شیعی در باره اوضاع جهان اسلام، تشیع و پاره‌ای از اتفاقات سیاسی و اخلاقی و نیز انقلاب مشروطه در ایران جالب است.

نوع استدلال ها، نقدها و تفسیرهایی که وی از این تحولات دارد، می‌تواند ما را در جریان گفتمان رایج بر گروهی از متدینین این روزگار، یعنی سال های پس از مشروطه تا روی کار آمدن رضاشاه را بدست دهد.
نویسنده ضمن بیان مسائل روز از جمله ممانعت انگلیسی ها از حج، با کمال شگفتی حدیثی نقل کرده است که به قول خودش به نقل از «عوالم العلوم در لمعان الانوار» از امام صادق (ع) نقل شده است.
او نوشته است در این حدیث، کلمه «بریطانیه» در آن از زبان امام آمده است. پس از نقل متن عربی، منبع «بحار» را هم بر آن افزوده و نوشته است: روایت سدیر صیرفی مروی در کتاب بحار و عوالم و….».

اما متن عربی:
عن سدیر الصیرفی: قال: کنت عند ابی عبدالله علیه السلام و عنده جماعة من اهل الکوفة و أقبل علیهم و قال لهم: حجّوا قبل أن لا تحجوا. قبل این یمنع البریطانیه. فحجوا قبل ان هدم مسجد بالعراق بین نخل و انهار و حجوا قبل ان تقطع سدرة بالزوراء علی عروق النخلة ….

سپس می نویسد:
حاصل روایت سدیر صیرفی مروی در کتاب بحار و عوالم علوم و بحار مجلسی از حضرت صادق علیه السلام که در خدمت آن حضرت بودم در حالتی که جماعتی از اهل کوفه خدمت حضرت جعفر بن محمد و عازم مکه معظمه بودند. حضرت خطاب به اهل کوفه امر فرمود که بروید به حج پیش از آن که ممنوع شوید از رفتن به حج و منع کنند شما را «برطانیه» که طایفه افرنج باشند. …….. (ص ۶ ـ ۷)

در بحار جلد ۴۷ صفحه ۱۲۲ به جای کلمه “بریطانیه”، ” البر جانبه” آمده است ولیکن همان طور که شاهد هستید در این منبع به “بریطانیه” تبدیل شده است. همانجا مرحوم مجلسی کلمه «البر جانبه» را معنا کرده است که «ای ان یکون البر مخوفا لایمکن قطعه» در واقع این تعبیر دو کلمه «البر» و «جانبه» است اما نویسنده این اثر آن را یک کلمه آن هم به صورت البریطانیة در آورده است!

سال هاست که با تلاش موسسه نور، کتب حدیثی شیعه از جمله بحار به صورت دیجیتالی قابل جستجو برای یافتن یک حرف است، چه رسد به کلمه و ترکیبات. می‌توان هر کلمه ای از کلمات روایت بالا را زد و دریافت که خبری از چنین حدیثی در منابع حدیثی شیعه هست یا نیست.//

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902454

دیگر خبرها

  • امروز، پایان مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی
  • ممنوعیت استفاده از کلمه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی
  • آخرین مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی
  • ردپای انگلیسی‌ها در حدیث امام صادق (ع)/ ساخته‌های ذهنی یک منبری
  • چرا برای صاحبان بار انتخاب ریل به جای جاده جذابیتی ندارد؟
  • اعتراف آسترازنکا به عوارض مرگبار واکسن/ رشوه، دروغ و پنهان‌کردن حقیقت برای تجارت با سلامتی انسان‌ها
  • کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه
  • شکایت دو نشریه از مایکروسافت و OpenAI به دلیل نقض کپی‌رایت
  • انتخاب دو روستای اردبیل به عنوان روستای «دوستدار کتاب» در کشور
  • اولویت مجلس آینده «اقتصاد» و «فرهنگ» خواهد بود