Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - معرفی بازارهای منطقه‌ای محصولات فناور و دانش‌بنیان می‌تواند به ارتقای این نوع اقتصاد و جایگاه استان فارس کمک کند، موضوعی که اتاق بازرگانی فارس به آن ورود کرده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، این روزها یکی از مؤلفه‌های کلیدی که در رشد و توسعه کشورها نقش پر رنگی ایفا می‌کند، مسئله نوآوری است به همین دلیل ارزیابی عملکرد نوآوری همواره مدنظر سیاستگذاران بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گزارش شاخص جهانی نوآوری 2021 رده‌بندی کشورها به تفکیک منطقه و سطح درآمدی ارائه شده و ایران در میان کشورهای دارای درآمد متوسط به بالا در جایگاه 13 و در میان کشورهای منطقه آسیای مرکزی و جنوبی پس از هند در جایگاه دوم قرار دارد.

بر این اساس در نشستی که به‌صورت ویبنار برگزار شد، بازارهای منطقه‌ای محصولات فناور و دانش‌بنیان در اتاق بازرگانی فارس بررسی شد. امید ماهرانی، رئیس کمیسیون تخصصی کارآفرینی، کسب و کارهای نوین و دانش‌بنیان اتاق بازرگانی استان فارس هدف از تشکیل این کمیسیون را کمک و تسهیل روند صادرات محصولات دانش‌بنیان و فن‌آور در استان و کشور عنوان کرد. 

فرمانده قرارگاه قدس جنوب شرق نیروی زمینی سپاه: بزرگان و سران جوانان را سمت شرکت‌های دانش بنیان سوق دهند15 شرکت دانش بنیان در پردیس شرکت‌های دانش بنیان بسیج علمی خراسان جنوبی استقرار یافت

بر این اساس بررسی بازارهای منطقه‌ای می‌تواند به تحقق این هدف کمک کند، به‌گفته وی صادرات محصولات دانش‌بنیان نیازمند به تعریف فرآیند کارآمد است و در این زمینه پیش نیازهای صادراتی و چارچوب فرآیند صادرات محصول باید مشخص و شناخته شده باشد.

‌آشنایی با قوانین تجارت، بازاریابی بین‌المللی و فرآیندهای صادرات محصولات و دسترسی به منابع اطلاعاتی مرتبط با این حوزه‌ها از نیازهای مهم شرکت‌های دانش‌بنیان برای صادرات محصولات است که ماهرانی در صحبت‌هایش به آن اشاره کرد. 

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی استان فارس که معتقد است کشور ایران در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان و فن‌آور استعداد و ظرفیت‌های منحصر به فردی دارد  حضور در بازارهای بین‌المللی و کسب تجربه در این زمینه را در صادرات محصولات دانش‌بنیان بسیار مهم و موثر دانست. 

به‌گفته وی شرکت‌هایی که برای ورود و حضور در بازارهای بین‌المللی برنامه دارند، موفقیت بیشتری خواهند‌ داشت بنابراین برگزاری چنین نشست‌هایی می‌توان به شرکت‌ها برای داشتن برنامه در سطح بین‌الملل کمک کند. 

مهدوی‌راد از فعالان علمی و اقتصادی نیز در این نشست شناسایی ابعاد مختلف بازار و نوآوری را از فاکتورهای موثر برای رقابت در بازار جهانی و صادرات دانست و گفت:  این دو اصل مهم منجر به ایجاد نیازهای جدید، جریان سرمایه‌گذاری، افزایش رتبه تولیدکنندگان و گشایش بازار جدید می‌شود.

شرکت‌های دانش‌بنیان با هدف استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت‌ها و توانایی‌های موجود در دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی و تحقق برنامه‌های توسعه تشکیل شده‌اند. 

به عبارتی این شرکت‌ها حلقه واسطه بین ایده و تکنولوژی هستند که می‌توانند ایده‌ها را در مسیر رسیدن به تکنولوژِی هدایت کنند و گاهی اوقات خود همین شرکت‌ها هم می‌توانند ایده خودشان را به تکنولوژِی تبدیل کنند. 

حمایت از این شرکت‌ها و فراهم‌کردن زمینه برای بازارسنجی و صادرات محصولات آنها نه تنها به رونق اقتصاد کمک می‌کند بلکه زمینه برای توسعه نوآوری و ارتقای جایگاه ایران در این شاخص را فراهم می‌کند. 

انتهای پیام/424 / ز

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیاسی سیاست ایران نظامی دفاعی امنیتی گزارش و تحلیل سیاسی مجلس و دولت امام و رهبری ورزشی فوتبال ایران فوتبال جهان والیبال بسکتبال هندبال کشتی و وزنه برداری ورزش های رزمی ورزش زنان ورزش جهان رشته های ورزشی بین الملل دیپلماسی ایران آسیای غربی افغانستان آمریکا اروپا آسیا اقیانوسیه پاکستان و هند ترکیه و اوراسیا آفریقا بیداری اسلامی اقتصادی اقتصاد ایران پول ارز بانک خودرو صنعت و تجارت نفت و انرژی فناوری اطلاعات اینترنت موبایل کار آفرینی و اشتغال راه و مسکن هواشناسی بازار سهام بورس کشاورزی اقتصاد جهان اجتماعی پزشکی رسانه طب سنتی خانواده و جوانان تهران فرهنگیان و مدارس پلیس حقوقی و قضایی علم و تکنولوژی محیط زیست سفر حوادث آسیب های اجتماعی فرهنگی ادبیات و نشر رادیو و تلویزیون دین قرآن و اندیشه سینما و تئاتر فرهنگ حماسه و مقاومت موسیقی و تجسمی استانها آذربایجان شرقی آذربایجان غربی اردبیل اصفهان البرز ایلام بوشهر استان تهران چهارمحال و بختیاری خراسان جنوبی خراسان رضوی خراسان شمالی خوزستان زنجان سمنان سیستان و بلوچستان فارس قزوین قم کاشان کردستان کرمان کرمانشاه کهگیلویه و بویراحمد گلستان گیلان لرس شرکت های دانش بنیان محصولات دانش بنیان بازارهای منطقه ای صادرات محصولات اتاق بازرگانی استان فارس شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۰۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری، محمدعلی خزایی، رئیس هیئت مدیره شرکت دانش‌بنیان فعال در زمینه ساخت ربات‌های صنعتی، درباره ربات ساخته‌شده با درجه آزادی ۷ توضیح داد:این ربات در خطوط پرکن محصولات پتروشیمی و صنایع سیمان کاربرد دارد و می‌تواند به صورت خودکار، محصولات را در کیسه‌های ۵۰ کیلوگرمی پر کند و روی تریلر بچیند. این ربات قادر به پر کردن ۲۰ کیسه در هر بار عملیات است.

خزایی افزود: علاوه بر این، بالغ بر ۱۵۰ قطعه و تجهیز مورد استفاده در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی را برای نخستین بار در سطح کشور طراحی و بومی‌سازی کرده‌ایم. به دلیل تحریم‌ها و شرایط اقتصادی، امکان واردات این قطعات وجود نداشت. تمام ۱۵۰ قطعه در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی نصب و راه‌اندازی شده و عملکرد موفقی داشته‌اند.

وی در خصوص بزرگ‌ترین دستاورد این مجموعه دانش‌بنیان گفت: مهم‌ترین اتفاق در مجموعه ما، اعتماد به دانشجویان و نیروی متخصص ایرانی بود. ما با حمایت و کمک این افراد توانستیم برای اولین بار این ربات را طراحی و نصب کنیم. این کار بزرگ توسط نخبگان ایرانی انجام شد و نهاد ریاست جمهوری نیز در زمینه دانش‌بنیان شدن به ما کمک شایانی کرد.

خزایی تصریح کرد: قیمت تجهیز ما حدود ۱۵ میلیارد تومان برآورد شده است، در حالی که نمونه خارجی آن ۹۰ میلیارد تومان قیمت دارد. محصول ما خدمات پس از فروش و پشتیبانی دارد که شرکت‌های خارجی ارائه نمی‌دهند.

رئیس هیئت مدیره این شرکت دانش‌بنیان ادامه داد: محصول ما در قسمت تعمیر و نگهداری به گونه‌ای طراحی شده که در صورت بروز اشکال در عملکرد ربات، به راحتی از خط خارج شده و به صورت دستی به فعالیت خود ادامه می‌دهد تا مشکل حل شود. این در حالی است که درباره محصولات شرکت‌های خارجی، تا زمانی که قطعات از خارج از کشور برسد، مدت زیادی زمان می‌برد. محصول ما تا حدودی از ارزبری نیز جلوگیری کرده است.

خزایی در خصوص رقم اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده توسط این مجموعه گفت: در مجموعه ما به طور مستقیم برای ۲۰ نفر شغل ایجاد شده است و حدود ۶۰ نفر نیز به صورت غیرمستقیم با ما همکاری می‌کنند.

 این فعال حوزه فناوری در خصوص استفاده از حمایت‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری گفت: این مجموعه در حال حاضر نیازمند حمایت‌های مالی است که در این راستا، تقاضا داریم که بانک‌ها با ارائه تسهیلات و تسریع در فرآیند دریافت وام، همکاری بیشتری با ما داشته باشند. همچنین، خواهان حمایت در زمینه‌ حضور در نمایشگاه‌ها، بهره‌مندی از معافیت‌های مالیاتی و دریافت زمین  برای توسعه فعالیت‌های خود هستیم.

وی در پایان خواستار در نظر گرفتن تدابیری برای جلوگیری از واردات محصولات مشابه تولیدات ایرانی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تفاهم‌نامه صادرات محصولات قزوین به چین امضا شد
  • ایران اکسپو سکوی صادرات دانش‌بنیان‌ها
  • توسعه بازار بین المللی محصولات دانش بنیان‌ها
  • بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • ایجاد فضایی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خوارزم ازبکستان
  • استقبال هیأت تانزانیایی از محصولات فناورانه دانش‌بنیان ایرانی
  • ارایه تسهیلات ارزان به شرکت‌های دانش بنیان صادرات محور
  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد