Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه سایر رسانه های خبرگزاری تقریب، به نقل از ایکنا شیخ غازی یوسف حنینه، رئیس شافعی مذهب هیئت امنای جمعیت علمای مسلمان لبنان در گفت‌وگویی بر ضرورت تدوین قانونی در سطح جهان اسلام برای ممنوعیت ریختن خون برادر مسلمان تأکید کرد.

شیخ حنینه با بیان اینکه خداوند متعال دین اسلام را بر حضرت محمد(ص) نازل کرد و به آن ویژگی‌های قدرت، دوام و ثبات بخشیده است، گفت: یکی از عوامل قدرت دین اسلام، وحدت میان فرزندان امت اسلامی است از همین رو وحدت ضامن اساسی قدرت امت، ثبات امت و دوام و مصونیت ملت شمرده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی خاستگاه اصلی وحدت اسلامی را ایمان به یگانگی خدا و پس از آن به رسول او و ایمان به کتاب خدا دانست و گفت: قرآن کتابی است که از اولین سوره آن فاتحه تا آخرین سوره که سوره ناس است از قوانین، احکام و دستور‌العمل‌هایی در زمینه تربیتی و اخلاقی سخن می‌گوید و بر عدالت و برابری بین فرزندان امت اسلامی در طول تاریخ و در هر نقطه از زمین تأکید می‌کند.

اختلافات فقهی؛ مهم‌‌ترین چالش پیش روی وحدت اسلامی

رئیس شافعی مذهب هیئت امنای جمعیت علمای مسلمان لبنان خطرناک‌ترین چالش پیش روی وحدت اسلامی را ورود به اختلافات فقهی دانست و گفت: ورود به بعد فرعی امور فقهی که در طول تاریخ اسلام از صدر اسلام تا به امروز مورد بحث بوده است، تهدید کننده دین شمرده می‌شود؛ زیرا کشاندن عامه مردم به این مسائل مورد اختلاف میان علما در خصوص مسائل فقهی و کلامی موجب می‌شود که بر سر اصول و مسائل مورد توافق هم مانند فروع دین بحث پیش آمده و دردسرساز شود.

وی با تأکید بر اینکه می‌بایست عامه مردم را از مسائل مربوط به اختلاف فقهی میان مذاهب دور نگاه داشته شود، گفت: مسائل مورد اختلاف باید در مراکز پژوهشی علمی ـ اسلامی بررسی شود تا فضای عمومی میان مسلمانان فضای آرامی باشد که امت اسلامی را در مبانی اخلاقی و عبادی متحد می‌کند.

شیخ حنینه مهم‌ترین موانع وحدت اسلامی را کشمکش‌های قومی و مذهبی خواند و گفت: بی‌تردید مفهوم فقهی و مذهبی متون قرآنی و احادیث شریف نبوی موضوعی است که از صدر اسلام تا عصر امروز ثابت بوده است؛ اما از آنجایی که این متون قابل تفسیر، استنباط و نظردهی است، مفهوم فقهی آن به سلاحی تبدیل می‌شود که پیوندها در روابط امت اسلامی با یکدیگر و ارتباط میان فرزندان امت اسلامی را قطع می‌کند و از همین رو ما در طول تاریخ تا به امروز می‌یابیم که برخی علما چه در مقام صدور فتوا و یا اجتهاد یا مرجعیت به گونه‌ای دیدگاه‌های خود را مطرح می‌کنند که همان اسلام واقعی است و جای بحث ندارد.

عضو شورای مرکزی تجمع علمای مسلمان لبنان تأکید کرد: همین نظرات عامل کشمکش میان پیروان یک مفتی، مرجع و مجتهدی با دیگران است و تفسیر متون شرعی ابزاری برای خصومت و درگیری می‌شود؛ چیزی که خدا و رسولش آن را نمی‌پسندد.

او درگیری‌های قومی میان فرزندان یک جامعه را عامل خصومت و درگیری میان مسلمانان خواند و گفت: درست است که امت اسلامی از ملت‌های متعددی تشکیل شده است؛ اما خداوند در قران می‌فرماید: «يا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْناکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَ أُنْثي‏ وَ جَعَلْناکُمْ شُعُوباً وَ قَبائِلَ لِتَعارَفُوا إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاکُمْ إِنَّ اللَّهَ عَليمٌ خَبيرٌ: ما شما را در قبیله‌های بزرگ و کوچک قرار دادیم تا همدیگر را بشناسید؛ پس در میان شما برتری نژادی نیست نه اینکه از هم فاصله بگیرید با یکدیگر بجنگید بینتان اختلاف افتد که همین مسائل مانع وحدت امت اسلامی می‌شود».

این عالم اهل تسنن گفت: اینجاست که درمی‌یابیم امام خمینی(ره) که خود مرجع تقلیدی در سطح امت اسلامی است، اختلافات میان مسلمانان را در مسائل مربوط به عقیده و اصطلاحات فقهی و حتی در اصول فقهی درک می‌کند، زیرا مسلمانان در اصول فقهی اختلافی بر سر پیامبر و کتاب خدا ندارند؛ از همین رو امام خمینی طرح وحدت اسلامی را مطرح کرد و هفته‌ای را که ازدوازدهم ربیع‌الاول آغاز می شود و تا هفدهم ربیع الاول میلاد رسول اکرم(ص) ادامه دارد، هفته وحدت اسلامی نامگذاری کرد.

امام‌ جماعت و خطیب مسجد حمزه سیدالشهدا(ع) در شهر صیدای لبنان تأکید کرد: از همین رو درمی‌یابیم که بحث در جزئیات فقه و تبدیل آن به محل اختلاف تبدیل به کشمکش بین مسلمانان و مانع وحدت می‌شود.

نقش رسانه‌‌ها در تحکیم وحدت اسلامی

او در بخش دیگری از سخنانش در خصوص نقش رسانه‌ها در تحکیم وحدت اسلامی گفت: رسانه‌ها نیاز روانی و بخشی از حیات جامعه بشری هستند. امروزه هزاران کانال ماهواره‌ای هم در سطح جهان عربی فعالیت می‌کنند؛ اما متأسفانه برخی از رسانه‌ها، وسیله‌ای برای تفرقه‌افکنی شده‌اند، به جای اینکه ابزاری برای آگاهی‌بخشی و راهنمایی بشریت باشد.

شیخ حنینه با بیان اینکه تبلیغ برخی کانال‌های ماهواره‌ای در خصوص تکفیر و خصومت و درگیری میان مسلمانان موجب ریخته شدن مسلمانان در کشورهای منطقه از جمله سوریه، یمن و افغانستان شده است، گفت: این حوادثی که در افغانستان در آستانه میلاد نبی اکرم(ص) رخ داد، فقط نتیجه همین فعالیت شبکه‌های ماهواره‌ای که ریختن خون  مسلمانان از این مذهب یا آن مذهب را مباح می‌شمارد.

شیخ حنینه بر ضرورت تدوین قانونی بین‌المللی که هر گونه برنامه‌های تحریک‌آمیز برای خونریزی را ممنوع کند، تأکید کرد و گفت: امروز در جهان غرب می‌بینیم که طرح نژادپرستی از لحاظ بین‌المللی ممنوع است و کسانی که این مفهوم را در هر سطحی مطرح کنند، مجازات می‌شوند، اما هنوز ما مسلمانان در جهان اسلام تدابیری را در سطح سازمان همکاری اسلامی یا در سطح اتحادیه عرب یا مجامع فقهی که در خیلی از کشورهای عربی و اسلامی وجود دارد اتخاذ نکرده‌ایم تا از این طریق هر گونه تحریک به ریختن خون مسلمانان حرام اعلام شود.

وی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر با شیوع کرونا استفاده از شبکه‌های مجازی نظیر اسکای روم، زوم، اینستا و غیره بیش‌تر شده است، گفت: می‌توانیم از این ابزارها برای گسترش اندیشه‌های وحدت اسلامی استفاده کنیم به طوری که بحث‌ها هم در آن به جدال کشیده نشود، شبیه آنچه در ماهواره‌ها رخ می‌دهد.

شیخ حنینه گفت: مسئولان ذی ربط با حوزه وحدت اسلامی در کشورهای اسلامی می‌توانند از این شبکه‌های مجازی به عنوان فرصتی استفاده کنند و این راه ساده و در دسترس برای مقابله با آن چیزی است که در ماهواره‌ها رخ می‌دهد.

رئیس شافعی مذهب هیئت امنای جمعیت علمای مسلمان لبنان در پایان از تلاش‌های ایکنا در زمینه اطلاع‌رسانی قرآنی تشکر کرد و گفت: ارتقای کار خبرگزاری در زمینه خدمت به قرآن کریم ضروری است به خصوص ایکنا باید فعالیت خود را در فیس‌بوک، توییتر و اینستا گسترش دهد.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: علمای مسلمان لبنان وحدت اسلامی میان مسلمانان امت اسلامی همین رو شیخ حنینه رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۰۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکوت مجامع بین المللی نسبت به کشتار مسلمانان از حد وجدانی فراتر رفته است

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌ها خبرگزاری تقریب، ماموستا فایق رستمی ظهر امروز در خطبه های نماز عبادی سیاسی جمعه این هفته در جمع نمازگزاران و مؤمنان شهر سنندج در مسجد دارالاحسان این شهر اظهار داشت: این دیار مرکز طریقت و شریعت و مرکز اولیا و اوصیا و مرکز شرف و عزت و مرکز مسجد و محراب و مناره و مرکز تکیه و خانقاه و مشایخ و زادگاه و مأمن ماموستا مفتی و هنرمندان و آیت الله مردوخ و جایگاه انسان‌های بزرگ و وارسته ای همچون مستوره اردلان و هزاران عالم دینی و مؤلفان کتاب‌های معنوی و شعرا بوده است.

وی در ادامه گفت: به راستی که کردستان مرکز مساجد و مناره هاست و پیامبر گرامی اسلام در وصف نماز در مسجد فرمودند اقامه یک رکعت نماز در مسجد قبای پیامبر و یک رکعت نماز در بیت المقدس به منزله اقامه هزاران رکعت نماز در بیت الله الحرام است بنابراین مسجد دارالاحسان نیز مرکز علما و روحانیون بزرگی بوده است و باید در مسجد نماز بپا دارید چون مساجد دانشگاه انسان سازی و پرورش روح است.

امام جمعه سنندج در ادامه به جانفشانی و از خودگذشتگی و فداکاری جوان سنندجی، زنده یاد آرمان بنفشی اشاره و شهادت ایشان را تسلیت گفت و افزود: امیدوارم که خداوند متعال به دل خانواده ایشان تسلی و صبر دهد.

ماموستا رستمی در ادامه به هفته کار و کارگر و موتور محرکه جامعه اشاره و این‌مناسبت را به کارگران زحمتکش تبریک گفت و افزود: عرق کارگر تا از جبینش خشک نشود باید حقش پرداخت شود و پیامبر بزرگوار اسلام این روایت را در مقام این عزیزان بیان کرد.

وی با تبریک هفته معلم به همه معلمان و کسانی که در امر تعلیم و تربیت فعالیت دارند تبریک گفت و افزود: شغل معلمی شبیه شغل انبیاست چرا که تعلیم و تربیت انسانها را بر عهده ایشان قرار داده است تا موجب رشد و تعالی آنها شود.

ماموستا رستمی در ادامه سخنانش از همکاری و همراهی  مردم کردستان به ویژه دختران و بانوان در اجرای طرح حجاب و عفاف یا طرح‌ نور که با نیروی انتظامی کردستان نهایت همکاری و تعامل دارند تشکر کرد.

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه بیان کرد: ایجاد امنیت و آرامش کشور و ایجاد امنیت زندگی فردی، اجرای عدالت اجتماعی، رسیدگی به مسکن و  ایجاد اشتغال جوانان از جمله مواردی است که جامعه را به سمت توسعه و پیشرفت می برد و این موارد از مطالبات مردمی است که امروز دولت در تلاش است که آن را توسعه دهد و اکنون وقت آن رسیده که با فرمایشات رهبری امروز مردم خودشان در سرنوشت خود سهیم باشند‌.

سکوت مجامع بین‌المللی به کشتار مسلمانان فلسطین درد بسیار بزرگی است

ماموستا رستمی خاطر نشان کرد: جنایت رژیم کودک کش و انسان کش صهیونیستی از حد درندگی و وجدان بالاتر رفته است و بی تفاوتی مجامع بین المللی در این میان درد بزرگی است به طوری که در طول مدت 200 روز جنگ و خونریزی ۳۴ هزار و ۱۸۳ نفر کشته شده اند که از بین آنها ۱۴ هزار و ۷۸۵ مورد کودک و ۹ هزار و ۷۰۰ زن، ۴۸۵ کادر درمانی، ۱۴۰ نفر خبرنگار، 2 میلیون نفر آواره، ۱۸۰ ساختمان دولتی تخریب و ۲۳۹ مسجد مخروبه و   ۱۰۳ مدرسه مخروبه و ۳۲ بیمارستان از ارائه خدمت خارج شدند که  متاسفانه مجامع بین المللی باید این جنایت را محکوم کنند اما سکوت اختیار می کنند.

عفت و پاکدامنی زنان از جانب خداوند ارزانی شده است

وی در ادامه خطبه های عبادی این هفته افزود: این دین اسلام که ما به وسیله آن آزمایش و مورد آزمون قرار می گیریم، دینی است که رحمت بی کران دارد و مایه نجات انسانها و مسلمانان است. امروز اگر معنویت ضعیف شود جامعه به فنا می رود چرا که ما تاریخ داریم و از آنها مطلع هستیم.

وی به عفت زنان و بانوان و به الگوگیری از زنان بزرگ تاریخ بشریت و به شخصیت و پاکدامنی حضرت مریم علیها السلام مادر حضرت عیسی مسیح علیه السلام اشاره کرد و گفت: از جانب خداوند برای زنان احترام و عفت و حجاب و کرامات آمده است و حجاب و عفت مایه شرف و کرامت زنان مؤمنه و مسلمان است که نباید مورد خدشه قرار گیرد.

خطیب نماز جمعه شهر سنندج از ماموستایان و علما به عنوان وارثین رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله وسلم نام برد و افزود: علما و ماموستایان حق دارند نسبت به شما وفادار باشند و امیدواریم خداوند متعال به تمام مؤمنان توفیق سعادت و سربلندی و قدم‌ نهادن در راه اعتلای پرچم اسلام عطا کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رسانه‌ها باید در پاسداشت تمدن خلیج‌فارس به وحدت رویه برسند
  • پارلمان عراق قانون ممنوعیت همجنس‌بازی را تصویب کرد
  • حل مشکلات در گرو ارتباط تنگاتنگ مجلس و دولت است/ هرگونه اختلاف افکنی بازی در پازل دشمن است
  • تفرقه در وزارت خارجه آمریکا/ اختلاف بر سر حمایت تسلیحاتی از اسرائیل است
  • تسلیت دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به مناسبت درگذشت ماموستا ملااحمد فخری
  • پشت پرده اسلام آوردن سرمربی پرتغالی سپاهان | پای ازدواج با بازیگر ایرانی در میان است | رازی که پیراهن خانم بازیگر فاش کرد (عکس)
  • سکوت مجامع بین المللی نسبت به کشتار مسلمانان از حد وجدانی فراتر رفته است
  • ماجرای شبکه اجتماعی تیک تاک و ممنوعیت در آمریکا به کجا رسید؟
  • بایدن لایحهٔ ممنوعیت تیک‌تاک را امضا کرد
  • دعوای «تیک تاک» و جو بایدن بالا گرفت