Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد میرزایی؛ کارشناس ایدز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی همدان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به  هفته اطلاع‌رسانی ایدز اظهار کرد: تاکنون ۷۴۰ بیمار مبتلا به HIV مثبت در استان شناسایی شده که ۳۰۸ نفر مورد مراقبت و درمان هستند.

وی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد بیماران را آقایان و ۲۰ درصد را خانم‌ها تشکیل می‌دهند گفت: در میان موارد جدید بیماری، تعداد موارد خانم‌ها در حال افزایش است و دلیل آن به انتقال HIV از طریق تماس جنسی محافظت نشده برمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس ایدز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی ابن‌سینا با بیان اینکه بیماری HIV در همه گروه‌های سنین  استان دیده می شود اما عمده موارد در بین جوانان و میانسالان است  افزود: امسال   از ۱۴ هزار نفر با مراجعه به مراکز مشاوره تست HIV  گرفته شده که از این تعداد ۱۶ نفر بیمار جدید شناسایی شدندو بیماران جدید نیز مورد مراقبت و درمان قرار گرفتند.

کارشناس ایدز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی ابن‌سینا خاطرنشان کرد: از بین ۷۴۰ بیمار شناسایی شده در استان، متاسفانه ۳۳۹ نفر فوت کردند و ۳۰۸ نفر مورد مراقبت درمانی هستند و مابقی نیز پرونده فعال ندارند که ممکن مهاجرت کرده باشند که در هر صورت به مرکز مشاوره مراجعه ندارند.

وی با اشاره به اینکه تقریبا ۷۵ درصد بیماران در استان پرونده فعال دارند عنوان کرد: به افراد توصیه می‌شود برای بررسی وضعیت سلامت خود به مراکز مشاوره رفتاری مراجعه کنند و حداقل سالی یک بار تست HIV دهند چرا که همه ما در معرض خطر این بیماری قرار داریم.

میرزایی به اهمیت پیشگیری انتقال بیماری از مادر به کودک اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تمام مادران باردار از نظر HIV بررسی می‌شوند، یعنی هر مادر باردار با مراجعه به مراکز جامع سلامت استان در همان ابتدا از لحاظ بیماری HIV بررسی می‌شود تا اگر بیماریی داشت بلافاصله شناسایی و مورد مراقبت و درمان قرار گیرد تا بیماری به نوزاد منتقل نشود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ۱۲ مرکز و پایگاه مشاوره بیماری رفتاری در استان فعال است که حداقل در هر شهرستان یک مرکز فعال بوده و خدمات مراقبت درمان انجام می‌گیرد تا دسترسی برای همه مراجعین فراهم شده باشد.

انتهای پیام/۸۹۰۲۶/

منبع: فارس

کلیدواژه: محمد میرزایی بیماری ایدز مورد مراقبت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۳۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟

ایسنا/گیلان معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان گفت: مصرف سبزیجات محلی خام همچون چوچاق و خالیواش و نعناع و هر نوع سبزی خودرو و معطر جمع آوری شده از طبیعت و موجود در بازارهای محلی در ابتلای مردم به فاسیولا نقش اساسی دارد.

دکتر سید محمود رضوانی در گفت وگو با ایسنا، فاسیولیازیس را عفونت یا بیماری ناشی از انگل های جنس فاسیولا دانست و اظهار کرد: انگل های فاسیولا کرم های مسطح و برگی شکلی هستند که عمدتا در مجاری صفراوی و کبد دام ها از جمله گوسفند، بز، گاو، گاومیش و برخی از علفخواران دیگر زندگی می کنند.

وی با بیان اینکه برای برقراری چرخه زندگی انگل فاسیولا وجود دام های آلوده، منابع آبی دائمی یا فصلی، بارندگی فراوان و حلزون های میزبان واسط ضروری است، افزود: حیوانات آلوده به فاسیولا تخم انگل را همراه با مدفوع خود به محیط خارج دفن می کنند، در صورتی که این تخم در آب قرار گیرد، در درجه حرارت مناسب پس از حدود سه هفته در داخل آن یک لارو مژه دار به وجود می آید. این لارو پس از تشکیل از تخم خارج شده و با نفود در بدن حلزون های آبزی شروع به رشد و تکثیر می کند و به لاروهای دم دار تبدیل می شوند که این لاروهای جدید نیز پس از کامل شدن از بدن حلزون میزبان واسط خارج شده و در آب رها می‌شوند و به برگ گیاهان آبزی می چسبند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ادامه داد: حیوانان نشخوارکننده و انسان به دنبال خوردن گیاهان و یا سبزیجات آبزی حامل لاروهای انگل یا آب های سطحی آلوده به فاسیولا مبتلا می شوند.

رضوانی، خوردن سبزیجات محلی آلوده به فاسیولا به صورت خام، خوردن غذاهای تهیه شده با سبزیجات خام مانند دلار و زیتون پرونده، نوشیدن آب های سطحی و آب چشمه های روباز نواحی کوهستانی، خوردن جگر خام یا آبدار و شستن ظروف و سبزیجات مصرفی در آب های سطحی آلوده را از جمله راه های ابتلا به فاسیولا دانست و تاکید کرد: این بیماری دارای دو مرحله حاد و مزمن است و دوره کمون بیماری از چند روز تا چند هفته و چند ماه متغیر است، اما مهمترین نشانه های بیماری شامل تب و لرز و تعریق شبانه و دردهای شدید شکمی و اختلالات گوارش و نشانه های آلرژیک مانند کهیر و خارش و ناراحتی های تنفسی و کاهش ورزن و کم خونی و بزرگی کبد است.

وی با بیان اینکه مصرف سبزیجات محلی خام همچون چوچاق و خالیواش و نعناع و هر نوع سبزی خودرو و معطر جمع آوری شده از طبیعت و موجود در بازارهای محلی در ابتلای مردم به فاسیولا نقش اساسی دارد، گفت: این سبزیجات گاهی به صورت خام در تهیه غذاهای محلی کاربرد دارد که در صورت آلودگی به انگل می تواند در انتقال بیماری نقش ایفا کند؛ از آنجایی که ضد عفونی کردن این سبزیجات مشکل است باید از خوردن آنها به صورت خام پرهیز کنیم.

معاون علوم پزشکی گیلان بر لزوم پرهیز از مصرف توت فرنگی و سبزیجات خام محلی به صورت غیر بهداشتی تاکید کرد و گفت: شست و شوی سبزیجات با آب سالم و همراه با ضد عفونی کردن با محلول سرکه سفید(ترکیب یک به چهار سرکه و آب) به مدت ۱۵ دقیقه باشد. توت فرنگی نیز پس از شست و شو با آب سالم، حتما به مدت سه تا پنج ثانیه در آب جوش وارد شده و سریعا در آب سرد قرار گیرد.

رضوانی با بیان اینکه سبزیجات خام محلی خرد شده، پخته شده و یا خشک شده پس از فریز کردن به مدت پنج روز مصرف شود، عنوان کرد: پاک کردن سبزیجات با دستکش و خودداری از دست زدن به دهان موقع تمیز کردن سبزیجات نیز مورد تاکید است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • بیماری پارکینسون را سه سوته تشخیص دهید
  • درمان بیماری‌های کلیوی با سم این حشره خطرناک
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!
  • چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها