Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@18:21:22 GMT

گفت‎گوهای وین و تاکید ایران بر رفع تحریم‌‎ها

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۱۳۸۰۲

گفت‎گوهای وین و تاکید ایران بر رفع تحریم‌‎ها

گفت‎وگوهای وین از روز دوشنبه آغاز شده و قرار است در کمیته‎های کارشناسی پی گرفته شود.

به گزارش مشرق، گفت‎گوهای ایران و ۱+۴ از روز دوشنبه آغاز شد و قرار نیست به یک روز بسنده کند.

آنچه از درون اتاق مذاکرات و حواشی آن به گوش می‌رسد این است که غربی‌ها شامل سه کشور اروپایی و آمریکا بر سر لغو تحریم‌های ایران موافق نیستند و در واقع اعتقاد دارند که تحریم‌های ایران که بر اساس برجام لغو شده باید همچنان باقی بمانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: رایزنی‌های ایران و ۱+۴ در وین در جریان است

«انریکه مورا»، هماهنگ کننده اتحادیه اروپا در مذاکرات وین پس از دور نخست مذاکرات گفت «ایرانی‌ها مصمم به لغو تحریم‌ها هستند.»

تصور غربی‌ها از مذاکراتی که به امضای برجام رسید چیست؟

آیا آن‌ها تصور می‌کنند که دو سال مذاکرات هسته‌ای برای سرگرمی بود؟

ایران اگر باب مذاکره را باز کرد و برجام را امضا کرد دو هدف را پیگیری می‌کرد، نخست لغو تحریم‌ها و سپس اثبات این که ایران در پی ساخت سلاح هسته‌ای نیست و فعالیت‌های هسته‌ای ایران صلح آمیز است.

اگر ایران بر لغو تحریم‌ها اصرار نداشته باشد بر سر چه مسئله و خواسته‌ای اصرار کند؟

هدف اصلی از مذاکرات هسته‌ای و توافق، لغو تحریم‌های ایران بود.

راهبرد ایران از همان ابتدای موافق با مذاکرات هسته‌ای، لغو تحریم‌های ظالمانه‌ای بود که علیه ایران وضع شده بود.

این که غرب از اصرار ایران برای لغو تحریم‌ها متعجب است، تعجب آور است، چرا که در برجام، هدف اصلی لغو تحریم‌های اقتصادی علیه ایران و سپس محدودیت در فعالیت‌های هسته‌ای لحاظ شده است.

بازگشت آمریکا به برجام هم برای ایران موضوعیت و اهمیتی ندارد؛ واشنگتن اگر می‌خواهد عضوی از برجام باشد باید پس از ورود و اعلام رسمی، تحریم‌ها علیه ایران را لغو کند، اجرای تعهدات راستی آزمایی شود و برای جلوگیری از تکرار خروج از برجام نیز تضمین دهد.

پس لغو تحریم‌ها که خواسته به حق و قانونی ایران است، از اصلی‌ترین اهداف مذاکره است و البته ایران این حق را پیگیری می‌کند، اما خود را وابسته به نتایج آن نکرده است و هم اکنون نیز راهبرد خنثی سازی تحریم‌ها به نتیجه رسیده است.

قدر مسلم ایران در پی احقاق حقی است که سال‌ها از آن محروم بوده است و به خاطر آن هزینه‌های زیادی داده است و اگر قرار بر این باشد که در این دور از مذاکرات نیز تحریم‌های اقتصادی لغو نشود، راهبرد ایران نیز تغییر خواهد کرد.

به نظر می‌آید که آمریکا و اروپا در پی لغو تحریم‌ها نباشند و تلاش آن‌ها برای تحمیل خواسته‌های نابجای دیگری است چرا که «انریکه مورا» در ادامه سخنانش گفته «نیاز داریم که توافق هسته‌ای جدیدی را امضا کنیم.»

توافق جدید به چه معناست؟ آنچه که غرب از مذاکرات کنونی متصور است بر اساس آنچه که در برجام وجود دارد، نیست.

آمریکا و اروپا برجامی که خود امضاء کرده‎اند قبول ندارند چرا که اگر داشتند از آن خارج نمی‌شدند یا تعهدات خود را زیر پا نمی‌گذاشتند.

آمریکا حتی برای نشان دادن حسن نیت خود برای احیای برجام، بازگشت به توافق هسته‌ای را رقم نزد و تنها در ظاهر اعلام کرد که واشنگتن مایل به بازگشت به برجام است.

روسیه و چین و حتی دبیرکل سازمان ملل درخواست ایران برای لغو تحریم‌های اقتصادی را منطقی و به حق می‌دانند.

نمی‌توان یک توافق بین المللی معطل یک کشور کرد که خود با چالش‌ها و مشکلات جدی روبرو است.

آمریکا و اروپا تا زمانی که تحت تاثیر لابی‌های صهیونیستی قرار دارند نمی‌توانند منطقی، معقول و قانونی تصمیم گیری کنند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو آمریکا اتحادیه اروپا برجام لغو تحریم لغو تحریم ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۳۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنعانی مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن را مردود دانست

به گزارش خبرگزاری مهر، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن در خصوص میدان آرش را مردود اعلام و بر حق جمهوری اسلامی ایران در این میدان تاکید کرد.

کنعانی در واکنش به بند مربوط به ادعای کویت درباره میدان آرش گفت: طرح ادعای یک‌جانبه در این گونه بیانیه‌ها هیچ حقی را برای مدعی ایجاد نمی‌کند.

کنعانی با اشاره به مذاکرات و رایزنی‌های قبلی فیمابین ایران و کویت تصریح کرد: به کویت توصیه می‌کنیم از مسیر نادرست هیاهوی رسانه‌ای در این موضوع اجتناب نموده و به جای آن به مذاکرات فنی و حقوقی برگردد که بهترین و مناسب‌ترین مسیر برای رسیدگی به موضوع است.

کنعانی بار دیگر تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بر اساس حقوق تاریخی و سوابق مذاکرات مشترک، آمادگی دارد در خصوص چارچوبی که متضمن احترام به منافع مشترک باشد، گفتگوها را ادامه دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اصل حسن نیت در تعاملات منطقه‌ای، بر ضرورت اجتناب از مداخله دولتهای ثالث در خصوص این موضوع تصریح نمود.

وی گفت: بدون تردید دولتهای ذیربط می‌توانند در پرتو همکاریهای دوستانه و در راستای منافع مشترک، به دور از جنجال‌های رسانه‌ای به توافق لازم نایل شوند.

کد خبر 6088125 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • واکنش ایران به بیانیه کویت و اردن درباره میدان آرش
  • کنعانی مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن را مردود دانست
  • واکنش ایران به بیانیه کویت و اردن در خصوص میدان آرش
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • دکترین هسته ای ایران تغییر می کند؟
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم