Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@08:27:48 GMT

درصد کمی از «اوتیسمی‌ها» نبوغ برجسته‌ای دارند

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۱۳۸۳۹

درصد کمی از «اوتیسمی‌ها» نبوغ برجسته‌ای دارند

سحرانه جوادی، روان‌شناسی کودکان استثنایی در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس درباره «تفاوت هوشی کودکان مبتلا به اوتیسم»،گفت: بچه‌های دارای اوتیسم هوش‌ جزیره‌ای دارند؛ یعنی کارکردهای شناختی این کودکان در بعضی از مسائل و موارد خیلی خوب رشد می‌کند و بالاتر از حد طبیعی عمل می‌کند.

وی ادامه داد:براین‌اساس بسیاری از افراد طیف اتیسم در بعضی از زمینه‌ها عملکرد بالاتری از سطح نرمال جامعه را نشان می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین‌موضوع باعث تصوری اشتباه در جامعه شده است. افراد جامعه  بر این باورند که اوتیسم یعنی نبوغ، اما این باور درست نیست.

این روان شناس کودکان استثنایی یادآور شد:‌افرادی در این طیف مطرح شده‌اند که نبوغ خاصی از خود نشان داده‌اند. برای مثال در یک زمینه خاص به خصوص در زمینه هنر، ریاضی و موسیقی نبوغی خاص از خود نشان داده‌اند و فقط این افراد به عنوان نمونه‌ای از طیف اوتیسم در سطح جامعه مطرح شده‌اند.

جوادی متذکر شد:‌تعداد گزارش‌ها و بررسی‌ها از این افراد بیشتر بوده؛ چون به نسبت بقیه افراد دارای اوتیسم که‌ مشکلات بیشتری دارند نبوغی  بالاتر از حد نرمال داشته و متفاوت بوده‌اند. این در صورتی است که درصد خیلی پایینی از افراد دارای اوتیسم نبوغ برجسته دارند و بسیاری از افراد طیف اوتیسم درگیری و مشکلات شناختی دارند. بنابراین ممکن است در بعضی زمینه‌های ابتدایی هم دچار مشکل شوند.

وی بیان داشت:  اگر بخواهیم رشد بالاتر از نرمال کودکان مبتلا به اوتیسم را بررسی کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که بچه‌های طیف اوتیسم به دلیل داشتن هوش‌ جزیره‌ای کارکردهایشان به خصوص کارکردهای شناختی، یکپارچگی ندارد و ممکن است در بعضی زمینه‌ها بیشتر از بچه‌های عادی عملکرد واضح‌تر و برجسته‌تری از خودشان نشان دهند.

این روان‌شناسی کودکان استثنایی تصریح کرد:این عملکرد شاخص بسیار بالایی نسبت به بچه‌های نرمال دارد، پس خیلی بیشتر به چشم می‌آید.متاسفانه تعداد بالایی از بچه‌های دارای اوتیسم، در زمینه مهارت‌های ارتباطی و کلیشه‌هایشان درگیری زیادی دارند و کارکردهای شناختی کمتری دارند.بنابراین هرچه درگیری تعاملاتی و رفتارهای تکراری این افراد بیشتر باشد، مشکلات شناختی این عزیزان هم به همان نسبت دیده می‌شود.

جوادی خاطرنشان کرد:‌بهترین راه برای شناسایی استعدادهای افراد طیف اوتیسم این است که در ابتدا تمامی مواردی که باعث می‌شود این استعدادها و موارد شکوفا نشود، مثل رفتارهای تکراری و تعاملات اجتماعی، بررسی و مشکلات حسی افراد برطرف شود.

وی ابراز داشت:‌هرچه درگیری در پایه‌هایی که گفته شد کمتر باشد، افراد توجه و تمرکز بیشتری روی کارهایی که به آن‌ها سپرده می‌شود خواهند داشت و در همین حین که کودک مشغول فعالیت است می‌توانیم استعداد این عزیزان را شکوفا کنیم.

 این روان‌شناسی کودکان استثنایی متذکر شد:‌مورد بسیار مهم‌تر این است که به جای شکوفایی یک استعداد خاص در فرد، آن بچه را با خودش مقایسه کنیم و تصور نکنیم تمام بچه‌های طیف اتیسم باید مثل گروهی باشند که ویژگی برجسته نشان می‌دهند. باید به این کودک آموزش داده شود تا به جای شکوفایی یک مهارت خاص،کارکردها یکپارچه انجام شود.

جوادی اضافه کرد: ارتباطات و یکپارچگی برای او، اهمیت بیشتری نسبت به پرورش استعداد در زمینه خاصی خواهد داشت. این یکپارچگی اهمیت خیلی بیشتری در زمینه درمان دارد تا اینکه بخواهیم نبوغ خاصی را در بچه اوتیسم پرورش بدهیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اوتیسم کودکان بیماری نبوغ کودکان استثنایی دارای اوتیسم طیف اوتیسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۳۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد سناتور سندرز در سنای آمریکا علیه کمک مالی به تل آویو

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از بخش تصویری خبرگزاری رویترز، برنی سندرز سناتور آمریکایی در مجلس سنا در مخالفت با لایحه بسته کمک مالی ۹۵ میلیارد دلاری برای اوکراین، اسرائیل و تایوان، سخنرانی کرد.

برنی سندرز گفت: از آنجایی که همواره گفته ام و کمی پیش‌تر هم بیان کردم، اسرائیل از حق دفاع از خود برخوردار است. اما حق ندارد به جنگ علیه همه غیرنظامیان فلسطینی شامل زنان و کودکان- یعنی کاری که الان در حال انجام آن است- ادامه دهد. جناب رئیس! لطفاً نفس عمیقی بکشید و به این حقایق توجه کنید. هیچ کس نمی‌تواند این حقیقت را انکار کند. جنگ در غزه حدود ۶/۵ ماه است که ادامه دارد و بیش از ۳۴ هزار فلسطینی کشته شده و بیش از ۷۷ هزار فلسطینی هم زخمی شده اند. ۷۰ درصد از کشته‌ها در غزه زنان و کودکان هستند. این به معنای پنج درصد، توجه کنید پنج درصد از مجموع ۲/۲ میلیون جمعیت ساکن نوار غزه است که در مدت ۶/۵ ماه گذشته کشته (شهید) یا مجروح شده اند. این بالاترین شمار کشته‌ها در چنین جنگی در اسرائیل محسوب می‌شود.

وی در ادامه افزود: شمار زیادی در غزه کشته یا زخمی شده اند و درصد زیادی از آنها یا بهتر است بگویم ۷۰ درصد از آنها زن و کودک بوده اند. این آمار فراتر از درک و تصور ما است. جناب رئیس! ۱۹ هزار کودک حالا یتیم شده اند. ۱۹ هزار کودک در غزه والدین شان را از دست داده اند. وقتی به کودکان غزه فکر می‌کنیم، تصور چنین وضعیتی برای ما واقعاً سخت است: تصور کنید کودک ۷ ساله در میان منطقه‌ای که همه ساختمان هایش ویران شده و بسیاری از اجساد کشته‌ها روی زمین افتاده است، حضور دارد و آن هم در حالی که نه آب و نه غذای مناسبی در اختیار او است. این کودک مدرسه‌ای برای رفتن ندارد و ممکن است والدینش زنده نباشند. خانواده و اطرافیانش کشته شده اند. این وضعیتی است که کودکان غزه حالا با آن مواجه هستند. من فکر می‌کنم همه آنها که در این وضعیت هستند و از لحاظ روانی درگیر تبعات این جنگ شده اند. در حال حاضر، این کودکان درد و رنجی وحشتناک را تحمل می‌کنند.

وی همچنین گفت: جناب رئیس! کشتار فلسطینیان هنوز متوقف نشده است. تنها در روز‌های آخر هفته اخیر، ۱۳۰ فلسطینی کشته شده و ۲۵۱ فلسطینی هم مجروح شده اند. از میان ۲۹ نفر کشته شده در رفح، ۲۰ نفر کودک و ۶ نفر هم زن بوده اند. یکی از این زنان باردار بوده که کشته شده است. امروز خبری درباره کشف گور دسته جمعی بزرگ از سوی مقامات بهداشت و درمان فلسطین و ناظران سازمان ملل در بیمارستان ناصر منتشر شد. در بیمارستان ناصر و شفا تاکنون بیش از ۳۰۰ جسد فلسطینیان کشته شده در یک گور دسته جمعی کشف شده است. دفتر حقوق بشر سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد کشته‌ها شامل افراد سالخورده، زنان و افراد زخمی شده‌ای بود که شناسایی برخی از آنها از روی لباسشان بوده و آنطور که سازمان ملل می‌گوید برخی از آنها در حالی که دستانشان بسته شده بوده، کشته شده اند.

وی در ادامه تاکید کرد: جناب رئیس! ما درباره این جنایت وحشتناک چه چیزی برای گفتن داریم؟ حدود ۱.۷ میلیون نفر - درک این موارد بسیار سخت است- اعضای محترم کنگره لطفاً درباره ایالت خود فکر کنید که چنین چیزی اگر در ایالت شما بود، با چه وضعیتی مواجه بودید؟ اینکه با جمعیت ۲.۲ میلیون نفری مواجه باشید که در فضایی حدود ۳.۷ برابری ایالت ماین زندگی می‌کنند. حدود ۱.۷ میلیون نفر یا به عبارتی ۷۵ درصد از جمعیت نوار غزه به طور اجباری از خانه هایشان رانده شده اند. ما درباره تخلیه اجباری یک تعداد محدودی افراد به دلیل اجرای عملیات نظامی صحبت نمی‌کنیم بلکه این دو سوم جمعیت کل یک منطقه همانند نوار غزه است که مجبور به ترک خانه هایشان شده اند. برابر داده‌های به دست آمده از تصاویر ماهواره‌ای، ۶۲ درصد از خانه‌های مسکونی در غزه آسیب دیده یا تخریب شده اند. این آمار شامل ۲۲۱ هزار واحد مسکونی است که به طور کامل ویران شده اند. در ماه‌های قبل، مخصوصاً ماه گذشته که با سیل ویرانگری مواجه بودیم، صد‌ها خانه (به علت سیل) ویران شد و ما آثار ویرانی‌ها را در برخی ایالت‌ها شاهد بودیم. الان داریم درباره ویرانی کامل ۲۲۱ هزار واحد مسکونی صحبت می‌کنیم. اما موضوع فقط ویرانی خانه‌ها نیست. جناب رئیس! صد‌ها زیرساخت شهروندان فلسطینی هم در حملات ویران شده است. در غزه تقریباً هیچ منبع برق، ژنراتور و یا صفحه خورشیدی مناسبی وجود ندارد. اکثر راه‌های ارتباطی به شدت آسیب دیده اند و بیش از نیمی از خطوط انتقال آب آشامیدنی و فاضلاب نیز آسیب دیده است. آب آشامیدنی سالم در غزه بسیار محدود است و فاضلاب در خیابان‌ها جاری شده است. این فاضلاب‌ها موجب شیوع بیماری‌های متعددی می‌شود. اما موضوع فقط وضعیت مسکن و زیرساخت‌ها در غزه نیست. این‌ها کاملاً غیرقابل باور است، اما به نظر من همه این ویرانی‌ها به طور تصادفی ایجاد نشده اند.

وی در ادامه افزود: جناب رئیس! اسرائیل به طور سازماندهی شده نظام سلامت را در غزه از بین می‌برد. اینکه در بمباران‌ها به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها حتی دارو‌ها و تجهیزات هم از بین رفته اند، واقعاً این اتفاق افتاده است. آنچه که ما درباره اش صحبت می‌کنیم این واقعیت است که ۲۶ بیمارستان از مجموع ۳۷ بیمارستان در غزه به طور کامل از ارائه خدمات پزشکی خارج شده اند. آنها بمباران شده یا به هر شیوه ممکن مورد حمله قرار گرفته اند. تنها بخشی از ۱۱ بیمارستان باقی مانده هم قادر به ارائه خدمات پزشکی است. این بیمارستان‌های محدود با صد‌ها زخمی و افراد درگیر آثار روانی ناشی از جنگ مواجه هستند و همچنین با کمبود شدید تجهیزات پزشکی مواجه اند. بیش از ۷۷ هزار نفر در نوار غزه زخمی شده اند و این درحالی است که تقریباً همه بیمارستان‌ها از ارائه خدمات لازم بازمانده اند. من اخیراً با گروهی از پزشکان آمریکایی و انگلیسی که از غزه بازگشته اند دیداری داشتم. آنها با به خطرانداختن جانشان تلاش کردند تا کمی از درد و رنج فلسطینیان بکاهند. صحبت درباره مواردی که آنها در غزه شاهد بوده اند به دلیل اینکه قابل بیان نیست، بسیار سخت است. آنها شاهد کشته شدن صد‌ها بیمار جوان فلسطینی در بمباران‌های اسرائیل بوده اند. آنها عمل‌های جراحی بر روی تعدادی از کودکان فلسطینی یتیم انجام دادند آن هم در بیمارستان کثیفی که از کمترین امکانات برخوردار نبود. آنها روز‌های متمادی از مورفین برخوردار نبودند و حتی روز‌ها از آب تمیز و دستکش بهداشتی هم برخوردار نبودند. آنها می‌دانستند برخی از بیماران حتی اگر زنده بمانند، چند هفته بیشتر زنده نیستند. آنها با عفونت‌های شدید و محیطی عاری از بهداشت مواجه بودند. پزشکان می‌گویند نظامیان اسرائیلی به آنها اجازه انتقال صندلی چرخ دار یا سرنگ به بیمارستان نمی‌دادند و مدعی بودند ممکن است از آنها برای اقدامات نظامی استفاده شود. آنها شاهد بودند نیرو‌های اسرائیلی به طور سازماندهی شده دسترسی فلسطینیان در بیمارستان را به برق، آب و غذا قطع کرده بودند و برخی از کادر پزشکی را به بهانه ارتباط با حماس، می‌ربودند. آنها می‌گویند اسرائیلی‌ها برخی از تجهیزات پزشکی را- شامل دستگاه‌های اسکن ام آر آی، کپسول‌های اکسیژن و دستگاه‌های سی تی اسکن- بدون هیچ دلیلی از بین می‌بردند. این اظهارات پزشکان آمریکایی درباره وضعیت غزه است که خودشان شاهد این موارد ناگوار بوده اند.

دیگر خبرها

  • قیمت رحم اجاره‌ای؛ ۴۰۰ میلیون تا ۹۰۰ میلیون تومان!
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • حقوق کارگران ۵۷ درصد بیشتر شده است
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • نودل برای کودکان؛ ممنوع!
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • میرزا مهدی آشتیانی؛ جمع بین نبوغ و تبحر
  • جزییات دستگیری اعضای باند جعل مدرک تحصیلی در ٣ شهرستان کرمان
  • انتقاد سناتور سندرز در سنای آمریکا علیه کمک مالی به تل آویو