Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@03:08:40 GMT

مهمترین مشکل بخش کشاورزی خشکسالی است

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۱۴۳۱۵

مهمترین مشکل بخش کشاورزی خشکسالی است

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: کشور ایران جز ۱۰ کشور حادثه خیز دنیا به شمار می‌آید و بزرگترین و مهمترین پدیده‌هایی که طی سال‌های اخیر کشور، خصوصاً بخش کشاورزی را تحت تأثیر خود قرار داده مسئله تغییر اقلیم و خشکسالی است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، محمودرضا افلاکی امروز _چهارشنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۰_ در نشست با شهردار باغ بهادران حرفه کشاورزی را تلفیقی از علم و هنر دانست و اظهار کرد: احادیث بسیاری در خصوص کشاورزی وجود دارد که نشان از اهمیت این حرفه در دین مبین اسلام دارد و با توجه به اهمیت بخش کشاورزی در تولید، اشتغال و ایجاد امنیت غذایی، کشاورزان به عنوان گنج جامعه شناخته می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه کشاورزان در طول تاریخ همواره با مخاطرات طبیعی بسیاری مواجه بوده‌اند، افزود: کشور ایران جز ۱۰ کشور حادثه خیز دنیا به شمار می‌آید و بزرگترین و مهمترین پدیده‌هایی که طی سال‌های اخیر کشور، خصوصاً بخش کشاورزی را تحت تأثیر خود قرار داده مسئله تغییر اقلیم و خشکسالی است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: از دهه ۸۰ و در بازه زمانی ۲۰ سال گذشته کشاورزی استان اصفهان همچون دیگر استان‌های کشور با فراز و فرودهای بسیاری مواجه بوده که این مسئله متأثر از تغییرات اقلیمی است که با آن مواجه هستیم به گونه‌ای که دیگر در سرشاخه‌های زاینده رود شاهد یخچال‌های طبیعی و برف تجمعی نیستیم.

افلاکی مطرح کرد: ایران در گذر زمان وارد خشکسالی هواشناسی و هیدرولوژیکی شد که تأثیر خود را بر روی آب‌های سطحی و زیرزمینی گذاشت و پس از آن خشکسالی کشاورزی و اجتماعی نیز تأثیرات خود را در جامعه نمایان ساختند و با گرمایشی که در محیط ایجاد شد شرایطی را فراهم کرده تا بسیاری از عوامل خسارت زا بتوانند در مزارع و باغات جولان دهند.

وی ادامه داد: باغبانی همچون زنجیری است که از حلقه‌های مختلف تشکیل شده و هریک از مولفه‌هایی که این زنجیر را تشکیل داده‌اند با مشکل مواجه شود تأثیر خود را بر روی محصولات باغی خواهد گذاشت و بر همین اساس باید گفت خشکسالی، مدیریت نامناسب آبیاری و تغذیه نامناسب شرایط طغیان آفت پروانه فری را بخش باغ بهادران فراهم کرد.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه در پی آغاز خشکسالی در سال ۸۰ و کاهش شدید نزولات آسمانی زمینه برای شیوع این آفت فراهم‌شد، اضافه کرد: با توجه به اینکه افراد زیادی با تولید محصول گردو امرار معاش می‌کنند، نیاز است در راستای مبارزه با این بیماری به صورت جدی عمل کنیم و چنانچه قصد داریم در اجرای طرح مبارزه با کرم خراط موفق عمل کنیم، باید سایر دستگاه‌های شهرستان لنجان و بخش باغ بهادران نیز وارد عمل شوند تا خسارت باغداران کاهش یابد.

افلاکی با اشاره به این‌که به صفر رساندن شیوع آفات قطعاً عملی ناممکن است ولی با تلاش جدی می‌توان کرم خراط را در طول سه تا چهار سال مدیریت کرد، گفت: کلید موفقیت در این طرح آموزش تخصصی مردم و محور قرار دادن کشاورزان است، و در این میان آموزش و پرورش، مراکز دانشگاهی، فنی و حرفه‌ای، بسیج سازندگی و دیگر نهادهایی که با روستاییان در ارتباط هستند نقش مؤثری را در راستای تحقق اینگونه آموزش‌ها ایفا می‌کنند.

کد خبر 539035

منبع: ایمنا

کلیدواژه: لنجان باغبادران جهاد کشاورزی باغات شهر کشاورزی خشکسالی بحران خشکسالی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق کشاورزی استان اصفهان بخش کشاورزی تأثیر خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۴۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیپلماسی می‌تواند مشکل کرسنت و شکایت گازی ترکمنستان از ایران را حل کند

رمضانعلی سنگدوینی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره احتمال توقیف ساختمان وزارت نفت در انگلیس به‌دلیل شکایت شرکت کرسنت گفت: مشکلاتی از قبل برای جمهوری اسلامی ایران ایجاد شده و در قرارداد کرسنت معلوم نیست به چه صورت از کشور دفاع شده البته در بحث قرارداد گازی با ترکمنستان هم مواردی بوده که هنوز کشور ترکمنستان به مرحله دوم شکایت خود وارد نشده است.

وی اظهار کرد: وقتی یک قرارداد بین‌المللی می‌بندیم در صورت شکایت طرفین آن را برای بررسی مفاد قرارداد به دادگاه لاهه می‌فرستند لذا اگر ساختمان نفت در انگلیس به نفع شرکت کرسنت مصادره شود به کشورمان ضرر می‌رسد.

نماینده مردم گرگان و آق‌قلا در مجلس بیان کرد: مشکلی که با ترکمنستان داریم برای دولت قبل است البته مرحوم رستم قاسمی در بحث قرارداد گازی با ترکمنستان خوب عمل کرد، اما شاهد هستیم که یکسری مسائلی پیش آمده چرا که موقع بستن قرارداد به مفاد آن توجه نمی‌کنند سپس می‌گویند ترکیب گازی که دولت ترکمنستان به ما می‌دهد گاز استاندارد نبوده است لذا از ایران شکایت و کشورمان را محکوم کرده‌اند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح گرد: با تعاملات و دیپلماسی می‌توان این مسائل را حل کرد البته دیپلماسی خارجی باید تقویت شود و باید حواسمان به همسایگانمان و تبادلاتی که با دنیا داریم جمع باشد تا مشکلی برای کشور پیش نیاید.

سنگدوینی گفت: اگر ایران در شکایت کرسنت و ترکمنستانی‌ها محکوم شود یا باید غرامت بدهد یا از دارایی‌هایی که دارد باید آنها را پرداخت کند.

وی با بیان‌ اینکه مسئولان به‌دنبال این هستند که با تعامل مشکل با ترکمنستان حل شود، افزود: حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون متر مکعب واردات گاز از شمال داشتیم و از آن‌طرف هم صادرات گاز به کشور‌های ترکیه و عراق داشتیم و حالت ترانزیت گازی ایجاد کرده بودیم، اما ترکمنستان دیگر گازی به ما نمی‌دهد و روزانه بین پنج تا ۱۰ میلیون مترمکعب گاز به ما می‌دهد که آن هم سوآپ گازی با جمهوری آذربایجان است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس اظهار کرد: تا آنجا که اطلاع دارم ایران را در قضیه کرسنت محکوم کردند و باید غرامت بدهیم لذا باید دولتمردان بنشینند براساس دیپلماسی این مشکل را حل کنند، اما طرف مقابل هم کوتاه نمی‌آید، چون حمایت آمریکا و اروپایی‌ها را دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • آب مهمترین مسئله در شرق اصفهان است
  • مهمترین اخبار پنجم اردیبهشت/حذف«زوج و فرد»در طرح جدید ترافیک
  • کمک به رفع مشکل ۳ واحد تولیدی در گلستان
  • سهم اصفهان از حقابه زاینده‌رود؛ تقریباً صفر/ بارگذاری بیش از اندازه آب در سد زاینده‌رود مشکل‌ساز می‌شود
  • کمک به رفع مشکل واحدهای تولیدی
  • دیپلماسی می‌تواند مشکل کرسنت و شکایت گازی ترکمنستان از ایران را حل کند
  • مهمترین دستاورد طوفان الاقصی توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل است
  • مهمترین اخبار چهار اردیبهشت/خودروهای برقی در صف دریافت پلاک
  • توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل، مهمترین دستاورد طوفان الاقصی
  • خشکسالی در کمین این استان‌ها