Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز چهارشنبه (۱۰ آذرماه) در ابتدای معاملات با اُفت ۸۴۹ واحد در ارتفاع یک میلیون و ۳۵۶ هزار واحدی قرار گرفت. در ساعت ۹:۳۰ دقیقه شاخص کل بورس با اُفت ۳ هزار و ۱۵۲ واحدی بر روی پله یک میلیون و ۳۵۳ هزار و ۹۷۶ واحدی قرار گرفت. شاخص کل هم وزن نیز یک هزار و ۱۹۴ واحد اُفت کرد و بر روی پله ۳۷۱ هزار و ۲۹۹ واحد قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نماد‌های نوری، شستا و شپدیس در شاخص بورس اوراق بهادار تا به این لحظه تاثیر گذار هستند.

شاخص کل بورس در ساعت ۱۰:۳۰ دقیقه با اُفت ۹ هزار و ۴۱۱ واحد بر روی پله یک میلیون و ۳۴۷ و ۷۱۷ واحد قرار گرفت. شاخص هم وزن نیز با با اُفت ۳ هزار و ۱۸۸ واحد بر روی پله ۳۶۹ هزار و ۳۰۶ واحدی قرار گرفت.
نماد‌های شپدیس، شستا و نوری تاثیرگذارترین نماد‌های بورسی هستند. نماد‌های شستا، فولاد و وتجارت نیز پر تراکنش‌ترین نماد‌های بورسی هستند.

شاخص فرابورس نیز با اُفت ۱۱۱ واحد بر روی پله، ۱۹ هزار و ۳۴۸ واحد قرار گرفت. هم اکنون از میان ۶۷۰ نماد، ۲۲ نماد در صف خرید و ۱۵۱ نماد در صف فروش قرار دارند.
شاخص کل بورس در ساعت ۱۲ با اُفت ۱۶ هزار و ۱۵۲ واحد بر روی پله یک میلیون و ۳۶۷ هزار و ۹۰۳ واحد قرار گرفت. از میان ۶۸۵ نماد نیز، ۲۵ نماد در صف خرید و ۱۶۴ نماد در صف فروش قرار دارند.

همچنین بیشترین حجم معاملات در نماد‌های خبهمن، وتجارت و خگستر بوده است. بیشترین ورود پول هوشمند نیز در سهام وگردش، غفارس و فرآور بوده است.

در ساعت ۱۲:۳۰ دقیقه شاخص کل بورس با اُفت ۱۷ هزار و ۱۰ واحدی بر روی پله یک میلیون و ۳۴۰ هزار و ۱۱۸ واحد به پایان رسید. شاخص فرابورس نیز با اُفت ۲۲۴ واحدی بر روی پله ۱۹ هزار و ۲۳۵ واحد قرار گرفت.

بیشترین خریداران حقیقی در نماد‌های پیزد، پارند و فولای و بیشترین فروشندگان در نماد‌های تابا، فردا و توسن وجود دارند.
بیشترین رشد در نماد‌های غناب، پیزد و شتوکا و بیشترین اُفت در نماد‌های شمواد، ولیز و وسخراج بوده است.

بازار سرمایه روز گذشته با افت شاخص کل همراه شده است و تحلیلگران بر این عقیده هستند که بازار تحت تاثیر مذاکرات وین با نواسانات همراه شد.

 

کارشناسان معتقدند بازار سرمایه به دلیل ابهامات مذاکره روند ریزشی را در پیش گرفته است اما سهامداران باید نسبت به بازار نگاه بلند مدت داشته باشند. به اعتقاد انها در حال حاضر سهام در بازار بسیار ارزنده است. نگاهی به سایر بازار‌ها از جمله دلار، خودرو، مسکن و … نیز نشان می‌دهد که همه بازار‌ها حباب دارند و متلاطم هستند. این در حالی است که حباب بورس کاملا خالی شده است.

کارشناسان معتقدند به شرط اینکه مردم از طریق شرکت‌های مجاز سبدگردانی اقدام کنند، بهترین زمان برای ورود به بورس همین روزهاست. طبق پیش بینی کارشناسان بازار سرمایه دهم آذر ماه سال جاری تخت تاثیر بازار روز گذشته با افت شاخص کل همراه است.

  از چندی پیش بحث ورود استارتاپ‌ها به بورس مطرح بوده و فرابورس در تعامل با کار گروهی که زیر مجموعه معاونت فناوری ریاست جمهوری است، در رابطه با ساماندهی کسب و کار‌های اینترنتی به تدوین ضوابط ورود شرکت‌های استارتاپی به بورس پرداخت.

در رابطه با ورود استارتاپ‌ها تعدادی از کارشناسان بر این باورند که با استفاده از شرکت‌های نوپا سرمایه گذاری افراد در جایی مولد صورت می‌گیرد، اما این طرح مخالفانی دارد که تعدادی از آن‌ها استدلال مخالفت خود را نحوه قیمت گذاری این شرکت‌ها می‌دانند. در همین راستا مدیرعامل فرابورس، این شرکت‌ها را به دلیل داشتن دارایی‌های نامشهود دارای ریسک بالا می‌داند، اما با تمام این بحث‌ها بالاخره نام اولین شرکت استارتاپی به نام تپسی بر تابلوی فرابورس نقش بست.

کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه گفت: کسب و کار‌های کوچک قبلا هم در فرابورس وجود داشتند، اما تپسی اولین شرکت استارتاپی بود که وارد فرابورس شد. شرکت‌های نوپا به عنوان کسب و کار‌های دارای ریسک شناخته می‌شوند. ۹۰ درصد شرکت‌های استارتاپی برای ورود به بورس شکست می‌خورند، اما تپسی این مقاومت را شکست و به عنوان اولین کسب و کار نوین وارد بورس شد. شرکت‌های بورسی به دو دسته رشدی و ارزشی تقسیم می‌شوند که این شرکت‌ها در دسته رشدی‌ها قرار می‌گیرند.
او گفت: شرکت‌های استارتاپی در وهله اول به صندوق‌های مالی عرضه می‌شوند و بعد به صورت غیر مستقیم نهاد‌های مالی سهام شرکت را به سهامداران عرضه می‌کنند. دلیل انتخاب این روش ریسک بالای این صندوق ها، وضعیت فعلی بازار و شاید عدم استقبال سهامداران حقیقی باشد که در روش غیر مستقیم ریسک به صندوق‌ها ارجاع داده می‌شود.

قیمت گذاری در شرکت‌های استارتاپی به راحتی صورت نمی‌گیرد   آسایش گفت: به علت نامشهود بودن دارایی‌ها، قیمت گذاری در شرکت‌های استارتاپی به راحتی صورت نمی‌گیرد که در این رابطه معاونت علمی ریاست جمهوری باید با سازمان بورس و اوراق بهادار در بحث ارزش گذاری همکاری کند.
شرکت‌های استارتاپی ارزش برند یا تکنولوژی، فکر و ایده را در نظر می‌گیرند، اما ارزش گذاری در سایر شرکت‌ها بر اساس دارایی ها، صورت‌های مالی از جمله سود و زیان است.
وی با بیان اینکه در حالت عادی ارزش گذاری استارتاپی برای شرکت‌ها صورت نمی‌گیرد، گفت: در ارزش‌گذاری شرکت‌های استارتاپی معاونت علمی با سازمان بورس اوراق بهادار همکاری‌هایی داشته و راهکار‌هایی را مطرح کرده است. در بورس‌های دنیا بخشی از شرکت‌های استارتاپی بعد از چند سال به عنوان شرکت‌های تکنولوژی محور شناخته می‌شوند.

عرضه غیر مستقیم سهام، ریشه در احتمال ورشکستگی دارد   محسن مهدی نسب کارشناس پذیرش شرکت‌ها در فرابورس گفت: قیمت گذاری شرکت‌ها در بازار سرمایه به روش‌های مختلفی انجام می‌گیرد، یکی از این روش‌ها مبتنی بر درآمد و جریان‌های نقد آتی شرکت‌ها است. برای این امر که بتوان جریان نقدی آتی را تخمین زد، صورت‌های مالی شرکت‌ها را برای چند سال آینده پیش بینی می‌کنند، که شرکت‌ها در آینده چه میزان کاربر دارند و گسترش بازار و میزان سهمی که از بازار در آینده خواهند داشت چه مقدار است، که این امر به تخمین دارایی‌های شرکت‌های استارتاپی کمک می‌کند و ارزشی که از این روش برای شرکت تعیین می‌شود با ارزش دارایی ثابت به علت نا مشهود بودن دارایی شان متفاوت خواهد بود.

مهدی نسب گفت: شرکت‌های استارتاپی به این علت که دارایی‌های ثابتی ندارند، در زمان ورشکستگی نمی‌توانند، مطالبات بدهکاران را پرداخت کنند. در شرکت‌های استارتاپی با دارایی فیزیکی مواجه نیسیتم بلکه با برند، تکنولوژی و برنامه رو به رو هستیم و این موارد شاید دارای ارزش ملموسی نباشند که بتوان با نقد کردن آن بدهی‌ها را پرداخت. ریسک از عوامل دیگری در انتخاب روش غیر مستقیم برای این شرکت‌ها است.

شرکت تپسی اولین شرکت استارتاپی است که وارد بازار سرمایه شده و طبق مستندات، فیلیمو نیز در حال طی کردن مراحلی برای ورود به بورس است، در سایر نقاط دنیا شرکت‌هایی استارتاپی متعددی سهام خودشان را در بورس عرضه کردند که این شرکت‌ها از حالت استارتاپی خارج و به صورت تکنولوژی محور درآمدند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: شاخص کل بورس بورس بورس تهران اوراق بهادار شستا شرکت های استارتاپی واحد قرار گرفت بازار سرمایه شاخص کل بورس شرکت ها قیمت گذاری غیر مستقیم ارزش گذاری شرکت ها نماد در صف دارایی ها کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۶۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟

هفتم آذر ماه سال گذشته بود که سرانجام پس از چندین سال بلاتکلیفی شکل برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت تصویب و اعلام شد.

مجامعی که روند برگزاری آن از سال ۹۹ متوقف شده بود و در این خصوص رئیس سازمان بورس مجید عشقی گفت: در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ اشکالاتی در ساماندهی برگزاری مجامع شرکت‌ها اتفاق افتاد که باعث شد روند برگزاری مجامع این شرکت‌ها متوقف شود. از سال ۹۹ هیئت مدیره این شرکت‌ها تجدید نشده و همان هیئت مدیره که مدت ماموریت‌شان تمام شده در این شرکت‌ها حضور دارند. بعد از آن‌که مردم در سال ۹۹ روش مدیریت سهام عدالت خود را انتخاب کردند در انتخاب اعضای هیئت مدیره هیچ نقشی نداشته‌اند. سال ۱۴۰۰ تصمیماتی توسط شورای عالی بورس و وزارت اقتصاد اتخاذ شد که از برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی که اعضای هیئت مدیره آنها توسط دولت تعیین می‌شود جلوگیری شد و به درستی جلوی این کار گرفته شد و مجامع اینها برگزار نشد.

در نهایت هم گره برگزاری مجامع سهام عدالت سال گذشته باز شد و اولین مجمع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت دوشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۲ برای استان خراسان شمالی برگزار و بنابر اعلام سازمان بورس با حضور ۵۲.۱ درصد از سهامداران همراه شد دومین مجمع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت هم ۳ اسفندماه ۱۴۰۲ برگزار شد و در این مجمع نیز ۶۳.۲ درصد از سهامداران مشارکت داشتند. مجامع سهام عدالتی که مجید عشقی رئیس سازمان بورس در خصوص شکل برگزاری آن هم مطرح کرده بود: مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت هم حضوری و هم الکترونیکی و از طریق سامانه شرکت سپرده‌گذاری مرکزی خواهد بود، اما رای‌گیری کاملا الکترونیکی است.

در ادامه هم حمید رضا دانش کاظمی عضو شورای عالی بورس به باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: طبق مصوبه شورای عالی بورس تا ابتدای شهریور سال ۱۴۰۳ کل مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت باید برگزار شود.

اما اهمیت مشارکت و حضور سهامداران در مجامع سهام عدالت چیست؟ موضوعی که مهدی حاجی‌وند، دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: امیدواریم سهامداران مشارکت خوبی را در این انتخاب داشته باشند چرا که انتخاب آنها سبب می‌شود هیات مدیره خوب و قوی انتخاب شود که این موضوع می‌تواند بر سودآوری سهام آنها اثرگذار باشد.

مهدی حاجی‌وند افزود: هر چقدر هیات مدیره کاربلدتر و توانمندتر باشد قطعا شرکت بهتر مدیریت می‌شود و با عملکرد مطلوب‌تر سودآوری سهامدار هم افزایش پیدا می‌کند. در کل مشارکت در تصمیم گیری از جمله مواردی است که افراد با حضور در انتخابات سهام عدالت می‌توانند در آن نقش داشته باشند.

همانطور که پیش‌تر اعلام شد بر اساس مصوبه شورای عالی بورس باید مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت تا ابتدای شهریور امسال برگزار شود بر این اساس باید چراغ برگزاری مجامع سهام عدالت یکی پس از دیگری روشن شود در همین راستا هم، ولی الله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: شرکت سرمایه‌گذاری استانی گیلان سهامداران خود را برای ۱۶ فروردین جهت شرکت در مجمع دعوت کرده است بنا است استان خراسان جنوبی هم از سهامداران خود برای مجمع دعوت کند. نحوه برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت تغییری نکرده و مشابه دو مجمع دیگر برگزار خواهد شد.

جعفری در پاسخ به این پرسش که مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استان‌ها تا شهریور ۱۴۰۳ به پایان خواهد رسید؟ می‌گوید: حداکثر تلاش خود را انجام می‌دهیم و جلسات توجیهی را با استان‌ها برگزار کردیم جلسه توجیهی با حدود ۱۰ استان در سال ۱۴۰۲ داشتیم در نهایت حداکثر تلاش خود را انجام می‌دهیم که در چارچوب مصوبه شورای عالی بورس مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت برگزار شود.

در نهایت گفتنی است، مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالتی، برای سهامدارانی است که روش غیر مستقیم را برگزیده‌اند و بر اساس آمار اعلامی از سوی سازمان بورس در حال حاضر بالغ بر ۵۰ میلیون نفر، سهامدار سهام عدالت هستند که حدود ۲۰ میلیون نفر به صورت مستقیم و ۳۰ میلیون نفر به صورت غیر مستقیم از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی، سهام عدالت خود را مدیریت می‌کنند و حالا باید منتظر ماند و دید سرانجام برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت در شهریورماه امسال به ایستگاه پایانی خود خواهد رسید؟

tags # سهام عدالت سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد
  • ممنوعیت هرگونه خرید و فروش اراضی شهرک‌های صنعتی
  • بورس در سکوت
  • شاخص بورس هزار واحد رشد کرد
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا
  • خرید و فروش استقلال و پرسپولیس در چه زمانی امکان‌پذیر است؟
  • خبر مهم درباره واریز سود سهام عدالت | جیب دارندگان سهام عدالت پرپول می‌شود
  • با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید