Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@23:22:58 GMT

فرماندار سقز: حرکت به سمت کشاورزی علمی ضروری است

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۱۶۴۳۹

فرماندار سقز: حرکت به سمت کشاورزی علمی ضروری است

به گزارش خبرگزاری فارس از سقز، کامیل کریمیان ظهر امروز در اولین سمینار تخصصی گلخانه، مدیریت آبی و کشاورزی پایدار در سالن پردیس سینمایی مهر سقز با اشاره به وجود دو سد در این شهرستان، زمین.های حاصلخیز دشت لگزی و زمین‌های پایاب سد چراغ ویس و اهمیت طببعت بخش سرشیو افزود: بال اصلی توسعه سقز، کشاورزی و بال دیگر آن مرز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرماندار ویژه شهرستان سقز اضافه کرد: برای استفاده بهینه از زمین‌های کشاورزی و آب، بایستی جهاد کشاورزی، شرکت.های مشاوره در حوزه کشاورزی، کشاورزان را نسبت به تغییر الگوی کشت و استفاده از روش‌های نوین کشاورزی علمی، تشویق و ترغیب کنند.

وی عنوان کرد: برای تبدیل کردن 330 هکتار از زمین‌های جوار سد شهید کاظمی برای احداث گلخانه و شهرک گلخانه‌ای، مجوز سهمیه آب از این سد اخذ شده است.

کریمیان با عنوان اینکه، غیر از بهره.وری در 4 فصل، کیفیت محصول در کشت گلخانه‌ای بسیار مهم است تصریح کرد: در صورت تولید محصولات مناسب، اقلیم کردستان، فرصت مناسبی برای صادرات محصولات گلخانه.ای شهرستان سقز خواهد بود.

فرماندار سقز در ادامه بر تجاری‌سازی محصولات کشاورزی و استفاده از روش‌های نوین آبخیزداری برای کاشت درختان مثمر تصریح و تاکید کرد: دستگاه.های اجرایی مرتبط با حوزه کشاورزی از حرکت شرکت.های مشاوره و کشاورزان به سمت کشاورزی علمی، حمایت خواهند کرد.

کریمیان با اشاره به تغییرات اقلیمی آب و هوایی و تنش آبی و ضرورت توجه به بهره.وری بیشتر، بر حرکت کشاورزان به سمت کشاورزی علمی و کشت محصولات استراتژیک تاکید کرد.

طولانی‌شدن پروسه مجوز از مشکلات ایجاد گلخانه است

مدیرعامل شرکت خدمات کشاورزی ثمین کشت سقز هم با بیان اینکه، این سمینار با محور، فناوری مدرن، سازه‌های گلخانه‌ای، تولید محصولات استراتژیک، تغذیه گلخانه و تولید محصول سالم، مدیریت آفت و بیماری برگزار شده است، عنوان کرد: این برنامه در سه روز برگزار خواهد شد.

سمکو حسینی با عنوان اینکه مردم و به ویژه کشاورزان شهرستان سقز، کم آبی را احساس ولی بی آبی را احساس نکرده‌اند، تصریح کرد: در صورت عدم استفاده از روش.های نوین آبیاری و ادامه حرکت در بستر کشاورزی دیم و بی.توجهی به تغییرات اقلیمی، بی‌تردید کم آبی را هم احساس خواهیم کرد.

حسینی با استدلال به کمبود منابع آبی، احداث گلخانه را راهکاری مناسب برای شرایط اقلیم آب و هوایی شهرستان سقز برشمرد.

وی گلخانه را تعریف محصول خارج از فصل، توصیف و اظهار کرد: از مزایای کشت گلخانه‌ای، صرفه اقتصادی، مدیریت کشت، دادن تسهیلات توسط بانک‌ها، اشتغالزایی ثابت، جلوگیری از هدر رفت آب، کشت دایم و عدم تاثیر مخاطرات طبیعی چون باد و ..است.

وی با عنوان اینکه در مقوله کشت گلخانه ای؛ تولید بر اساس نیاز بازار بسیار مهم است، اضافه کرد: پیدا کردن بازار محصولات گلخانه‌ای قبل از تولید در گلخانه بسیار ضروری است.

این مدیر نمونه کشوری در حوزه کشاورزی، گران تمام شدن راه‌اندازی گلخانه، مراقبت روزانه از آن، تغییر کاربری و روند طولانی موافقت اداری را از معایب و مشکلات بر سر راه کشت گلخانه‌ای برشمرد.

انتهای پیام/2330/74

منبع: فارس

کلیدواژه: کشاورزی کشاورزان سقز آب کشت گلخانه ای کشاورزی علمی شهرستان سقز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۶۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوقاف با افتخار خود را پیشرو در مسیر انقلاب می‌داند/ تولیدات جوانان ایرانی می‌تواند سود فراوانی برای صنعت و کشاورزی داشته باشد

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا مراسم اختتامیه نمایشگاه دستاوردهای نهاد وقف در راستای معرفی عملکرد و دستاوردهای سازمان اوقاف و امور خیریه عصر امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت در سالن همایش‌های هتل ارم تهران برگزار شد. حجت‌الاسلام غلامرضا عادل معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و حسن اسدی بازیگر شناخته شده کشورمان نخستین سخنرانان این مراسم بودند.

پس از ارائه آمار و گزارش عملکرد حجت الاسلام عادل، اسدی نیز در سخنانی گفت: من برای تماشای نمایشگاه دستاوردهای اوقاف به اینجا آمدم و فکر می‌کردم صرفا چند غرفه با نمودار و آمار می‌بینم، اما ماحصل نگاهم من را به وجد آورد. ما در دوره‌ای هستیم که شاهد جهش علم هستیم و اگر عقب بمانیم مملکت مقتدری نداریم. من با غرفه‌هایی مواجه شدم که در جهش تولید علم حرکت می‌کردند.مثل غرفه‌ای که مدعیست توانایی تولید واکسن هر ویروس جدیدی را در عرض دو ماه دارد و این فوق‌العاده است چون ما ماه‌های ابتدایی همه‌گیری کرونا را در خاطر داریم. چیزی که اینجا دیدم حمایت درست از جوان‌هاست، جوان‌هایی که اگر کسی دستشان را نگیرد، همه تلاش‌هایشان از بین خواهد رفت. من این کمکی که اوقاف در جهت اقتدار ملی ما می‌کند ارج می‌نهم. اقتدار ملی ما در گرو تولید ملی خوب است. ما در حال تولید فیلمی هستیم که ان نیز به نوعی برای نشان دادن اقتدار ملی است. من به سازمان اوقاف تبریک می‌گویم که مدیریت آن از شکل سنتی به روش های مدرن تبدیل شده است.

پس از این بخش از چند نفر از فعالان این نمایشگاه با حضور سخنرانان اولیه و دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تقدیر به عمل آمد.

حجت‌الاسلام سید مهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف در ادامه مراسم پشت تریبون قرار گرفت و گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه افتخار این را دارد که خود را در مسیر فرمایشات مقام معظم رهبری می‌داند. من به وجود ایشان تبریک می‌گویم که پس از عمل به وعده صادق آثار زیادی از آن می‌بینیم. افتخار ما این است که در این زمان زندگی می‌کنیم و سازمان وقف خود را پیشرو در مسیر انقلاب اسلامی می‌داند. آنچه که امروز شاهد آن هستیم، حفظ‌العین داریم که در این نمایشگاه در همان راستا حرکت کردیم. این برایمان مهم است ما در عالم واقع و خارج چگونه به این موقوفه رسیدگی می‌کنیم، اینکه آیا موقوفه حرکت می‌کند یا زمین وسیعی است که حرکت نمی‌کند؟ بسیاری از زمین‌های موقوفه در موقعیت‌های جغرافیایی بایر هستند و ما طرح‌هایی داریم که در زمین‌هایی در استان‌های جنوبی به فکر رسیدگی به این وضعیت افتادند. در کل تولیدات جوانان و نخبگان ایرانی می‌تواند سود فراوانی برای صنعت و کشاورزی داشته باشد.

وی با اشاره به برخی از طرح‌ها و محصولاتی که در این نمایشگاه حضور داشت افزود: ما سوسک‌های خرطوم داری در کرمان داریم که اگر به سراغ نخل‌ها بروند محصولات خرما به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند و ما طرح‌هایی برای استفاده از پرتو افشانی برای از بین بردن این حشرات داریم تا مشکل کل نخلستان‌ها حل شود. ما از دانش کافی برای بهینه‌سازی تولید برخورداریم. ما با موتورهایی توانایی کنترل کردن سرمازدگی محصولات کشاورزی هم داریم. تمام این موارد می‌تواند کمک بزرگی به کشاورزی ما بکند. ما در وقف درگیر این مسائل هستیم و باید به همه آن‌ها به صورت علمی نگاه کنیم.

خاموشی اضافه کرد: اگر این حرکات را ادامه دهیم جهش تولید ادامه پیدا می‌کند. علوم دانش بنیان می‌تواند در این مسیر بسیار اثرگذار باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت
  • ضرورت مدیریت صحیح منابع آبی در فصل زراعی/ مدیران پای کار باشند
  • اوقاف با افتخار خود را پیشرو در مسیر انقلاب می‌داند/ تولیدات جوانان ایرانی می‌تواند سود فراوانی برای صنعت و کشاورزی داشته باشد
  • حرکت چرخه تولید موجب رونق اقتصادی می‌شود
  • کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت
  • راه‌اندازی ۱۹۷۵ گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان
  • رزهای تولیدی خراسان جنوبی ۳۷.۵ میلیارد تومان ارزآوری داشت
  • صدور سه هزار و ۳۵۴ پروانه گلخانه خانگی درسیستان وبلوچستان
  • تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی
  • ایجاد اشتغال برای روستائیان با احداث گلخانه‌های خانگی در سیستان وبلوچستان