Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@06:54:21 GMT

پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان تکمیل شد

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۱۶۸۷۷

پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان تکمیل شد

به گزارش   باشگاه خبرنگاران جوان،ایجاد پنجره واحد خدمات رفاهی زنان سرپرست خانوار، شناسایی گلوگاه‌های تعارض منافع، تشکیل گروه ارزیابی فرایند کمک هزینه ودیعه مسکن زنان سرپرست خانوار، رصد شاخص حوزه بیمه‌های اجتماعی، اجرای طرح حمایت از کودکان دارای سوءتغذیه بخشی از اقدامات معاونت رفاه اجتماعی در سه ماه دولت سیزدهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شناسایی گلوگاه‌های تعارض منافع و نظارت بر اعتبارات دستگاه‌های حمایتی ازجمله اقدامات این معاونت به شمار می‌رود که بر اساس آن؛ در راستای خط‌مشی‌های رئیس جمهور، گلوگاه‌های تعارض منافع خصوصاً در زمینه حقوق افراد دارای معلولیت شناسایی شده است.

ارزیابی برنامه‌های حمایتی از دیگر اقدامات و برنامه‌های معاونت رفاه اجتماعی در طول این مدت محسوب می‌شود که براین اساس؛ گروه ارزیابی فرایند کمک هزینه ودیعه مسکن زنان سرپرست خانوار با همکاری مرکز توانمندسازی جامعه و حاکمیت تشکیل و میزان اثربخشی بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار و نگارش و ویراستاری متون نظری پشتیبان ارزیابی سیاست نیز انجام شد.

 در حوزه ساماندهی و پایداری صندوق‌های بازنشستگی (ماده ۲ قانون برنامه ششم توسعه) گزارش همسان سازی صندوق‌های بازنشستگی تهیه و تدوین شد.همچنین، گزارشی با عنوان «بحران صندوق‌های بازنشستگی و ضرورت اصلاح» تهیه شد که مروری بر وضعیت موجود صندوق‌های بازنشستگی کشور دارد و راهکار‌هایی را برای برون رفت از بحران ارائه کرده است.

اصلاح مقررات و رویه‌های موجود در بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی از دیگر وظایف این معاونت است که در این راستا ســاختار‌های فنی (ســامانه)، مالی (اصــلاح ماده ۵ قانون بیمه اجتماعی کارگران ســاختمانی) حقوقی و مدیریتی آن آسیب شناسی و اصلاح شد.

به روز رسانی سایت بیمه‌های اجتماعی بارگزاری قوانین و مقررات، آمار و اطلاعات، گزارش‌های تخصصی و اخبار حوزه بیمه‌ای، تهیه و تدوین گزارش ارزیابی طرح بیمه اجتماعی اقشار خاص و احصاء موارد همپوشانی آن‌ها در پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان از دیگر اقدامات این معاونت است.
در خصوص کاهش فقر و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی نیز اقداماتی، چون شرکت در نشست‌های اصلاحیه آیین نامه، طراحی فرایند ثبت نام واجد شرایط این بند، برگزاری نشست با سازمان هدفمندی یارانه ها، پلیس ۱۰+ و قوه قضاییه، تشکیل کارگروه و تدوین نقشه راه، دریافت اطلاعات از وزارت آموزش و پرورش، مکاتبه با دفتر آزمون وسع و تکمیل و ارسال اطلاعات به وزارت آموزش و پرورش، انجام گرفته است.

 انجام پروژه حمایت اجتماعی فعال از دیگر اقدامات این معاونت قلمداد می‌شود که بر اساس آن، اعطای کمک هزینه مشروط به کودکان بازمانده از تحصیل شهرستان هرسین و خرمشهر، تدوین داشبورد اطلاعات رفاهی این دو شهرستان و طراحی الگوی حمایتی انجام گرفته است.

مطابق بند «ن» ماده ۱۶ قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی، پژوهش‌های کاربردی و گزارش‌های تخصصی در زمینه پایش فقر، فقر چندبعدی، اطلس رفاه اجتماعی استان‌های کشور انجام شده است.

با صندوق کودکان ملل متحد در حمایت از کودکان همکاری‌هایی صورت گرفته است که از آن جمله می‌توان به اندازه گیری فقر چند بعدی، پایلوت سیستم پایش و ارزیابی به هنگام فقر چند بعدی کودک، تجزیه و تحلیل و ایجاد کف حمایت‌های اجتماعی و ایجاد برنامه عملیاتی (ظرفیت سازی به وسیله انتقال دانش در زمینه بهترین تجربیات بین المللی و نیز همکاری با سازمان بین المللی کار و بانک جهانی)، تقویت پنجره واحد برای سیستم‌های حمایت اجتماعی متمرکز بر کودک با همکاری IPC، ترسیم نقشه حمایت اجتماعی به همراه ایجاد و اجرای یک برنامه عملیاتی برای کودکان در معرض آسیب، مدیریت بودجه عمومی برای کودکان و اجرای برنامه حمایت نقدی مشروط در ۴ استان منتخب اشاره کرد.

تبادل تجربیات با کشور برزیل در راستای پنجره واحد خدمات حمایتی ازجمله دیگر اقدامات این معاونت به شمار می‌رود و هدف طرح این است که با بررسی مقایسه‌ای سیستم‌های حمایت اجتماعی، اقداماتی که برای بهبود سیستم حمایت اجتماعی به خصوص از منظر ارتقاء سامانه‎های اطلاعاتی و نقش آن در هماهنگی بین اجزاء سیستم و ثبت واحد خدمات حمایت، حرکت به سمت سیستم حمایت اجتماعی فعال با تمرکز بر مشروط‌سازی حمایت‌ها و تمرکز بر نقش کودکان در سیستم حمایت اجتماعی لازم است را بررسی و شناسایی کند.

در این زمینه کشور برزیل دارای تجربه مناسبی است، از جمله ویژگی‌های برجسته نظام حمایت اجتماعی این کشور، برخورداری از یک سیستم ثبت واحد حمایت اجتماعی، ارائه مشروط حمایت‌ها با تأکید بر آموزش و بهداشت و توجه به حمایت از کودکان به خصوص از نظر آموزش و سوء تغذیه است.

بر اساس این گزارش، تبادل تجریات با کشور چین و اتریش ذیل برنامه همکاری مشترک نیز از دیگر اقدامات این معاونت است که هدف این طرح، بررسی و تبادل تجربیات کشور‌های مربوطه در بحث فقرزدایی و آموزش فنی و حرفه‌ای و همچنین استفاده از الگوی کشور‌های دیگر در مناطق پایلوت است.

اجرای طرح حمایت از کودکان دارای سوءتغذیه زیر ۶ سال نیز از دیگر اقدامات معاونت رفاه اجتماعی به شمار می‌رود که این معاونت، پایلوت‌های اولیه را شناسایی کرده است، همچنین مطالعات برای نگارش این طرح و ارزیابی مراحل مختلف آن صورت داده و در نهایت مراحل اجرایی طرح حمایت از این کودکان را کاملا تبیین کرده است.

تدوین طرح همیار دانش نیز ازجمله اقدامات دیگری است که بر اساس آن، این معاونت در راستای شناسایی گروه‌های نیازمند کمک معیشتی به انتخاب گروه بیکاران دارای تحصیلات دانشگاهی زیر ۴۰ سال پرداخته است و پس از مطالعه‌ی وضعیت فعلی این گروه نوع حمایت مناسب آنان تعیین شده و ساختار اصلی طرح حمایتی (مشاغل عمومی) نگارش شده است

همچنین در زمینه طرح حمایت فعال از کودکان بازمانده و در معرض ترک تحصیل نیز حمایت‌های نقدی و غیر نقدی مشروط به این گروه از کودکان صورت گرفته به طوری که کودکان بازمانده از تحصیل به شرطی که به مدرسه بازگردند یا در دهک یک تا پنج درآمدی باشند، از ابتدای طرح ۶ مرحله و هر مرحله ۵۰۰ هزار تومان به حساب آن‌ها واریز شد.

همچنین کودکان در معرض ترک تحصیل به دو دسته، کودکان در معرض ترک تحصیل نیازمند حمایت آموزشی و مالی وکودکان نیازمند حمایت مالی بدون نیاز آموزشی تقسیم شده اند که از ابتدای طرح تا کنون ۶ مرحله و در هر مرحله مبلغ ۵۰۰ هزار تومان به حساب سرپرست خانوار‌های شان واریز شد.

همچنین برای کودکان نیازمند آموزش علاوه بر حمایت مالی، حمایت‌هایی نظیر تشکیل کلاس‌های جبرانی و تقویت تهیه لوازم‌التحریر و تجهیز مدارس برای برگزاری کلاس‌ها در فصل تابستان نیز انجام گرفت.

طرح راه اندازی سامانه اعتبار رفاه ایرانیان را می‌توان از دیگر اقدامات و برنامه‌های مهم این معاونت برشمرد که؛ در این مدت نمونه‌های موفق دسترسی به اعتبارات که با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سیستم بانکی به اجرا درآمده بود بررسی شد، این طرح‌ها شامل کارا کارت، تسهیلات یک میلیونی دوران کرونا و تخصیص اعتبار با توثیق سهام عدالت بودند.
ویژگی‌های مثبت این طرح‌ها که در صدد حل مشکلات سیستم بانکی برای تخصیص اعتبارات بود نیز بررسی شد.

طرح حمایت از فقرای بخش مسکن از دیگر طرح‌های در دست اقدام معاونت رفاه اجتماعی است به گونه‌ای که در این سه ماه طرح حمایت از مستأجران شهری تبیین شده است.در این طرح ابتدا تجربیات جهانی بررسی و سپس به منظور شناسایی جمعیت مورد نیاز حمایت در ایران، وضعیت معیشتی گروه‌های مختلف مستأجرین مشخص شد.

تکمیل پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان نیز از جمله اقدامات مهم این معاونت قلمداد می‌شود که پس از مکاتبه با دستگاه‌های مختلف و دریافت اطلاعات و تجمیع آن، فرمول مناسب آزمون وسع طراحی شده است.با توجه به تکلیف قانونی این معاونت در آیین نامه اجرایی تبصره ۱۴ قانون بودجه کشور مبنی بر ثبت نام از متقاضیان انواع یارانه، جاماندگان و منصرفین و محذوفین یارانه، نشست‌های متعددی با دستگاه‌های مرتبط برگزار و با توجه به پیچیدگی‌های فرایندی، پیشنهاد اصلاح تبصره ازسوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به معاون اول محترم رئیس جمهور ارسال شد.

بیشتر بخوانید

رقم وام ضروری بازنشستگان به ۱۲ میلیون تومان رسید

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رفاه اجتماعی بیمه یارانه صندوق های بازنشستگی معاونت رفاه اجتماعی زنان سرپرست خانوار دیگر اقدامات حمایت از کودکان رفاه ایرانیان حمایت اجتماعی اطلاعات رفاه بیمه اجتماعی طرح حمایت حمایت ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۶۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ هزار نفر در شهرستان خلخال تحت پوشش تامین اجتماعی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل سلمان ستاری، رئیس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان خلخال با بیان اینکه یکی از اولویت‌های اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی شهرستان خلخال رسیدگی به وضعیت کارگران در حوزه مختلف اشتغال، حقوقی و مطالبات است، افزود: ۳ هزار و ۴۰۰ نفر کارگر ساختمانی در خلخال وجود دارد که ۲ هزار نفر آنان از مزایای بیمه کارگران استفاده می‌کنند و یک هزار و ۴۰۰ نفر نیز در نوبت ثبت قرار دارند.
رئیس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان خلخال تصریح کرد: بر اساس آخرین آمار، حوادث ناشی از بخش ساختمان افزایش یافته و مقام معظم رهبری نیز در دیدار با کارگران، بر لزوم اهمیت ایمنی و امنیت شغلی کارگران تأکید کردند.
ستاری با اشاره به اشتغال اتباع بیگانه در شهرستان‌های استان اردبیل خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده این امر، واحد به کارگیرنده مبلغ یک میلیون و سیصد هزار تومان جریمه می‌شود.
وی گفت: ۴۵ واحد کارگری بزرگ و کوچک در شهرستان خلخال وجود دارد که بزرگترین آن واحد نئوپان است.
رئیس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان خلخال، تعهد اشتغال شهرستان خلخال در سال ۱۴۰۲ را یک ۱۱۰۰ نفر عنوان کرد و ادامه داد: اولویت با فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است.ستاری بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ اعتبار کل شهرستان با ۱۱ دستگاه حمایتی و ۴ دستگاه اجرایی در حوزه مشاغل خانگی و تبصره ۱۸ بیش از ۱۲۰ میلیارد تومان بوده که توسط بانک‌های عامل پرداخت شده است.

دیگر خبرها

  • ۱۳ هزار نفر در شهرستان خلخال تحت پوشش تامین اجتماعی
  • اردوغان: ارائه اطلاعات پایگاه کورجیک به اسرائیل دروغ است
  • بیکاری در کشور تک رقمی شد
  • دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است
  • انتقاد رهبر حزب رفاه ترکیه از اردوغان: آیا شایسته ترکیه است که علیه ایران با اسرائیل همکاری کند؟
  • بیش از ۳۰۰ برنامه هفته کار و کارگر در مازندران برگزار می‌شود
  • اسرائیل با اطلاعات پایگاه ترکیه، موشک‌های ایران را زد
  • اسرائیل با اطلاعات پایگاه ترکیه، موشک های ایران را زد
  • اربکان: اسرائیل با اطلاعات پایگاه ترکیه موشکهای ایران را زد
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در کردستان