Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد، سردار اسماعیل فرجی، فرمانده سپاه حضرت جوادالائمه (ع) خراسان شمالی عصر  امروز در کارگروه بررسی و رفع مشکلات عشایر سه استان خراسان رضوی، خراسان شمالی و گلستان که با حضور مسئولین این سه استان در محل استانداری خراسان شمالی برگزار شد اظهار کرد: در حوزه عشایر، متاسفانه غفلت های زیادی شده که متوجه دستگاه های اجرایی و رده های ملی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه پیگیری ها در سطح ملی نیز در حال انجام است، گفت: در رابطه با عشایر استان گلستان که در خراسان شمالی حضور دارند، وظیفه این است که پیگیر مشکلات در داخل استان باشیم و همچنین به صورت متقابل استان گلستان نیز در مقابل عشایر خراسان شمالی باید این احساس تکلیف را داشته باشد.

سردار فرجی با بیان اینکه یکی از مشکلات اساسی و اولویت دار عشایر بحث نهاده های دامی است، اضافه داد: براین اساس جهت نظارت بر توزیع نهاده های دامی، برنامه نظارتی در روند توزیع نهاده دامی در بین عشایر به مدت یک ماه، به صورت مشترک توسط مجموعه ظرفیت نیروهای بسیجی سپاه حضرت جوادالائمه (ع) خراسان شمالی و مجموعه جهاد کشاورزی استان انجام می شود.

وی با اشاره به اینکه از سمت دامداران عشایری این موضوع مطرح بوده که نهاده های دامی در بخش توزیع به دست دامدار نمی رسد، افزود: لذا برنامه نظارتی از فرآیند توزیع در دستور کار قرار گرفت.

سردار فرجی همچنین به گلایه دامداران از موضوع کیفیت نهاده های دامی تولیدی در کارخانه های داخل استان نیز اشاره کرد و گفت: برای کمک به این مشکل با استفاده از کمک بازرسان بسیجی در هر یک از کارخانه ها و واحد های تولیدی نهاده های دامی در خراسان شمالی یک نفر مستقر شود و به این ترتیب از تولید تا توزیع نهاده های دامی تحت نظارت خواهد بود تا نهاده با کیفیت به دست دامدار برسد.

این مقام مسئول با بیان اینکه باتوجه به خشکسالی های پیش آمده در سال جاری، عشایر به لحاظ تامین نهاده های دامی باتوجه به افزایش قیمت نهاده ها، دچار مشکل هستند، گفت: پیگیری ها جهت پرداخت تسهیلات با کارمزد پایین از طریق ملی در دست اقدام است که بتوان تسهیلات را به عشایر استان اختصاص داد که در زمینه تامین نهاده ها مشکلات کمتری داشته باشند.

فرمانده سپاه حضرت جوادالائمه (ع) خراسان شمالی در رابطه با موضوع عشایر استان گلستان که در خراسان شمالی استقرار پیدا می کنند و بالعکس گفت: مصوب شده که موضوع پنج نوبت واکسیناسیون دام ها را با محوریت اداره کل دامپزشکی انجام شود.

وی آتش سوزی های عمدی مسکن عشایری، از بین رفتن ایل راه ها، محدود ها و تنگناهای قانونی در حفظ عرصه های طبیعی، عدم استحکام مسکن عشایری و پایین بودن شاخص های توسعه انسانی در جامعه عشایری را بخشی از مشکلات امنیتی عشایران عنوان کرد و گفت: برای رفع این موانع کارگروه امنیتی، با حضور دستگاه های مرتبط طی دو هفته آینده برگزار شود که مشکلات بررسی و رفع شود.

سردار فرجی اظهار داشت: علاوه بر این جهت مشکلات عشایر کوچ رو استان گلستان که در منطقه اینچه مستقر هستند، جلسه ای در فرمانداری مانه و سملقان با دستگاه های متولی برگزار شود و مسائل آنها از جمله مشکل سوخت، آرد و امنیت در آنجا رفع شود.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در موضوع افزایش سوخت، استانداری هر سه استان گلستان، خراسان شمالی و خراسان رضوی، مکاتباتی را با وزارت نفت و سازمان مبارزه با قاچاق کالا جهت افزایش سهمیه نفت انجام داده اند، که این سهمیه از ۱۲۰ لیتر به ۲۰۰ لیتر در ماه افزایش پیدا کند.

سردار فرجی با اشاره به اینکه مشکل اصلی عشایر در عدم برخورداری از سهمیه های مقرر شده، نبود آمار دقیق و به روز از لیست عشایر است، عنوان کرد: باتوجه به اهمیت موضوع یکی از مصوبات امروز، سرشماری دقیق عشایری است، که اداره کل عشایری، آمار جمعیت عشایر را به روز رسانی کنند که قطعا این آمار مبنای توزیع آرد، نفت و به حل بسیاری از مشکلات کمک خواهد کرد.

وی ادامه داد: باتوجه به استقرار عشایر در مناطق قشلاقی، به ازای مناطق پرجمعیت سکونت گاه عشایری، یک تیم پزشکی شهید رهنمون تشکیل شود، برای عشایر کوچ رو که در استان گلستان مستقر هستند، تیم های بسیج جامعه پزشکی، برای پنج نقطه تیم تشکیل دهد و به صورت ماهانه به منطقه عشایر مراجعه و موضوعات بهداشتی و درمانی را رفع کنند.

سردار فرجی خاطرنشان کرد: علاوه براین در موضوع بهداشت و درمان عشایر، پنج نفر بهروز از خانواده های عشایری مصوب شد که به کارگیری و استخدام شوند که رابط بین دانشگاه علوم پزشکی و عشایر باشند و موضوعات را پیگیری کنند.

این مقام مسئول ادامه داد: در موضوع واکسیناسیون عشایر باید براساس آماری که مقرر شد اداره کل عشایری به روز رسانی کند و وضعیت بررسی شود تا دانشگاه علوم پزشکی با همکاری بسیج، تمامی افراد عشایری را به صورت حضور در منطقه سکونتشان فرآیند واکسیناسیون را دنبال کنند.

سردار فرجی تامین آب شرب سالم را یکی از مشکلات اساسی عشایر خواند و گفت: در سه نقطه در شهرستان مراوه تپه برای عشایر کوچ رو در استان گلستان، لوله آب نصب شود که عشایر تانکر ها را از آب شرب سالم آبگیری کنند که فرمانداری مراوه تپه باید این امر را پیگیری کند و ۱۰ حلقه چاه برای تامین دام عشایر نیز در دست احداث قرار گرفت.

وی اضافه کرد: مشکلات راه های عشایری خراسان شمالی و گلستان، بخشی حل شده است و مابقی در حوزه کارگروه راه موضوعات و مسائل رفع خواهد شد.

سردار فرجی به موضوع آرد مورد نیاز عشایری اشاره کرد و گفت: در حال حاضر مصوب شده است که به ازای هر خانواده عشایری در روز ۱۲ کیلوگرم آرد تعلق بگیرد و اگر این میزان پاسخگو نیست پیگیری ها برای افزایش آن انجام خواهد شد.

وی در پایان تصریح کرد: علاوه براین در حوزه توزیع آرد نیز مشکلاتی وجود دارد که آرد از شبکه توزیع سهمیه عشایر خارج می شود، برای رفع این مشکل نیز مصوب شد کارگروهی برگزار شود تا آرد با کمترین مشکل به دست عشایری برسد.

انتهای پیام/ رحمانی

منبع: فارس

کلیدواژه: خراسان شمالی عشایر استان گلستان فرمانده سپاه خراسان شمالی نهاده های دامی استان گلستان سردار فرجی نهاده ها مصوب شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۷۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی مدیر کل انتقال خون خراسان شمالی از رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در این استان در سال گذشته خبر داد.

دکتر هادی نوری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به رتبه دوم کشوری برای انتقال خون خراسان شمالی اظهار کرد: انتقال خون استان رتبه دوم در دو بخش رشد اهدای خون، رشد اهدای خون بانوان و رتبه دوم در شبکه ملی خون رسان را در کشور کسب کرد.

وی با اشاره به نقش بی بدیل اهداکنندگان خراسان شمالی در تامین خون استان و بخشی از کشور تصریح کرد: انتقال خون خراسان شمالی به برکت حضور اهداکنندگان خیرخواهی که همیشه همراه بیماران بودند در سال گذشته در دو بخش مهم و یک بخش حیاتی حائز رتبه دوم کشوری در تامین خون و فرآورده های خونی شد.

دکتر نوری با بیان اینکه در فصول مختلف به خصوص فصول سرد سال میزان اهدای خون به طور چشمگیری کاهش می یابد اهداکنندگان استان با آگاهی از این موضوع زمستان امسال برای تامین خون استان و شبکه ملی خونرسان کشور سنگ تمام گذاشتند به طوری که استان خراسان شمالی بعد از استان لرستان در رتبه دوم مشارکت در شبکه ملی خون رسان قرار گرفت.

وی افزود: طی سال گذشته میزان اهدای خون در استان بیش از ۱۶ درصد با افزایش روبرو بود و این در حالی است که در این شاخص هم رتبه دوم کشوری از آن خراسان شمالی شد.

این مقام‌مسئول ادامه داد: رشد اهدای خون بانوان که از موارد قابل اهمیت در سازمان انتقال خون ایران نیز به شمار می رود در استان با رشد هشت درصدی مواجه بوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان
  • ۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری ایلام در شهرستان آبدانان زندگی می‌کنند
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • ضعف ادارات کرمانشاه در پرداخت سهم اعتباری عشایر
  • اصلاح و بهسازی محور‌های عشایری آبدانان
  • رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی
  • اطمینان خاطر دامداران یزدی از تامین به موقع نهاده دامی
  • زندگی ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی
  • خطر فراموشی در کمین زندگی عشایری
  • ۸۰۰ میلیاردی تسهیلات اشتغالزایی به عشایر لرستان پرداخت شد