Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، ۱۳ کشور عضو اوپک در نشست امروز (چهارشنبه، دهم آذرماه) ضمن انتخاب رئیس و رئیس علی‌البدل دوره‌ای اوپک و رئیس هیئت عامل این سازمان طی نشست پشت درهای بسته، در جریان نتایج صد و سی و ششمین نشست هیئت کمیسیون اقتصادی اوپک (ECB) و تازه‌ترین گزارش محمد سانوسی بارکیندو، دبیرکل اوپک از تحولات اخیر بازارهای جهانی نفت خام قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعضای اوپک همچنین در نشست پشت درهای بسته، راهبردهای تازه بلندمدت اوپک، بودجه سال ۲۰۲۲، تأیید تاریخ و محل برگزاری نشست بعدی وزیران نفت و انرژی این سازمان را تصویب می‌کنند.

اوپک در تازه‌ترین گزارش ماهانه‌اش (نوامبر ۲۰۲۱) مقدار تولید نفت خام اعضای این سازمان در ماه اکتبر را ۲۷ میلیون و ۵۴۳ هزار بشکه اعلام کرد که ۲۱۷ هزار بشکه بیشتر از ماه سپتامبر بوده است.

این سازمان همچنین در گزارش یادشده تقاضای جهانی نفت برای سال ۲۰۲۱ را ۹۶ میلیون و ۴۴۰ هزار بشکه در روز اعلام کرد که ۵ میلیون و ۶۵۰ هزار بشکه معادل ۶.۲۳ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۰ است.

قیمت سبد نفتی اوپک که در نشست پیشین این سازمان (دهم تیرماه ۱۴۰۰) ۷۴ دلار و ۸۷ سنت بود که اکنون ۷۴ دلار و ۲۰ سنت است.

بیست و سومین نشست وزیران نفت و انرژی تولیدکنندگان عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) موسوم به ائتلاف اوپک‌پلاس هم مطابق برنامه قرار است فردا (پنجشنبه ۱۱ آذر) برگزار شود.

کد خبر 5365691

منبع: مهر

کلیدواژه: اوپک اوپک پلاس سازمان کشورهای صادرکننده نفت محمد بارکیندو قیمت دلار وزارت جهاد کشاورزی نهضت ملی مسکن تجارت ایران و سوریه گمرک ایران قیمت یورو قیمت سکه بهار آزادی تجارت خارجی لایحه بودجه 1401 مرکز آمار ایران کالاهای اساسی سازمان امور مالیاتی سید جواد ساداتی نژاد بانک مرکزی ایران هزار بشکه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۸۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکتشافات جهانی نفت و گاز سقوط کرد

اکتشافات جهانی نفت و گاز در سال میلادی گذشته، به معادل ۵ میلیارد بشکه نفت کاهش و همزمان، هزینه‌های اکتشاف نزدیک به دو برابر افزایش یافت.

به گزارش ایسنا، گزارش مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) که توسط خبرگزاری آنادولو نقل شده است، نشان می‌دهد ۶۰ درصد از پنج میلیارد بشکه، اکتشاف نفتی جدید و مابقی آن، اکتشافات گازی بوده است.

این پنج میلیارد بشکه در مقایسه با معادل ۱۰.۵ میلیارد بشکه نفت اکتشاف شده در سال ۲۰۲۲، کاهش نشان می‌دهد و استدلال‌های اوپک را تائید می‌کند که با وجود رشد تقاضا، صنعت نفت و گاز به میزان کافی در تولید، سرمایه گذاری نمی‌کند. اوپک، علت این روند را دلسردی سرمایه‌گذاری از مواضع آژانس‌های پیش‌بینی‌کننده و دولت‌های حامی گذار انرژی، می‌داند.

مشکل هزینه هم احتمالا در کاهش نرخ سرمایه گذاری موثر بوده است. مجمع کشورهای صادرکننده گاز گزارش کرد هزینه اکتشاف معادل هر بشکه نفت در سال ۲۰۲۳ برای گاز طبیعی، به ۵.۳۰ دلار در مقایسه با ۲.۶۰ دلار در سال ۲۰۲۲، افزایش یافت.

طبق گزارش  این گروه، هزینه‌های اکتشاف برای نفت هم به طور قابل توجهی افزایش یافته و از ۳.۵۰ دلار معادل هر بشکه نفت در سال ۲۰۲۲، به ۸.۸۰ دلار معادل هر بشکه نفت صعود کرده است که می‌تواند به دلیل انجام بیشتر اکتشافات جدید در بلوک‌های فراساحلی در آب‌های عمیق باشد.

اطلاعات مجمع کشورهای صادرکننده گاز نشان می‌دهد ۴۱ درصد از اکتشافات جدید در سال میلادی گذشته، در آب‌های فوق عمیق و ۳۰ درصد دیگر در قسمت آب‌های عمیق انجام شده است.

از نظر توزیع جغرافیایی اکتشافات جدید، بزرگترین بخش از اکتشافات جدید در سال ۲۰۲۳، در آسیا با ۳۲ درصد انجام شد و پس از آن آمریکای لاتین (۲۱ درصد) در جایگاه دوم و اروپا و آفریقا هر کدام با ۱۱ درصد، مشترکا در رتبه سوم قرار گرفتند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، افزایش هزینه‌های اکتشاف و چالش‌های موجود در یافتن منابع جدید نفت و گاز، ممکن است باعث کاهش رشد سرمایه‌گذاری در این بخش شود و نگرانی‌هایی را که اکنون به طور منظم توسط اوپک از کسری ساختاری در حال ظهور در بازارهای نفت ابراز می‌شود، تشدید کند، در حالی که تقاضا برای نفت همچنان در مسیر رشد قرار دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاهش یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • برگزاری نشست مقدماتی اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • آغاز به کار نشست مقدماتی پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری‌های اسلامی در گامبیا
  • نشست مقدماتی اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا
  • آغاز اعزام راهیان نور غرب از اول مرداد
  • اعزام راهیان نور غرب از اول مرداد آغاز می‌شود
  • تشدید اختلاف میان انگلیس و امارات بر سر سودان
  • نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم فردا برگزار می‌شود
  • اکتشافات جهانی نفت و گاز سقوط کرد
  • اختصاص ۵۰۰ یورو ارز مسافرتی به زائران حج