Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا بیژن تاجوند عصر چهارشنبه در نشست شورای کشاورزی شهرستان شوش در سالن جلسات سردار شهید قاسم سلیمانی درخصوص نحوه واگذاری شهرک گلخانه‌ای بخش فتح المبین گفت: با توجه به استعداد و ظرفیت شهرستان شوش در حوزه کشاورزی و به منظور توسعه کشاورزی نوین این طرح پس از طی شدن مراحل قانونی به یک شرکت بومی استانی بصورت اجاره به شرط تملیک واگذار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: واگذاری هر یک از واحدهای این شهرک گلخانه‌ای به افراد بومی که توان راه اندازی و مدیریت آنها را داشته باشند، صورت می‌گیرد.

واحدهای شهرک کشاورزی به افراد بومی واگذار شوند

فرماندار شوش نیز با تاکید بر لزوم واگذاری واحدهای شهرک کشاورزی به افراد بومی خواستار اهتمام جدی مسئولان نسبت به رفع مشکلات بخش کشاورزی شد.

عدنان غزی بر لزوم تامین و توزیع نهاده‌های کشاورزی و تخصیص آب کشاورزان کانال پایه پل تاکید کرد و گفت: ظرفیت‌های زیادی در بخش کشاورزی شهرستان شوش وجود دارد و درآمد بسیاری از مردم شهرستان به این بخش وابسته است.

وی خواستار تسهیل هرچه بیشتر و بهتر شرایط برای کشاورزان و کاهش دغدغه‌های آنان از سوی مسئولان‌ مربوطه برای تحقق شعار سال شد.

فرماندار شوش بیان کرد: مشکلات بخش کشاورزی بویژه در انعقاد قرارداد آب و توزیع نهاده های کشاورزی و همچنین افزایش قیمت کود شیمیایی به کشاورزان مورد بررسی قرار گیرد و موارد مطروحه از طریق دستگاه‌ها و نهادهای متولی با نگاه همکاری و تعامل با جامعه کشاورزان، رسیدگی شوند.
وی با ابراز نگرانی از کاهش بارندگی‌ها در فصل پاییز افزود: با توجه به گزارش‌های هواشناسی، بارندگی‌های فصل پاییز پایین‌تر از حد نرمال بوده و این مسئله باید مدنظر کشاورزان قرار گیرد و تصمیمات درستی درخصوص پیشگیری از هرگونه خسارت احتمالی اتخاذ شود.

ورود بخش خصوصی لازمه توسعه شهرک‌های صنعتی است

رئیس شورای کشاورزی شوش با اشاره به اهمیت  توسعه شهرک‌های کشاورزی در رونق تولید و ایجاد اشتغال پایدار گفت: با توجه به شرایط اقلیمی و کاهش بارش‌ها باید در روش تولید محصولات کشاورزی تغییر ایجاد و از روش های نوین استفاده کرد.

 غزی افزود: لازمه توسعه شهرک‌های کشاورزی، ورود بخش خصوصی و غیر دولتی موفق، تشکل ها و اتحادیه ها به عرصه فعالیت های مختلف امور مرتبط با کشاورزی و امور تصدی گری به افراد واجد شرایط است.

برچسب‌ها ایرنا شوش فتح المبین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایرنا شوش فتح المبین ایرنا شوش فتح المبین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۹۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت قراردادی مهم‌ترین ابزار برای اجرای الگوی کشت

توسعه کشت قراردادی در بخش کشاورزی به عنوان یکی از طرح‌های مهم در دولت سیزدهم مورد توجه قرار گرفت که براین اساس مطابق توافق بین خریدار و کشاورز و تعیین شرایط تولید و بازاریابی محصول کشت قراردادی مبتنی بر تولید انجام می‌شود.

بنابر اعلام وزارت جهاد در سال زراعی ۱۴۰۳_۱۴۰۲ در سطح ۳ میلیون و ۲۵۰ هزارهکتار کشت قراردادی محصولاتی نظیری همچون گندم، برنج، جو و دانه های روغنی صورت گرفته که ۲ میلیون هکتار آن مربوط به گندم و مابقی دیگر محصولات است.

کشت قراردادی مهمترین ابزار برای اجرایی کردن الگوی کشت است که امیدواریم اعتبارات و زیرساخت های لازم فراهم شود تا خودکفایی محصولات اساسی تحقق یابد.

بنابر آمار سالانه ۱۴ تا ۱۶ میلیارد دلار به واردات کالاهای اساسی اختصاص می یابد که براین اساس ۲۰ درصد ارز به واردات محصولات اساسی اختصاص می یابد که با توسعه کشت قراردادی و تخصیص ۵۰ درصد این میزان اعتبار، خودکفایی ۵ محصول اساسی تحقق می یابد.

خودکفایی محصولات اساسی با کشت قراردادی تحقق می یابد

قاسم پیشه ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: در سطح ملی معاون اول رئیس جمهور و در سطح استان، استانداران به عنوان مدیران اصلی الگوی کشت و کشت قراردادی هستند.

به گفته او، وزارت جهاد اعلام کرد که اجرای مصوبه الگوی کشت و کشت قراردادی فراقوه ای است به طوریکه تمامی نهاده ها باید پای کار بیایند و زیرساخت های لازم را برای اجرای کشت قراردادی فراهم کنند.

پیشه ور لازمه تحقق کشت قراردادی را پرداخت مابه التفاوت کشت محصولات استراتژیک‌ با آب بر اعلام کرد و افزود: کشاورزان در کشت محصولات منافع خود را در نظر می گیرند، لذا برای تحقق خودکفایی محصولات استراتژیک باید مابه التفاوت پرداخت شود.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی ادامه داد: در اجرای کشت قراردادی، نهاده های مورد نیاز کشاورزان از جمله سم، کود، بذر و سایر نهاده های مورد نیاز کشاورزان باید تامین شود و در مقابل کشاورزان پس از برداشت، محصول خود را تحویل دولت یا بنگاه های اقتصادی دهند که متاسفانه محقق نشد.

به گفته او، با توجه به فراهم نبودن زیرساخت های لازم پیش بینی می شود که همانند سنوات قبل الگوی کشت یا کشت قراردادی اجرا نشود تا تولید دچار آسیب نشود.

پیشه ور با بیان اینکه سالانه ارز قابل توجهی به واردات اختصاص می یابد، گفت: اگر ۵۰ درصد رقم واردات به زیرساخت های مکانیزاسیون، نهاده های کشاورزی و خرید توافقی تخصیص یابد، طی یک برنامه ۵ ساله خودکفایی محقق می شود.

 ضرورت کشت قراردادی قبل از آغاز سال زراعی 

عطااللّه هاشمی عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی گفت: بنابر برنامه ۳ تا ۴ سال اخیر باید کل کشت گندم بصورت قراردادی اجرا می شد که متاسفانه این امر محقق نشد.

به گفته او، برای اجرای کشت قراردادی از ۴ تا ۵ ماه قبل از آغاز سال زراعی باید با کشاورزان قرارداد منعقد شود تا کشاورزان نسبت به تامین نهاده و خرید محصول در زمان برداشت اطمینان خاطر داشته باشند.

هاشمی با بیان اینکه تعهدات کشت قراردادی برعهده دولت است، افزود: طی سال های اخیر کشت قراردادی در زمانیکه یک سوم یا یک چهارم کشت انجام شده، تحقق می یابد.

عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی ادامه داد: اگر برنامه ریزی و تعهدات دولت و سازمان و برنامه و بودجه به موقع عملیاتی شود، اجرای کشت قراردادی موفق خواهد بود.

او از افزایش کشت قراردادی محصولات استراتژیک نسبت به سنوات گذشته خبر داد و گفت: برای اجرای کشت قراردادی، حداقل یک ماه قبل از آغاز فصل کشت دولت باید تکلیف خود را بدانند و قرارداد در دستشان باشد.

هاشمی با بیان اینکه اجرای مصوبه الگوی کشت سالانه حداقل ۴۰ تا ۵۰ همت اعتبار نیاز دارد، گفت: مصوبه الگوی کشت و کشت قراردادی سند ملی و راهبردی برای رسیدن به خودکفایی محصولات اساسی و افزایش راندمان تولید است، اما تا زمانیکه برنامه بلندمدت نداشته باشیم، به جایی نمی رسیم.

بنابر سیاست وزارت جهاد و تاکید برنامه هفتم بر خودکفایی ۱۰۰ درصدی ۵ محصول اساسی و خوداتکایی دیگر محصولات، مصوبه الگوی کشت و کشت قراردادی باید اجرا شود تا خروج ارز از کشور کاهش یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • آینده شغلی طلبه تداوم کار انبیاء است
  • بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در دولت سیزدهم ایجاد شد
  • ایجاد هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی در لردگان
  • کشت قراردادی مهم‌ترین ابزار برای اجرای الگوی کشت
  • ۶۰ کیلومتر کانال آبیاری دشت قزوین لایروبی شد
  • صعوبت کار پزشکی قانونی فرسودگی شغلی ایجاد می‌کند
  • ایجاد 13 هزار فرصت شغلی جدید در بخش‌های صنعت، خدمات و کشاورزی در استان
  • سختی کار پزشکی قانونی فرسودگی شغلی ایجاد می‌کند
  • ایجاد نشاط اجتماعی در جوامع محلی با برگزاری مسابقات ورزشی
  • مرگ کشاورزی با قطع روزانه برق چاه‌ها در اوج نیاز کشاورزان