Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@21:24:01 GMT

ایران نقش مهمی در مقابله با هژمونی آمریکا دارد

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۲۰۰۰۳

ایران نقش مهمی در مقابله با هژمونی آمریکا دارد

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل - زهرا میرظفرجویان: «رومینا گوادالوپه پرز روماس» سفیر بولیوی در تهران در گفتگویی با خبرنگار مهر عنوان کرد که کشورش به برنامه هسته‌ای ایران بسیار احترام می‌گذارد و دسترسی ایران به فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای را حق این کشور می‌داند.

او بر این باور است که ایران نقشی کلیدی در مقابله با هژمونی آمریکا در منطقه دارد و همکاری ایران با کشورهای دوست نقش تعیین کننده‌ای در خنثی کردن سیاست‌های آمریکا ایفا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه مشروح این مصاحبه ارائه می‌شود:

*سطح کنونی روابط ایران و بولیوی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

روابط ایران و بولیوی از زمان ریاست جمهوری آقای «اوو مورالس» قوت گرفت و به ثبات رسید. دو کشور به یک روابط دو جانبه بسیار مهم در حوزه سیاست و همچنین در برابر سیاست‌های آمریکا دست یافتند. دو کشور در روابط سیاسی بین المللی هم همکاری‌های تنگانگی دارند. به طور مثال کشور ما به همراه ایران سیاست‌های مداخله گرایانه آمریکا در استقلال و امور داخلی دیگر کشورها و همچنین سیاست‌های اسرائیل را در قبال فلسطینیان محکوم کرده است.

ما همواره آرمان‌های غربی که به عنوان ایده آل برای دنیا در نظر گرفته می‌شوند را محکوم کرده ایم و معتقدیم که باید دنیایی پر از صلح و آرامش برقرار باشد.

*به نظر شما دو کشور در چه زمینه‌هایی می‌توانند همکاری‌های خود را توسعه دهند؟

به نظر من دو کشور می‌توانند همکاری‌های زیادی در زمینه‌های مختلف داشته باشند. من فکر می‌کنم که ایران و بولیوی می‌توانند در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و همچنین فرهنگی نیز با یکدیگر همکاری کنند.

در ابتدا باید به روابط سیاسی دو کشور اشاره کنم. روابط سیاسی در سطح بسیار خوبی قرار دارد و همین روابط سیاسی خوب، تعیین کننده اصول روابط ایران و بولیوی است.

در زمینه‌های اقتصادی نیز، پروژه‌ها و تفاهم نامه‌های بسیار زیادی بین دو کشور وجود دارد که در حال طی کردن فرایند هستند. به عنوان مثال، ایران و بولیوی در زمینه نانوتکنولوژی همکاری‌های بسیار خوبی با یکدیگر دارند. ایران در این زمینه به کشور ما کمک بسیاری کرده است. مؤسسه نظامی بولیوی، ارگانی است که پیشرو در این امر در کشور است و پیشرفت‌های بسیاری در این زمینه در بولیوی صورت گرفته است.

یکی دیگر از موضوعات همکاری بین دو کشور، همکاری‌های دانشگاهی است. ما تفاهم نامه‌هایی با دانشگاه‌های شریف و مالک اشتر داریم. اخیراً در بازدید ما از دانشگاه‌های اصفهان و یزد، قرار بر این شد که تفاهم نامه‌هایی برای همکاری‌های دانشگاهی به امضا برسد.

بولیوی همچون ایران از تمدن‌های قدیمی دنیا به حساب می‌آید. هر دو کشور ایران و بولیوی عضو اجلاس تمدن‌های قدیمی در دنیا هستند که این نشان دهنده قدمت دو کشور است.

کشور بولیوی بر اساس قانون اساسی خود هیچ محدودیتی از نظر آئین، دین و فرهنگ ندارد. بنابراین ما از هرگونه عقیده و تفکر رایج در جمهوری اسلامی ایران استقبال می‌کنیم.

*آیا اقداماتی برای توسعه همکاری‌های فرهنگی و افزایش شناخت مردم دو کشور از فرهنگ یکدیگر انجام شده است؟

بله این نکته‌ای که شما اشاره کردید یکی از سیاست‌های دولت بولیوی است. ما در نظر داریم که یک اجلاس دانشجویی بین دانشجویان ایران و دانشجویان انقلابی آمریکای لاتین برگزار کنیم و این شناخت بین جوانان در پیشبرد سطح روابط فرهنگی دو کشور نیز کمک شایانی خواهد کرد.

در حال تأسیس خانه دوستی بین ایران و بولیوی هستیم که مطمئناً در توسعه روابط فرهنگی دو کشور تأثیرگذار خواهد بود. به عنوان سفیر بولیوی در ایران، برای پیشبرد این اهداف آمادگی کامل دارم و آینده روابط دو کشور را روشن می بی نم.

*آینده روابط دو کشور پس از روی کار آمدن دولت جدید در ایران را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

برای ما این دولت نیز همانند دولت قبلی دارای اهمیت است زیرا ما به نظر مردم در انتخاب رئیس جمهور کشور احترام می‌گذاریم. روابط ما همانند گذشته ادامه خواهد یافت. اعتقاد داریم که می‌توانیم در دولت فعلی نیز همکاری‌های زیادی با ایران داشته باشیم.

دولت ما به سیاست‌های نظام جمهوری اسلامی ایران در این ۴۰ سال همواره احترام گذاشته و ما بیانات رهبر معظم ایران را به عنوان نقشه راهی نه تنها برای ایران بلکه برای تمام مردم جهان می‌دانیم.

* تاثیر همکاری‌های بین المللی دو کشور را در خنثی کردن سیاست‌های آمریکا چگونه می‌بینید؟

ایران نقش بسیار مهمی در برابر هژمونی آمریکا در منطقه دارد. همکاری ایران با کشورهای دوست خود در برابر سیاست‌های آمریکا نقش تعیین کننده‌ای در خنثی کردن آنها دارد. بولیوی نیز در حوزه آمریکای لاتین اقدامات مهمی را در این زمینه انجام داده است. برای ما کشورهایی که به استقلال اعتقاد دارند دارای اهمیت هستند و ما از حضور کشورهای در حال توسعه که نقش مهمی در دنیا ایفا می‌کنند مانند روسیه، چین و همینطور ایران در کشورمان استقبال می‌کنیم.

همانطور که گفتم سطح روابط ایران و بولیوی بسیار خوب است به طوری که رئیس جمهور کشور ما قصد داشتند سفری به ایران داشته و با رئیس جمهور ایران دیداری داشته باشند ولی متأسفانه به دلیل اقدامات بی ثبات کننده آمریکا در بولیوی که قصد ایجاد بی ثباتی در کشور را داشتند این دیدار لغو شد.

*با توجه به اینکه چیزی به آغاز مذاکرات وین نمانده است، سیاست‌های قلدرمابانه و تحریمی آمریکا را در پیشبرد روند مذاکرات چگونه ارزیابی می‌کنید؟

در ابتدا لازم می دانم این نکته را عنوان کنم که ما به برنامه هسته‌ای ایران بسیار احترام می‌گذاریم و دسترسی ایران به فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای را حق این کشور می‌دانیم. بولیوی همواره از برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران حمایت کرده است.

آمریکا به همراه کشورهای نیابتی خود مانند عربستان و رژیم اسرائیل نمی‌خواهد که ایران به انرژی جایگزین دسترسی پیدا کند و درصدد این هستند که مانع توسعه ایران شوند.

از طرف دیگر خروج دونالد ترامپ از یک معاهده چندجانبه نشان داد که او به هیچ کدام از قوانین بین المللی پایبند نیست. آمریکا به دنبال این است که ایران در یک انزوای اقتصادی قرار بگیرد.

این سیاست قلدرمابانه آمریکا همواره با آنها بوده است و هیچ وقت تغییری نکرده است. آمریکا به غارت، تجاوز و تحریم مردم جهان عادت کرده است.

*با توجه به اینکه شما مدت زیادی است که به عنوان سفیر بولیوی در ایران اقامت دارید، نظرتان درباره مردم و فرهنگ ایران چیست؟

من در مدت اقامتم در ایران، با افراد زیادی چه از دولتمردان و چه مردم عادی بسیار صحبت کرده ام. من چیزی غیر از مهربانی از مردم ایران ندیده ام. ایران در قلب من جایگاه مهمی دارد و فکر می‌کنم که بخشی از هویت من در ایران در حال شکل گیری است.

کد خبر 5362769

منبع: مهر

کلیدواژه: ایالات متحده امریکا بولیوی ایران برنامه هسته ای ایران هژمونی آمریکا ایالات متحده امریکا عراق مذاکرات وین روسیه ایران رژیم صهیونیستی فلسطین عربستان سعودی افغانستان اوکراین میخائیل اولیانوف سوریه انگلیس لبنان روابط ایران و بولیوی سیاست های آمریکا روابط سیاسی دو کشور هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۰۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورسیه دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان امور دانشجویان، دکتر هاشم داداش‌پور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رییس سازمان امور دانشجویان تاکید کرد: دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا که خشم و انزجار خود را از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه به نمایش گذاشته و از دانشگاه اخراج شده‌اند، می‌توانند بورس دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی ایران شده و به تحصیل خود ادامه دهند.

داداش پور با اعلام حمایت از دانشجویان معترض به جنایات اسرائیل، تصریح کرد: دانشگاه‌های ایران در رتبه‌بندی جهانی از جایگاه رو به رشد و خوبی برخوردار هستند و دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های آمریکایی در هر رشته ای که تمایل به ادامه تحصیل داشته باشند می‌توانند از ظرفیت موسسات آموزش عالی ایران بهره مند شوند.

وی ایران به عنوان کشوری که به برکت انقلاب اسلامی و خون شهدا مستقل بوده و یار مظلومان جهان است معرفی نمود و افزود: سیاست‌های ایران اسلامی بر اساس آنچه حضرت امام خمینی"ره" ترسیم فرموده بود و راهبردهای رهبر حکیم انقلاب اسلامی، استکبار ستیزی و استعمار زدایی و فرهنگ سازی این سیاست بوده و است و باهمین رویکرد بود که توانستیم هیبت آمریکا و رژیم صهیونیستی را در دنیا به چالش بکشیم و امروز چشم تمامی آزادیخواهان جهان به ایران دوخته شده است که در حمله موشکی به اسراییل با خوشحالی جهانیان این نگاه به عیان مشخص گردید و امروز با همین نگاه و سیاست است که وزارت علوم با افتخار اعلام آمادگی جذب هر دانشجوی معترض و اخراج شده را مطرح می‌کند.

رییس سازمان امور دانشجویان همچنین با اشاره به تخریب مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها در غزه و به تعطیلی کشاندن آن‌ها یادآور شد: دانشگاه‌های ایران با توجه به ظرفیت‌های خوبی که از آن بهره‌مند هستند این آمادگی را دارند تا ما بتوانیم به بورسیه دانشجویان غزه نیز بپردازیم.

رییس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: بی تردید ایران ملجا و خانه امن تمامی ظلم ستیزان و مظلومانی است که به خاطر مبارزه با استکبار و صهیونیسم جهانی از تحصیل و زندگی باز مانده‌اند.

وی برخورد بی منطق و خشن پلیس آمریکا با دانشجویان را رسوایی این کشور در برابر شعار آزادی بیان در غرب عنوان کرد و اظهار داشت: این حرکت پلیس و نوع برخورد حاکمیت با این جریان و حرکت دانشجویی نشان داد شعار آزادی بیان و ارج نهادن به قشر تحصیلکرده سرابی بیش نبوده و تشت رسوایی غرب با این رفتار به صدا در آمده و به تمامی کسانی که به هر نوعی دل در گرو مهد توسعه و آزادی آمریکا داشتند، فهماند هر کجا که سیاست این کشور اقتضا نماید، تمام شعارها را در برابر منافع خود ذبح می کند و ذره ای به شعارها ارزش قائل نخواهد شد.

وی در پایان سیاست راهبردی ایران را مبارزه با مستکبران و دفاع از مظلومان نام برد و خاطر نشان ساخت: دیروز با موشک و پهپاد هیمنه پوشالی و گنبد آهنین رژیم صهیونیستی و آمریکا را به چالش کشیدیم و اقتدار ایران اسلامی را در عمل به اثبات رساندیم و نقاب از چهره واقعی استکبار که تهدید به گزینه‌های روی میز داشت کنار زدیم و امروز با اعلام آمادگی جذب دانشجویان معترض و اخراجی علیه جنایات رژیم صهیونسیتی، ظرفیت و نگاه ایران را در همه عرصه‌ها به ویژه دانش گستری و جذب دانشجویان مظلوم با هر نژاد و زبانی به دنیا نشان می دهیم و ایران اسلامی همواره پشتیبان حق خواهان و پشیمان کننده زورگویان عالم بوده و بر همین سیاست و روش باقی خواهد ماند.

کد خبر 6098202

دیگر خبرها

  • سیاست همسایگی دولت سیزدهم
  • پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک
  • از سوء استفاده صهیونیست‌ها و عناصر ضدانقلاب از اقلیم کردستان علیه ایران جلوگیری کنید
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • بورسیه دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا
  • چرا سفر «نیچروان بارزانی» به ایران مهم است؟
  • آمادگی ایران برای برگزاری دومین کمیسیون مشترک‌ همکاری‌ها با مالی
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد؛ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست