Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-27@05:54:12 GMT

ایران بیش از ۳۰ میلیون «گیمر» دارد

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۲۲۵۶۷

ایران بیش از ۳۰ میلیون «گیمر» دارد

رئیس بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای می‌گوید: تعداد بازیکنان بازی‌های دیجیتال در سال ۱۳۹۸ به ۳۲ میلیون نفر رسیده است. در ۱۰ ‌سال تعداد بازیکنان در کشور دوبرابر شده ‌است. طبقات کودکان، نوجوانان و جوانان همواره جزء بیشترین گروه‌های مخاطب بازی بوده‌اند، اما در این میان سالمندانی هم وجود دارند که به‌صورت مرتب بازی می‌کنند و طبق استانداردهای تعریف‌شده در ایران و جهان، بازیکن یا گیمر شناخته می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناطقان: صادق پژمان  درباره پرفروش‌ترین و پرمخاطب‌ترین بازی‌های حال حاضر در ایران، بیان کرد: ژانرهای پرطرفدار بازی در ایران، ورزشی، استراتژی، معمایی، تیراندازی و رانندگی‌ است. از نکات جالب توجه این است که برخلاف تصور بسیاری از افراد، بازی‌های اکشن، جنگی و مبارزه‌ای در گروه اول علاقه‌مندی‌ها نیستند.




ایران بیش از ۳۰ میلیون «گیمر» دارد

بازی‌های کنسول‌های ویدیویی خانگی بسیار جذاب و قوی هستند و بازی کردن در این فضا نیز نیازمند دقت، سرعت‌عمل و مهارت بالاست. در میان خیل افراد جامعه، به «بازی» به چشم اتلاف وقت نگاه می‌شود و گیمرها همیشه افرادی «بدون‌دغدغه» یا «بی‌کار» تلقی می‌شوند؛‌ اما امروز می‌بینیم که «گیمر» یا بازیکنانی در کشور وجود دارند که با بازی کردن به درآمد خوبی رسیده‌اند و در واقع کار تخصصی می‌کنند. پژمان درباره چرایی وجود این نگاه‌ منفی از سوی عموم افراد این‌طور گفت: بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای از سال ۱۳۸۹ هر دو سال یک‌بار و به‌صورتِ منظم پیمایش‌هایی را در حوزه مصرف بازی‌ راه‌اندازی می‌کند. شناساییِ ساعات مصرف، گروه‌های سنی و مجموع بازیکنان کشور از اهداف این پیمایش‌ها بود. در سال ۱۳۸۹ تعداد بازیکنان در کل کشور به ۱۶ میلیون نفر می‌رسید که این رقم در سال ۱۳۹۸ به ۳۲ میلیون نفر رسید. در ۱۰ سال تعداد بازیکنان در کشور دوبرابر شده‌ است. این آمار و ارقام نشان می‌دهد گرایش و علاقه‌مندی افراد مختلف جامعه در گروه‎های سنی مختلف به بازی بیشتر شده است. طبقات کودکان، نوجوانان و جوانان همواره جزء بیشترین گروه‌های مخاطب بازی بوده‌اند، اما در این میان سالمندانی هم وجود دارند که به‌صورت مرتب بازی می‌کنند و طبق استانداردهای تعریف‌شده در ایران و جهان، بازیکن یا گیمر شناخته می‌شوند. سرانه مصرف بازی‌های دیجیتال در ایران، ۳۵ دقیقه در روز است (البته در ‌صورتی‌که به‌ازای هر ایرانی، سرانه مصرفی مشخص کنیم). و از بُعد جمعیت، از هر صد ایرانی، ۳۸ نفر بازی می‌کنند. البته باید توجه داشت که بازیکنان، روزانه به‌طور میانگین ۹۳ دقیقه بازی ‌می‌کنند. این اعداد و ارقام آمارهایی است که باید به آن توجه کرد. به این مقوله می‌توان از دو سو نگریست؛ یکی سوی نگران‌کننده و منفی به بازی، و دیگری نگاهی‌ است که بازی را به‌مثابه یک رسانه، صنعت و هنر مهم و پرظرفیت برمی‌شمارد. بازی‌ها هم از بُعد فرهنگی می‌توانند ضریب نفوذ زیادی بر مخاطبان داشته‌باشند؛ چراکه زیرساخت‌های کشور، میزان استفاده از موبایل (بیشترین پلتفرم در حال استفاده)، دسترسی به اینترنت و بازی‌های جدیدتر توسعه پیدا کرده‌ است.

او افزود: این اعداد و ارقام نشان می‌دهد که بازی‌ها به‌مثابه یک رسانه مهم ظرفیت‌های زیادی دارند. بازی هم جنبه‌های رسانه‌های پیش از خودش، و هم عنصر تعاملی بودن و روایت‌گری را دارد. همین مسئله، اسباب انتقال فرهنگ، ارزش‌ها و سبک زندگی را فراهم می‌کند. اما اگر بنا باشد با دیدی منفی به این امکانات بنگریم، باید صورت مسئله را پاک کنیم.

ایران بیش از ۳۰ میلیون «گیمر» دارد

رئیس بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای بر اهمیت ایجاد رده‌بندی سنی برای بازی‌ها تأکید و خاطرنشان کرد: بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، در سال ۱۳۸۵ و با اهداف حمایتی، نظارتی و آموزشی در این حوزه تأسیس شد و یکی از اقدامات خوبی که از دهه قبل در این بنیاد آغاز شد، مسئله رده‌بندی‌های سنی‌ بود. ایران از نخستین کشورهای آسیایی بود که رده‌بندی سنی در آن موضوعیت پیدا کرد. تا یک‌دهه پیش حجم، تعداد و نشر فیزیکیِ بازی‌های رایانه‌ای و کنسولی بیشتر بود، اما در حال حاضر بازی‌های موبایلی نیز به‌مراتب بیشتر شدند. بازی‌ها در مجموعه بنیاد بررسی شده، در رده‌های سنی مرتب می‌شوند و در صورت داشتن نکات مختلف، با عنوان «راهنمایی» در معرفی بازی مطرح می‌شوند. بازی‌هایی که ممکن است خشونتی بیش از حد یا محتوای نامناسبی برای سنین مختلف داشته‌ باشند، از منظر محتوا بررسی می‌شوند. یکی از مباحث اساسی بها دادن خانواده‌ها و مصرف‌کنندگان به محتوای بازی‌هاست. «ارتقاء سواد مصرف بازی» نکته مهمی است که از زیرشاخه‌های سواد مجازی‌ است و تقویت آن در کشور اهمیت زیادی دارد. در «سند ملی بازی» نهادهای زیادی، از جمله وزارتخانه‌های مرتبط، متولی این حوزه‌اند. برای کودکان و نوجوانان خانواده‌ها می‌بایست رده‌بندی سنی و حدود اختیارات را تعیین کنند. هرکدام از بازی‌های مجموعه‌ای از ایدئولوژی‌ها هستند و می‌توانند در روند رشد و تکامل، جذب منظومه ارزشیِ بچه‌ها شوند. با استناد به گزارش پیمایش ملی بازی‌های رایانه‌ای، دقت به رده‌بندی‌های سنی بین سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ بیشتر شده‌ و این‌ نشان‌دهنده این است که با آهنگی قابل‌قبول در توجه عموم افراد مواجه هستیم.

او درباره مشکلاتی که بازیکنان با آن‌ها مواجه‌‍‌اند نیز چنین شرح داد: بسیاری از بازیکنانی که در داخل ایران بازی می‌کنند، می‌توانند از این طریق کسب درآمد کنند یا به عضویت باشگاه‌های ورزش‌های الکترونیک درآیند. بسیاری از صاحب‌نظران در دنیا، درباره «بازی» مطالعاتی داشته و از آن به‌عنوان «ورزش» یاد می‌کنند و در سطح جهان گفت‌وگوهای کلانی درصدد برگزاری رسمی و بین‌المللی، مانند المپیک صورت می‌گیرد. شاخه‌های جدیدی در دنیای بازی‌ها وجود دارد که بعضاً مغفول مانده‌اند. «بازی‌های جدی» بازی‌هایی هستند که دیگر قرار نیست تنها سرگرمی باشند. از این دست بازی‌ها در حوزه درمان، آموزش، کارهای تبلیغی و اقناعی استفاده می‌شود و این نشان‌ می‌دهد که بازی‌ها در شاخه‌های جدید، گامی روبه‌جلو برداشته‌اند. حتی در بعضی موارد، می‌توان از بازی به‌عنوان  بخشی از ابزار درمان و توانبخشی نیز استفاده کرد. بازی‌های جدی شاخه‌ای‌ است که در آینده از آن بیشتر خواهیم شنید. مخاطبان بازی‌ها، علی‌الخصوص مخاطبان حرفه‌ای‌تر مشکلات زیادی دارند؛ مشکلِ اینترنت، بی‌توجهی خانواده، به رسمیت شناخته‌نشدنِ کسب‌وکارِ بازی و ناآگاهی نسبت‌به ظرفیت‌های این حوزه، از مصائب گیمرهاست.

ایران بیش از ۳۰ میلیون «گیمر» دارد

صادق پژمان، رئیس بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در پایان و با گوشه‌چشمی به تحولات بازار بازی‌ها بیان کرد: بازی‌ها از ابعاد مختلفی از جمله «اقتصاد» و «فرهنگ» اهمیت زیادی در جهان دارند؛ به‌نحوی که همه کشورها به هر طریقی چنین محتواهایی را مدیریت می‌کنند. در کشور ما، میان معلمان، خانواده‌ها و سیاست‌گذاران با بازیکنان گسست نسلی وجود دارد. سال ۱۳۹۸ در ایران ۴۳۰۰ میلیارد تومان صرف بازی شد که این مبلغ شامل هزینه‌کردهای بازیکنان روی سه پلتفرم  موبایل، کنسول و رایانه می‌شود. از این ارقام به‎سادگی می‌توان دریافت که ما با صنعت بسیاربسیار مهمی مواجه‌ایم که ابعاد اشتغال‌زایی و تولیدی وسیعی دارد. از خانواده، معلم و نهادهای مختلف انتظار می‌رود این اهمیت را درک کنند.
منبع: ایسنا برچسب ها: گیمر ، ناطقان ، ایران ، دیجیتال ، بنیاد ، ایران ، جهان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: گیمر ناطقان ایران دیجیتال بنیاد ایران جهان بنیاد ملی بازی های رایانه ای ایران بیش از ۳۰ میلیون تعداد بازیکنان بازی می کنند رده بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۲۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز به حرف شمسایی رسیدیم/ هجمه‌ها را از روی تیم ملی برداریم

به گزارش خبرنگار مهر، تیم ملی فوتسال کشورمان در مرحله یک چهارم نهایی رقابت‌های جام ملت‌های فوتسال ۲۰۲۴ آسیا که به میزبانی تایلند در حال برگزاری است به مصاف قرقیزستان رفت و با نتیجه پر گل ۶ بر یک به پیروزی رسید. به دنبال برتری ازبکستان برابر ویتنام، تیم ملی کشورمان باید جمعه ۷ اردیبهشت در مرحله نیمه نهایی به مصاف ازبکستان برود. شاگردان وحید شمسایی علاوه بر صعود به نیمه نهایی، جواز حضور در جام جهانی ۲۰۲۴ ازبکستان را هم کسب کردند.

امروز به حرف وحید شمسایی رسیدیم

محمود خوراکچی بازیکن و سرمربی پیشین تیم ملی فوتسال ایران و سرمربی کنونی تیم فوتسال ایرالکو در گفت و گو با خبرنگار مهر به بررسی وضعیت تیم ملی در این مسابقات پرداخت. این پیشکسوت فوتسال در خصوص دیدار تیم ملی ایران برابر قرقیزستان گفت: خوشحالم که امروز به حرف وحید شمسایی رسیدیم. قبل بازی‌ها می‌گفت ما تیم هستیم که رفته رفته بهتر می‌شویم، ما مسیر درست را می‌رویم و به ما اعتماد کنید. این مسیر درست باعث شد ما برابر قرقیزستان یک بازی خوبی و منطقی ببینیم.

وی ادامه داد: در این دوره پیشرفت برخی تیم‌ها از جمله کشورهای آسیای مرکزی و کشورهای عربی خیلی محسوس بود و همین پیشرفت موجب می‌شود اعتبار فوتسال آسیا بیشتر شود. تیم ملی فوتسال ایران هم بازی به بازی بهتر و روان تر بازی کرد و کادر فنی به ترکیب‌ها و سیستم‌های اصلی خود را پیدا کرد که در کنار هم مکمل‌های خوبی بودند و قدرت امروز ما باعث شد به قرقیزستانی گل بزنیم که یکی از پدیده‌های این دوره از مسابقات لقب گرفته بود و اگر در ثانیه‌های پایانی از کره جنوبی گل نمی‌خورد به عنوان سرگروه صعود می‌کرد و در این مرحله با تیم قدرتمند ایران رو به رو نمی‌شد.

خوراکچی در خصوص دیگر تیم‌های حاضر در این مرحله هم گفت: تاجیکستان نشان داد هم در دفاعت و هم در حمله تیم منسجمی است. افغانستان در اولین دوره حضورش در جام ملت‌های آسیا با هدایت مجید مرتضایی توانست تاریخ ساز شود و در بین ۸ تیم برتر آسیا قرار بگیرد و حتی می‌تواند یکی از تیم‌های جام جهانی باشد. تیم عراق به ترس مربی خود باخت و سرمربی این تیم با شجاعت بازی نکرد. فوتسال عراق به لحاظ نوع بازی به ایران نزدیک است و می‌توانست به راحتی تایلند را شکست دهد. اما ترس مربی و عدم اعتماد به نفس مربی موجب شد در لحظاتی که تایلند ۴ نفره شده بود دست به پاورپلی نزند و در نهایت در دیداری که باید برنده می‌شد شکست خورد.

بازیکنان ایران به دنبال افتخارات شخصی نیستند

این کارشناس فوتسال در خصوص عزم و همدلی بازیکنان تیم ملی برای کسب عنوان قهرمانی این مسابقات گفت: در دوره‌های قبلی شاهد بودیم که بازیکنان تیم ملی ایران با تعداد گل زیاد آقای گل می‌شدند. اما در این دوره سعید احمد عباسی ۷ گل زده است. مهدی کرمی، اکرمی، عظیمی و حسن زاده گل زده است و نشان می‌دهد همه بازیکنان در خدمت تیم هستند و کسی به دنبال افتخارات شخصی نیست و کادر فنی به خوبی توانسته است بازیکنان را آماده کند که تیم برای گرفتن جام به تایلند آمده است و هدف اصلی قهرمانی است و نه آمار و ارقام شخصی. به همین دلیل است که می‌بینیم همه بازیکن‌ها بازی می‌کنند و عملکرد خوبی هم از خود به نمایش می‌گذارند. پکیج تیم ملی ما بهترین بوده است و نمی‌توان یک بازیکن را به عنوان بهترین انتخاب کرد.

محمود خوراکچی در خصوص نقاط ضعف و قوت تیم هم گفت: برخی ضعف‌هایی که در اوایل بازی‌ها داشتیم اصلاح شده است. برخلاف ۲ بازی اول برابر افغانستان و بحرین فرصت‌های زیادی به حریفان دادیم اما در دیدار برابر کویت و قرقیزستان با وجودی که حریفان قدرتمندتری بودند فرصت‌های کمی به آنها رسید و ضعف‌های دفاعی که در ۲ بازی اول داشتیم برطرف شد و کم کار ترین بازیکن‌های ما برابر کویت و قرقیزستان دروازه بان های تیم بودند.

ازبکستان تیم بسیار متمرکزی است

سرمربی تیم فوتسال ایرالکو به حریف ایران در مرحله نیمه نهایی هم اشاره کرد و گفت: ازبکستان به واسطه سرمربی خود یعنی «لوپز» توانست از سد ویتنام عبور کند. عجله نکرد و احساساتی نشدند و در حالی که اکثر زمان‌های بازی از ویتنام عقب بودند تمرکزشان به هم نریخت و اعتماد و اعتقادی که بازیکنان و کادر فنی به هم داشتند کاملاً مشهود بود و به عنوان یک کارشناس می‌دانستم ازبکستان بازی را به ویتنام واگذار نمی‌کند و در نهایت هم از روی ۲ ضربه کرنر که در این کار کاملاً متبحر بودند در ۳ دقیقه پایانی بازی ۲ گل به ثمر رساندند.

سرمربی سابق تیم ملی فوتسال در پایان گفت: برای دیدار با ازبکستان هم از همه مردم و اهالی فوتسال درخواست می‌کنم انرژی‌های مثبت خود را به تایلند بفرستند و این فشار و هجمه را که باید ازبکستان را راحت ببریم از روی بازیکنان و کادر فنی تیم برداریم و اجازه دهیم با آرامش به کار خود ادامه دهند. به هر حال برابر تیمی بازی داریم که تمرکز بالایی دارد و در ضربات ایستگاهی و دفاع قدرتمند است. در بسیاری از زمان‌های بازی پاورپلی را انجام می‌دهد و برابر این تیم باید با تمرکز بالایی به میدان برویم. از آنجا که ازبکستان میزبان جام جهانی است نسبت به دیگر تیم‌های آسیایی با یه اعتماد به نفس بیشتری رو در روی ما قرار می‌گیرد. ازبکستان تیم بسیار مرموزی است و دست به بازی ریسکی نمی‌زند و به خصوص در خطوط حمله ممکن از خطرناک باشد. ما هم باید با حوصله و تمرکز بازی کنیم و دست به بازی عجولانه نزنیم و هر جا لازم باشد سرعت بازی را افزایش دهیم و هر جا لازم شد سرعت بازی را بگیریم. حتماً باید با پوشش بازی کنیم و فضاهای خطرناک بازی را از ازبکستان بگیریم.

کد خبر 6088609

دیگر خبرها

  • ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال/راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای
  • شکست تیم ملی ایران برابر ازبکستان در نیمه اول
  • همدلی خوبی در تیم وجود دارد/ باید مقابل ازبکستان با حوصله باشیم
  • امروز به حرف شمسایی رسیدیم/ هجمه‌ها را از روی تیم ملی برداریم
  • بازی با ازبکستان جذابیت‌های خاصی خواهد داشت
  • شمسایی: برای شکست دادن ازبکستان آماده هستیم
  • پشت پرده حضور اورونوف در پرسپولیس؛اوسمار حقیقت را فاش کرد
  • کادویی که تیم قلعه‌نویی به پرسپولیس و اوسمار داد
  • صالح: دیدار با قرقیزستان بهترین بازی تیم ملی فوتسال بود
  • وحید شمسایی: گام اول را با صعود به جام جهانی برداشتیم