Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزی اصفهان با تأکید بر اهمیت احیای زاینده‌رود و بازگشت آب به سفره‌های آب زیرزمینی گفت: مطالبه کشاورزان بازگشت آب به اصفهان و احیای طبعیت در این استان است.

حسین محمدرضایی، عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزی استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار استان‌های خبرگزاری دانشجو با اشاره به اینکه استانداری اصفهان وعده پرداخت خسارت به کشاورزان را داده، اظهار کرد: صنعت، آب کشاورزی را برمی دارد و باید خسارت کشاورزان را جبران کند؛ بنابراین قرار است مقداری خسارت کشاورزان پرداخت شود، اما کشاورزان به جای پول ترجیح می‌دهند آب به آنان داده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محمدرضایی بیان کرد: در بهار و تابستان امسال مقداری خسارت به کشاورزان پرداخت شد که به طور میانگین برای هر هکتار یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بود. درحالیکه اگر کشاورز در یک هکتار بتواند ذرت علوفه‌ای کشت کند، حدود ۱۲۰ میلیون تومان درآمد خواهد داشت.


عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزی اصفهان در انتقاد به مبلغی که در نیمه اول سال به کشاورزان پرداخت شده، گفت: با یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان کشاورز کدام بخش زندگی خود را می‌تواند اداره کند؟ این مبلغ برای حدود  ۶ ماه کار کشاورزی منطقی است؟ کشاورز با این مبلع می‌تواند برای دختر خود جهیزیه‌ای تهیه کند یا زمینه ازدواج پسر خود را فراهم آورد؟ قبلا کشاورزان می‌توانستند چند خانواده را با کار روی یک زمین چند هکتاری اداره کنند. اما حالا یک کشاورز برای زندگی خود مستأصل است.


وی توضیح داد: سرمایه کشاورز زمین، چاه آب و ادوات کشاورزی است و همه این‌ها بدون آب ارزشی ندارد. در واقع کشاورزان بدون آب سرمایه میلیاردی دارند، اما پول ندارند. امرار معاش بسیاری از کشاورزان با مشکل مواجه شده است در صوتی که اغلب آنان زکات بده بودند، ولی با مدیریت غلط دولت‌های گذشته فعلاً زکات بگیر شده اند.


محمدرضایی با اشاره به آسیب‌های محیط زیستی نرسیدن آب به ویژه به اراضی شرق اصفهان اشاره کرد و گفت: شرق اصفهان کویری است و اگر آب به آن نرسد، شبیه آرد در هوا پخش می‌شود و در اثر فرسایش با وزش باد در هوا پخش می‌شود، ریزگرد‌های از روی زمین برخاسته و مشکل ساز می‌شود.


وی ادامه داد: تالاب گاوخونی عمری است که پساب صنعتی و شهری اصفهان را دریافت می‌کند و اکنون تالاب پر از فلزات سنگین و آلودگی‌های میکروبی است. فعلا تالاب آب ندارد و فقط خاک آن مرطوب است که با خشک شدن کامل تالاب ریزگرد‌های نمکین و حاوی ذرات فلز از خاک برمی خیزد و موجب عفونت ریوی می‌شود.


عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزی اصفهان توضیح داد: برخی کارشناسان معتقدند که گاوخونی حتی تا شعاع ۵۰۰ کیلومتری خود را آلوده می‌کند. در این صورت مرز‌های کشور در شرق و غرب و شمال و جنوب هم از آلودگی‌های انباشته شده در این تالاب در امان نخواهد بود.


وی به فرونشست زمین در اصفهان در اثر بی آبی هم اشاره کرد و گفت: این معضل مهمی است که اگر ادامه پیدا کند، زندگی در اصفهان سخت‌تر از گذشته و مردم اصفهان مجبور به مهاجرت به استان‌های دیگر می‌شوند.

محمدرضایی ادامه داد: فرونشست در اصفهان چندین برابر وضعیت بحرانی است و اگر آب‌های تخلیه شده از سفر‌های زیر زمینی تامین و جبران نشود خدا می‌داند به سر آثار تاریخی اصفهان که نماد شیعه در جهان است، چه خواهد آمد.


به گفته محمدرضایی آنچه مطالبه این روز‌های کشاورزان است، فقط به نفع خودشان نیست، بلکه محیط زیست و زندگی مردم در این استان وابسته به تأمین آب زاینده رود و بازگشت آب به سفره‌های آبی زیرزمینی است.

 

او تصریح کرد: نظام صنف کشاورزی و کشاورزان اصفهان هیج فراخوانی برای روز جمعه ١٢ آذر نداشته و ندارند.

 

یک هفته‌ای از انتشار بیانیه شورای میراب‌ها و شورای آب‌بران غرب و شرق اصفهان می‌گذرد و هنوز مشخص نیست که استانداری اصفهان برای عمل به توافقات صورت گرفته با کشاورزان، چه اقداماتی انجام داده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اعتراض کشاورزان اصفهانی استانداری اصفهان زاینده رود بازگشت آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۳۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتفاد از کاهش سهمیه سوخت کشاورزان

آفتاب‌‌نیوز :

فتح‌الله توسلی امروز با بیان اینکه کاهش سهمیه سوخت تراکتورداران موجب گلایه کشاورزان استان شده است، اظهار کرد: با توجه به تصمیمات قبلی حدود ۲۰ میلیون لیتر سهمیه سوخت تراکتور‌ها کاهش پیدا کرده و این موضوع مشکلاتی را برای کشاورزان ایجاد نموده است.

وی گفت: نمایندگان نیز در گلایه به این وضعیت در صحن علنی مجلس اقدامات ناهماهنگ وزارت نفت، جهاد کشاورزی و ستاد مبارزه با قاچاق کالا را غیر قابل قبول دانسته و نسبت به ساماندهی این موضوع تأکید کردند.

نماینده بهار و کبودراهنگ در مجلس ادامه داد: کشاورزی که در این شرایط سخت اقتصادی در حوزه تولید فعالیت دارد نباید با معادله چندمجهولی مواجه شود و این وضعیت اصلا پذیرفتنی نیست.

 وی افزود: نباید چنین باشد که افرادی در پایتخت یک شبه تصمیم بگیرند سهمیه سوخت یک استان را کاهش دهند و مردم با مشکل و کمبود سوخت مواجه شوند.

توسلی اضافه کرد: پیرو پیگیری‌های انجام شده امروز جلسه‌ای در مرکز مکانیزاسیون جهاد کشاورزی با حضور مدیرکل مبارزه با قاچاق کالا و ارز، رئیس مرکز مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی، مرکز آمار وزارت جهاد کشاورزی، شرکت پالایش نفت و سازمان بازرسی کشور تشکیل دادیم و دغدغه کشاورزان را مطرح کردم.

وی در این باره گفت: طی بررسی‌ها مقرر شد کمیته‌ای در اسرع وقت در وزارت جهاد کشاورزی در خصوص بررسی مجدد کاهش سهمیه سوخت کشاورزان تشکیل و اقدام شود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد
  • تضمینی برای تامین حقابه کشاورزان گرمسار از حبله‌رود وجود ندارد
  • انتفاد از کاهش سهمیه سوخت کشاورزان
  • بارندگی شدید خسارت جدی به کشاورزی خوزستان وارد کرده است
  • آب سد سفیدرود رها سازی شد
  • شهرستان شدن«چمستان» مطالبه مردمی است
  • حاکمیت کنونی افغانستان زمینه بازگشت مهاجران از ایران را فراهم کند
  • حق‌آبۀ لرستان فدای بازی‌ سیاسی شد/ کشاورزان ‌مهاجرت کرده‌اند