Web Analytics Made Easy - Statcounter

وب سایت "اویل پرایس" که به طور تخصصی روی خبرها و تحلیل های بازار جهانی انرژی و نفت کار می کند، با انتشار گزارشی احیا و بازگشت ایران به بازار جهانی نفت را با توجه به ثبات و حتی افزایش تقاضای جهانی نفت، امری اجتناب ناپذیر دانسته است.


به گزارش عصرایران، "اویل پرایس" در گزارش خود نوشته است:


امضای قرارداد اخیر بین 3 کشور ترکمنستان، ایران و جمهوری آذربایجان برای عبور خط لوله ترانزیت گاز ترکمنستان به آذربایجان از طریق ایران، آخرین مورد از رشته تحولاتی است که عزم ایران را برای غلبه بر تحریم های آمریکا نشان می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برنامه‌های ایران برای افزایش تولید نفت به 5 میلیون بشکه در روز و بهبود روابط تجاری با چین نشان می‌دهد که بایدن احتمالا برای مدت طولانی‌تری قادر به مهار سرسختی ایران نخواهد بود.


انتظار می رود ایران و آذربایجان تعدادی قراردادهای انرژی را نهایی کنند که منجر به توسعه مشترک یک میدان نفتی جدید در سواحل ایران در دریای خزر می شود و به همکاری های انرژی بین دو کشور می افزاید.


دو کشور در سال 2018 کنوانسیونی را امضا کردند که بر اساس آن منابع دریای خزر با کشورهای همسایه قزاقستان، روسیه و ترکمنستان به اشتراک گذاشته خواهد شد.


مذاکرات بر سر توسعه مشترک میادین انرژی اقدام جدیدی بین دو کشور نیست، زیرا مذاکرات قبلی در سال 2018 انجام شد اما هیچ اقدامی در پی نداشت. جزئیات کمی در مورد آخرین مذاکرات منتشر شده است، به این معنی که هنوز هیچ چیز کاملا رسمی نیست.


آذربایجان امیدوار است تولید گاز خود را تا سال 2025 به 47.5 میلیارد متر مکعب افزایش دهد، زیرا تقاضای بین المللی برای گاز همچنان در حال افزایش است و این مساله امنیت انرژی و پتانسیل صادرات را تضمین می کند.


جمهوری آذربایجان قبلا با افتتاح خط لوله گاز " ترنس آدریاتیک"(TAP) در دسامبر 2020، اتصال خود به اروپا را محقق ساخته و گاز خود را به یونان و بلغارستان متصل کرده است. این کشور اکنون در حال مذاکره با کشورهای اروپایی برای افزایش صادرات گاز خود به اروپا به دلیل افزایش تقاضا مصرف در این قاره است.


ایران که در ماه اکتبر امسال (مهر 1400) شاهد تولید 2.52 میلیون بشکه نفت خام در روز بود، امیدوار است این سطح تولید را حتی بیشتر کند. علیرغم پیشرفت اندک در مذاکرات در حال انجام بر سر توافق هسته ای با آمریکا، ایران قصد دارد به افزایش تولید نفت خود ادامه دهد و هدف آن دستیابی به تولید 5 میلیون بشکه در روز است و امیدوار است تا مارس 2022 به تولید 4 میلیون بشکه در روز برسد.


"جواد اوجی" وزیر نفت ایران اعلام کرده که هدف او جذب 145 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی و داخلی در بخش انرژی ایران در 8 سال آینده است.


مذاکرات احیای برجام در وین این هفته پس از 5 ماه وقفه از سر گرفته شد. با این حال، ایران قاطعانه گفته است که در صورت دستیابی به توافق، ایالات متحده باید تمام تحریم های اعمال شده در سال 2018 را لغو کند، در حالی که ایالات متحده مایل است برخی تحریم ها را در مواردی چون حقوق بشر و تروریسم حفظ کند.


در همین حال، چین حتی با وجود تحریم‌های آمریکا علیه ایران، طی ماه های گذشته حتی بیشتر از گذشته از این کشور نفت خام ارزان تر می‌خرد. چین که همچنان در معرض خطر اقدامات تلافی جویانه ایالات متحده به دلیل شکستن تحریم نفتی ایران است، به طور متوسط در 3 ماه گذشته بیش از نیم میلیون بشکه نفت در روز از ایران وارد کرده است که حدود 6 درصد از واردات نفت خام چین را تشکیل می دهد. اگر محدودیت های کووید-19 در سراسر چین کاهش یابد و تقاضا برای نفت افزایش یابد، این میزان می تواند حتی در آینده افزایش یابد.


"عما لی" تحلیلگر بازار نفت چین در این باره می گوید:" تخفیف‌های قابل توجه نفت ایران و سهمیه‌های واردات جدید، به دلیل رشد تقاضای پالایشگاه‌های مستقل چینی است که خوراک آنها بر اساس نفت ایران است.


با این حال، بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا اصرار دارد که نفت کافی برای پاسخگویی به تقاضای فزاینده بین‌المللی بدون اتکا به نفت ایران همچنان در بازار جهانی موجود است.


دولت ایالات متحده باید هر 6 ماه یکبار گزارش تحلیلی ارائه کند که در آن مشخص شود آیا نفت جهانی کافی برای پاسخگویی به تقاضا بدون کاهش تحریم‌ها علیه ایران وجود دارد یا خیر. اما تا به امروز ایالات متحده به واردات نفت از ایران توسط چین واکنشی نشان نداده است و تا حد زیادی این وضعیت را نادیده گرفته است.


بنابراین به نظر می رسد که ایران ریل اقتصاد نفتی خود را به مسیر دلخواه هدایت کرده و دیگر به توافق غیرمحتمل با آمریکا تکیه نمی کند.


تحلیلگران بازار می گویند که ایران در ماه اکتبر گذشته (مهر و آبان) روزانه 170 هزار تن یا 1.2 میلیون بشکه نفت خام صادر کرده است که درآمد حاصل از این فروش در مجموع روزانه بالغ بر 90 میلیون دلار بوده است زیرا قیمت نفت همچنان در حال افزایش است. ایران در ماه های آگوست و سپتامبر هم به ارقام مشابهی دست یافته و برای نوامبر (آبان و آذر 1400) نیز همین رقم را پیش بینی می کند.

 

اگرچه بسیاری از مسیرهای صادرات نفت ایران مخفی نگه داشته می شود، اما ایران همچنان به صادرات نفت خود به سوریه و همچنین به ونزوئلا ادامه می دهد، کشورهایی که از تحریم های ایالات متحده به شدت آسیب دیده و در حال حاضر سطوح بالایی از ناامنی انرژی را تجربه می کنند.


ایران که بر روی چهارمین ذخایر بزرگ نفت جهان قرار دارد، امیدوار است قبل از کاهش تقاضای جهانی نفت خام به دلیل جایگزینی استفاده از انرژی های پاک در سال های آینده، بتواند بخش بیشتری از ذخائر نفت خام خود را به دلار تبدیل کند.


ایران در اوج تولید خود در دهه 1970 روزانه حدود 6 میلیون بشکه نفت خام تولید می کرد. با این حال این رکورد از دهه 1970 به این سو دوباره به دست نیامده است و اگر ایران بخواهد دوباره به این سطوح برسد، در دهه آینده به سرمایه گذاری قابل توجهی بیشتری نیاز خواهد داشت.


بنابراین بدون در نظر گرفتن احتمال توافق یا عدم توافق بر سر احیا برجام با آمریکا، به نظر می رسد صنعت نفت ایران در آستانه بازگشت به بازار جهانی است.


از آنجایی که روابط این کشور با قدرت های منطقه ای مانند چین و آذربایجان همچنان رو به بهبود است و صادرات به سوریه و ونزوئلا به دلیل فقدان شدید امنیت انرژی آنها ثابت می ماند، به نظر می رسد که جهان بدون نفت ایران نمی تواند به خوبی ایالات متحده دوام بیاورد.

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: میلیون بشکه نفت ایالات متحده بازار جهانی نفت ایران نفت خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۳۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور

سهیل محمودیان کارشناس انرژی در مورد خنثی سازی تحریم ها از طریق فروش بی سابقه نفت خام با کمک دیپلماسی فعال انرژی به خبرنگار قدس گفت: ایران با افزایش صادرات نفت خام خود به سطوح بی سابقه در 6 سال گذشته و جذب سرمایه گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود، با موفقیت تاثیر تحریم ها را خنثی کرده است. ایران طی سال‌ها با تحریم‌های متعددی به‌ویژه صادرات نفت خود مواجه بوده است که توانایی این کشور را برای فروش نفت خام خود در بازار بین‌المللی محدود کرده است. با این حال، ایران در سال‌های اخیر توانسته است با اعمال سیاست‌های جدید و نوین در بخش نفت و گاز بر این چالش‌ها فائق آید.

وی ادامه داد: یکی از عوامل اصلی موفقیت استراتژی بازاریابی نفت ایران، متنوع‌سازی پایگاه مشتریان آن است. ایران فعالانه به دنبال بازارهای جدید برای نفت خام خود بوده است و وابستگی خود را به خریداران سنتی کاهش داده است. ایران با کاوش در بازارهای جدید و ایجاد مشارکت های بلندمدت با خریداران، توانسته صادرات نفت خام خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. این رویکرد به ایران کمک کرده تا به درآمد سالانه 35 میلیارد دلاری برسد که بالاترین میزان در 6 سال گذشته است. علاوه بر این ایران با جذب سرمایه گذاری خارجی در جهت توسعه میادین و زیرساخت های نفتی خود توانسته ظرفیت تولید نفت خود را افزایش داده تا بتواند تقاضای فزاینده نفت خام خود را در بازار بین المللی برآورده کند. این امر نه تنها حجم صادرات ایران را افزایش داده است، بلکه کیفیت و رقابت پذیری فرآورده های نفتی این کشور را نیز افزایش داده است.

محمودیان با اشاره به جذب 5.5 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی با وجود تشدید تحریم ها گفت: ایران علاوه بر بازاریابی موفق نفت ایران، به نقاط عطف قابل توجهی در جذب سرمایه گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود نیز دست یافته است. علیرغم تحریم های اعمال شده بر این کشور، ایران موفق به جذب سطوح بی سابقه ای از سرمایه گذاری خارجی در بخش انرژی خود به ویژه در صنعت نفت و گاز شده است. در سال گذشته، بخش نفت و گاز کانون اصلی سرمایه گذاری خارجی بود که مجموع آن به 5.5 میلیارد دلار رسید که بالاترین میزان در سال های اخیر است. روند صعودی سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز ایران را می توان ناشی از تلاش دولت برای ایجاد فضای مساعد برای سرمایه گذاران خارجی دانست. دولت سیزدهم سیاست‌هایی را برای ساده‌سازی فرآیند سرمایه‌گذاری و ایجاد مشوق‌هایی برای جذب سرمایه‌های خارجی در بخش انرژی اجرا کرده است. ایران با ارائه شرایط جذابی مانند معافیت های مالیاتی، اجاره زمین با یارانه و روش های تایید ساده، توانسته طیف متنوعی از سرمایه گذاران را از سراسر جهان جذب کند.

این کارشناس انرژی ادامه داد: علاوه بر این، ایران در راستای توسعه مشارکت های استراتژیک با شرکت های خارجی برای استفاده از تخصص و منابع آنها در صنعت نفت و گاز کار کرده است. ایران با همکاری شرکت‌های بین‌المللی توانسته است به فناوری‌های جدید و راه‌حل‌های نوآورانه برای ارتقای توان و کارایی تولید خود دست یابد. این امر نه تنها از نظر افزایش تولید نفت و گاز به نفع ایران بوده است، بلکه به رشد و توسعه کلی بازار انرژی این کشور نیز کمک کرده است.

وی افزود: دیپلماسی هوشمندانه انرژی دولت سیزدهم، تمرکز بر خنثی‌سازی تحریم‌ها را با رسیدن به سقف‌های فروش روزانه نفت خام در 6 سال گذشته و شکستن رکوردها در جذب سرمایه‌گذاران خارجی به صنعت نفت و گاز خود با موفقیت به سرانجام رسانده است. ایران از طریق استراتژی‌های بازاریابی موثر، تنوع بخشی به مشتریان و سرمایه‌گذاری در فناوری‌های مدرن و در نتیجه تمرکز بر بازطراحی تجارت انرژی کشور، فروش نفت خود را به زمان برجام برساند م درآمد ارزی را نیز حدود دو برابر کند. رکوردشکنی های ایران در فروش نفت خام و سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز پیامدهای مهمی برای آینده بازار انرژی کشور دارد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است
  • رئیسی: جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
  • سیاست‌های خلاف تولید، بازنگری شود
  • تابستان چقدر کمبود برق داریم؟
  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور