Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@08:49:53 GMT

نخستین محصول زرشک در جوین خراسان رضوی برداشت شد

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۲۴۵۳۱

نخستین محصول زرشک در جوین خراسان رضوی برداشت شد

علی اکبر قارزی روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: محصول زرشک با توجه به نیاز کمتر به آب و سازگاری با اقلیم و آب و هوای جوین در سطح ۱۰ هکتار کشت شد.

وی ادامه داد: امسال از سطح یک و نیم هکتار باغ بارور زرشک در این شهرستان پنج تن محصول برداشت و روانه بازار شد.

مدیر جهاد کشاورزی جوین گفت: آب و خاک با کیفیت این شهرستان مستعد کشت انواع گیاهان دارویی از جمله زرشک است و اشتغالزایی و درآمد مطلوبی از این طربق نصیب کشاورزان می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بطور میانگین سالانه ۱۳۲ تن گیاه دارویی همچون آویشن، مریم گلی، رزماری، استخدوس و آلوئه ورا در شهرستان جوین برداشت می شود.

قارزی ادامه داد: اجرای سامانه‌های آبیاری نوین، تسهیلات مکانیزاسیون، تسهیلات اشتغالزایی و خرید تضمینی محصولات کشاورزی در سالهای اخیر رغبت کشاورزان را به تولید افزایش داده است.

وسعت زمین‌های باغی و زراعی جوین ۳۵ هزار هکتار و محصولات عمده آن گندم، جو، چغندر قند، پیاز، انگور و پسته است. این شهرستان ۱۲ هزار بهره بردار در بخشهای کشاورزی، باغداری، دامپروری و طیور دارد.

جوین در ۳۲۰ کیلومتری غرب مشهد واقع است.

برچسب‌ها درخت کشاورزی جوین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: درخت کشاورزی جوین درخت کشاورزی جوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۴۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انعقاد ۷ تفاهم‌نامه رهاورد اکسپو برای خراسان جنوبی

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: انعقاد هفت تفاهم‌نامه در بخش‌های مختلف و با حضور سرمایه‌گذاران بخشی از رهاورد نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ برای خراسان جنوبی است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مهدی جعفری در جمع خبرنگاران در حاشیه نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران با اشاره به عملکرد استان خراسان جنوبی در نمایشگاه اظهار داشت: تفاهم‌نامه‌ای بین استاندار خراسان جنوبی و قائم مقام و معاون وزیر صمت با موضوع تکمیل زنجیره ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی منعقد شد.

وی افزود: همچنین تا این لحظه دو تفاهم‌نامه همکاری بین استاندار خراسان جنوبی و سازمان تعاون روستایی کشور با موضوع احداث سردخانه 2 هزار تنی نگهداری محصولات مزیت‌دار استان و تفاهم‌نامه همکاری بین استاندار خراسان جنوبی و مؤسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی با موضوع ثبت نظام میراثی جهانی زرشک و عناب نیز منعقد شده است. تفاهم‌نامه‌های دیگر نیز در حوزه‌های سرمایه گذاری، گردشگری و سازمان تعاون روستایی امضاء شد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به حضور گروه‌های اقتصادی از کشور‌های افغانستان، ترکیه، امارات، کانادا، چین، قرقیزستان، عراق، اقلیم کردستان در غرفه خراسان جنوبی در نمایشگاه ایران اکسپو 2024 گفت: در این دیدار‌ها درخصوص انرژی‌های نو و معادن بحث و تبادل نظر شد.

جعفری به حضور 84 کشور در این نمایشگاه هم اشاره‌ کرد و افزود: در 2 روز باقیمانده، شاهد حضور پرشور شخصیت‌های کشوری و مسئولان عالی رتبه به منظور انعقاد تفاهم‌نامه‌های مختلف هستیم. افزایش سهم صادراتی محصولات خراسان جنوبی و پیوند بین زنجیره علم و صنعت در حوزه محصولات استان و شرکت‌های دانش بنیان برای نمایشگاه اکسپوی 2025 هدف‌گذاری شده است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه امروز در پاویون خراسان جنوبی میزبان مهمانان خارجی و داخلی زیادی بودیم، گفت: یکی از میهمانان امروز وزیر جهاد کشاورزی بود که در این بازدید وضعیت استان را بیان کردیم.

جعفری با بیان اینکه خراسان جنوبی از لحاظ وسعت سومین استان پهناور کشور است و یک درصد جمعیت کشور را دارد، افزود: تراکم جمعیتی استان هم پایین است و در شرقی‌ترین نقطه کشور قرار دارد. خراسان جنوبی ظرفیت‌های خوبی در حوزه کشاورزی و معدنی داشته و بزرگان و علمای خوبی در حوزه‌های علمی و دینی دارد.

وی با اشاره به رتبه‌های برتر استان در تولید محصولات استراتژیک گفت: در تولید محصولات استراتژیکی مانند زرشک و عناب رتبه اول کشور و جهان و در محصول زعفران رتبه دوم کشور را داریم. همچنین با 800 نوع گیاه دارویی، رتبه سوم کشور را داریم.

جعفری با بیان اینکه این استان رتبه چهارم کشوری را در تولید پنبه و رتبه  پنجم را در تولید گل نرگس و پسته و رتبه هشتم در  تولید انار را دارد، افزود: ذخایر معدنی فراوانی داریم از جمله 76 درصد زغال سنگ کشور و 85 درصد بنتونیت خاورمیانه در خراسان جنوبی است و این استان در حوزه های طلا، گرانیت، نقره، مس، آلومینیوم و... غنی است.

وی از 9 اثر ثبت جهانی استان خبر داد و گفت:  این 9 اثر نشان دهنده اصالت استان است و از منظر گردشگری هم توجه خاصی به خراسان جنوبی شده است.

جعفری با بیان اینکه استان 331 کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد، گفت: چهار گذرگاه مرزی داریم که یکی از این مرزها ماهیرود و فعال است. 35 درصد صادرات جمهوری اسلامی به لحاظ ارزش و 40 تا 50 درصد به لحاظ وزنی از مرز ماهیرود سربیشه انجام می شود که بسیار استراتژیک هم است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با تأکید بر ضرورت تکمیل چرخه فرآوری محصولات استان، عنوان کرد: یکی از راهکارهای توسعه خراسان جنوبی توجه به زنجیره ارزش محصولات استان است و توجه ویژه ما هم بر  محصولات راهبردی و توسعه ها متمرکز است.

جعفری با اشاره به طرح زنجیره‌های ارزش استان‌ها در وزارت کشور، گفت: زمانی که این طرح آغاز شد ما دوره کاری را تشکیل دادیم و در کنار ظرفیت‌های مختلفی که داریم روی دو محصول زرشک و گوهرسنگ بیشتر متمرکز شدیم و در کنار همه ظرفیت‌ها، این محصولات در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی هم غرفه دارند.

وی  از 99 درصد تولید زرشک ایران و جهان در استان گفت و اظهار داشت: با حدود 25 هزار هکتار سطح زیر کشت زرشک، سالانه 116 هزار تن زرشک تر و 25 تا 30 هزار تن هم زرشک خشک و صادراتی داریم.

انتهای پیام/254/

دیگر خبرها

  • انعقاد ۷ تفاهم‌نامه رهاورد اکسپو برای خراسان جنوبی
  • پیش بینی برداشت ۲۰۰۰ تن سیب زمینی در ایرانشهر
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • بالغ‌بر ۵۰ درصد چاه‌های عمیق جوین متقاضی مجهز شدن به پنل‌های خورشیدی هستند
  • برداشت محصول از مزرعه طــرح مــقـایـســه گندم در هندیجان
  • شهرک تخصصی گوهرسنگ در خراسان جنوبی ایجاد می‌شود
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب خراسان رضوی را تهدید می‌کند
  • ۳۵ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب ششتمد خراسان رضوی شد
  • توجه به صادرات ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی را افزایش می‌دهد
  • برداشت خیار سبز در شهرستان قیروکارزین