Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-27@12:51:58 GMT

راز آب ریختن روی سنگ قبر

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۲۴۷۹۱

راز آب ریختن روی سنگ قبر

صراط:

شاید بار‌ها دیده‌اید که پس از دفن میّت، بی‌درنگ روی قبر او، آب می‌ریزند. همچنین، هر بار که به مزار می‌روید، آب روی سنگ قبر می‌ریزید. شاید کمتر به دلیل این کار توجه کرده باشید. فلسفه آب ریختن روی سنگ قبر چیست و چرا آن را شستشو می‌دهند؟

به گزارش صدا و سیما، یکی از سنت‌های رسول خدا صل الله علیه و آله و سلّم و مستحبات پس از دفن میّت، آب ریختن روی قبر است؛ به این ترتیب که رو به قبله بایستیم و از طرف سر میّت، دور تا دور قبر را آب‌پاشی کنیم و بقیه آب را وسط قبر بریزیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

(امام خمینی (ره)، تحریرالوسیله، نشر مؤسسه آثار امام خمینی (ره)، ج ۱، ص ۹۱)

در روایات برای این کار علت خاصی ذکر نشده است، اما شاید حداقل دلیل آن این باشد که خاک قبر در اثر آب ریختن، سفت و محکم شود تا بدن میّت از دستبرد حیوانات مصون بماند.

نقل شده است که از امام جعفر صادق علیه‌السّلام پرسیدند: راز آب ریختن روی قبر چیست؟ حضرت فرمودند: مادام که خاک قبر تازه و مرطوب است، عذاب از صاحب قبر برداشته می‌شود. (شیخ عباس قمی، سفینه البحار، نشر مؤسسه انتشارات حضرت معصومه (ع) قم، ج ۲، ص ۳۹۶)

برخی، سنگ قبر را با آب و گلاب می‌شویند تا سنگ، خوش‌بو شود.

امام جعفر صادق علیه‌السّلام، از پدر بزرگوارشان، امام محمد باقر علیه‌السّلام، نقل کرده‌اند که فرموده‌اند:

قبر نبیّ مکرّم اسلام صلّی اللَّه علیه و آله و سلّم، به قدر یک وجب از زمین مرتفع است و آن حضرت امر فرموده‌اند که آب روی قبور بریزند. (محمد بن علی (شیخ صدوق)، علل الشرائع، ترجمه ذهنی تهرانی، ایران، قم، چاپ اول، ۱۳۸۰)

برخی از فق‌ها آب ریختن روی قبر را تنها مخصوص پس از دفن نمی‌دانند، بلکه گفته‌اند هر زمان انسان موفق به زیارت اهل قبور شد، مستحب است که روی قبر آب بریزد. (شیخ کلینی، کافی، تهران، اسلامیه، ۱۳۶۷ ش، ج ۳، ص ۲۰۰)

حکم آب ریختن روی قبر از نظر آیت‌الله مکارم شیرازی

پرسش: آیا گُل گذاشتن روی قبر یا آب ریختن روی آن، تأثیری در حال مرده دارد یا این فقط از رسوم عادی است؟

پاسخ: مستحب است که پس از دفن، روی قبر آب بریزند.

پرسش: می‌گویند که «مستحب است روی قبر تازه، آب بریزند.» این استحباب، یک مرتبه یا یک هفته یا یک ماه یا یک سال است؟ و در هر حال، چه نفعی برای میّت دارد؟

پاسخ: از بعضی روایات استفاده می‌شود که آب ریختن تا چهل روز مستحب است. (استفتائات آیت‌الله مکارم شیرازی)

با توجه به این روایات، شستن قبور یکی از کار‌های مرسوم در میان مردم است که منعی برای آن وجود ندارد. با این کار هم سنگ قبر‌ها تمیز و هم نوشته‌های روی آن واضح می‌شوند. همچنین، نوعی احترام به میّت است.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: آب ریختن روی سنگ قبر سنت رسول خدا صراط آب ریختن روی قبر پس از دفن سنگ قبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۴۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترمیم حرم‌ مطهر ائمه تعظیم شعائر اسلامی است

ایسنا/کرمان امام جمعه راین گفت: آن‌چه امروز به‌عنوان ترمیم، توسعه و بازسازی قبور مطهر ائمه مطرح است، ریشه تاریخی دارد و حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها اولین کسی بودند که با ترمیم قبر حضرت حمزه سیدالشهدا، بنیان‌گذار این سنت حسنه شدند.

حجت‌الاسلام عباس اسماعیل‌زاده شامگاه پنجم اردیبهشت ماه در جمع خادمان ستاد بازسازی عتبات عالیات کرمان با اشاره به این‌که ترمیم حرم‌های مطهر، تعظیم شعائر اسلامی است، افزود: حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها علاوه بر ترمیم قبر حضرت حمزه سیدالشهدا از تربت قبر آن حضرت تسبیح درست کردند و با آن تسبیح ذکر خدا را می‌گفتند.

وی بیان کرد: کسانی که امروز برای توسعه و بازسازی عتبات تلاش می‌کنند، قدر این فرصت را بدانند.

امام جمعه راین در ادامه با اشاره به سالروز رحلت حضرت عبدالعظیم حسینی گفت: این بزرگوار با چهار واسطه به حضرت امام حسن مجتبی علیه‌السلام می‌رسند و سرآمد همه‌ سادات بزرگی است که امام هادی علیه‌السلام زیارت مزار او را مساوی با زیارت حضرت سیدالشهدا علیه‌السلام دانسته‌اند.

حجت‌الاسلام اسماعیل‌زاده، حضرت عبدالعظیم حسنی را الگوی مواسات و خدمت به خلق‌الله دانست که در کنار جهاد علمی به امور نیازمندان هم رسیدگی می‌کرد.

وی افزود: این خصلت حضرت عبدالعظیم در وجود و رفتارهای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی موج می‌زد که نمونه‌های فراوانی از آن در خاطرات دوستان و همراهان شهید آمده است.

امام جمعه راین در ادامه به سالروز واقعه طبس اشاره کرد و گفت: واقعه‌ طبس نتیجه‌ تدبیر الهی و شکست مفتضحانه‌ای بود که به واسطه رحمت الهی در قالب طوفان شن اتفاق افتاد که فراتر از برنامه و فکر ما انسان‌ها بود.

وی ضمن تقدیر از تدبیر طراحی عملیات وعده‌ صادق که به منظور تنبیه دشمن متجاوز صهیونیستی در حمله به کنسولگری ایران در سوریه انجام شد، تصریح کرد: امنیتی که در صحرای نقب توسط امریکا و اسرائیل تدبیر شده بود، از امنیت کاخ سفید هم بیشتر بود، لیکن در عملیات وعده صادق، توسط دلاورمردان سپاه اسلام مورد هدف قرار گرفت و در هم شکست.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قتل مادر به دلیل اعتراض به به‌هم ریختن خانه
  • سلامتی و طولانی عمر در حکومت امام زمان(عج)
  • وحدت رویه ملی و جهانی علیه رژیم منحوس صهیونیستی
  • حضرت نجمه خاتون علیهاالسلام، مصداقی برای آیه شریفه تطهیر است
  • اجتماع بزرگ صادقیون با میزبانی از شهید گمنام برگزار می‌شود
  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟
  • حضرت فاطمه زهرا (س) و مادران شهدا الگوی دختران جامعه است
  • چطور جلوی بیرون ریختن آب دهان در خواب را بگیریم؟
  • ترمیم حرم‌ مطهر ائمه تعظیم شعائر اسلامی است
  • دلیل عظمت شاه عبدالعظیم حسنی (ع) چه بود؟