Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک اندیشکده آمریکایی مدعی شد پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات فرمانداری و مجلس نمایندگان ویرجینیا احتمالاً تلاش‌های دولت بایدن برای احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با ایران را مختل خواهد ساخت.

سرویس جنگ نرم مشرق - بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها در یادداشتی به قلم مارک دوبوویتز، مدیر اجرایی و متیو تسوایگ از اعضای ارشد این اندیشکده تندرو و ضدایرانی نوشت: انتخابات پیامدهایی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات فرمانداری و مجلس نمایندگان ویرجینیا، همراه با رقابت سخت و غیرمنتظره در انتخابات فرمانداری نیوجرسی، فقط نشانگر یک زلزله سیاسی داخلی نیست، بلکه احتمالاً تلاش‌های دولت بایدن برای احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با ایران را نیز مختل خواهد ساخت.

مخاطبان گرامی، آنچه در ادامه می‌خوانید صرفاً ترجمه گزیده گزارش‌ها و مقالات مذکور است و محتوا و ادعاهای مطرح‌شده در این گزارش صرفاً جهت تحلیل و بررسی رویکردها و دیدگاه‌های اندیشکده‌های غربی منتشر شده است و هرگونه ادعا و القائات احتمالی این مقالات هرگز مورد تأیید مشرق نیست.

بایدن برای توافق با ایران نیاز به حمایت دوحزبی دارد

این اندیشکده که نقشی کلیدی در تعیین سیاست‌های تحریمی علیه ایران دارد می‌نویسد: اگر بایدن بخواهد توافق با ایران عمر طولانی‌تری از زمان حضور خودش در کاخ سفید داشته باشد، باید با حمایت دوحزبی از جانب سنا مبنی بر مناسب بودن معاهده‌ای که دولت انجام می‌دهد، وارد مذاکرات شود. در غیر این صورت، تاریخ تکرار خواهد شد و رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه بعدی از توافق خارج خواهد شد، درست همان‌طور که دونالد ترامپ توافقی که باراک اوباما با تهران منعقد کرده بود را رد کرد.

چشم امید جمهوری‌خواهان به انتخابات آتی کنگره و ریاست جمهوری

هیچ چیز در سیاست‌های آمریکا ماندگار نیست. در ۲۰ ژانویه، بایدن با اکثریت اندک و نزدیک به ۶۰ درصد محبوبیت در مجلس نمایندگان و سنا تحلیف شد. ده ماه بعد، نفوذ سیاسی رئیس‌جمهور به وضوح ضعیف شده نرخ محبوبیت وی کاهش یافته است. بر اساس نتایج انتخابات در ویرجینیا و نیوجرسی، جمهوری‌خواهان اکنون انتظار دارند که بتوانند در انتخابات میان‌دوره‌ای ۲۰۲۲، کنترل مجلس نمایندگان و سنا را به دست گیرند و شاید بتوانند در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ نیز پیروز شوند.

این نتایج، برای ایران که می‌خواهد بایدن ضمانت کند که ایالات متحده بار دیگر از توافق هسته‌ای خارج نخواهد شد، مشکل‌ساز است. در حال حاضر، تهران به لطف تصمیم بایدن مبنی بر عدم اعمال بسیاری از تحریم‌های دوران ترامپ، در حال کسب میلیاردها دلار درآمد ناشی از فروش نفت و سایر تجارت‌های خارجی است. اما ایران می‌خواهد که تحریم‌ها به صورت کامل برداشته شده و شرایط برای همیشه اینگونه بماند.

لغو تحریم‌ها نیازمند تغییر قانون است

دوبوویتز افزود: با این حال، برای این که لغو تحریم‌ها به صورت جامع و دائمی امکان‌پذیر شود، لازم است که اکثریت دوحزبی، هم در مجلس نمایندگان و هم در سنا حامی آن باشند، زیرا لغو تحریم‌ها یکبار برای همیشه، نیازمند تغییر قانون است. اگر لغو تحریم‌ها تبدیل به یک موضوع دوحزبی شود (همانطور که اکنون هست)، موفقیت آن بسته به موفقیت سیاسی هر کدام از احزاب، بالا و پایین خواهد رفت.

تیم مذاکره‌کننده بایدن از تاریخ ۲۹ نوامبر، همراه با نمایندگانی از چین، فرانسه، آلمان، روسیه، انگلیس و ایران که سایر طرفین برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام هستند، در وین حضور دارند.

اعلام این نشست، پس از بیانیه مشترک رهبران فرانسه، آلمان، انگلیس و ایالات متحده صورت گرفت که در آن متعهد شدند «بازگشت ایرانیان به برجام، موجب لغو تحریم‌ها با پیامدهای ماندگار برای رشد اقتصادی ایران خواهد شد.» بایدن می‌داند که ایران چه می‌خواهد و مصمم است که آن را انجام دهد. اما بدون جلب موافقت جمهوری‌خواهان و انعقاد قراردادی که ۶۷ رأی لازم برای حمایت از تصویب را در سنا دریافت کند، دولت آمریکا نمی‌تواند ماندگار بودن لغو تحریم‌ها را تضمین کند.

برجام یک توافق سیاسی بود تا یک معاهده

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: ایرانیان خواهان ضمانت‌هایی هستند که دولت‌های بعدی آمریکا از توافقی که با بایدن حاصل شود، خارج نخواهند شد. این مسئله احتمالاً غیرممکن خواهد بود، مخصوصاً اگر تهران صرفاً محدودیت‌های موقت روی برنامه هسته‌ای خود را بپذیرد، اقدامات ضعیفی برای راستی آزمایی انجام دهد و هیچ محدودیتی روی برنامه موشک‌های بالستیک خود اعمال نکند. اوباما با اعطای همه این امتیازها توافق ۲۰۱۵ را امضا کرد، با این حال همین‌ها دلایلی بود که باعث شد جمهوری‌خواهان برجام را تقریباً به اتفاق آرا رد کنند و حتی بعضی از دموکرات‌ها هم از آن حمایت نکنند.

برجام به جای یک معاهده، یک توافق سیاسی بود که عناصر قانونی الزام‌آور نداشت. حتی مذاکره‌کنندگان سند برجام را امضا هم نکردند. این همان مدل توافقی بود که روسای جمهور امضا می‌کنند و در صورت لازم زیر آن می‌زنند، بنابراین احتمالاً دولت بایدن گزینه‌های مناسبی برای ارائه ضمانت‌های قانونی مبنی بر اینکه دولت‌های بعدی به توافق پایبند خواهند بود، در اختیار نخواهد داشت.

لغو برجام توسط کنگره و دولت بعدی نه تنها امکان‌پذیر، بلکه محتمل

بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها در پایان گزارش خود به کاخ سفید توصیه کرد: دولت آمریکا باید به جای آن که با عجله به یک توافق ناقص، موقت، و از لحاظ سیاسی مشاجره آمیز بازگردد، رویکرد خود را بازبینی کرده و با داشتن یک ذهنیت دوحزبی، برای ایجاد پارامترهای یک توافق جدید قابل قبول که جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها بتوانند آن را به عنوان یک معاهده الزام‌آور تصویب کنند، تلاش کند.

در غیر این صورت، نتیجه انتخابات هفته گذشته ویرجینیا به این معناست که رد شدن برجام توسط کنگره و دولت بعدی نه تنها امکان‌پذیر، بلکه محتمل است، مگر این که بایدن متوجه شود که سازش و مصالحه تنها راهی است که وجود دارد.

پیروزی مهم جمهوری‌خواهان در انتخابات فرمانداری

لازم به ذکر است جمهوری‌خواهان آمریکا در انتخابات فرمانداری ویرجینیا به پیروزی مهمی دست یافتند. در انتخاباتی که نتیجه آن به معنای شکست حزب جو بایدن تلقی می‌شود، گلن یانکین، نامزد جمهوری‌خواه در انتخابات فرمانداری ایالت ویرجینیای آمریکا پیروز شد. گلن یانکین، نخستین جمهوری‌خواهی است که در ۱۲ سال گذشته به عنوان فرماندار ایالت ویرجینیا انتخاب می‌شود. یانکین، سرمایه‌دار و سیاستمدار نوظهور، با تری مک آولیف، نامزد دموکرات برای کسب کرسی فرمانداری که در اختیار رالف نورتهام از حزب دموکرات است، رقابت کردند. او مورد حمایت دونالد ترامپ بوده هرچند فاصله خود را با رئیس‌جمهوری سابق آمریکا حفظ کرده است. به گفته ناظران نتیجه انتخابات را می‌توان به عنوان یک همه‌پرسی درباره عملکرد جو بایدن در نظر گرفت.

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو برجام احیای برجام توافق توافق هسته ای توافق با آمریکا بازگشت آمریکا به برجام مذاکرات هسته ای مذاکرات وین لغو تحریم اندیشکده اندیشکده آمریکایی بنیاد دفاع از دموکراسی ها مارک دوبوویتز ترامپ کنگره امریکا انتخابات آمریکا انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا انتخابات فرمانداری مجلس نمایندگان جمهوری خواهان لغو تحریم ها یک توافق خواهد شد هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۵۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند

به گزارش خبرآنلاین، بر اساس این گزینه، آمریکا و عربستان توافقنامه‌هایی را در مورد یک پیمان دفاعی دوجانبه، کمک واشنگتن در ایجاد صنعت انرژی هسته‌ای غیرنظامی عربستان و اشتراک گذاری سطح بالا در زمینه هوش مصنوعی و سایر فناوری‌های نوظهور امضا خواهند کرد.

به نوشته گاردین، به تل‌آویو پیشنهاد عادی سازی روابط دیپلماتیک با ریاض در ازای پذیرش راه‌حل دو دولتی برای خاتمه مناقشه ۷۶ ساله اسرائیل و اعراب توسط اسرائیل داده شده بود، اما بر اساس طرح B ریاض، تکمیل قراردادهای آمریکا و عربستان به توافق دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی وابسته نخواهد بود.

به گزارش ایسنا، به نظر می‌رسد دولت بایدن حل و فصل این مساله تاریخی را که سالهاست به دنبال آن بوده ، دست‌کم در گرو خرابه‌های غزه قرار نمی‌دهد. آمریکایی‌ها می‌خواهند شراکت راهبردی با عربستان سعودی را تقویت کنند تا نفوذ چین و روسیه را از بین ببرند.

روشن نیست که آیا دولت - چه رسد به کنگره - چنین نتیجه‌ حداقلی را بپذیرد یا خیر. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در اظهارات روز دوشنبه در ریاض، به پیوند دادن توافق آمریکا و عربستان به عادی سازی ریاض-تل‌آویو و پیشرفت به سوی تشکیل کشور فلسطین ادامه داد. بلینکن در مجمع جهانی اقتصاد در پایتخت عربستان گفت: «به نظر من، کاری که عربستان سعودی و ایالات متحده با یکدیگر در زمینه توافقات خود انجام می دهند، به طور بالقوه به تکمیل نزدیک است. اما پس از آن برای پیشبرد عادی سازی، دو چیز لازم است: آرامش در غزه و مسیری معتبر به سوی یک کشور فلسطینی.

با این حال، نشانه‌هایی از تزلزل در اردوگاه بایدن وجود دارد. مقامات آمریکایی که هفته گذشته مصر بودند که توافقات آمریکا و عربستان به طور تفکیک‌ناپذیری با عادی سازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی و راه حل دو دولتی مرتبط است، در روزهای اخیر چندان اصراری براین شرط نشان نداده‌اند.

یکی از اهداف سفر بلینکن به ریاض، نهایی کردن توافقات آمریکا و عربستان بود که مقامات دولت آن را تقریباً کامل توصیف کردند. با این حال، آنها تصریح کردند که هیچ پیشرفت نهایی وجود ندارد.

حداقل در ابتدا قرار بود هرگونه توافق آمریکا و عربستان مستقل از تحولات در سرزمین‌های فلسطینی باشد، اما یک پیشنهاد رسمی به اسرائیل و عادی‌سازی روابط با عربستان - یکی از اهداف کلیدی سیاست خارجی اسرائیل - تعمیم داده شد البته در ازای اقدامی «غیرقابل برگشت» برای تشکیل کشور فلسطینی در غزه و کرانه باختری.

امیدواری آمریکا این بود که چنین پیشنهادی به موضوعی در عرصه سیاسی رژیم صهیونیستی تبدیل شود، به ویژه در انتخاباتی که پس از فروپاشی دولت نتانیاهو انجام می‌شود.

به گفته منابع آگاه، بخش هسته‌ای توافق آمریکا و عربستان می‌تواند به ریاض اجازه دهد تا یک کارخانه تبدیل پودر اورانیوم تصفیه‌ شده به گاز داشته باشد، اما عربستان در ابتدا اجازه غنی‌سازی گاز اورانیوم در خاک خود را نخواهد داشت، که این یک محدودیت کلیدی در زمینه توانمندی ساخت بمب هسته‌ای است.

گاردین در ادامه گزارش خود آورده است: بخش سوم این قرارداد شامل کاهش کنترل صادرات تراشه‌های رایانه‌ای مورد استفاده در ابزارهای توسعه هوش مصنوعی به عربستان سعودی است که عنصری کلیدی در آرزوهای عربستان برای تبدیل شدن به قطب فناوری پیشرفته برای منطقه است.

هر سه بخش پیش نویس توافق شامل کمک استراتژیک حیاتی ایالات متحده به امنیت عربستان است. به جای حرکت به سمت برقراری صلح در خاورمیانه و حل وفصل مساله فلسطین، پادشاهی سعودی یک توافق کاملاً دوجانبه را به عنوان دستاوردی برای واشنگتن در تلاش‌هایش برای مهار ایران و رقابت با قدرت‌های بزرگ به ویژه با چین معرفی کرده است.

ریاض به طور پیوسته حجم تسلیحاتی خریداری شده از چین را افزایش داده، و ماه مارس با اعلام توافقش با ایران برای پذیرش میانجیگری پکن در حل اختلافات دوجانبه، دولت بایدن را غافلگیر کرد.

بایدن از ترس از دست دادن نقش خود در خاورمیانه، برخورد سرد با محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی را به خاطر اتهاماتی چون دست داشتن در قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد سعودی در سال ۲۰۱۸ کنار گذاشت. و برخورد گرم بایدن با ولیعهد سعودی در جریان سفرش به جده در سال ۲۰۲۲ انتقادات فراوانی را موجب شد.

کریستن فونتنروز، مدیر سابق خلیج فارس در شورای امنیت ملی آمریکا، قراردادهای هسته‌ای، دفاعی و هوش مصنوعی را به عنوان دستاوردهای سفر بایدن توصیف کرده و می‌گوید: «این توافق با این فرض تنظیم شد که سعودی‌ها عادی‌سازی با اسرائیل را به میز مذاکره بیاورند. اما دولت اسرائیل در حال حاضر برای جلوگیری از تشکیل کشور فلسطین ارزش بیشتری نسبت به عادی سازی روابط با عربستان قائل است. بنابراین توافقی که اکنون مورد بحث قرار می گیرد دوجانبه است.

گاردین می‌نویسد: با این حال، کاخ سفید در غیاب یک توافق عادی سازی که قدرت تغییر در مناقشه اسرائیل و فلسطین را داشته باشد، تمایلی به دادن این همه هزینه ندارد. مخالفت در کنگره که بیشتر بر سوابق حقوق بشر پادشاهی از جمله قتل خاشقجی متمرکز است، شدیدتر خواهد بود. روز سه‌شنبه فاش شد که العتیبی، فعال جوان سعودی حقوق زنان، پس از بازداشت به دلیل «انتخاب لباس و حمایت از حقوق زنان» به‌طور مخفیانه توسط دادگاه ضد تروریسم به ۱۱ سال زندان محکوم شده است.

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902122

دیگر خبرها

  • عضو سنای آمریکا: سنا توافق با عربستان را بدون سازش با اسرائیل تصویب نمی‌کند
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • هشدار ۵۷ عضو کنگره آمریکا به بایدن درباره حمایت تسلیحاتی از تل‌آویو
  • آکسیوس: توافق حماس و اسرائیل تنها امید بایدن است
  • نظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ
  • فیلم لو رفته از بایدن درباره احتمال توافق با ایران؛ پای ترامپ وسط است؟
  • تصویب ممنوعیت واردات اورانیوم از روسیه در سنای آمریکا