Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@05:49:15 GMT

چرا ‌سیستم‌های نوین آبیاری جدی گرفته نمی‌‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۲۶۷۳۴

چرا ‌سیستم‌های نوین آبیاری جدی گرفته نمی‌‌شود؟

گروه استان‌ها- «توسعه سیستم‌های نوین آبیاری» در استان سمنان که با چالش جدی کم‌آبی مواجه است، ضرورتی انکارناپذیر است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، «کم‌آبی» چالشی جدی که استان پهناور سمنان با آن روبه‌رو شده است. از یک‌طرف این استان با کاهش سالانه 70 سانتیمتر از تراز مخازن آبی و افزایش عمق چاه‌های آب زیرزمینی مواجه است و از طرفی دیگر فرونشست‌های نوار کویری جنوب استان سمنان ایوانکی تا شاهرود نشان‌دهنده عمق فاجعه کم‌آبی در استان سمنان است؛ موضوعی که اگر فکری به حال آن نشود در آینده کاهش مراکز جمعیتی در این استان را احتمال این موضوع را زیاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرفی در کنار اهمیت انتقال آب و اجرای پروژه‌های آبی برای تأمین آب پایدار در استان سمنان باید به فکر مدیریت این منابع باشیم تا آن را برای آیندگان حفاظت کنیم.

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مسئولان درباره چالش کم‌آبی هدر رفت یا بهره‌وری پایین مصرف آب در بخش کشاورزی است. امروز به گفته مسئولان و کارشناسان بیش از 87 درصد از مصارف آبی استان سمنان صرف بخش کشاورزی می‌شود؛ در حالی که بهره‌وری استفاده از آب در این بخش بسیار پایین است.

آبیاری‌های غرقابی ویروسی است که آب در بخش کشاورزی را بلعیده و از سوی دیگر میزان عملکرد تولید محصولات این بخش را کاهش می‌دهد به عقیده همه کارشناسان توسعه سیستم‌های آبیاری تحت‌فشار و روش‌های نوین آبیاری راهکار مدیریت مصرف آب در این بخش است.

یکی از کشاورزان سمنانی ضمن گلایه‌مندی از حمایت‌های کم دولت از کشاورزان گفت: کشاورز با چندین ماه زحمت شبانه‌روزی به اندازه دلالی که تنها 10 روز در زمان برداشت حاضر می‌شود و بدون هیچ زحمتی به سود می‌رسد، درآمد ندارد.

وی از مسئولان امر خواست دست دلالان را از بخش کشاورزی و از سر کشاورزان کوتاه کنند.

یکی دیگر از کشاورزان سمنانی نیز به هزینه‌های سرسام‌آور خرید کود و نهاده و دیگر تجهیزات مورد نیاز برای کاشت محصول اشاره کرد و گفت: از مسئولان می‌خواهیم به قشر کشاورز توجه بیشتری کنند چراکه افزایش قیمت دلار به بسیاری از گرانی‌ها در بخش کشاورزی ضربه زده است.

وضعیت استان سمنان چطور است؟

سیدحسن میرعماد، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اظهار داشت: بیشترین مصرف آب نه‌تنها در استان سمنان بلکه در کل کشور در بخش کشاورزی صورت می‌گیرد.

وی تأکید کرد: برای اینکه کشاورزی پایداری داشته باشیم، راهی به جز مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی نداریم و قطعاً یکی از کارهای اثرگذار در بخش‌های زیربنایی اجرای طرح سامانه‌های نوین آبیاری است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به اینکه طرح سامانه‌های نوین آبیاری در 30 درصد از اراضی کشاورزی این استان اجرا شده است، گفت: خوشبختانه در چند سال اخیر اقدامات خوبی در این زمینه انجام‌شده است.

میرعماد بابیان اینکه این برنامه را در دولت جدید هم مصمم هستیم ادامه دهیم گفت: به دستور استاندار سمنان هم قرار است طرح سامانه‌های نوین آبیاری تا پایان سال 1400 در 40 هزار هکتار از اراضی استان سمنان اجرا شود.

وی با اشاره به صرفه‌جویی بالای حاصل از اجرای طرح سامانه نوین آبیاری گفت: در ازای هر هکتار اجرای این طرح در اراضی کشاورزی، حدود سه تا چهار هزار هکتار صرفه‌جویی منابع آبی صورت می‌گیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به تسهیلات خوب ارائه شده از سوی دولت خاطرنشان کرد: دولت پرداخت 40 میلیون تومان کمک بلاعوض در سامانه‌های پرفشار و 15 میلیون تومان کمک بلاعوض نیز در سامانه‌های کم‌فشار در نظر گرفته است.

میرعماد تأکید کرد: اجرای این طرح نیازمند حمایت بیشتر دولت و همکاری کشاورزان است.

استفاده از آب دریای خزر برای توسعه کشاورزی استان گلستان/مجوز شیرین‌سازی 1.1 میلیارد مترمکعب گرفته شدوزیر کشاورزی: 855 میلیارد تومان برای توسعه کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد اختصاص یافتلزوم ارائه برنامه اقتصادی دقیق توسط نامزد‌ها / توسعه کشاورزی در گرو حل مسئله آب

به هر روی صرفه‌جویی و مدیریت صحیح منابع آبی موجود در بخش کشاورزی برطرف‌کننده نیاز بخش صنعت و شرب استان سمنان است که باید مورد توجه مردم و مسئولان امر قرار گیرد.

انتهای پیام/363/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نوین آبیاری استان سمنان بخش کشاورزی کشاورزی استان طرح سامانه مصرف آب کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۶۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبیاری ۸۰ درصد مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوار تیپ

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: ۸۰ درصد آبیاری مزارع سبزی و صیفی در استان با نوار تیپ است که علاوه بر صرفه جویی نزدیک به ۵۰ درصدی در مصرف آب موجب بهبود فرآیند آبرسانی زمینهای کشاورزی و افزایش تولید هم می‌شود

علی دیانتی افزود: نوار تیپ به فشار آب زیادی احتیاج ندارد و در مزارع دارای پستی و بلندی محدود نیز بدون نیاز به تسطیح زمین قابل استفاده است.

وی اظهارکرد: در این روش آبیاری، آب به منطقه ای که توسعه ریشه گیاه انجام شده به زمین داده می‌شود تا مساحت و عمق کوچکی از سطح خاک خیس شود که عدم رشد علفهای هرز و جلوگیری از فرسایش خاک از مزایای حفاظت خاک در این روش است.

دیانتی، با اشاره به ضرورت استفاده از این روش آبیاری گفت: از مهمترین مزایای آن قابلیت نصب نوار تیپ بر روی خاک، زیر خاک و یا حتی معلق، حمل و نقل راحت رول‌ها به دلیل سبکی و اتصالات ساده و ارزان قیمت با قابلیت کارگذاری ساده آنها به صورت دستی است.

وی افزود: این روش را می‌توان در محصولاتی مانند گندم، جو، چغندرقند، ذرت، کلزا ، گل کلم، کاهو، فلفل، پنبه، گوجه فرنگی، پیاز، خیار و همه محصولات زراعی که به شیوه کشت ردیفی هستند، استفاده کرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی اضافه کرد: با توجه به مزایای این طرح درصدد ترویج و جلب مشارکت هر چه بیشتر بهره برداران برای استفاده از نوار تیپ در تمامی کشت های بهاره هستیم.

سالانه ۱۵ هزار تن سبزی و صیفی در محیط‌های گلخانه ای استان تولید و در آب مصرفی صرفه جویی چشمگیری در این محیط ها می شود.

دیگر خبرها

  • پایتخت گل در انتظار فناوری نوین/مکان‌یابی غلط به مشکلات دامن زد
  • اجرای آبیاری ۲۲۰۰ هکتاراز اراضی پایاب سد سهند
  • آبیاری ۸۰ درصد مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوار تیپ
  • آبیاری بیش از ۸۰ درصد کشت‌های سبزی و صیفی در آذربایجان غربی با سیستم نوار تیپ
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • ۸۰ درصد آبیاری مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوارتیپ است
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد
  • تجهیز یک هزار و ۲۴۴ هکتار از اراضی قزوین به سامانه نوین آبیاری
  • پیشرفت ۶۳ درصدی طرح‌های آبیاری نوین در قزوین
  • ۶۰ کیلومتر کانال آبیاری دشت قزوین لایروبی شد