Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-27@05:10:52 GMT

سقط زیرزمینی به مطب‌ها رسیده است

تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۲۹۱۲۲

سقط زیرزمینی به مطب‌ها رسیده است

جراح و متخصص زنان و زایمان گفت: بر اساس تحقیقی که در یک شهر ۱۰۰ هزار نفره انجام شده است، ۴۰ فوتی بر اثر کرونا، ۴۰۰ فوتی بر اثر خودکشی و نزدیک به ۲۰۰ سقط جنایی ثبت شده بود.

به گزارش مشرق، سمائی نوروزی در برنامه سلام تهران درباره اظهاراتی که درباره قانون غربالگری در طرح جوانی جمعیت، عنوان شده است، گفت: غربالگری اولویت طرح جوانی جمعیت نبود و فقط موضوعی است که در نگارش قانون به مفادش اضافه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این متخصص زنان و زایمان با اشاره به مواد ۷۴ گانه قانون جوانی جمعیت، اظهار کرد: بیش از ۳۰ ماده این قانون به تکالیف مستقیم وزارت بهداشت اشاره دارد. ماده ۵۳ تا ۵۶ جزء مباحث چالش‌برانگیز این قانون بوده است.

نوروزی با اشاره به شیطنت‌هایی که در راستای تقلیل ارزش این قانون و ایجاد نگرانی در خصوص استانداردسازی غربالگری صورت می‌گیرد، تصریح کرد: قرار نیست موضوع غربالگری حذف شود، بلکه هدف این است که استاندارد شود، به عبارتی سازوکار قانونی متناسب پیدا کند.

بیشتر بخوانید

واقعیت‌های سقط‌ جنین در کشور به روایت آمار و ارقام

این متخصص زنان با بیان اینکه براساس علم پزشکی، از هر ۱۰۰۰ مورد بارداری بانوان بالای ۳۵ سال، یک جنین به سندروم‌داون مبتلا می‌شود، گفت: ریسک این مسئله در جمعیت عام یک نفر در ۱۵۰۰ نفر است. در کل دنیا این رصد برای جامعه پرخطر انجام می‌شود، سپس پزشک سازوکار و گزینه نهایی که سقط است را به خانواده‌ها پیشنهاد می‌دهد؛ یعنی مادر در یک سیستم بهداشتی و خودمختار، برای انجام غربالگری تصمیم می‌گیرد.

وی با بیان اینکه این قانون کاملاً اختیاری و در راستای آگاه‌سازی بوده است، تأکید کرد: از سال ۹۵ قانون غربالگری به صورت قانون نانوشته به سیستم درمانی کشور که به محروم‌ترین روستاها هم دسترسی دارد، ابلاغ شد و انجام آن واجب بود به طوری که اگر یک مادر تمایل به اجرای آن نداشت، به گونه‌ای با او رفتار می‌شد که گویا یک جنایت بزرگ در حق فرزندش انجام می‌دهد.

این پزشک متخصص با بیان اینکه در ۹۹ درصد بارداری‌ها مبتلا به سندروم‌داون نیستند، گفت: ۱۶۴ هزار خانم در روند غربالگری مثبت کاذب تشخیص و سپس وارد فازهای تهاجمی غربالگری می‌شوند، در صورتی که فقط ۱۰۰۰ تن از آنها جنین سندورم‌داون دارند، بنابراین چرا باید نگرانی وحشتناکی را به بقیه القا شود؟ قانون جوانی جمعیت، پزشک را مکلف می‌کند تا به شکل چشم بسته و دیکته نانوشته، غربالگری را به همه توصیه نکند، چرا که آمنیوسنتز در غربالگری خطر زیادی دارد.  

نوروزی در پاسخ به اینکه آیا این قانون، سقط زیرزمینی را افزایش می‌دهد یا خیر؟ تصریح کرد: همین حالا سقط‌های غیرقانونی در مطب‌ها انجام می‌شود. براساس تحقیقی که در یک شهر ۱۰۰ هزار نفره انجام شده است، ۴۰ فوتی بر اثر کرونا، ۴۰۰ فوتی بر اثر خودکشی و نزدیک به ۲۰۰ سقط جنایی ثبت شده بود. قتل جنین‌های بی‌گناه یک موضوع جدی در کشور است.

قانون جوانی جمعیت به دنبال ممنوع کردن سقط جنین و انجام غربالگری نیست، بلکه می‌خواهد مردم را آگاه کند. سقط حتی اگر به دست متخصص و در فضای ایمن هم انجام شود، قطعاً عارضه‌های خود را خواهد داشت که بزرگ‌ترین آنها عارضه روانی مادر است و البته می‌تواند خطر سوراخ شدن رحم و عفونت را هم به همراه داشته باشد.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو سقط جنین سقط زیرزمینی مطب پزشک سلامت جوانی جمعیت فوتی بر اثر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۹۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غربالگری شنوایی ۱۱هزار نوزاد در خراسان شمالی

دکتر جواد شاهین‌فر با اشاره به تحت پوشش قرار گرفتن ۱۰ هزار و ۹۷۰ نوزاد متولد شده در برنامه غربالگری شنوایی دانشگاه در سال گذشته، اظهار کرد: با توجه آمارهای جهانی کم شنوایی و پیش بینی افزایش این آمار در کودکان، برنامه های بهداشتی پیشگیری، شامل غربالگری برای تشخیص زودهنگام در این گروه سنی در دانشگاه انجام می‌شود. وی با بیان اینکه بر اساس مطالعات انجام شده ۵.۲ درصد از کودکان در بدو ورود به مدرسه و ۱۱ تا ۱۵ درصد از کودکان محصل، نشانه هایی از آسیب شنوایی را دارند، اعلام کرد: برای شناسایی این کودکان، برنامه غربالگری شنوایی جزو برنامه نظام مراقبت بیماری های غیرواگیردار گنجانده شده است؛. در حال حاضر برنامه غربالگری شنوایی نوزادان در هنگام ترخیص از بیمارستان‌های استان توسط شنوایی شناسان و غربالگران آموزش دیده با همکاری سازمان بهزیستی انجام می شود. وی تصریح کرد: طبق آمارها در سال گذشته بیش از ۱۰ هزار نوزاد متولد شده تحت پوشش برنامه غربالگری شنوایی قرار گرفته و ۱۶۳ نوزاد به مرحله مداخله و از این تعداد ۳۵ نوزاد برای درمان از سمعک و ۱۴۲ نوزاد نیز با روش های جراحی و طبی تحت پوشش قرار گرفته اند. دکتر شاهین‌فر، افزایش جمعیت سالمندی، افزایش عوامل خطر مانند ابتلا به عفونت های گوش و دیگر عفونت‌ها از جمله بیماری هایی مانند سرخک و سرخجه، استفاده بی رویه و نابجا از داروهای آسیب رسان به شنوایی، قرار گرفتن افراد در معرض اصوات بلند درمحیط های شغلی و نظامی، استفاده بی رویه از تلفن های همراه و دستگاه های صوتی شخصی را از دلایل اصلی افزایش آمار کم شنوایی عنوان کرد. وی یکی از مهم ترین اقدامات برای محافظت از قدرت شنوایی را انجام مراقبت ‌های شنوایی عنوان کرد و گفت: بدین منظور لازم است واکسیناسیون کودکان علیه بیماری‌های عفونی به موقع انجام شود. همچنین در صورت ابتلا به بیماری و عفونت‌های گوش از خود درمانی خودداری کنند و با مراجعه به پزشک، عفونت به طور کامل درمان شود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تاکید کرد: ممانعت از ورود اجسام نوک تیز، استفاده از وسایل محافظت شنوایی در صورت مواجهه شغلی با صداهای بلند و محدود کردن استفاده بی رویه تلفن همراه و وسایلی نظیر هدفون و هدست از جمله مواردی است که برای مراقبت ‌از شنوایی توصیه می شود. وی همچنین توصیه کرد چنانچه فردی در مواجهه با عوامل آسیب‌رسان به گوش و شنوایی قرار دارد باید جهت بررسی وضعیت شنوایی به کارشناسان شنوایی سنجی و یا متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کند. وی با اشاره به ضرورت انجام آزمایشات غربالگری شنوایی در نوزادان به عنوان یکی از وظایف والدین برای مراقبت از شنوایی نوزاد، بیان کرد: از هر هزار تولد زنده، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شوند./ خراسان شمالی _خبرنگار جام جم _اسدالله ابراهیمی

دیگر خبرها

  • زنگ خطر کاهش رشد جمعیت در خوشاب
  • در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت
  • جانمایی زمین برای طرح نهضت ملی مسکن و جوانی جمعیت در نیشابور
  • همایش جوانی جمعیت در سی سخت
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • آغاز رویداد جایزه جوانی جمعیت
  • ۳۵ درصد از قانون جوانی جمعیت اجرا شده
  • غربالگری شنوایی ۱۱هزار نوزاد در خراسان شمالی
  • حرکت بر اساس راهبردها، مسیر رشد بانوان را فراهم می‌کند
  • نظارت ستاد ملی جمعیت بر دستگاه‌ها در قانون جوانی جمعیت