Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، نمازجمعه این هفته(۱۲ آذرماه ۱۴۰۰) با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شهرستان‌ها و شهرهای مختلف استان اردبیل برگزار شد.

امام جمعه خلخال: لزوم ارزیابی دقیق سرمایه‌گذاران در منطقه/ مشکلات کارخانه سیمان اکنون به معظل اساسی تبدیل شده است

حجت الاسلام کریم اسدی، خطیب نماز جمعه خلخال با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری و اقتصادی شهرستان خلخال اظهار کرد: سرمایه‌گذاران راغب به سرمایه‌گذاری در خلخال هستند ولی اهلیت آنان باید به صورت کارشناسی شده از سوی مسؤولان در بدو ورود به منطقه ارزیابی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: عدم نظارت کافی در سال‌های گذشته باعث شده سرمایه‌گذار، زمین دولت و منابع طبیعی را به ضمانت بانک درآورده در حالی که اکنون بیت المال تضییع شده است.

امام جمعه خلخال در ادامه با تبریک روز معلولین و حمایت‌های دولت از این قشر از مردم خواست تا تکریم انسانی و معنوی را در حق این افراد به جای آورند.

رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان خلخال بار قدردانی از سفر استاندار اردبیل به خلخال  اولویت روستاهای شهرستان خلخال را آب شرب و سدهای معیشتی  عنوان کرد و گفت: انشاالله مردم خلخال از برکات سفر استاندار اردبیل برخوردار خواهند شد.

امام جمعه اصلاندوز: دولت در مذاکرات با جدیت تمام به دنبال رفع تحریم‌ها باشد

حجت الاسلام عظیم اسدزاده در خطبه‌های نماز جمعه این هفته شهرستان اصلاندوز با بیان اینکه در سال‌های گذشته، مذاکرات برای ایران نتیجه‌ای نداشته، اظهار کرد: آمریکا و اروپا در حال تلاش هستند تا مذاکرات را با موضوع هسته‌ای جلوه دهند در حالی که ما به دنبال برداشته شدن تحریم‌ها و راستی‌آزمایی تضمین‌های آنان هستیم لذا ما تجربه‌هایی هم از مذاکرات سال‌های قبل داریم و باید با جدیت تمام این موضوع را دنبال کنیم.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص جهاد تبیین، تصریح کرد: امروز دشمن در جبهه‌های جنگ نرم بسیار سرمایه‌گذاری کرده و برای منحرف‌سازی جوانان ما در تلاش است به طوری‌که در هفته‌های گذشته هم در جریان اعتراضات کشاورزان تلاشگر استان اصفهان دیده شد که دشمن این مطالبه‌گری به حق و قانونی را به سمت اغتشاشات و آشوب‌گری‌ها منحرف کردند بنابراین باید جوانان و نوجوانان انقلابی ما نیز در رسانه‌ها و فضای مجازی مراقب نقشه‌های شوم دشمنان باشند.

امام جمعه شهرستان اصلاندوز با گرامیداشت روز معلولان بیان کرد: نهاد بهزیستی در ارائه خدمات به مردم همواره در عرصه‌های مختلف اشتغال‌زایی، رسیدگی به درمان و رفاه معلولان عزیز تلاش‌گر بوده اما باید تمامی آحاد جامعه نسبت به این قشر از جامعه احساس مسؤولیت کرده و در پی رفع مشکلات این عزیزان باشیم.

وی با تاکید بر نقش دانشجویان در آگاهی بخشی جامعه، ادامه داد: دانشجویان و اهالی علم سنگرداران و فعالان خط مقدم علم و آگاهی و بصیرت هستند که همواره نقش خود را در آگاهی بخشی به جامعه در شرایط مختلف نشان داده‌‌اند و همچنین همین جوانانی که مخاطب اصلی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی هستند باید در میدان جهاد تبیین فعالانه حرکت کنند.

اسدزاده همچنین به مشکل کم آبی در کشور و بخصوص در شهرستان اشاره کرد و از نمازگزاران خواست برای نزول بارش رحمت الهی بسیار دعا کنند.

امام جمعه پارس آباد: ترویج ازدواج آسان وظیفه همگانی است/ ۱۶ آذر یکی از روز‌های مهم تاریخ جمهوری اسلامی ایران است

حجت الاسلام علی اکبر باقری بنابی، امام جمعه شهرستان پارس آباد در خطبه‌های نماز جمعه این هفته اظهار کرد: ترویج فرهنگ ازدواج آسان وظیفه همگان و نیاز ضروری برای جامعه امروزی است، تجمل گرایی، افزایش انتظارها و خواسته‌ها، موجب کاهش رغبت جوانان به امر مقدس ازدواج شده است.

وی با اشاره به پیامدهای منفی و بروز آسیب‌های اجتماعی ناشی از بی‌توجهی به امر ازدواج تصریح کرد: ترویج فرهنگ ازدواج آسان نیاز ضروری برای جامعه امروزی است و باید زمینه ازدواج قشر جوان را فراهم کنیم.

امام جمعه پارس آباد بالا رفتن سن جوانان برای ازدواج و عدم ازدواج را از دیگر آسیب‌های اجتماعی جامعه دینی برشمرد و از متولیان امور فرهنگی خواست تا با اقدامات مطلوب فرهنگی زمینه ازدواج آسان را در جامعه بیش از پیش فراهم سازند.

وی با اشاره به فرار رسیدن ۱۶ آذر، روز دانشجو نیز بیان کرد: دانشجویان بصیر ما در همه ادوار نسبت به نفوذ استکبار حساس بوده و هر جا که نیاز و اقتضای کشور بوده در دفاع از کیان نظام در صحنه بوده اند. بیشتر مدافعان سلامت و مدافعان حرم از دانشجویان بودند.

باقری ادامه داد: دانشجوی ایرانی امید آینده وذخیره حیات کشور است و گرانبهاترین عنصری که امروز در ایران اسلامی می‌توان از آن برای فرار از مشکلات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی از این قشر جوان کمک گرفت، جامعه دانشگاهی است.

رئیس شورای فرهنگ عمومی پارس آباد اضافه کرد: دانشجو باید نسبت به مسائل پیرامون خود آگاهی داشته باشد چرا که دشمن نسبت به دانشجویان ایران حساس و به دنبال رخنه در دانشگاه‌ها است.

وی به روز جهانی معلولان نیز اشاره کرد و گفت : معلولان با مشکلات پرشماری روبروهستند که از آن جمله آنها می‌توان به اشتغال، مسکن، ازدواج و از همه مهمتر دسترس ناپذیری اماکن شهری اشاره کرد که بزرگترین مشکل و دغدغه معلولان است.

امام جمعه مشگین شهر: رفع کلیه تحریم‌ها باید محور مذاکرات باشد

حجت الاسلام رضا باوقار امام جمعه شهرستان مشگین شهر نیز در خطبه‌های نمازجمعه با اشاره به برقراری مذاکرات در وین اظهار کرد: ایران اسلامی در گذشته نیز نسبت به تعهدات خود عمل کرده در حالی که آمریکا و غرب تعهدات خود را زیرپا گذاشته‌اند.

وی بر لزوم راستی آزمایی آمریکا و غرب بیان کرد: رفع کلیه تحریم‌ها و عمل به تعهدات برجامی از سوی آمریکا و غرب ضروری است.

امام جمعه بیله سوار: توجه به صنعت کشاورزی عامل تولید اشتغال پایدار در بیله سوار

حجت الاسلام عزیزی، امام جمعه شهرستان بیله سوار در خطبه‌های این هفته نماز جمعه ضمن برشمردن ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های کشاورزی در منطقه، از مسؤولان امر خواست، نسبت به اشتغال پایدار با سرمایه‌گذاری در زمینه صنعت کشاورزی اهتمام جدی داشته باشند.

وی افزود: شهرستان مرزی بیله سوار باید قطب توجه، تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری اتاق فکر استان باشد تا از این طریق، بعد از سال‌ها، شاهد برون رفت این منطقه مرزی از محرومیت باشیم.

خطیب جمعه بیله سوار در ادامه با اشاره به ظرفیت عظیم دریاچه بالهارود در حوزه شهرستان بیله سوار از مسؤولان جهاد کشاورزی استان و منطقه خواست تا نسبت به ایجاد زیرساخت‌های لازم و ارائه تسهیلات در زمینه شیلات و پرورش ماهی اهتمام لازم داشته باشند تا در آینده نزدیک شاهد صادرات این محصول پرطرف‌دار به حوزه قفقاز و اوراسیا باشیم.

عزیزی در پایان ضمن تشریح ابعاد گوناگون مذاکرات هسته‌ای اخیر، از زحمات و تلاش‌های تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران به‌ویژه وزیر امور خارجه کشورمان تقدیر و تشکر نموده، خواستار حضور و ظهور مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران در این مذاکرات شد.

انتهای پیام/3463/

منبع: فارس

کلیدواژه: استان اردبیل نمازجمعه ائمه جمعه پروتکل های بهداشتی امام جمعه شهرستان حجت الاسلام ازدواج آسان پارس آباد بیله سوار نماز جمعه تحریم ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۹۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به تغییرات جدید در جامعه ژاپن با محوریت خانواده‌های ژاپنی

خبرگزاری مهر _گروه فرهنگ و ادب، طاهره طهرانی: ارتباطات دانشگاه‌ها در سراسر جهان، راهی است برای آشنایی دقیق و علمی با قوانین و فرهنگ‌ها و موضوعات مبتلابه مردم در سرزمین‌های دیگر؛ و گاهی همین ارتباطات باعث شکوفایی و دریافت اهمیت یا ایده‌های جدید برای حل موضوعات غالباً مشترک زندگی انسان می‌شود. روز شنبه هشتم اردیبهشت ماه به همت گروه زبان‌ها و ادبیات آسیای شرقی، نشستی با عنوان نگاهی به تغییرات جدید در جامعه ژاپن با محوریت خانواده‌های ژاپنی در دانشکده زبان‌های خارجی دانشگاه تهران برگزار شد که سخنران آن خانم دکتر توکویو موریتا، دانشیار دانشگاه کاگوشیما بود؛ این سخنرانی به زبان فارسی انجام شد.

صرف نظر از عنوان طولانی این نشست، می‌توان کلید واژه بحث را هویت فردی زنان در مقابل هویت اجتماعی و قانونی در جامعه ژاپن دانست، به طور خلاصه اینکه نام چقدر اهمیت دارد. در فرهنگ ما اهمیت نام بسیار زیاد است، به طوری که در شاهنامه می‌بینیم پهلوانی مانند بهرام برای آنکه نامش _که بر دسته تازیانه حک شده_ به دست دشمن نیفتد جانش را فدا می‌کند. زنان و مردان هرکدام به نام خود شناخته شده و هویت فردی خود را در عین داشتن تعلقات اجتماعی و خانوادگی حفظ می‌کنند.

خانم موریتا که فارسی را به شیرینی صحبت می‌کرد، سخن خود را با نام و نام خانوادگی خود آغاز کرد، جایی که علیرغم ساده به نظر آمدن محل اختلاف بود. در قوانین ژاپن، خانواده محور همه چیز است و تعاریف قانونی ذیل این عنوان شکل می‌گیرد، طبق قانون همه افراد یک خانواده باید یک نام خانوادگی داشته باشند. به صورت سنتی، هر زن پس از ازدواج با نام خانوادگی همسر شناخته می‌شود؛ و این نام خانوادگی جدید به این معناست که نام او از برگه هویتی خانواده پدری حذف می‌شود و به جایش ردیفی با عنوان X نوشته می‌شود. سپس برگه هویتی جدید _با ستونی برای مرد و ستونی برای زن و ستونی برای فرزند یا فرزندان_ صادر می‌شود. به این ترتیب تمامی مبادلات بانکی یا کارتهای هویتی مثل گواهینامه رانندگی، مسائل مربوط به تأمین اجتماعی و اشتغال و بازنشستگی و کارهای قانونی او باید با نام جدید صورت بپذیرد. به این صورت نام خانم موریتا پس از ازدواج با آقای یونِدا از Tokoyo MORITA تبدیل به Tokoyo YONEDA شده بود. در صورت جدایی زن و شوهر، این نام دوباره به حالت قبل برگشته و همه مدارک باید تغییر کند؛ و برای عوض کردن آنها باید مبلغ ۲,۲۵۰ ین (معادل ۵۰۰ دلار) پرداخت شود. نرخ طلاق در جامعه ژاپن ۳۰ درصد است.

به گفته خانم موریتا در سال ۱۹۹۵ میلادی لایحه‌ای به مجلس ژاپن ارائه شده برای اینکه زنان بتوانند نام خانوادگی خود را انتخاب کنند و در کارهای قانونی از همان نام استفاده کنند، اما با وجود گذشت ۲۹ سال هنوز به نتیجه نرسیده است. زنان می‌توانند با درخواست از محل کار یا کارفرما و توافق به صورت مشروط از نام خانوادگی خود که به آن شناخته و با آن بزرگ شده اند استفاده کنند، اما در مورد کارهای بانکی و امور مالی باید از نام خانوادگی شوهر که در قانون به آن شناخته می‌شوند استفاده کنند.

او در ادامه افزود در گذشته و تا قبل از جنگ جهانی دوم سیستم خانوادگی ژاپن به این صورت بود که پدر مسئولیت تصمیم گیری همه چیز را داشت، حتی ازدواج دخترانش. اما بعد از ۱۹۴۷ و تغییر قانون دختران بعد از سن ۱۸ سالگی می‌توانستند خودشان برای ازدواج خود تصمیم بگیرند. هرچند واحد خانواده همچنان به صورت جدولی باقی بود و افراد به صورت جداگانه و فردی شناسنامه ندارند. این سیستم هنوز در چین و ژاپن و تایوان برقرار است. این تغییر نقش تا دهه ۱۹۹۰ به سیستم سرمایه داری و اقتصاد ژاپن بسیار کمک کرد، چرا که به این ترتیب زنان می‌توانستند پس از ازدواج به کار بیرون خانه ادامه بدهند. تا قبل از آن مردان در بخش عمومی و بیرون خانه کار می‌کردند و نقش زنان در بخش خصوصی خانواده در کنار پدربزرگ و مادربزرگ و فرزندان تعریف می‌شد، چنانچه به گفته ایشان برنامه‌های تلویزیونی سال‌ها در حال پخش است که خانواده ایده آل ژاپنی را نمایش می‌دهد: پدر و مادر، پدربزرگ و مادربزرگ و دو یا سه فرزند. و این برنامه سالهاست با همین صورت در حال پخش است و بر عکس جامعه ژاپن تغییری نکرده است.

به گفته خانم موریتا قبل از جنگ جهانی دوم ۳۰ درصد از زنان ژاپنی بیرون خانه کار می‌کردند، اما امروز این رقم به ۷۰ درصد رسیده است. ۲۸ درصد مردان ژاپنی هرگز ازدواج نمی‌کنند، این رقم در مورد زنان ۱۷ درصد است. اما در مورد کسانی که در مشاغل رسمی شاغلند این نسبت معکوس می‌شود، به این ترتیب که ۲۴ درصد زنان و ۱۹ درصد مردان تا پایان عمر مجرد می‌مانند، در واقع زنان تمایلی به ازدواج با مردانی که حقوق کمتری می‌گیرند ندارند. چون قوانین مالی خانواده محور است، زنان و مردانی که تک نفره زندگی کرده و ازدواج نمی‌کنند برای مسائل تأمین اجتماعی و بازنشستگی دچار مشکل می‌شوند. نداشتن هویت فردی قانونی و تعریف هر فرد ذیل عنوان خانواده مشکلاتی به وجود می‌آورد، به عنوان نمونه سابقاً بیمه سلامت برای خانواده به صورت دفترچه بوده و در صورتی که دو نفر از اعضای خانواده همزمان نیاز به بستری در بیمارستان یا کارهای درمانی پیدا می‌کردند دچار مشکل می‌شدند؛ که برای حل این مشکلات امروز برای هر نفر یک کارت بیمه سلامت صادر می‌شود.

تغییر الگوی زندگی خانوادگی و اشتغال بیشتر زنان بیرون از خانه، اهمیت مسئله هویت فردی برای زنان را بیشتر نشان می‌دهد؛ بسیاری از زنانی که در سمت‌های دانشگاهی کار می‌کنند و دارای تالیفات و مقاله‌هایی هستند، نسبت به این تغییر نام معترض اند؛ چراکه به نام خانوادگی خود شناخته شده اند و در صورت تغییر این نام تمامی فعالیت‌های علمی و شغلی شأن تحت تأثیر قرار می‌گیرد. الگوی مالی خانواده از حالتی که مرد عهده دار همه هزینه‌ها باشد به حالتی تغییر کرده که زن و مرد شاغل پس از ازدواج حساب مشترکی برای خانواده دارند، و باقی حقوق در اختیار خودشان باقی می‌ماند.

در پایان نشست چند نفر از حاضران و دانشجویان پرسش‌هایی مطرح کردند، خانم موریتا در پاسخ اولین سوال که از آمار زنان معترض و فعالیت آنان و راه قانونی برای بیان این اعتراض بود گفت مجلس ژاپن هر سال نظرسنجی می کرده و نتایج امسال این نظرسنجی نشان می‌دهد که ۷۰ درصد زنان ژاپنی درخواست حفظ نام خانوادگی خود پس از ازدواج را دارند. هرچند به لحاظ اجتماعی اگر زنی درخواست این را داشته باشد که نام خانوادگی خود را حفظ کند، والدین شوهر ناراحت می‌شوند؛ اما موردی بوده که زن شکایتی در دادگاه مطرح کرده و درخواست کرده که برای خود نام خانوادگی پدربزرگ و مادربزرگ مادری خود را انتخاب کند تا نامشان از میان نرود.

وی در پاسخ این پرسش که آیا شده تا به حال مردی نام خانوادگی خود را تغییر دهد؟ گفت در ۹۵ درصد موارد از نام خانوادگی شوهر استفاده می‌شود، در ۵ درصد موارد و در صورتی که خانواده زن نامدار و بزرگ و اصطلاحاً جزو اشراف باشند، شوهر نام خود را به نام خانوادگی زن تغییر می‌دهد.

کد خبر 6094260 طاهره تهرانی

دیگر خبرها

  • برگزاری جشن‌های مادرانه در مساجد برای ترغیب مادران به فرزندآوری
  • حج نماد عظمت امت اسلامی است
  • ترویج ازدواج شرعی احیای سیره و سنت پیامبر اسلام (ص) است
  • امام جمعه اردبیل به سفیر اسرائیل در آذربایجان /ظاهرا آذری‌ها را موجودات نادانی فرض کرده که می‌تواند دروغ هایش را به ما بفروشد
  • گزیده خطبه های ائمه جمعه کهگیلویه و بویراحمد
  • انتقاد امام جمعه اردبیل از وزارت نیرو در مدیریت سدها
  • دشمن در جنگ اقتصادی با مقاومت مردم نتوانسته کاری از پیش ببرد
  • واکنش ائمه جمعه به برخورد مقامات غربی با تجمع دانشجویان
  • مدیریت دوگانه آب بزرگترین ضربه به کشاورزان کشور
  • نگاهی به تغییرات جدید در جامعه ژاپن با محوریت خانواده‌های ژاپنی