Web Analytics Made Easy - Statcounter

مخاطبین الف درباره یادداشتی با عنوان «دست پر ایران و تصمیم سخت آمریکا در وین» نظرات متعددی ارسال کردند که تعدادی از آنها را می‌خوانید:

*نگاه امریکا و ایران به یکدیگر چگونه است؟ امریکا ایران را شرور و ایران امریکا را شیطان می نامد. انتظار دارید با این نگاه در مورد مسئله بسیار بزرگی مثل برنامه هسته ای با یکدیگر به توافق برسند؟ امریکا حرف اخر خود را در پایان دور ششم زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توافق پایدار فقط و فقط در یک حالت امکان پذیر است: عادی سازی روابط در آینده

*آیا شما تاثیرات سیاست فشار حداکثری و تحریم های فلج کننده آمریکا را انکار می کنید؟ وضعیت اکنون کشور را با سال قبل و سالهای ماقبل آن مقایسه کنید تا متوجه شوید که چه وضعیتی در سال 1401 وجود خواهد داشت.

*(پاسخ به کامنت بالا)با گدایی کردن از دشمن قطعا بدتر خواهد شد و در این ده سال تجربه شده است و اگر این راه را تکرار نکنید قطعا اوضاع فرق خواهد کرد

*تشدید تحریم ها و فشار حداکثری دشمن ثمره برجام و اکسید کردن ذخائر اورانیوم غنی شده بود.

*برجام نتیجه صبر و زجر ملت بود که مرده به دنیا آوردنش وحالا باید با تمام کاستی هاش زنده بشه شاید تو این مسیر هم بمیره چون خیلی بیماره

*(پاسخ به کامنت بالا)برجام طوری منعقد شده که نه می توانیم در اون بمانیم نه میتوانیم از اون خارج بشویم و به یک بازی دو سر باخت برای ایران تبدیل شده است.

*گره زدن چرخ سانتریفیوژ به چرخ اقتصاد اشتباه فاحشی بود که در 8 سال گذشته صورت گرفت.

*شکست مفتضحانه امریکا در افغانستان نشان داد که شیطان بزرگ در موضع ضعف قرار دارد و رو به افول است.

*(پاسخ به کامنت بالا)در واقع شکست حکومت بی مصرف و نفرت انگیز بین مردم بود، چنین حکومتی چه منشا داخلی داشته باشد چه خارجی جز درک آینده ای ندارد. حالا حکومت کرزی منشا خارجی داشت! حکومت قذافی که داخلی بود، دیکتاتوری که سال ها خون مردم را در شیشه کرد

*خبرنگار از پمپئو سوال کرد چرا به کره شمالی حمله نمی کنید ؟! پمپئو پاسخ داد پیونگ یانگ سلاح اتمی دارد و ما جرئت حمله نداریم.

*دست ایران موقعی پر می باشد، که در کشور این همه مشکلات ریز و درشت وجود نداشته باشد.

*چرا کشورهای دیگر انرژی هسته ای داشته باشند ما نداشته باشیم. نفت و سوخت فسیلی تمام خواهد شد . آن موقع اگر جواب آیندگان را خواهید داد . اگر کسی بخواهد روی پای خود بایستد باید مشکلات را تحمل کند . اگر مرد در زندگی مردم چشم و هم چشمی نباشد . زندگی های عالی اند این خود ما هستیم .

***

«چرا روابط خارجی کشور به سرعت رو به بهبود است؟»عنوان یکی از مطالب پربحث الف در هفته گذشته بود. تعدادی از نظرات مخاطبین الف درباره این مطلب را می‌خوانید:

*دولت روحانی بر خلاف ادعایش مبنی بر دانستن زبان دنیا ، تمام تلاشش را در جهت تخریب روابط خارجی ایران بویژه با همسایگان انجام داد. سهم تجاری ما حتی از بازار روسیه یا آذربایجان یا ترکمنستان و عراق و غیره زیر نیم درصد است. دلیل آن هم واضح است، اگر روابط ما را با همسایگان خوب می کردند ، موضوعیت التماس به آمریکا و کدخدا از بین می رفت و دیگر رای نمی اوردند.

*در همین روابط خارجی بهبود یافته بفرمایید ترکیه ، عراق، پاکستان، هند ، چین ، کره جنوبی پولهای بلوکه شده ما را آزاد نمایند.

*سیاستی موفقیت آمیزه که نتیجه عینی اون در سفره مردم دیده بشه. فعلا که تورم ترمز بریده، حالا دولت به هر کس میخواد لبخند بزنه یا اخم کنه.

*این افزایش روابط خارجی فقط در حد جلسه و تعارفه ! کدومشون با ایران روابط مثبت تجاری برقرار کردن ؟

*(پاسخ به کامنت بالا)سوآپ گازی بین ایران ترکمنستان و آذربایجان باهمین قرارداد عاقلانه مشکل گازمون توی زمستان حل شد

*(پاسخ به کامنت بالا)برای کشوری که ذخایر اول گاز در دنیا را دارد، کم بود وسوآپ گاز افتخار محسوب نمی شود.

*(پاسخ به کامنت بالا)کمبود که افتخار نیست نتیجه سالها اهمال کاری مسیولینی هست که خودشون رو ژنرال معرفی می کردند در حالی که سرجوخه هم نبودند اما ماله کشیدن روی این اهمال کاری ها با قرارداد سوآپ گازی قطعا افتخار محسوب میشه چون مشکل مردم رو حل کرده

*هنوز هیچ اتفاق قابل ملاحظه ای رخ نداده است. فعلا باید منتظر بود.

*برای غرب پرستان معنی رابطه درست وجود ندارد و فقط نوکری غرب می بینند در حالی که ایران هر کشوری که دنبال دشمنی با خودش نباشد رابطه درست ایجاد می کند و فرقی هم بین شرق و غرب وجود ندارد

*دلیلش واضح است برای دولت اقای روحانی دنیا فقط امریکا و انگلیس و فرانسه و المان بود اما برای این دولت همه کشورها مخصوصا کشورهای منطقه هست، جالب اینکه هر ادم عاقلی میدونه ارتباط داشتن با کشورهای ضعیف از نظر اقتصادی به صرفه تر است چون میشه به این کشورها کالا و خدمات صادرات کرد و گرنه کشورهای قوی که حاضر نیستن از ما غیر از مواد خام اولیه چیز دیگری رو بخرند درحالی که حتی ماشین های مزخرف ایران خودرو و سایپا هم در بعضی کشورها فروش میره

*اگر روابط بهبود یافته، چرا قیمت دلار و طلا روز به روز بیشتر می شود، همانطور که گرانی ها بیشتر می شوند؟

*امریکایی ها قصد لغو موثر تحریم ها را ندارند و هدف شون زیاده خواهی در مباحث موشکی و منطقه ای هست لذا امیدی به احیای برجام نیست.

***

مطلبی با عنوان «لازم باشد باید ۸۰ نفر بروند !» با نظرات متعدد کاربران الف همراه شد که تعدادی از آنها را می خوانید:

*هر چی بیشتر بهتر. لااقل یکی از بین این‌ها متوجه می‌شه که توی متن توافق چی گفته شده.

*اعزام هیات ۴۰ نفره ایران برای حضور در مذاکرات وین به نوعی قدرتنمایی یا جنگ روانی برای تحت تاثیر دادن طرف های مذاکره و دستیابی بهتر و سریع تر به اهداف مورد نظر ، بخصوص رفع تحریم هاست. روی دیگر سکه را هم ببینیم!

*این دولت به خاطر مشکل کمبود بودجه و ..... قطعا به دنبال قرارداد سریع هست ولی این رو بهتون بگیم که این سری اجازه خیانت به هیچ جریانی داده نمیشه. این سری اجازه به هیچ کس داده نمیشه هر قرارداد بی اعتبار نگینی نوشته بشه. باید متن آن در اختیار مردم قرار بگیره تا بخونن.

*همان گونه که از ترکمنچای به بدی یاد می کنید آیندگان هم از برجام به بدی یاد می کنند چه شما که عنوان انقلابی یدک بکشی و امضا کنی چه عنوان لیبرال یدک بکشی

*تیم ۴۰ یا ۸۰ نفره نتیجه عدم تو افق داخلی و عدم اعتماد و تعدد مراکز تصمیم گیری است. یک تفسیر می تواند این باشد که گروه های متعددی در این مذاکرات ذینفع هستند که هر کدام یک نماینده فرستاده اند.

*(پاسخ به کامنت بالا)وقتی امریکا و اروپا پشتوانه 500 و 600 نفره در مذاکرات دارند حضور در مذاکرات با تعداد افراد قلیل سبب نتیجه ای مشابه خسارت محض برجام می شود.

*آقای عراقچی ۷ در برابر ۵۰ رفتید که بعد از هشت سال علاف بودن تازه فهمیدیم طبق قرارداد شما طرف مقابل هرکاری دلش بخواد می‌کنه و ما حتی نمی‌تونیم شکایت کنیم

*ظریف هم اگر از تعداد زیادی کارشناس مجرب در برجام کمک میگرفت کلاه گشاد برجام سرش نمیرفت.

*اتفاقا دولت جدید به شدت دنبال برجامه اینو میشه فهمید ولی مشکل امریکا و روسیه هستند که دوست ندارن برجام تصویب بشه چون وقتی ایران تحریم و بیپول باشه ضعیف میشه و تو منطقه دیگه شاخ نیست و دیگه اینکه وقتی در تنش با غرب باشه خط لوله گاز ایران به اروپا نمیرسه و روسیه بازار گاز انحصاری اروپا رو داره

*یک ظریف به اندازه 40 نفر برای کشور مفید بود. 40 نفر آدمی که هیچ سررشته ای از حقوق بین الملل ندارند رفتنشون هیچ ارزشی ندارد

*(پاسخ به کامنت بالا)روحانی و ظریف درک درستی از سیاست خارجی و روابط بین الملل نداشتند به همین دلیل برجام شکست خورد.

*شما اگر خاطرات جان کری و وندی شرمن رو نگاه کنید که ترجمه شده، اونجا گفتن که برای مذاکرات قبلی به اندازه میدون جنگ، نیرو و پژوهشگر و مشاور آورده بودن و با این حال وقت سر خاروندن نداشتن 

 

منبع: الف

کلیدواژه: روابط خارجی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۰۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم

«ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با خودداری از اظهارنظر درباره کانال های ارتباطی میان واشنگتن – تهران گفت: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم.

به گزارش ایرنا، «ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در نشستی خبری در پاسخ به پرسشی درباره برخی گزارش ها درباره احیای مذاکرات رفع تحریم ها و مذاکرات مستقیم میان تهران – واشنگتن گفت: « من در مورد راه‌های ارتباط خود با ایران اظهار نظر نمی‌کنم اما باید بگویم ما در حال مذاکره مستقیم با ایران در نیویورک یا هر جای دیگری در مورد برجام نیستیم.»

پاتل در پاسخ به سوال دیگری درباره گزارش حقوق بشری وزارت خارجه آمریکا و وضعیت خبرنگاران و شبکه اینترنشنال گفت: نمی خواهم به هیچ بخش خاصی در گزارش حقوق بشر اشاره کنم.

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در عین حال با تکرار اتهامات ضد ایرانی واشنگتن مدعی شد: «اما همه می دانند که حکومت ایران یکی از بزرگترین صادرکنندگان تروریسم در جهان است. همزمان با این امر، حکومت ایران کاملا یک محیط آزاد و باز رسانه ای را نادیده می گیرد. شما در سه سال گذشته شاهد سرکوب شدید نهاد های رسانه، خبرنگاران و اهالی رسانه در ایران بوده اید. ما به انجام اقدامات برای مسوول ساختن حکومت ایران به دلیل نقض حقوق بشر و  خرابکارانه ادامه خواهیم داد.»

پیش از این، یک منبع آگاه در گفت‌وگو با ایرنا درباره برخی ادعاها درخصوص مذاکرات مستقیم نمایندگان ایران و آمریکا گفت: هیچ مذاکره مستقیمی بین ایران و آمریکا برقرار نیست و تبادل پیام‌ها صرفا در چهارچوب تعریف شده در جریان می‌باشد.

وی تاکید کرد: مذاکرات رفع تحریم با کشورهای عضو برجام توسط علی باقری کنی به عنوان مذاکره کننده ارشد هسته ای جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌شود.

«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز سوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ درخصوص وضعیت مذاکرات رفع تحریمها گفت: جمهوری اسلامی ایران برای تأمین حقوق ملت، به ویژه در موضوع رفع تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران همواره از همه ظرفیت های دیپلماتیک خود استفاده کرده است.

او تصریح کرد: کسی که زیر میز دیپلماسی زد، نه جمهوری اسلامی ایران، بلکه آمریکا بود. شرکای آمریکا در توافق برجام هم نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند و خلاء خروج غیر قانونی آمریکا از توافق برجام را جبران کنند.

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: لذا جمهوری اسلامی ایران مطابق خط مشی حکیمانه ای که مقام معظم رهبری تبیین و امر فرمودند، در مسیر بی اثر سازی تحریم ها حرکت کرده و در این مسیر توفیق های زیادی به دست آورده است.

کنعانی ادامه داد: موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه در حاشیه نشست‌های بین‌المللی و در دیدار با طرفهایی که در موضوع برجام و مذاکرات رفع تحریم های ظالمانه می‌توانند ایفای نقش کنند یا نقش تعریف شده و سازمانی دارند مطرح می شود، دیدگاه ها شنیده می شود و دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران ارائه می گردد.

تارنمای محافظه کار واشنگتن فری بیکن فروردین ماه امسال  اعلام کرد: دولت جو بایدن معافیت‌های تحریمی را که به ایران اجازه می‌دهد در چارچوب برجام وارد همکاری‌های هسته‌ای با طرف‌های بین‌المللی شود، تمدید نکرده است.

دولت بایدن اجازه داده است که مجموعه ای از معافیت های تحریمی که به ایران و روسیه اجازه می دهد،همکاری مشترک داشته باشند، منقضی شود اما به اجرای آن تحریم ها متعهد نمی شود.

واشنگتن آخرین بار آگوست ۲۰۲۳ این معافیت‌ها را تا ابتدای سال ۲۰۲۴ تمدید کرده بود و این معافیت‌ها اکنون منقضی شده‌اند.

«متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه درباره علت منقصی شدن این معافیت های تحریمی حرفی نزد اما به واشنگتن فری بیکن گفت که مقامات همچنان «در حال بررسی معافیت‌ها به عنوان بخشی از روند بررسی منظم هستند» و اظهارنظر عمومی پس از تصمیم‌گیری بعنوان بخشی از آن بررسی ارائه خواهد شد.

معافیت‌های تحریمی ایران در چارچوب برجام صادر می‌شود و دولت‌های آمریکا هر ۶ ماه موظف به تمدید آن بوده‌اند.

بر اساس متن برجام، کشورهای امضا کننده آن متعهد شده بودند که با ایران در حوزه‌ همکاری هسته‌ای صلح‌آمیز از جمله در پروژه‌های رآکتور تحقیقاتی اراک و تاسیسات فردو همکاری کنند.

در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ این معافیت‌ها به دلیل خروج آمریکا از برجام لغو شد اما جو بایدن پس از ورود به کاخ سفید اعلام کرد که این معافیت‌ها را صادر خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورای‌عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت گرفت.

دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرد اما تاکنون دربرابر هرگونه اقدام معتبر برای جبران رفتار نادرست گذشته کوتاهی کرده و  سیاست های فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ را در پیش گرفته است.

دولت بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و تلاش برای بازگشت به برجام بوده، تاکنون نه تنها موفق به بازگشت به برجام نشده است بلکه پی در پی به بهانه های برنامه دفاعی بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران از جمله موشکی بالستیک، پهپادی، هسته ای و حقوق بشر تحریم هایی را علیه ایران وضع کرده است.

tags # برجام ، آمریکا سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • جنجالی که نماینده مشهد درباره «بمب اتم» برپا کرد؛ کریمی قدوسی کیست؟
  • پیام مهم سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا در این مقطع | به‌دنبال گسترش روابط کشورهای همسو و مستقل است
  • ایران به‌دنبال گسترش روابط کشورهای همسو و مستقل است
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • راه‌حل رفع خطاهای کارشناسی در سند تحول و تعالی قوه قضاییه
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • رئیسی مسئولیت احیای گشت ارشاد را بپذیرد
  • تعطیلات ۲ روزه آخر هفته از نگاه دولت رئیسی /واردات خودرو به کجا رسید؟