Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@23:51:51 GMT

تمام جنگ و پس از جنگ در یک عکس

تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۳۰۲۱۲

تمام جنگ و پس از جنگ در یک عکس

حبیب احمدزاده ـ نویسنده‌، پژوهشگر و مستندساز ـ با انتشار عکسی در فضای مجازی، یادداشتی خاطرات‌گونه در توضیح آن همراه کرده است.

به گزارش ایسنا، در خاطره روایت‌شده برای توضیح این عکس توسط حبیب احمدزاده، آمده است:

«تابستان سال شصت و دو است. مادر قاسم وسط نشسته و بچه‌ها دور و برش، نوه‌هایش هم هستند، عروسی گرفته برای پسربزرگش قاسم، بزرگ خط ما، که ننه قاسم اینچنین شاد می‌خندد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سمت راست عبدالحسین سلبی جانبازی است که دو ماه پیش در فقر پر کشید و رفت، و بالای سرش، سه نوه و بعد حمید برادرم که طبق آزمایش رسمی شیمیایی بیمارستان بیش از پانصد بار در خواب قطع تنفس مسلم دارد و باید نشسته بخوابد و بعد حمید دوم، حمید زارع که بالای سر ننه قاسم غش غش دارد می‌خندد، که دو سال بعد از این خنده، ترکش‌های خیلی کوچولو، دقیق نشستند به قلب و ریه‌اش و هرچه کرد دیگر نتوانست حتی برای لحظه‌ای تنفس لب از لب باز کند. سمت چپ‌تر باز هم حمید، حمید سوم، البته حمید نجاتیان که دست به شانه حمید دوم گذاشته ولی فردای بعد از این عکس از همین‌جا که نشسته با پای لنگان و پر درد از ترکش دوباره برگشت به جبهه و پایین پایش داماد، قاسم ننه، جانباز فرمانده ما که از خجالت همه آن جمع مجرد با شرم پشت بچه های هم رزمش قایم‌شده ... و پایین ترش محسن ضرغامی، پسر عمه داماد، که الان سی سالیست روی ویلچر نشسته و چند هفته پیش تازه پیدایش کردم، با ویلچری که از فرط بیرون نرفتن لاستیک چرخ‌هایش پوسیده بود و کاظم دیگر پسر ننه و برادر قاسم تازه  داماد، جانبازی که آشپز شبانه خط بود و کارگری روزانه در شهر محاصره شده آبادان که وقتی دید موهایش مثل قاسم تازه داماد در حال ریختن است، طبق دستور فلان کتاب قدیمی طبی جالینوسی در وسط آن همه توپ و تانک عمل کرد که باید جسد کلاغ مرده گندیده به مدت یک هفته در زیر لجن را باید به سر خود ببندد و به جای آن یک هفته بی‌فایده سال‌هاست که مورد یادآوری این خاطره و خنده از ته دل در ذهن بچه‌هاست، برای دیدن ننه قاسم تازه عروس، شبانه در حال رفتن به آبادان هستم، یک سال قبل‌تر از این عکس پسر کوچکترش داماد شده بود، برای آزادی خرمشهر، مرحله سوم، یک سال زودتر از برادر بزرگترش، رسم ما جنوبی‌ها نبود ولی شده و با کاسه سر جدا شده و از همه بدتر آن که کنار پای قاسم بیهوش از ترکش‌ها داماد شد، دو برادر یکی شهید و دیگری هم جانباز تا به آخر عمر ... اصلا فکر نمی‌کردم امشب به آبادان بروم، هر هفته شنبه ها ننه قاسم از بوشهر زنگ می‌زد و حال همسرم را می‌پرسید و با این جمله همیشگی که ننه به قربونت، زینتم خوب میشه، مو از رضا خواستم، کمکت میکنه بچم، و من هم یاد رضا می‌کردم، تا یک هفته قبل از واقعه که زنگ زد و گفت در خواب رضا پسر شهیدش خندان، گلی به او داده و گفته ببر در منزل حبیب تهران و بده همسرش بو کند، ان‌شاءالله که تعبیرش خیر است ولی من می‌دانستم که تعبیر دهشتناکش چیست، قبل‌ترها شنیده بودم ... وقتی سید ابراهیم اصغرزاده را پس از سانحه، کسی در خواب دیده و پرسیده بود که مرگت چگونه بود و سید گفته بود کسی گل سرخی جلوی بینی‌ام گرفت و دیگر هیچ ... یک هفته بعد، عصر بعد از خاکسپاری همسرم در بوشهر به در خانه ننه قاسم رفتم با دو دختر و نوه، گفته بودم بچه‌ها ننه قاسم نمی‌داند ماجرا را خودمان دم دری بهش بگوییم بهتر است، با پای درد آمد و گفت از همان خواب بچه‌ام که گل به دستم داد فهمیدم ...

و الان در فرودگاهم، منتظر و در فکر ،... دارم به آبادان می‌روم تا پس از دو سال نرفتن، صبح زود جمعه برویم با بچه‌های زنده مانده عکس پهلوی حاج سعید طاهری، مکی و تا ننه قاسم را دوباره دوره کنیم و برای عروسی پسرش دست بزنیم و ببریمش گلزار شهدا برای دوباره رسیدنش به رضا، تا شاید پس از سال‌ها به آرزویش در برپا کردن عروسی رضا برسد. حتما همگی بچه ها دارند می‌آیند برای عروسی رضا ولی چه کنیم ننه قاسم، خودت ما را ببخش که ما در این عروسی‌ها فقط بلدیم گریه کنیم، ببخش‌مان که فقط بلدیم گریه  کنیم، ببخش»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حبیب احمدزاده ننه قاسم یک هفته بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۰۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کامران قاسم‌پور کجای ماجراست؟

 

 به گزارش تابناک، اگر حسن یزدانی کتفش را جراحی نکرده بود، شاید او هم همراه با رحمان عموزاد و امیرحسین زارع، می‌توانست زمستان سال گذشته حضورش در سومین المپیک متوالی خود را قطعی کند.
 

در سال المپیک، چرخه انتخابی تیم ملی با تغییرات نسبتاً زیادی در مقایسه با چرخه مسابقات جهانی سال‌های اخیر دنبال شد که مهم‎‌ترینِ آن، ورود زودهنگام عنوان‌داران جهان به چرخه و تعیین تکلیف زودتر آن‌ها برای حضور در پاریس بود.

حسن یزدانی، اما در بازگشت از بازی‌های آسیایی کتفش را به تیغ جراحی سپرد، علیرضا دبیر همان وقت با بیان این مطلب که ورزش ایران کمتر جراحی کتف موفق داشته، تلویحاً به این نکته اشاره داشت که پیش از حضور در المپیک، باید وضعیت کتف رکورددار مدال در کشتی ایران مشخص شود و سپس بار دیگر به عضویت تیم ملی درآید. کشتی‌گیری که هیچ وقت از مسابقه انتخابی فرار نکرده و شهامت رویارویی با هر حریفی را داشته است. این بار چرخه انتخابی تیم ملی در وزن ۸۶ کیلوگرم در غیاب یزدانی تا مسابقات قهرمانی آسیا دنبال شد.

یزدانی اگر جراحی هم نکرده بود، مجوز غیبت در مسابقات قهرمانی کشور را به واسطه نقره جهانی و طلای بازی‌های آسیایی‌اش داشت، اما باید همراه با نفر اول کشور که هادی وفایی‌پور بود به زاگرب می‌رفت که این اتفاق رخ نداد و باتوجه به سوابق درخشان، شرایط ویژه‌ای برای او در چرخه المپیک لحاظ شد.

در واقع در ۸۶ کیلوگرم هرچند وفایی‌پور کشتی‌گیر حاضر در صحنه بوده و در تورنمنت یاشاردوغو طلا و در قهرمانی آسیا هم برنز این وزن را گرفت، اما همه چیزِ این وزن، منوط به بازگشت یزدانی به صحنه بود.

حالا رفته رفته بعد از پایان دوره نقاهت و کار‌های فیزیوتراپی و آب‌درمانی، حسن یزدانی آماده بازگشت به تمرینات کشتی است و با مرور فن استارت کار را زده و بعد از انصراف در اردوی جاری تیم ملی، فیلمی از مرور فن ساده‌اش با مهدی یگانه جعفری که البته چند سالی هست از کشتی فاصله گرفته و به جرگه مربیان پیوسته و سه وزن هم پایین‌تر از وزن حسن یزدانی است، از خود در فضای مجازی منتشر کرد. فیلمی که براساس آن هرگز نمی‌شد درمورد وضعیت کتفش اظهارنظر کرد.

روز گذشته (یکشنبه) فدراسیون کشتی شرایط انتخاب ملی‌پوش ۸۶ کیلوگرم را به این شرح اعلام کرد: «با توجه به اینکه رقابت‌های رنکینگ مجارستان آخرین میدان جدی است که ۵۰ روز پیش از المپیک پاریس برگزار می‌شود، آقای حسن یزدانی که ۹ ماه به دلیل عمل جراحی سنگین بر روی کتف از میادین دور بوده، به تنهایی به مسابقات اعزام خواهد شد و در صورتی که ایشان از سلامت بدنی و آمادگی جسمانی لازم جهت حضور در مسابقات برخوردار باشد و این موضوع مورد تأیید کادر فنی نیز قرار بگیرد، ایشان ملی پوش ایران در وزن ۸۶ کیلوگرم به جهت حضور در المپیک پاریس خواهد بود.»

بنابراین برخلاف گمانه قبلی که او و کامران قاسم‌پور هر دو به تورنمنت مجارستان اعزام می‌شوند، تأکید شد که حسن یزدانی «به تنهایی» عازم بوداپست می‌شود، مسابقه‌ای که جدای از کیفیت و کمیت، از این حیث برای کشتی ایران اهمیت دارد که آیا کتف جراحی شده یزدانی، بار دیگر او را در مسابقات رسمی همراهی خواهد کرد و این کشتی‌گیر که تا پیش از این صرفاً مقابل حریف آمریکایی کم می‌آورد و برابر سایر رقبای جهانی مشکلی نداشت، می‌تواند حالا که تیلور نیست، طلای المپیک را از آنِ خود و کشتی ایران کند؟

طبق چرخه اعلام شده، می‌شود پیش‌بینی کرد که کامران قاسم‌پور منتظر تعیین تکلیف حسن یزدانی است، او که حضور در مسابقات جهانی و بازی‌های آسیایی سال ۲۰۲۳ را از دست داد، ظاهرا تمرکز اصلی‌اش روی این موضوع است که سال ۲۰۲۴ را حتما با مدال پشت سر بگذارد.

با توجه به آن چیزی که در چرخه عنوان شده، کامران قاسم‌پور اگر در ۸۶ کیلوگرم به تورنمنت برود، شانس حضور در وزن ۹۲ کیلوگرم را به کل از دست خواهد داد چرا که برای همه کشتی‌گیران مدعی و عنوان‌دار صرفاً محک در دو وزن در سال المپیک لحاظ شده بود و قاسم‌پور نمی‌تواند بعد از دوم شدن در چرخه ۹۷ کیلوگرم، خودش را در ۸۶ کیلوگرم نیز محک بزند و اگر حضور ناموفقی داشت آن وقت با نفر اول چرخه ۹۲ کیلوگرم که امیرحسین فیروزپور است، مصاف انتخابی داده و در صورت بردن این حریف جوان، راهی مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی شود.

در چرخه اعلام شده اخیر وزن ۸۶ کیلوگرم، بدون اسم بردن از کامران قاسم‌پور، در بند دوم عنوان شده: «در صورتی که شرایط درج شده در بند یک حاصل نشود، کادر فنی به اقتضای شرایط موجود، تصمیمات جدیدی در مورد انتخاب ملی‌پوش این وزن اتخاذ می‌نماید.»

بنابراین، کامران قاسم‌پور در صورتی که کتف حسن یزدانی جواب ندهد، می‌تواند ملی‌پوش ۸۶ کیلوگرم شود، این بند مستتر در چرخه اعلام شده اخیر است و باید دید در نهایت در این وزن چه اتفاقی رخ خواهد داد.

چیزی که مسلم است، اینکه کشتی ایران با شرایط جدید وزن ۸۶ کیلوگرم دنیا که دیوید تیلور به عنوان مدعی اصلی‌اش که پنج بار حسن یزدانی را شکست داده، در آن غیبت دارد، باید به دنبال کسب نشان طلای المپیک باشد؛ چه با حسن یزدانی و چه با کامران قاسم‌پور؛ دو قهرمان جهان که هر کدام قابلیت‌های خاص خود را داشته و از جمله برترین‌های کشتی جهان هستند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • روز خلیج فارس با شهنواز 
  • حمید مطهری از کادر فنی تیم ملی ایران جدا شد
  • مربی تیم ملی فوتبال از کادر فنی قلعه نویی جدا شد
  • مربی تیم ملی فوتبال از کادر فنی جدا شد
  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور
  • مطهری فقط به شکست دادن استقلال فکر می‌کند و بس!
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شده
  • مسدود شدن میدان امام علی به سمت چهار راه بابا قاسم
  • مسیر میدان امام علی به سمت چهار راه بابا قاسم مسدود است
  • کامران قاسم‌پور کجای ماجراست؟