Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-06@00:11:32 GMT

سفر به جایی که نه شهر است و نه روستا

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۳۲۷۶۲

سفر به جایی که نه شهر است و نه روستا

اواخر دهه ۸۰ بود که شهرداری مشهد ستون‌های بتنی در محدوده حاشیه شهر را نصب کرد که یک طرف آن داخل محدوده شهر و طرف دیگرش خارج محدوده شهر نقش بسته بود.

شهرداری با این کار به دنبال مشخص کردن محدوده و حریم شهر بود. محدوده‌ای که ابتدا شعاع قانونی خدمات شهری را مشخص می‌کرد و بعد نمادی بود برای معلوم بودن تجاوزکنندگان به حریم شهر و البته اهرمی برای جلوگیری از گسترش بی‌رویه شهر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از نزدیک به ۱۵ سال از اجرای این طرح و اینکه در این سال‌ها شاید خیلی از ما حداقل در یکی از محدوده‌های شهر مشهد به یکی از ستون‌های بتنی برخورد کرده باشیم، سری به یکی از محدوده‌های شهری مشخص شده با ستون‌های بتنی حریم شهر و خارج آن زدیم تا ببینیم این طرح تا چه اندازه توانسته حداقل از گسترش شهر یا ساخت‌وسازهای غیرقانونی در حریم شهر مشهد جلوگیری کند.

گورستان نخاله‌های ساختمانی در محدوده شهری

انتهای خیابان نجف در بولوار توس مقصد ما می‌شود. جایی که می‌توان ستون‌های بتنی زیادی را پیدا کرد. در محدوده نوده تقریباً هر چند قدمی یکی از این ستون‌ها کاشته شده است. آنچه در نگاه اول ذوق هر بیننده‌ای را کور می‌کند این است که منطقه‌ای وسیع از آن محدوده به دلیل تخلیه نخاله‌های ساختمانی پیش و پس از ستون‌ها، آنجا را به گورستانی از نخاله‌ تبدیل کرده که وجود آن‌ها می‌تواند منشأ بیمارهای زیادی ازجمله سالک برای ساکنان منطقه باشد.

از یکی از اهالی آنجا در مورد نخاله‌های ساختمانی می‌پرسیم که جواب می‌دهد: در این محدوده هر کسی که بنایی دارد هرچه نخاله ساختمانی دارد به اینجا منتقل و تخلیه می‌کند هیچ کسی هم نیست از آن‌ها بپرسد چرا این کار را می‌کنند و جلوشان را بگیرد. 
او ادامه می‌دهد: صدای ما از وجود سالک در این منطقه درآمده که بماند، هرچه زباله کثیفی که فکرش را بکنید در این محدوده ریخته می‌شود بی‌آنکه نظارتی صورت گیرد.

زمین بده ساخته شده تحویل بگیر

دور و اطراف را که با دقت نگاه می‌کنیم آنچه دیده می‌شود این است که برخی مردم از ستون‌هایی که محدوده شهر با آن‌ها مشخص شده تجاوز کرده و در فاصله چند متری از ستون‌ها اقدام به ساخت‌وساز کردند.
آنجا خانه‌هایی ساخته شده که مشخص می‌شود چند سالی از ساختن آن‌ها می‌گذرد. 

با یکی دیگر از اهالی منطقه همکلام می‌شویم و از او می‌پرسیم مگر ساخت‌وساز خارج از محدوده‌ای که ستون‌ها مشخص کردند غیرمجاز نیست؟ چطور آن‌هایی که خانه‌هایشان خارج محدوده است توانسته‌اند ساخت‌وساز کنند؟ پاسخ می‌دهد: شما اگر زمین داشته باشی و از این لحاظ مشکلی نداشته باشی همین فردا بیا اینجا کسانی هستند که در مدت خیلی کوتاهی آنجا را برای شما بسازند!
او لبخندی می‌زند و ادامه می‌دهد: اینجا کسی به کسی کاری ندارد شما هم پیگیری نکن چون ممکن است برای خودت دردسر درست کنی و آن‌هایی که منافعشان به خطر می‌افتد برای شما مشکل‌ساز می‌شوند. همان طور که گفتم خیلی وقت است کسی اینجا به آن‌ها کاری ندارد ما هم کاری از دستمان برنمی‌آید و نمی‌توانیم چیزی بگوییم. اینجا تا دلتان بخواهد بزهکار و خلافکار وجود دارد این مکان برای آن‌ها به مکانی امن تبدیل شده و به راحتی حاضر نمی‌شوند از دستش بدهند.

اینجا نه شهر است و نه روستا!

با فرد دیگری که کارگاهی خارج از شهر و چندمتری محدوده شهر برای خودش بنا کرده گپ می‌زنیم. او در پاسخ به پرسش ما که پرسیدیم اینجا را وقتی ساختید کسی مانع ساختش نشد، گفت: نه. من اینجا را برای کارم دایر کردم و اینجا زندگی نمی‌کنم تا الان مشکلی نداشتم فقط مشکل اینجا امنیت پایین آن است که نمی‌شود بدون حفاظ و سگ نگهبان باشد چون بلافاصله توسط کارتن‌خواب‌ها و دزدهای زیادی که اینجا هستند اموالت به سرقت می‌رود. 

از او می‌پرسیم جایی که شما هستید که بی‌شک روستا نیست جزو شهر هم که نیستید اسم اینجا چیست؟ پاسخ داد: اینجا همان طور که گفتید نه روستا حساب می‌شود نه شهر، ما هم نمی‌دانیم اسمش چیست. با وجود این، مردمی که اینجا ساخت‌وساز کردند مشکلی با این قضیه ندارند و زندگیشان را می‌کنند. حتی در همین همسایگی ما ملکی وجود دارد که متعلق به یکی از شرکت‌های شناخته شده در زمینه تولید نوشیدنی است و دولت هم به ما و هم به آن‌ها امتیازات آب و برق داده است که اگر مشکلی داشت به ما آب و برق نمی‌دادند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: شهرداری مشهد خدمات شهری ستون های بتنی محدوده شهر ستون ها ساخت وساز حریم شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۲۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای بیست و پنجمین بار می‌گویم، از لیورپول نپرسید

به گزارش "ورزش سه"، این روزها سوالات زیادی در مورد انتقال قریب الوقوع آرنه اسلوت به لیورپول مطرح می شود، در حالی که سرمربی هلندی تمرکزش را روی بازی های باقیمانده فاینورد در فصل جاری گذاشته است.

اسلوت روز یکشنبه صدمین بازی خود را با فاینورد جشن خواهد گرفت ولی بار دیگر پرسش ها در مورد انتقال قریب الوقوع او به لیورپول برای جانشینی یورگن کلوپ در نشست خبری، بر هر چیزی دیگری غالب بود.

اسلوت گفت: «برای بیست و پنجمین بار، من واقعاً نمی توانم به این سوال پاسخ بدهم چون هنوز هیچ چیز رسمی وجود ندارد، زیرا من اینجا با نشان فاینورد روی سینه‌ام، نشسته‌ام. بنابراین دوست دارم که این کنفرانس مطبوعاتی فقط در مورد فاینورد باشد، اما فکر می‌کنم شما سعی کنید دوباره درباره لیورپول سوال بپرسید.»

اسلوت اضافه کرد: «مطمئن هستم که همه چیز به خوبی پیش خواهد رفت، اما واقعا نمی توانم به سوالات دیگری در رابطه با انتقال به لیگ برتر انگلیس پاسخ دهم. اگر این روند ادامه پیدا کند، کنفرانس خبری ناراحت کننده ای برایم خواهد شد. فکر می کنم مناسب است در پایان فصل به این سوالات پاسخ دهم. چون من اینجا تمرکزم روی فاینورد است.»

دیگر خبرها

  • اینجا «ایالات متحده اسرائیل» است!
  • برای بیست و پنجمین بار می‌گویم، از لیورپول نپرسید
  • بزرگترین فرودگاه بین المللی دنیا در اینجا ساخته می شود
  • برخورد پژو با ستون پل در جاده خدابنده ۲ فوتی داشت
  • برخورد پژو با ستون پل در جاده خدابنده ۲ فوتی گذاشت
  • روبرتو دزربی: مایلم که در برایتون به کار خودم ادامه بدهم
  • استاد دانشگاه سمنان عضو هیات علمی نمونه کشوری شد
  • طرح/ با مهر معلم آمدم تا اینجا
  • معلم ستون فقرات دستگاه تعلیم و تربیت است
  • معلمان ستون‌های اصلی هر جامعه‌ای هستند