Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح «صیانت از حقوق عامه در مقابل حیوانات مضر و خطرناک» که به امضای ۷۵ نفر از نمایندگان مجلس رسیده سروصدای زیادی به پا کرده و هرچند یکی از امضاکنندگان آن گفته « این در اولویت کار مجلس نیست و تا زمانی که مشکلات مربوط به کاهش ارزش پول ملی، بیکاری، گرانی، تورم و مسکن حل نشود سراغ چنین طرح‌هایی نمی‌رویم» اما هنوز نگرانی از بابت اعمال محدودیت برای نگهداری از حیوانات خانگی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این طرح خرید و فروش، حمل و نقل و گردانیدن اعم از پیاده و یا با وسیله نقلیه و نگهداری حیواناتی نظیر سگ و گربه ممنوع شده است و هر یک از مرتکبین، به جزای نقدی معادل ۱۰ تا ۳۰ برابر حداقل حقوق کارگری و نیز ضبط حیوان مربوطه محکوم می‌گردند.

کامبیز نوروزی  در ارتباط با طرح «صیانت از حقوق عامه در مقابل حیوانات مضر و خطرناک» گفت: ما مشکلی در تفکر قانونگذاری در ایران داریم و چه لایحه‌نویسان در دولت و چه نمایندگان مجلس که طرح‌ها را می‌نویسند، تصور می‌کنند هرچیزی را می‌توانند قانون کنند و مردم هم مجبور به اجرا هستند. شاید در یک نگاه سطحی حقوقی این تصور درست باشد یعنی هرچیزی که قانون شود لازم‌الاجرا است اما در یک نگاه درست‌تر این تصور باطل است و هرچیزی را نمی‌توان به مردم دستور داد و توقع داشت جامعه منفعلانه به هر قانونی پاسخ مثبت دهد.

وی با بیان این‌که یکی از شرایط قانون برای اجرایی شدن، سازگاری با ارزش‌های عمومی و امور متداول در جامعه است گفت:‌ طرح  «صیانت از حقوق عامه در مقابل حیوانات مضر و خطرناک» که با یک لفظ منحرف‌کننده نوشته شده، مصداق بارز بی‌توجهی به ارزش‌های عمومی است. نگهداری از حیوانات تربیت‌شده که بیماری نداشته باشند و تحت چکاپ پزشکی باشند به قانونگذار ربطی ندارد. عده‌ای از مردم علاقه دارند حیوانات خانگی مثل سگ و گربه نگه دارند و چنین سوژه‌ای، موضوعی نیست که قانونگذار بتواند در آن دخالت کند و برای آن ممنوعیت ایجاد کند.

این حقوقدان با بیان این‌که اگر حیوانی موجب زیان به دیگران شود، صاحبش مسئول جبران خسارت است و این موضوع الان هم در قوانین ما وجود دارد، تاکید کرد: نامی که برای این طرح گذاشته شده منحرف‌کننده است و تلاش می‌کند ذهن شهروندان را از ماهیت آن منحرف کند و این روش پسندیده‌ای نیست.

نوروزی با بیان این‌که علاقه به نگهداری از حیوانات خانگی که مورد علاقه گروه‌های مختلف اجتماعی است چیزی نیست که قانونگذار به آن وارد شود گفت: قانونگذار نمی‌تواند توقع داشته باشد در تمام جزئیات زندگی مردم دخالت کند و این نگاه با مبانی تفکر قانونگذاری در تضاد است. در این طرح حتی برای حیوانات در جامعه روستایی هم تعیین تکلیف کرده‌اند درحالی که در روستاها نگهداری سگ از قدیم‌الایام بوده است و جزو لوازم شغلی و زندگی متداول آن‌ها محسوب می‌شود. این چه تفکر تمامیت‌خواه مداخله‌گرانه‌ای است که تا این اندازه خود را مجاز می‌داند که در زندگی مردم دخالت کند؟

وی با بیان این‌که قوانین باید از حقوق عامه دفاع کنند گفت: اگر حیوانی دچار بیماری است صاحبش موظف است آن را درمان کند یا اگر حیوانی شرایط خطرناکی برای دیگران ایجاد می‌کند باید از آن نگهداری شود و همین موارد در حال حاضر در قوانین موجود است اما این شرایط قانونگذاری بیش از هرچیزی شان قانون را از بین می‌برد و قابلیت اجرا هم نخواهد داشت. هیچ قانونی که با ارزش‌های حاکم و متعارف جامعه در تضاد باشد اجرایی نمی‌شود و نمونه برجسته آن ممنوع کردن ماهواره و ویدئو و فیلترینگ است که نتوانستند اجرایش کنند.

این حقوقدان در پایان، با اشاره به ضبط حیوانات توسط نیروی انتظامی در این طرح گفت: در این طرح برای یک امر نادرست دستگاه‌های اجرایی حکومتی مجبور به ستیز با مردم می‌شوند و نیروی انتظامی برای چیزی که ذاتا غیراخلاقی و مجرمانه نیست رودرروی مردم قرار می‌گیرد. این قانونگذاری ناشی از یک گرایش تمامیت‌خواه است که قصد دارد ارزش‌های گروه کوچکی از مردم که در قدرت هستند را به کل جامعه تحمیل کند. مجلس جای اعمال سلیقه‌های فردی نمایندگان نیست بلکه محل اعمال حاکمیت ملت است.

217

کد خبر 1579179

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: حفاظت از حیوانات مجلس شورای اسلامی حقوق عامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۳۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد کم سابقه خبرگزاری دولت از مرکز پژوهش‌های مجلس

به گزارش تابناک اقتصادی؛ ایرنا خبرگزاری دولت در مطلبی با عنوان «خروج مرکز پژوهش‌های مجلس از ریل پژوهش» نوشت: مرکز پژوهش‌های مجلس به عنوان بازوی تحقیقی خانه ملت، وظیفه تهیه گزارش‌های کارشناسی و ارائه مشورت‌ جهت اطلاع نمایندگان مجلس را بر عهده دارد تا آنها بر مبنای اطلاعات دقیق‌ و کارشناسی، اقدام به تصمیم‌گیری در مورد جزئیات لوایح و طرح‌ها بکنند.

به همین دلیل در دو دهه اخیر مرکز پژوهش‌های مجلس به محل فعالیت نخبگان و کارشناسان ارشد کشور تبدیل شده بود و گزارش‌های آن نیز از اتقان علمی مناسبی برخوردار بود. انتقال مدیران و کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس به جایگاه‌های حساس مدیریتی خصوصا در دولت سیزدهم، به علت سطح مناسب کارشناسی این افراد بود که پیش از این در مرکز پژوهش‌ها مشغول به کار شده بودند.

با این حال، در دو سال گذشته شاهد تغییر رویکرد مرکز پژوهش‌های مجلس از یک نهاد مطالعاتی به مرکزی برای فعالیت‌های رسانه‌ای هستیم. گزارش‌های جهت‌دار این مرکز که در ادامه به نمونه‌هایی از آن اشاره می‌شود، بازوی پژوهشی مجلس را به یک رسانه سیاسی البته با کارکردی مطابق میل رسانه‌های ضدانقلاب تبدیل کرده است. نکته مهم آن است که گردانندگان مرکز پژوهش‌های مجلس شاید به دنبال انتقاد از دولت باشند، اما خروجی کار آنها تهیه خوراک برای رسانه‌های ضدانقلاب بوده است.

ترامپ‌هراسی

بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس اواخر سال گذشته در یک سخنرانی به نوعی سخن گفت که گویا با آمدن ترامپ در دولت آمریکا، اوضاع ایران آشفته خواهد شد. البته این اظهارنظر ناپخته آنقدر واکنش منفی داشت که وی مجبور به ارائه توضیحاتی در این زمینه شد.

 

دیگر خبرها

  • انتقاد کم سابقه خبرگزاری دولت از مرکز پژوهش‌های مجلس
  • انتقاد از اختصاص ردیف اعتباری خاص برای سفر رئیس جمهور
  • پروژه آمریکا برای منحرف کردن جامعه عراق ناکام ماند
  • انتقاد از رفیق بازی مدیران ورزشی در اصفهان/ وزیر ورزش به این بازی مار و پله خاتمه دهد
  • بیمه و حقوق شوراهای اسلامی ازطرح‌های پیشنهادی به مجلس دوازدهم است
  • «فلسطین و توطئه صهیونیستی انگلیسی» به کتابفروشی‌ها آمد
  • شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • انتقاد تند رئیس جمهور مکزیک از آمریکا
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند