Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-07@13:43:47 GMT

شوک افزایش قیمت دلار به بورس

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۳۳۹۴۱

شوک افزایش قیمت دلار به بورس

آفتاب‌‌نیوز :

برای پیش بینی بورس امروز – شنبه ۱۳ آذر- به روند بازار سهام در روز‌های گذشته نگاه می‌کنیم. روز چهارشنبه شاخص کل بورس ۱۷ هزار و ۸ واحد ریزش کرد و شاخص هم‌وزن نیز افت ۴ هزار و ۹۳۱ واحدی داشت. شاخص کل فرابورس نیز کاهش ۲۲۴ واحدی را پشت سر گذاشت.

در پایان معاملات روز چهارشنبه، ۸۴ نماد رشد قیمت و ۴۱۱ نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، ۱۷ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۸۳ درصد بازار افت قیمت داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز چهارشنبه در بورس شرکت ایران دارو (دیران)، سرمایه گذاری شفا دارو (شفا) و بهنوش ایران (غبهنوش) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت فولاد آلیاژی یزد (فولای)، مجتمع صنایع لاستیک یزد (پیزد) و آسیا سیر ارس (حآسا) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

در بورس شرکت لیزینگ ایرران (ولیز)، پارس الکتریک (لپارس) و پارس سرام (کسرام) در روز چهارشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت توسعه سامانه نرم افزاری نگین (توسن)، کشاورزی مکانیزه اصفهان کشت (زکشت) و توکا ریل (توریل) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز چهارشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز شنبه است. در پایان معاملات روز چهارشنبه بازار با مازاد عرضه‌ی ۵۶ میلیارد تومانی بسته شد.

در پایان معاملات چهارشنبه ۹۰ نماد صف فروش داشتند و تعداد نماد‌های صف خرید ۱۹ نماد بود. همچنین در این ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز گذشته ۱۷ درصد افزایش یافت و ۱۸۱ میلیارد تومان شد. ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته ۴.۶ درصد افت کرد و در رقم ۱۲۵ میلیارد تومان ایستاد.

روز چهارشنبه نماد دیران (شرکت ایران دارو) با صف خرید ۲۸ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از دیران، نماد‌های شفا (شرکت سرمایه گذاری شفا دارو) و پیزد (مجتمع صنایع لاستیک یزد) بیشترین صف خرید را داشتند.

روز چهارشنبه بیشترین صف فروش نیز به سمگا (شرکت سرمایه گذاری میراث فرهنگی) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش ۳۲ میلیارد تومانی داشت. پس از سمگا، نماد‌های توسن (شرکت توسعه سامانه نرم افزاری نگین) و کالا (شرکت بورس کالای ایران) بیشترین صف فروش داشتند.

پس از آن که شاخص کل در روز شنبه بیش از ۲۷ هزار واحد ریزش کرد، در سه روز بعدی نوسان اندکی داشت تا اینکه در روز چهارشنبه بار دیگر ریزش ۱۷ هزار واحدی را پشت سر گذاشت. برای سومین روز متوالی شاخص نزول کرد و بزرگان بازار از جمله فارس، شپدیس، کگل، شستا، تاپیکو، وغدیر، پارس، نوری، شتران، شبندر، شپنا، فخوز، خبهمن، رمپنا، اخابر، فولاد، بورس، پترول، وبملت، برکت، کچاد و پارسان جامه سرخ به تن کردند.

روز چهارشنبه برای پنجمین روز متوالی نقدینگی حقیقی از بازار سهام خارج شد و ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار ۴۱۷ میلیارد تومان بود که بخش اعظمی از آن به نماد‌های بزرگ بازار اختصاص داشت. فسبزوار، سمگا، شستا، بپاس، ومعادن، زاگرس، شکلر، فجهان، وسینا، شپدیس، نوری، پترول، میدکو، رمپنا و تاپیکو بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.

همچنین روز چهارشنبه برای سومین روز متوالی معاملات بازار با مازاد عرضه بسته شد و ارزش صف‌های فروش در پایان معاملات با رشد ۱۷ درصدی به ۱۸۱ میلیارد تومان رسید. علاوه بر رشد عرضه‌ها، از تقاضای بازار کاسته شد و ارزش معاملات خرد سهام به کمترین سطح در ۶ ماه اخیر سقوط کرد.

کاهش ارزش معاملات، تداوم خروج پول حقیقی و وجود مازاد عرضه در بازار ۳ نشانه منفی برای سهامداران است. گروهی از تحلیل‌گران با توجه به روند‌های درونی بازار معتقدند شاخص تا سطح یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد پائین خواهد آمد. در عین حال گروهی دیگر نیز معتقدند رشد قیمت دلار می‌تواند به بازار شوک مثبت بدهد، خصوصا اینکه چشم انداز مذاکرات برجامی نیز چندان مثبت نیست و استمرار روند صعودی قیمت دلار کاملا محتمل است. بدین ترتیب رشد قیمت دلار می‌تواند موجب رشد قیمت‌ها در بازار سهام شود.

منبع: اکوایران

منبع: آفتاب

کلیدواژه: بورس قیمت دلار پایان معاملات میلیارد تومان روز چهارشنبه بازار سهام قیمت دلار رشد قیمت صف فروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۳۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه

محمد بهمن مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه گفت : پیوستن شرکت‌های کرمانشاهی به بازار بورس کشور، یک فرآیند چندین مرحله‌ای و چندین ساله است که با پیگیری‌های استاندار، معاون اقتصادی استاندار و مدیران دستگاه‌های اقتصادی استان برای استان کرمانشاه به یک فرآیند با بازده زمانی کوتاه تبدیل شد و توانستیم با بازار سرمایه ارتباط برقرار کنیم چرا که طی ۱۵ سال گذشته هیچ شرکتی در سازمان بورس پذیرش نشده است.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه عنوان کرد: با پیگیری‌های انجام شده در سال ۱۴۰۲، شرکت ذوب آهن بیستون به عنوان اولین شرکت بخش خصوصی در سازمان بورس مورد پذیرش، درج نماد و معارفه قرار گرفت و تنها عرضه این شرکت باقی‌مانده که ان‌شاءالله با ارائه مجوز عرضه سهام از سازمان بورس، عرضه این سهام آغاز خواهد شد.

بهمن با اشاره به ورود شرکت‌های دانش‌بنیان کرمانشاه در بازار بورس، اذعان کرد: در استان کرمانشاه یک شرکت دانش‌بنیان برای بازار بورس پذیرش شده که در حال طی مراحل درج نماد هستیم و این شرکت هم در فصل بهار عرضه خواهد شد؛ در آخرین روز‌های سال گذشته، پذیرش شرکت مانیزان در سازمان بورس صورت گرفت که از طرف سازمان این شرکت پذیرش شد و اکنون در حال رفع شروطی هستیم که فروش اوراق بهادار تهران برای این شرکت در نظر گرفته شده و پس از رفع این شروط، نماد آن درج و عرضه خواهد شد.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه ابراز کرد: اتفاق خوب دیگری که برای استان کرمانشاه و کشور در سال ۱۴۰۲ افتاد، این بود که اولین سهام پروژه کشور در بازار سرمایه‌گذاران حرفه‌ای پذیره‌نویسی شد و این بازار برای پذیره نویسی شرکت بیواتانول کرمانشاه یا همان سوخت سبز زاگرس ایجاد شد و مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان برای پذیره‌نویسی آن انجام شده است.

بهمن از پیگیری شرکت‌های بیشتر برای ورود به بازار بورس خبر داد و گفت: به دنبال این هستیم که در سال جاری تعداد شرکت‌های مشمول بورس شده را در بازار بورس افزایش دهیم و در این راستا در حال مذاکره و بررسی شرایط دو عدد از شرکت‌های استان برای پذیرش در بازار بورس هستیم؛ علاوه بر این یک شرکت‌پروژه دیگر را هم پیگیری می‌کنیم تا پذیره‌نویسی آن در سرمایه‌گذاری حرفه‌ای انجام شود.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه در رابطه با تأثیر حضور شرکت‌ها در بازار بورس خاطرنشان کرد: یکی از منابعی که معمولاً واحد‌های صنعتی و تولیدی برای گسترش فعالیت و افزایش ظرفیت تولیداتشان استفاده می‌کنند تسهیلات بانکی است، لذا با توجه به اینکه در سال‌های اخیر تسهیلات بانکی محدود شده، شرکت‌ها می‌توانند با پذیرش سهام خود در بازار سرمایه و عرضه، تأمین مالی مورد نیاز خود را از بازار بورس انجام دهند و از مابقی مشوق‌های بازار سرمایه به نفع خودشان استفاده کنند.

وی با اشاره به مهم‌ترین تأثیر حضور شرکت‌ها در بازار بورس بیان کرد: بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مسئله با توجه به حضور شرکت‌ها در بازار بورس و سرمایه‌گذاری، تأمین مالی لازم است که به راحتی انجام می‌گیرد و دیگر نیازی به تسهیلات ندارند و حتی با این امتیاز می‌توانند پروژه‌های جدیدی اجرا کرده و در فاز توسعه شرکت مشکل نداشته باشند.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه در مورد آمار شرکت‌های بورسی کرمانشاه اذعان کرد: با وجود سه شرکت و سهام پروژه‌ای که در سال ۱۴۰۲ اضافه شد، تعداد شرکت‌های بورسی استان کرمانشاه از سه به هفت شرکت افزایش پیدا کرد و دو شرکت دیگر نیز در بازار فرابورس داریم که جمعا تعداد شرکت‌ها پروژه‌های استان در بورس و فرابورس از ۵ مورد به ۹ مورد افزایش پیدا کرد است.

بهمن با اشاره به میزان معاملات استان کرمانشاه بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ ارزش معاملاتی که توسط مردم استان کرمانشاه صورت گرفته است حدودا ۵ هزار میلیارد تومان بوده که از این مبلغ ۶۰ درصد فروش سهام و ۴۰ درصد خرید سهام بوده است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • کاهش ۷ هزار و ۶۴۸ واحدی شاخص کل بورس
  • ریزش ۲۰ هزار واحدی شاخص کل بورس
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • رمزخوانی از یکشنبه قرمز بورس
  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • رشد قیمت انواع ارز در معاملات امروز مرکز مبادله
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • ظهور شیوه عجیب در معاملات مسکن در ایران | علت چیست؟