Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا عیوضی، خواننده موسیقی پاپ ایرانی است که از کارهای ماندگار و پرخاطره وی می‌توان به «گل واژهٔ خلقت»، تیتراژ سریال روزگار جوانی و «میلاد امام» اشاره کرد، در سال‌های اخیر اما اثری از این خواننده پیشکسوت موسیقی در رسانه ملی نیست و چندان فعالیتی ندارد.

این خواننده موسیقی پاپ در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز به دلایل کم کاری‌اش اشاره کرد، در ادامه این گفت‌وگو را می‌خوانید:

جناب عیوضی چرا دیگر کم‌کار شدید و از آن دورانی که ما هربار به رادیو گوش می‌دادیم و یا تلویزیون را روشن می‌کردیم، صدای زیبای شما در حال پخش بود، فاصله گرفته‌اید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلیل این موضوع چیست؟

در جریان هستید که در دو دهه گذشته ضبط کاست بود و یا اینکه سی‌دی را کپی می‌کردند، اما امکانات کپی کاری آن قدر نبود و تولیدکنندگان با توجه به فروش‌شان علیرغم وجود کپی رایت یک سود آن چنانی هم داشتند که ضرر نکرده باشند، یعنی علاوه بر کسب هزینه‌هایشان سود هم داشتند.

اما به مرور زمان با پیشرفت تکنولوژی، هنگامی  که من سه آلبوم بیرون دادم اما هیچ کدام برای من برگشت مالی نداشت و با توجه به اینکه خودم به شخصه در این مسیر سرمایه گذاری کردم ولی در این زمینه هیچ قانون کپی رایتی جهت دفاع و حمایت از اهالی موسیقی وجود ندارد که حتی همان هزینه‌های تامین سرمایه برگشت داشته باشد، در نتیجه هزینه‌هایی که برای تامین سرمایه و تولید صرف کردم هم بازنگشت. 

به نظر شما من چندبار می‌توانم این کاررا انجام دهم؟ در حالی که نباید تمام زندگیم را برای تولید آلبومی که هیچ بازگشت مالی برای من ندارد صرف کنم زیرا در انتها در یک جایی به مشکل می‌خورم که الان خوردم، به همین دلیل تمام این مشکلات بازهم بازمی‌گردد به حمایت مسئولان موسیقی کشور.

از نظر شما به عنوان یک خواننده پیشکسوت، حمایت مسئولان موسیقی کشور چگونه باید باشد؟

جالب اینجاست که در رسانه ملی ما را دعوت می‌کنند و می‌پرسند که چرا نیستید و یا ارشاد همین سوال را می‌پرسد، شما هم همین سوال را تکرار می‌کنید؛ ما هم در جواب می‌گوئیم هستیم اما آیا رسانه ملی و سازمان ارشاد نباید هیچ گونه حمایتی از ما داشته باشند؟ آیا نباید هیچ کمک مالی برای تولید آلبوم به اهالی موسیقی کنند؟ در حالی که ما اصلا سود نمی‌خواهیم بلکه همان هزینه‌های تولیدمان دربیاید راضی هستیم. 

ارشاد و صداو سیما باید هزینه کند تا ما فقط آلبوم را تولید کنیم، هیچ سودی هم از آنها نمی‌خواهیم بلکه اگر واقعا به فکر فرهنگ این کشور هستند اقدامی کنند اما این کار را هرچند که وظیفه شان است، را هم در حداقل ممکنش انجام نمی‌دهند، در صورتی که باید علاوه بر هزینه‌های تولید آلبوم هزینه و دستمزد ما را هم بدهند، اما من اعلام می‌کنم اصلا همان دستمزد را هم نمی‌خواهم اما آیا حاضرند هزینه تولید آلبوم را تقبل کنند که ما بتوانیم اثر فاخر تولید کنیم؟

در این مسیر نباید از لابی گری‌هایی که وجود دارد غافل شد، نظر شما در این رابطه چیست؟

موضوع دقیقا همین است، یک زمانی می‌گفتند مافیا وجود دارد اما من گفتم چیزی به اسم مافیا وجود ندارد زیرا من وقتی به کارم ایمان دارم معتقدم طرفداران من می‌آیند و کار من را گوش می‌کنند، اما امروز نمی‌دانم تولید و بازگشت سرمایه‌اش چقدر است، در حد همین کار اینترنتی تولید می‌کنم که باز هم نظارتی بر روی آن نیست و نهایتا تعداد معدودی از طرفداران ما انصاف داشته و بعد از دانلود هزینه اش را پرداخت می‌کنند  و خیلی‌ها این کار را هم نمی‌کنند و در نتیجه ما هم به مشکل مالی می‌خوریم.

این لابی گری‌ها مختص تهیه کنندگانی است که حالا با توجه به شرایط بیمارگونه‌ و غم زده و افسرده که جامعه دارد جولان می‎‌دهند، متاسفانه امروز جامعه شناسان اعلام کردند که حدود 30 درصد جامعه ما افسرده و دچار استرس هستند که رقمی حدود 28 میلیون نفر از افراد جامعه را دربرمی‌گیرد که مختص قشری است که بالای سن بلوغ بوده و دچار افسردگی شده‌اند و این آمار وحشتناکی برای جامعه است که باید فکری به حال آنها کرد.

حالا از همین شرایط یک سری استفاده می‌کنند و کارهایی را می‌خوانند که در آن بوی خیانت و ناله و نفرین موج می‌زند و همچنین مسائلی در اشعارشان که به کار می‌برند که باعث ایجاد حس تهوع می‌شود و اصلا هیچ کدام هم ماندگار نیست، اما در زمان خودش سودآور است و متاسفانه هیچ سازمانی هم روی این موارد نظارت ندارد و همین موضوع باعث می‌شود موسیقی ما  به سمتی حرکت می‌کند که نباید برود.

از آن دست خوانندگانی که هم نسل و هم دوره شما بودند حالا متاسفانه کم کار شده‌اند و جای خالیشان در حوزه موسیقی رسانه ملی حس می‌شود، راهکار شما در این زمینه چیست؟

دلیل اصلی همین مواردی است که گفتم، ما خوانندگانی بسیار خوبی داریم که به ادبیات و فرهنگ کشورشان در شعری که به کار می‌برند متعهد هستند، اما زمانی که پایه کار سخیف باشد تبعاتی نیز دارد و نمی‌شود به آن ایراد گرفت، زیرا وقتی موضوعی از پایه خراب باشد هرچند جزئیات آن را بسنجیم متوجه نمی‌شویم اصلا چیست.

متاسفانه بلاتکلیفی در موسیقی ما موج می‌زند، این موضوع چه علاجی دارد؟ 

بله متاسفانه همین گونه است، اما من دلم از فضای فرهنگی جامعه ای که در آن زندگی می‌کنم پر است، جامعه‌ای که پدر و مادر هیچ نظارتی بر موسیقی که فرزندش گوش می‌کند ندارد، یعنی موسیقی‌هایی امروز تولید شده که واقعا انسان شرمش می‌شود در حضور خانواده این آهنگ را گوش کند و من فکر می‌کنم که بانیان فرهنگ در جامعه ما انسان‌های بی فرهنگی هستند، زیرا نه تنها نتوانستند آن فرهنگ قدیمی که احترام کوچکتر به بزرگتر را داشت، حفظ کنند همان را هم نابود کرده وباعث شدند در این حد تنزل پیدا کند. 

حالا هم کودک سالاری شده است و پدرو مادر اجازه ندارند به بچه‌هایشان حرفی بزنند و این موارد واقعا جای تاسف دارد برای کسانی که مدعی هستند در راس امور فرهنگی جامعه ما هستند، به خصوص آن نماینده مجلسی که در کمیسیون فرهنگی مجلس در این راه بودجه می‌گیرد، پس آنها مشکل دارند که تفکرشان تفکر درستی نیست تا بتوانند راهکار مناسبی برای جامعه پیدا کنند، بلکه یک عده آدم هستند که فقط به دنبال این هستند که پز نماینده بودن را بدهند و حقوقش را بگیرند و اصلا هم به فکر مردم هم نیستند.

برای ارائه خوراک موسیقایی مناسب به نسل جدید چه کاری باید کرد؟

افرادی هستند که برای نسل ما نخوانده‌اند اما برای دهه هشتادی‌هایی خوانده‌اند که متاسفانه سراسر کلامشان مثبت هیجده است و ادبیات خاص خودش را دارد که من نمی‌پسندم اما شاید خیلی ها بپسندند، لذا من مشکل اساسی را زیرساختاری می‌دانم و اعتقاد دارم مشکل اساسی این است که ما در حال حاضر موسیقی و شعر کودک نداریم.

در زمانی آقای مصطفی رحماندوست شاعر نسل ما بودند که همواره اشعار کودکانه می‌سرود، آن همه اشعار ماندگار و زیبایی که در کتاب‌های دبستان و حتی دوران راهنمایی چاپ می‌شد که ما هنوز بعد سال‌ها آن شعرها را حفظ هستیم چه شد؟ چه اتفاقی افتاد که دیگر اثری از آن اشعار نیست اما ما هنوز هم به همان سبک و سیاق قدیمی سیر می‌کنیم و از اندوخته‌های گذشته‌مان استفاده می‌کنیم. 

با توجه به شرایط هوشی و ذهنی فرزندان امروز، آیا خوراک موسیقایی 40 سال قبل برای فرزندان ما به روز شده است؟ 

به طور حتم نشده است، زیرا این مشکل به زیرساخت شعر و ادبیات و فرهنگ کشور برمی‌گردد، زمانی که ما هیچ پیشرفتی در این زمینه نداشته باشیم همین نتیجه می‌شود که مشاهده می‌کنید. باید ببینیم آیا از آن شعرای پیشکسوت دعوت کردند برای تولید آثار یا کمکی به آنها کردند ؟ اعتقاد من این است که این اقدامات هزینه‌هایی دارد که دولت موظف است این هزینه ها را متقبل شود تا شعرای خوبی مثل آقای رحماندوست که در حوزه کودک کار می‌کنند بتواند شعرهای جدید با توجه به رشد سنی و هوشی بچه‌ها بسرایند و سپس هزینه کنند برای کسانی که در حوزه موسیقی آهنگسازی می‌کنند و دوست دارند در زمینه موسیقی کودک کار کنند، اما به دلیل اینکه برگشت مالی برایشان ندارد هیچگاه این کار را نمی‌کنند.

انتهای پیام/

سیده سمیه حسینی کد خبر: 1120693 برچسب‌ها موسیقی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: موسیقی تولید آلبوم رسانه ملی جامعه ما هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۴۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنسرت‌های موسیقی در بوشهر هیچ مشکلی برای مجوز ندارند

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر، امیر حسین سمیعی گفت: بوشهر قلب تپنده موسیقی زندگی و حرکت است، که می شود سال های سال در مورد به آن صحبت کرد و راجع به مشکلات آن به صورت اضطراری تر نشست و صحبت کرد و دغدغه ها را شنید و گلایه ها را گوش داد.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: تلاشمان این است که پهنای موارد بوروکراتیک کنار گذاشته شود و بی واسطه با شما صحبت کنیم، ما وافقیم اگر مشکلاتی وجود دارد آمده ایم برای اینکه بشنویم و تمام تلاشمان را به کار ببریم تا مشکلات کاهش پیدا کند.

وی ادامه داد: موسیقی در بوشهر زنده است، همین پویایی و دغدغه مندی که مطرح شد نشان از زنده بودن این شهر در حوزه موسیقی دارد، معتقدم در بوشهر موسیقی برای تمام ابعاد زندگی از جمله کار، سوگ، شادی، حرکت و امید در جامعه در نوع خودش گزینه دارد.

سمیعی یادآور شد: ما تلاش می کنیم که تمام کسانی که در حوزه فرهنگ و هنر فعالیت دارند نگاه تکریم و محبت به آنها داشته باشیم. تا جایی که قدرت داشته باشیم تلاش خواهیم کرد تا فاصله ما با هنرمندان کمتر شود و درصدد رفع مشکلات و دغدغه شما هستیم، و باید همت کنیم تنش ها را کاهش و ظرفیت های کاری را شناسایی و افزایش دهیم.

وی در خصوص مشکلات سامانه ای مجوزهای موسیقی گفت: ما نمی توانیم همه را با یک چارچوب مقایسه و بررسی نماییم و مشکلات ساختاری و فرایندی دارد که اینگونه مشکلات با همین نشست ها رفع خواهد شد.

وی در مورد سالن های موسیقی و سخت افزار تصریح کرد: باید تلاش کنیم با افزایش امکانات لازم و اساسی زمینه تسهیل اجرای کنسرت توسط شرکت های مجری را در شهرستان ها فراهم کنیم.

سمیعی اضافه نمود: ما باور داریم موسیقی به نشاط اجتماعی کمک می کند و همه تلاشمان این است که فضا را پویاتر کنیم.

وی در خصوص اینکه گروه‌های موسیقی در برخی فصول کم کار یا تعطیل می شوند، گفت: باید در این خصوص چاره اندیشی کرد و ایجاد رویدادهای اجرایی به تناسب آن ایام می تواند تاثیر گذار باشد و اگر در این مسیر موفق نبودیم باید از طریق صندوق هنر دنبال تدبیر و چاره اندیشی و راهکار باشیم.

در این نشست هنرمندان تک به تک با بیان مشکلات، دیدگاهها و نظرات خود خواستار حمایت بیشتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به موسیقی استان بوشهر شدند.

کد خبر 6092840

دیگر خبرها

  • نگاهی به فصل دوم مسابقه معمایی موزیکال «صداتو» / نغمه‌ای در دل معمای موسیقی
  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود
  • از جوابیه جواد هاشمی به ماجرای رپ خوانی تا حاشیه ای برای «نون.خ»
  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب
  • نسل کنونی جامعه در جنگ تمام عیار رسانه ای قرار دارند
  • پیشنهاد جدید برای دوچرخه سواری در تهران | عضو شورا: ۱۰ هزار دوچرخه رایگان در اختیار دانش آموزان قرار گیرد
  • هیچ نهادی مجاز به لغو کنسرت‌ها نیست/ در سوگِ مرگِ «موسیقی هنری»
  • مشکل برگزاری کنسرت موسیقی در بوشهر حل شد؟
  • بوشهر در تعداد اجراهای موسیقی از برترین استان‌های کشور است
  • کنسرت‌های موسیقی در بوشهر هیچ مشکلی برای مجوز ندارند