Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@20:12:52 GMT

سلفی ۳۶۰ درجه روی سیاره سرخ +عکس

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۳۴۸۲۳

سلفی ۳۶۰ درجه روی سیاره سرخ +عکس

مریخ نورد "کنجکاوی" ناسا یک سلفی ۳۶۰ درجه از سیاره سرخ ثبت کرده است.

به گزارش مشرق و به نقل از دیلی‌میل، این کاوشگر کهنه‌کار که ۱۰ سال قبل به مریخ سفر کرده است با استفاده از دوربینی که در انتهای بازوی رباتیکش قرار دارد این تصویر را به ثبت رساند.

این مریخ‌نورد برای ایجاد این تصویر پانوراما، ۸۱ تصویر مجزا گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صفحه توییتر این مریخ‌نورد با انتشار این عکس نوشت: ایست! وقت سلفی است. من این سلفی ۳۶۰ درجه را با استفاده از تصویربردار لنز دستی مریخ‌نورد(Mars Hand Lens Imager) در انتهای بازویم ثبت کردم.

بیشتر بخوانید

تصویر زحل از نگاه فضاپیمای ناسا +عکس

مناظری که در این سلفی قابل رویت است شامل ساختاری سنگی موسوم به "Greenheugh Pediment" در پشت مریخ‌نورد و تپه‌ای در سمت راست تصویر به نام "رافائل ناورو"(Rafael Navarro Mountain) است. این نام از روی دانشمند ماموریت مریخ‌نورد "کنجکاوی" که اوایل سال جاری درگذشت، برداشته شده است.

مریخ‌نورد "کنجکاوری" در حال حاضر به سمت دهانه‌ای U شکل به نام "ماریا گوردون ناچ"(Maria Gordon Notch) در حرکت است.

ماموریت مریخ‌نورد کنجکاوی توسط آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا رهبری می‌شود.

ماه گذشته این مریخ‌نورد دهمین سال پرتاب خود را با ارسال تصویری زیبا از سیاره سرخ جشن گرفت.

این کاوشگر مریخی دو تصویر سیاه و سفید از مناظر مریخ ثبت کرد. این دو تصویر در نهایت با یکدیگر ترکیب شده و یک تصویر رنگی ایجاد کردند. این تصاویر از کوه شارپ(Mount Sharp) گرفته شد.

"کنجکاوی" در روز ۲۶ نوامبر سال ۲۰۱۱ به مریخ ارسال شد اما این مریخ‌نورد جدیدترین مریخ‌نورد ساکن بر سطح سیاره سرخ نیست. این افتخار متعلق به مریخ‌نورد "استقامت" و بالگرد "نبوغ" است که در ماه فوریه سال جاری برای جستجوی حیات میکروبی بر سطح مریخ فرود آمدند.

"استقامت" ماه گذشته سومین نمونه مریخی خود که حاوی ماده‌ای سبزرنگ به نام الیوین بود را جمع‌آوری کرد. این سطح‌نورد ۴۳ لوله تیتانیومی با خود دارد که از آن‌ها برای جمع‌آوری نمونه‌هایی از سطح مریخ استفاده می‌کند.

ناسا قصد دارد حدود ۳۰ نمونه از مریخ تا دهه ۲۰۳۰ به زمین بازگرداند تا دانشمندان تجزیه‌ و تحلیل‌های دقیق‌تری بر روی آن‌ها انجام دهند.

با این حال مریخ‌نورد استقامت به زمین باز نخواهد گشت و نمونه‌ها طی ماموریتی دیگر جمع‌آوری و به زمین می‌رسند.

ناسا و آژانس فضایی اروپا قصد دارند تا دو فضاپیمای دیگر را در سال ۲۰۲۶ به سمت مریخ پرتاب کنند و انتظار می‌رود این فضاپیماها در سال ۲۰۲۸ به سیاره سرخ برسند.

یکی از فضاپیماها مریخ‌نورد کوچکی برای جمع‌آوری نمونه‌ها روی سطح مریخ قرار می‌دهد. این مریخ‌نورد نمونه‌ها را به موشکی کوچک منتقل می‌کند. این موشک از سطح مریخ برخاسته و نمونه‌ها را درون مدارگرد مریخ قرار می‌دهد.

در نهایت طی چالش‌برانگیزترین ماموریت، فضاپیمای آخر به مدارگرد نزدیک شده و نمونه‌ها را به زمین می‌رساند.

در صورت موفق بودن عملیات ورود به جو، نمونه‌ها در سال ۲۰۳۱ به زمین می‌رسند.

منبع: ایسنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو عکس سلفی ناسا کره مریخ فناوری مریخ نورد سیاره سرخ جمع آوری سطح مریخ نمونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۴۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلمی از برافراشته شدن بادبـان خورشیدی ناسا در فضا | علم تا کجا پیش می‌رود؟

پس از استقرار موفق «سیستم پیشرفته بادبان خورشیدی کامپوزیت» موسوم به ACS3 در مدار زمین، ناسا از باز شدن موفق بادبان ۸۰ مترمربعی این مدارگرد پیشرفته خبر داد.

به گزارش خبرآنلاین، ناسا اعلام کرد که مأموریت ACS3 (سرنام «سیستم پیشرفته بادبان خورشیدی کامپوزیت» که هفته گذشته با موشک الکترون از نیوزیلند به مدار کم‌ارتفاع زمین پرتاب شده بود، توانسته است با موفقیت بادبان خورشیدی خود را کامل بگشاید.

بادبان خورشیدی، پرده فلزی نازک، سبک و وسیعی است که با انعکاس نور، پیشرانش فراهم می‌کند. ذرات نور خورشیدی وقتی از سطح بادبان بازتاب می‌شوند، همانند توپی که به جسمی ساکن برخورد می‌کند، آن را در جهت مخالف هل می‌دهند و بدین‌ترتیب به بادبان خورشیدی نیرویی هرچند اندک وارد می‌کنند. اگر بتوان این نیروی اندک را در بازه زمانی طولانی‌مدتی مهار کرد، می‌توان بادبان (و محموله متصل به آن) را تا سرعت‌های بسیار زیادی شتاب داد و ازآنجایی‌که نور خورشید به رایگان و تا فاصله‌های بسیار دور در اختیار بادبان قرار می‌گیرد، می‌توان با استفاده از آن فضاپیمای فوق‌العاده کارآمدی ساخت.

تاکنون چندین آزمایش توسط ناسا، آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی ژاپن برای بررسی عملکرد بادبان‌های خورشیدی انجام شده و آزمایش ACS3 نیز گام مهمی از ادامه این فرآیند به شمار می‌رود. در این آزمایش که ناسا موفقیت آن را اعلام کرد، حدود ۲۵ دقیقه طول کشید تا بادبانی به ضلع ۹ متر و مساحت ۸۰ مترمربع در مدار زمین باز شود.

بنا به اعلام ناسا در صورت مساعدت هوا می‌توان این بادبان خورشیدی را از سطح زمین مشاهده کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • درختان ماه روی زمین کاشته می‌شوند
  • تصویر روز ناسا: گلبرگ‌های اطراف سحابی حلقه
  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • فیلمی از برافراشته شدن بادبـان خورشیدی ناسا در فضا | علم تا کجا پیش می‌رود؟
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • کشف گاز متان در سیاره سرخ
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش ششم) + دانلود جدول رصد
  • تقویم نجوم 1403 (بخش ششم) + دانلود جدول رصد