Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز شنبه گروه علم وآموزش ایرنا از صندوق نوآوری و شکوفایی، علی ناظمی‌ در نشست فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه علم، فناوری و نوآوری در نمایشگاه kish Invex ۲۰۲۱، افزود: ایجاد صندوق‌های خصوصی و جسورانه یک فرصت سرمایه‌گذاری خوب است؛ رشد این صندوق‌ها در کشور قابل قیاس با گذشته نیست، در فاصله ۶ سال گذشته تاکنون با رشد ۱۴ درصدی در تاسیس این صندوق‌ها روبرو بوده و این رقم در حوزه صندوق‌های خصوصی بزرگ و جسورانه با ابعاد نیمه بزرگ، به ۶۱ درصد رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در حوزه منا (خاورمیانه و شمال آفریقا) به همراه پاکستان، ترکیه و ایران در نیمه اول ۲۰۲۱ یک میلیارد دلار با ۴۹۶ لیر سرمایه‌گذاری شد، خاطرنشان کرد: این مهم در ترکیه شامل ۳۸۳ میلیون دلار با ۱۴۰ لیر سرمایه‌گذاری و در ایران در سال گذشته، ۳۳ میلیون دلار با ۲۹۱ لیر سرمایه‌گذاری بوده که این آمار نشان می‌دهد هنوز تمرکز ایران بر صندوق‌های حاوی سیدمانی ( seed money  سرمایه آغازین) است.

معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری وشکوفایی میزان سرمایه‌گذاری پاکستان در نیمه اول ۲۰۲۱ را نیز ۷۷ میلیون دلار با ۴۸ لیر سرمایه‌گذاری اعلام کرد و افزود: در سال ۲۰۱۷ دسترسی به سرمایه در ایران و ترکیه تقریبا به یک میزان بوده است.

ناظمی با مقایسه جایگاه ایران و ترکیه در شاخص جهانی نوآوری گفت: ایران و ترکیه در سال ۲۰۱۷ تقریبا در یک سطح بودند اما در سال ۲۰۲۱ یک فاصله معناداری از یکدیگر پیدا کردند، به طوری که این کشور در جایگاه شصتم و ترکیه در جایگاه چهل و یکم شاخص جهانی نوآوری قرار گرفته است.

وی ادامه داد: اما چرا از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ فاصله معناداری میان ایران و ترکیه در بحث زیرشاخص‌های شاخص جهانی نوآوری به وجود آمد؛ بخشی از این فاصله را باید در پیچیدگی بازار و کسب و کار در کشور جست و جو کرد که از ضعف‌های ما برای ارتقای این شاخص است.

معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: ترکیه امروز از ۱۰ شرکت استارتاپی با ارزش بالای یک میلیارد دلار برخوردار است و در سال ۲۰۲۱ در حوزه نوآوری، جایگاه دوم در اروپا را به خود اختصاص داده است.

ناظمی جایگاه ایران در بحث حمایت از سهامداران کوچک و متوسط در شاخص جهانی نوآوری را ۱۱۰ و ترکیه را ۲۱ اعلام کرد و گفت: در زیر شاخص حمایت از سهامداران کوچک و متوسط سهامی که یک صندوق دریافت می‌کند، ۲۵ درصد است که آیا قانون ما می‌تواند از سهامدار کوچک زیر ۵۰ درصد محافظت کند؟ در این حالت هیچ مشارکتی به راحتی شکل نمی‌گیرد. در ایران شما برای اینکه مشارکت کنید باید ۵۱ درصد سهام را دریافت کنید تا مالک شوید.

‌وی در ادامه جایگاه ایران در زیرشاخص همکاری دانش با صنعت را ۱۲۰ و ترکیه را ۶۲ اعلام کرد و افزود: ایران در زیرشاخص پرداخت حقوق معنوی رتبه ۹۷ و ترکیه ۵۶ را به خود اختصاص داده است.  

معاون صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: مهم ترین موضوعاتی که در حوزه نوآوری باید دنبال شود، علاوه بر تامین مالی که البته از وضعیت خوبی برخوردار است، بهبود محیط کسب و کار، شفافیت‌های قانونی و اصلاح قانون تجارت است. شما نمی‌توانید سازوکار سرمایه‌گذاری خطرپذیر طی ۱۰ سال اخیر در کشور را با ظرفی به نام قانون تجارت که مربوط به ده‌ها سال قبل است پیوند بزنید، چرا که سرمایه‌گذاری خطرپذیر از پیچیدگی‌های فراوانی برخوردار است که قانون تجارت امروز ما پاسخگوی آن نیست.

تاسیس ۶۲ صندوق پژوهش و فناوری در کشور 

امیرحسام بهروز مدیر دبیرخانه کارگروه صندوق‌های پژوهش و فناوری در این نشست با یادآوری اینکه تاکنون ۶۲ صندوق پژوهش در کشور تاسیس شده که از این تعداد ۱۶ صندوق در حوزه‌های تخصصی فعالیت می‌کنند، اظهارداشت: دبیرخانه کارگروه از حضور سرمایه‌گذاران برای تاسیس صندوق‌های تخصصی و همکاری مشترک با صندوق‌های موجود استقبال می‌کند.

محمدمهدی فریدوند رییس انجمن صنفی صندوق‌ها و نهادهای سرمایه‌گذاری خطرپذیر هم با ارایه گزارشی از فعالیت‌های این صندوق‌ها، پیشنهاداتی را برای همکاری‌های مشترک میان نهادهای مالی با صندوق‌های پژوهش و جسورانه مطرح کرد.

برچسب‌ها صندوق سرمایه گذاری جسورانه صندوق نوآوری و شکوفایی شرکت دانش بنیان دانش‎ بنیان ‎ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صندوق سرمایه گذاری جسورانه صندوق نوآوری و شکوفایی شرکت دانش بنیان صندوق سرمایه گذاری جسورانه صندوق نوآوری و شکوفایی شرکت دانش بنیان دانش بنیان ها صندوق نوآوری و شکوفایی شاخص جهانی نوآوری لیر سرمایه گذاری ایران و ترکیه صندوق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۶۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امارات ولش کن، ما اماراتش کردیم | کدام کشورهای همسایه را آباد کردیم؟ | فیلم

محمد بحرینیان می‌گوید: باید بررسی کنیم چطور چین با 320 میلیارد دلار می‌تواند به توسعه دست یابد اما ایران با سرمایه‌ای به مراتب بیش از این میزان قادر به رشد و توسعه نبوده است.

این پژوهشگر توسعه با حضور در کافه خبر خبرانلاین با تاکید بر اینکه ما در وضعیت بغرنجی گیر کرده‌ایم به آمارهای خروج سرمایه از ایران و ناترازی در روابط اقتصادی ایران و امارات و سایر کشورهای همسایه اشاره کرد و گفت: در طول سی و دو سال گذشته متجاوز از بیست درصد درآمدهای ارزی ، با امارات مازاد منفی داشته‌ایم . این رقم بالغ بر دویست میلیارد دلار می‌شود. ما تحقیقی را در این مورد انجام دادیم که به زودی منتشر می‌کنیم .

وی به ترکیه نیز اشاره کرد و گفت: در بستر و زمان‌های مناسب نیز بیش از دویست میلیارد دلار از پوئل ما به ترکیه تزریق شد و همین حالا هم همچنان تزریق پول ما به ترکیه ادامه دارد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • توسعه همکاری‌های فناورانه ایران و ترکیه نتایج خوبی را برجای می‌گذارد
  • مسکن مهر چاله‌ های بزرگ دارد
  • رفع چاله‌های بزرگ مسکن مهر در دولت سیزدهم
  • رشد ۴۱ درصدی صدور مجوز صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سال گذشته
  • ریسک‌های سیاسی بازرگانان پوشش داده می‌شود
  • امارات ولش کن، ما اماراتش کردیم | کدام کشورهای همسایه را آباد کردیم؟ | فیلم
  • افزایش ۲۰۰ میلیون یورویی سرمایه صندوق ضمانت صادرات
  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور
  • بازدید رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از دانش‌بنیان‌های شهرک صنعتی هشتگرد
  • نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در زمینه جهش تولید و رفع نیاز اساسی کشور