Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@13:41:47 GMT

در اثبات مرجعیت علمی دانشگاه رازی ضعف داریم

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۳۷۰۳۴

در اثبات مرجعیت علمی دانشگاه رازی ضعف داریم

ایسنا/کرمانشاه سرپرست دانشگاه رازی کرمانشاه، جایگاه کنونی این دانشگاه در کشور را شایسته آن ندانست و گفت: در اثبات مرجعیت علمی دانشگاه رازی به کشور ضعف داریم.

دکتر محمد نبی احمدی در حاشیه افتتاح نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی دانشگاه رازی که امروز(13 آذر) به مناسبت آغاز هفته پژوهش برگزار شد، در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به دستاوردها و توانمندی های پژوهشگران دانشگاه رازی، اظهارکرد: برخی از دستاوردهایی که پژوهشگران این دانشگاه دارند، در کشور بسیار مهم هستند، اما متاسفانه آنطور که باید معرفی نشده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: توان پژوهشگران و اعضای هیات علمی این دانشگاه بسیار بالا و همت آنها عالی است، اما در معرفی دستاوردهایشان ضعیف بوده ایم که نیاز است با کمک رسانه ها و سایر دستگاه های مربوطه این ضعف را پوشش دهیم.

سرپرست دانشگاه رازی که به تازگی دراین سمت منصوب شده، در ادامه یکی از مهمترین رویکردهای خود در این دانشگاه را ارتقاء جایگاه علمی و پژوهشی آن دانست و اعلام کرد: باید جایگاه دانشگاه رازی را در نظام رتبه بندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (isc) که یکی از شاخص های مهم آن بحث پژوهش است،  ارتقاء دهیم.

وی ادامه داد: در گذشته جایگاه  دانشگاه ما در این نظام رتبه بندی یازدهم بود، اما در سالهای اخیر به رتبه 15 تا 20 تنزل پیدا کرده ایم که باید آن را بالا ببریم و این هدف یک همت خاص و جمعی را در مجموعه دانشگاه می طلبد.

به گفته این مسئول، در کنار فعالیت هایی که دانشگاه برای ارتقاء جایگاه خود در حوزه پژوهش خواهد داشت، میزان اعتبارات پژوهشی نیز باید تقویت شود که این مستلزم حمایت های دولت است.

احمدی در ادامه یکی دیگر از اولویت های کاری خود در دانشگاه رازی را افزایش مهارت آموزی دانشجویان اعلام کرد و گفت: متاسفانه طی سالهای گذشته در این بخش خوب کار نکرده ایم و این باعث هدر رفت منابع شده است.

وی افزود: دانشجویانی که از این دانشگاه فارغ التحصیل می شوند، به واسطه آموخته هایشان بخوبی از عهده مباحث نظری بر می آیند که نشان می دهد آنها را خوب یاد گرفته اند، اما متاسفانه چون میدانی کار نکرده اند و مهارت آموزی را عملا  آموزش ندیده اند، در خارج از دانشگاه بیکار می مانند و اینگونه با یک حجم بسیار بالا از فارغ التحصیلان بیکار مواجه می شویم.

سرپرست دانشگاه رازی در ادامه به بیان نمونه هایی از دانشگاه های موفق در بحث مهارت آموزی و کارآفرینی پردخت و گفت: امروزه در دانشگاه های کشورهایی نظیر آلمان، آمریکا، مالزی و کره جنوبی در بحث مهارت آموزی دانشجویان خوب ورود کرده اند، اما متاسفانه  در کشور ما تنها سه دانشگاه امیر کبیر، علامه طباطبایی و صنعتی شاهرود توانسته اند در این زمینه خوب کار کنند که این تعداد بسیار کم است.

وی خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم تا در بحث مهارت آموزی در دانشگاه و ارتباط اساتید و دانشجویان بصورت میدانی با جامعه صنعتی عملکرد خوبی داشته باشیم، به گونه ای که فارغ التحصیلانی که هزینه های هنگفتی صرف آموزش آنها می شود، پس از فارغ التحصیلی از مهارت هایی که آموخته اند، استفاده کنند و حتی بتوانیم دیوارهای تحریم را فرو بریزیم.

احمدی در ادامه به راهکارهایی که دانشگاه برای کارآفرین شدن دانشجویان بدنبال آن است، اشاره کرد و گفت: فعال تر کردن مراکز رشد و از سویی قوی تر شدن ارتباط بین دانشگاه و صنعت راه تبدیل دانشگاه رازی به دانشگاه نسل سوم است.

وی ادامه داد: اگر بتوانیم مزه شیرین بازشدن گره های صنعتی  توسط دانشگاه را به صنعتگران بچشانیم، آن زمان این صنعتگران خواهند بود که برای ارتباط با دانشگاه پیشگام خواهند بود.

سرپرست  دانشگاه رازی یادآورشد: از آنجایی که تاکنون این اتفاق بین دانشگاه و صنعت نیفتاده، تلاش هایی که برای ارتباط خوب با صنعت داشته ایم، موفق نبوده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانشگاه رازی کرمانشاه كرمانشاه مهارت آموزی اشتغال پژوهش دانشگاه رازی مهارت آموزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۷۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، قاسم عمو عابدینی معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پیام تبریکی به مناسبت دهه سرآمدی آموزش، این دهه را فرصت مغتنمی دانست تا به ساحت آموزش که ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است، ادای احترام کنیم و تلاش‌های پیشگامان این عرصه را قدر بنهیم.

متن پیام تبریک قاسم عموعابدینی به شرح زیر است:

خدمت‌رسانی به جامعه، فرهنگ‌سازی و توسعۀ حرفه‌ای تدریس از جمله اهداف راهبردی دانشگاه‌های موفق دنیاست. جایگاه والای ایران در کسب دستاورد‌های علمی، مرهون تلاش‌های عالمانه و متعهدانه اعضای هیات علمی و یاوران علمی است که روشنی‌بخش مسیر اعتلای دانایی و فرهیختگی‌اند. بخش اعظم این تلاش‌ها در کلاس‌های درس که سنگر اصلی خدمت‌رسانی اساتید است، در تعامل اثربخش با دانشجویان رقم می‌خورد.

دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی است تا به ساحت آموزش که ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است، ادای احترام کنیم و تلاش‌های پیشگامان این عرصه را قدر بنهیم. توجه به کیفیت در آموزش عالی از لوازم نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها در شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی است و همت ستودنی و کوشش خستگی‌ناپذیر بزرگ‌مردان و زنانی که طلایه‌داران علم‌آموزی و معرفت‌افزایی هستند، در تحقق دانشگاه حکمت‌بنیان و تمدن‌آفرین نقشی مهم و غیر قابل انکار دارد.

در دانشگاه ها، اساتید نه تنها از آثار علمِ آموزش، بهره‌مند هستند، بلکه در تولید آن مشارکت دارند و تولید این دانش منحصر به متخصصان آموزش نیست. تحقق دانشگاه تمدن‌ساز و حکمت‌بنیان و تحقق مرجعیت علمی و سرآمدی جهانی آموزش، نیازمند توجه جدی به مقولۀ آموزش است و بر این اساس رویکرد برنامه‌محوری، استادمحوری، شاگردپروری و اخلاق‌مداری در کانون توجه نظام آموزش عالی کشور بر اساس برنامه هفتم توسعه قرار دارد.

معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با تأکید بر نقش مهم اساتید در این مسیر، انتخاب سرآمدان آموزشی را مورد توجه قرار داده است. دهه سرآمدی آموزش در سال ۱۴۰۳ با شعار «سرآمدی آموزشی، هدفمندی و مردمی‌سازی آموزش» از هشتم تا هفدهم اردیبهشت ماه در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور با هدف تبیین جایگاه والای آموزش و تقدیر و تجلیل از سرآمدان آموزشی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور برگزار می‌شود.

در پایان، با تبریک دهۀ سرآمدی به همه تلاشگران عرصه آموزش در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور، بر عهد خود، که حمایت همه‌جانبه از توسعه کیفی، نیازمحوری و مبتنی بر دانایی فرایند آموزشی است، تأکید می‌کنم و از همه دست‌اندرکاران برای برگزاری هر چه با شکوه‌تر این مراسم دعوت می‌نمایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خشونت در چهاردیواری‌های بدون شاهد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • پذیرش دانشجویان خارجی نمایشی از مرجعیت علمی مراکز دانشگاهی
  • مخبردزفولی: استقرار اقتصاد دانش پایه شرط مهم تحقق مرجعیت علمی است
  • نشست «سواد بصری در مد و لباس» برگزار می‌شود
  • برگزاری آزمون سراسری رشته علوم تجربی در کرمانشاه
  •  سومین دوره ملی مهارت‌های زندگی و بالندگی فرزندان دانش‌آموز به کار خود پایان داد
  • رقابت بیش از ۳۹ هزار داوطلب کرمانشاهی در نوبت اول آزمون سراسری
  • گسترش اعتراضات دانشجویان آمریکایی به جنگ غزه / اعتصاب اعضای هیئت علمی دانشگاه تگزاس
  • پیشنهاد تغییر نام دانشگاه «فنی حرفه‌ای» به «مهارت» قابل پیگیری است