Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-08@23:23:04 GMT

جنجال دانشمند آمریکایی بر سر منشأ کرونا

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۳۷۴۶۵

جنجال دانشمند آمریکایی بر سر منشأ کرونا

 

به گزارش تابناک به نقل از پایگاه ای.زد سنترال، این دانشمند به نام مایکل ووروبی اخیرا گفت تحقیقاتش که در ۱۸ نوامبر در مجله ساینس منتشر شد، نشان می دهد که گزینه نشت در آزمایشگاه به عنوان منشا همه گیری کووید-۱۹ "تقریباً مردود شده است".

او گفت که بر اساس تحقیقاتش در عوض معتقد است این همه گیری بر اثر سرایت طبیعی از حیوان به انسان رخ داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحقیقات او، که طی چندین ماه و با کمک مترجمان انجام شد، یک فروشنده زن غذاهای دریایی در بازار فروش حیوانات زنده در هوانان در نزدیکی شهر ووهان چین را به عنوان اولیه ترین مورد شناخته شده ابتلا به کووید-۱۹ شناسایی کرد. او دریافت که حسابدار ۴۱ ساله اهل ووهان که قبلا از سوی چین و سازمان بهداشت جهانی شناسایی شد، اولین مورد شناخته شده ابتلا به COVID-۱۹ نیست.

منشا ویروسی که باعث بیماری COVID-۱۹ در انسان می شود از همان ابتدا منبع بحث و جدل بوده است. مقامات به حیوانات موجود در این بازار به عنوان منشا احتمالی اشاره کرده بودند، اما فرضیه دیگری مبنی بر اینکه ویروس در یک آزمایشگاه تحقیقاتی چینی وجود داشته و سپس از طریق این آزمایشگاه- به طور تصادفی یا عمدی – منتشر شده، همچنان مطرح است.

جدای از پیامدهای سیاسی این منشا، دانشمندانی نظیر ووروبی خواستار تحقیقات شفاف‌تر شده و می‌گویند که درک منشأ این همه‌گیری کلید کاهش شیوع بیماری‌ها در آینده است.

مقاله ووروبی بیان می‌کند، تحقیقات جدید دریافتند که روند رصد بیماری از سوی چین، مورد زودهنگام تری را که "شواهد قوی مبنی بر مطرح بودن بازار فروش حیوانات زنده به عنوان منشا همه گیری ارائه می کند" شناسایی نکرده است.

ووروبی تاکنون مشکلی با این احتمال که نشت در آزمایشگاه عامل پیدایش اولین عفونت انسانی COVID-۱۹ بوده نداشت. او یکی از ۱۸ دانشمند امضا کننده یک نامه سرگشاده ای به تاریخ ۱۴ مه بود که در مجله ساینس انتشار یافت و خواستار یک تحقیقات شفاف داده محور در مورد منشاء COVID-۱۹ شد.

این دانشمندان نوشتند، دانستن چگونگی ظهور کووید-۱۹ برای اطلاع رسانی درباره استراتژی های جهانی مربوط به کاهش خطر شیوعهای بیماری در آینده بسیار مهم است.

ووروبی در مصاحبه ای با رسانه آریزونا ریپابلیک گفت: من به صورت جدی ایده نشت در آزمایشگاه را در نظر گرفتم. اما همانطور که من شواهد را دنبال کردم، همه چیز از این ایده دور بود و قاطعانه بازار فروش حیوانات زنده را به عنوان منشا بیماری نشان می دادند.

ووروبی که یک متخصص بیماری‌های عفونی و رئیس دپارتمان اکولوژی و زیست‌شناسی تکاملی در دانشگاه آریزوناست، از زمان انتشار مقاله اش مورد توجه رسانه‌ها و بحث‌ها در رسانه‌های اجتماعی قرار گرفته است و مجددا بحث‌های عمومی را در مورد این که چطور ویروس SARS-CoV-۲ ابتدا انسانها را آلوده ساخته به راه انداخت.

برخی از واکنش ها انتقادی بود و گروهی با نظریه ووروبی مخالفت کرده و خواستار تحقیقات بیشتر شده اند.

ووروبی تاکید کرد که تحقیقات در مورد منشاء همه گیری همچنان ادامه دارد. او گفت: کارهای بیشتری برای انجام دادن وجود دارد و اکنون در حال کار بر روی تحلیل های تکمیلی هستم.

ووروبی که در جامعه علمی به دلیل فعالیتهای تشخیصی اپیدمیولوژیک مشهور است، گفت: یافته‌های مقاله علمی او شامل "شواهدی قانع‌کننده" است مبنی بر اینکه انتقال گروهی بیماری در بازار هوانان در نزدیکی ووهان آغاز شده است. او پیشتر تحقیقات پیشگامانه‌ای را در مورد تاریخچه شیوع HIV/AIDS انجام داده است.

او با اشاره به بازخوردها در مورد مقاله گفت: گرچه در توییتر طرفداران نظریه نشت در آزمایشگاهی کمی دافعه نشان دادند، اما هیچ چیز قابل توجهی مطرح نشد. و بنابراین من واقعاً فکر می کنم که این مساله به این بازار خاص به عنوان مکان احتمالی منشا همه گیری اشاره می کند.

ووروبی گفت که فروشنده زن غذاهای دریایی که در مقاله شناسایی شده است، وی گویشیان نام داد و در ۱۰ دسامبر بیمار شد و احتمالاً از طریق سرایت تنفسی ویروس از یک حیوان میزبان آلوده شده است. این در حالی است که به رغم این ارزیابی او در این مصاحبه، مقاله اصلی او تاریخ بیمار شدن این زن را ۱۱ دسامبر ذکر کرده بود.

ووروبی در ایمیلی که در روزهای اخیر فرستاد نوشت: فروشنده غذاهای دریایی در ۱۰ دسامبر بیمار شد. این در نسخه چاپی مقاله تصحیح خواهد شد. من پس از پست کردن نسخه اولیه آن را مشخص کردم.

او خاطرنشان کرد که تحقیقاتش این که گویشیان "بیمار صفر" - یعنی اولین مورد کووید-۱۹ در یک انسان - این همه‌گیری بوده را تایید نکرده است بلکه او اولین مورد شناخته شده‌ای از ابتلا است که محققان می‌توانند شناسایی کنند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آلودگی هوا اومیکرون مذاکرات وین مازوت فرامرز صدیقی شهرآورد تهران سنترال COVID ۱۹ آلودگی هوا اومیکرون مذاکرات وین مازوت فرامرز صدیقی شهرآورد تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۷۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارسال ۲۰۰ مقاله ملی و بین‌المللی به کنگره جهانی حضرت رضا(ع)

زهره نصرت خوارزمی دبیر بخش بین‌الملل کنگره جهانی حضرت رضا (ع) از ارسال ۲۰۰ مقاله در سطح ملی و بین المللی به دبیرخانه کنگره بین المللی حضرت رضا (ع) خبر داد. - اخبار فرهنگی -

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری تسنیم، دبیر بخش بین‌الملل کنگره جهانی حضرت رضا (ع) با بیان اینکه مشارکت کنندگان در بخش بین المللی لزوما مسلمان و شیعه نیستند، اضافه کرد: شرکت کنندگان در کنگره حضرت رضا (ع) از نژادها، کشور‌ها و طبقات مختلف هستند. در ابتدا 116 کتاب به 24 زبان با دسترسی باز در اختیار محققان قرار گرفت و جلسات متعددی شکل گرفت و اساتید دانشگاه‌های بزرگی در رشته‌های مطالعات اسلامی و شیعه پژوهی که در این کنگره شرکت می‌کنند توانسته‌اند با ادبیات رضوی ارتباط برقرار کنند. 

 
خوارزمی گفت: تلاش کردیم در برگزاری کنگره جهانی حضرت رضا (ع) تعدد جغرافیایی و تکثر هویتی دیده شود. از بورکینافاسو تا برزیل، از توکیو تا میشیگان، از همه قاره‌ها شرکت کننده و از نژاد‌ها و ادیان مختلف داریم. 
دبیر بخش بین‌الملل کنگره جهانی حضرت رضا (ع) با اشاره به برگزاری پیش‌نشست‌های کنگره در واتیکان و عراق اظهار کرد: در یکی از پیش‌نشست‌ها که در واتیکان برگزار شد از مرکز مریم شناسی بیروت، از یونان، رم و واتیکان شرکت کننده داشتیم. همچنین در دو جلسه‌ای که در بغداد عراق برگزار شد از کویت، مراکش، مصر و عراق شرکت کرده بودند. تلاش کردیم هر محلفی، محفل گفت‌وگو برای روشن شدن ابعاد مختلف عدالت از منظر امام رضا (ع) باشد. 
 
وی اضافه کرد: از آنجایی که امام رضا (ع) اهل احتجاجات و گفت وگو با غیر بودند و همچنین روایت‌های متعددی از مواجهه ایشان با مسیحیان و زرتشتیان وجود دارد، یکی از شرکت کنندگان در جشنواره کشیشی انگلیسی است که آیات انجیل را در حوزه عدالت و مقارن آن را با ادبیات رضوی کنار هم قرار داده است. این نشان می‌دهد که فهم ما از عدالت به هم نزدیک است و این عدالت مبنای خوبی برای تعاملات آینده در جهان است که این نیاز بیش از پیش احساس می‌شود. 
  
خوارزمی با بیان اینکه در صربستان هیچ کتابی به زبان صربی درباره امام رضا (ع) وجود ندارد، ادامه داد: هم اکنون کتاب «امام رضا (ع)؛ دانای خاندان محمد (ص)» در حال ترجمه به زبان صربی است و جالب است که صاحب انتشارات در آن کشور به واسطه تماشای سفر‌های اربعین به فرهنگ شیعی علاقمند شده و داوطلب انتشار این کشور شده است. 
 
دبیر کنگره جهانی حضرت رضا (ع) در پایان گفت: عراق، لبنان، بورکینافاسو، مالی، آمریکا، اسپانیا، هلند، انگلیس، بلژیک، مراکش، گرجستان، تایلند، بوسنی و ... ازجمله کشور‌هایی هستند که در کنگره بین المللی حضرت رضا (ع) شرکت خواهند داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پاسخ طالبان به موضع پاکستان درباره منشأ حملات تروریستی داعش
  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • گردن عامل بروز ۲۰ درصد از سردردها
  • منشاء بروز ۲۰ درصد سردردها از گردن است
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران شیوع کرونا هستیم
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران کرونا هستیم
  • ارسال ۲۰۰ مقاله ملی و بین‌المللی به کنگره جهانی حضرت رضا(ع)
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!