Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی؛ چند روز تا ارسال لایحه بودجه توسط دولت سیزدهم به مجلس باقیمانده است و در این میان، یکی از مسائل مهم، لزوم توجه دولت و تیم اقتصادی آن به ضرورت اصلاح نظام پرداخت یارانه‌های پنهان حوزه انرژی در سطح کشور است. مساله‌ای که در این سال‌ها به دغدغه بسیاری کارشناسان اقتصادی تبدیل شده تا شاید یکی از دولت‌ها برای تغییر در سازوکار ناعادلانه موجود توزیع یارانه‌های پنهان اقدامی انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

روبرت بگلریان عضو کمیسیون انرژی مجلس در این خصوص در گفتگو با تابناک اقتصادی با اشاره به ناعادلانه بودن توزیع یارانه انرژی در کشور بیان کرد: در تمام انرژی‌ها یارانه پنهان و ناعادلانه‌ای داده می‌شود که نمونه بارز آن در بخش برق است. رئیس دیوان محاسبات هم در گزارش تفریغ بودجه سال ۹۹ در مجلس بر این موضوع تاکید کرد.

وی ادامه داد: انتظار می‌رود در روند اصلاح بودجه سال ۱۴۰۱ که سازمان برنامه و بودجه در حال انجام آن است، اصلاح نظام یارانه‌ای مورد توجه قرار بگیرد. علی رغم ضرورت اصلاح نظام یارانه‌ها برای مدیریت مصرف، نباید اقشار مختلف مردم در شرایط نامناسب اقتصادی در پرداخت قبوض برق قرار بگیرند.

وی با اشاره به اینکه ایران هم‌اکنون در جهان جزء دو یا سه کشور اولی است که یارانه بالایی به انرژی اختصاص می‌دهد، افزود: تخصیص یارانه برای مدت زمان طولانی نمی‌تواند ادامه یابد، اما مهم این است که برای واقعی سازی قیمت حامل‌های انرژی، اقتصاد چگونه هدایت می‌شود؛ بنابراین در بحث اصلاح نظام یارانه‌ای که به نوعی اصلاح نظام قیمت گذاری محسوب می‌شود باید همزمان وضعیت نظام تامین اجتماعی هم کارآمد شود.

بگلریان در تشریح روند بررسی تعرفه گذاری پلکانی مشترکان پرمصرف گفت: در جلساتی که میان اعضای کمیسیون انرژی مجلس با وزارت نیرو برگزار شد، درباره نوع تعرفه گذاری پلکانی که در حال اجراست، گفتگو شد. باید در فرآیند نرخ گذاری تصاعدی برای مشترکان پرمصرف تجدیدنظر شود. تعرفه گذاری پلکانی باید به نحوی باشد که در فرآیند مصرف بالاتر از حد بهینه انرژی، هزینه‌ی واقعی انرژی از مشترکان پرمصرف و متمول جامعه اخذ شود.

بگلریان اضافه کرد: طبق اعلام وزارت نیرو در حدود ۸۵ درصد از مشترکان خوش مصرف هستند و مابقی در حوزه پرمصرف قرار می‌گیرند، اما خیلی مصرف بالایی ندارند. طبق بررسی‌های انجام گرفته، اعتراضاتی که بعضی از مشترکان برای نرخ قبوض بالای برق خود می‌کنند، شامل افراد خیلی پرمصرف می‌شود. نظر کمیسیون بر این است که بر اساس طبقات درآمدی مردم، مشترکانی که مصرف خیلی بالایی دارند و در نرخ‌های تصاعدی قرار می‌گیرند، رشد نرخ قبوض شان در تناسب با پایه قبلی کمتر نباشد؛ بنابراین برای کنترل مصرف باید نرخ‌ها افزایش بیشتری پیدا کنند تا تاثیر بیشتری بر مدیریت مصرف بگذارند.

وی با اشاره به استفاده بیشتر نقاط گرمسیر کشور از وسایل سرمایشی و استفاده بالاتر از مصرف برق گفت: باید در نظر داشت که شرایط کشور از نظر مسائل اقلیمی به گونه‌ای است که بخشی از مشترکان به طور طبیعی مجبور به استفاده بیشتر از برق هستند بنابراین برای آن‌ها باید نرخ تعرفه گذاری متفاوت باشد.

بگلریان افزایش مصرف مشترکان خانگی را با شیوع کرونا رو به افزایش عنوان کرد و افزود:  با شیوع کرونا بسیاری از کسب و کار‌ها تعطیل شدند و یا تعداد زیادی از کارمندان مجبور به دورکاری شدند و همین مسئله به بالا رفتن میزان مصرف اثر گذاشت. در عین حال وزارت نیرو اذعان می‌کند که شرایط کرونایی باعث شد افراد زیادی روی به انجام مشاغل خانگی آورند. برای بررسی این موارد کمیسیون انرژی به طور کارشناسی و با جزئیات آن‌ها را مورد بررسی قرار خواهد داد.

بگاریان در پایان سخنانش تاکید کرد: اصلاح نظام یارانه‌ای انرژی یکی از ضروریاتی است که باید انجام بگیرد و در این زمینه اطلاع رسانی شفاف و کارآمدی باید به مردم انجام بگیرد.  

منبع: تابناک

کلیدواژه: آلودگی هوا اومیکرون مذاکرات وین مازوت فرامرز صدیقی شهرآورد تهران یارانه بودجه 1401 آلودگی هوا اومیکرون مذاکرات وین مازوت فرامرز صدیقی شهرآورد تهران اصلاح نظام یارانه تعرفه گذاری یارانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۸۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده جهش ۱۵۰ درصدی یارانه نان چیست؟

 به گزارش تابناک، تسنیم نوشت:  اعتبار در نظر گرفته شده برای یارانه نان در سال 1402 حدود56 هزار میلیارد تومان بوده است در حالیکه دولت از بودجه سال گذشته حدود 159هزار میلیارد تومان برای یارانه نان پرداخت کرده است.

این رقم نشان میدهد تا چه اندازه پیش بینی اعتبار در قانون بودجه سال گذشته خطا داشته و منجر به کسری تبصره هدفمندی شده است.

یارانه نان در لایحه سال جاری در حدود 143هزار میلیارد پیش بینی شده که نسبت به قانون سال گذشته 150درصد رشد داشته است.

علاوه بر آن اعتبار یارانه دارو در لایحه بودجه حدود 75هزار میلیارد تومان پیش بینی شده که نسبت به اعتبار 69 هزار میلیارد تومانی مصوب سال گذشته حدود 9درصد رشد را تجربه کرده است.

مرکز پژوهشهای مجلس در این خصوص تاکید دارد، چالش اصلی اعتبارات یارانه دارو از تبصره هدفمندی، تخصیص اعتبارات است که به نظر می رسد به دلیل کسری در منابع تبصره، یارانه دارو عملکرد مناسبی نداشته است.

دیگر خبرها

  • پشت پرده جهش ۱۵۰ درصدی یارانه نان چیست؟
  • ۱۶۱ هزار میلیارد تومان یارانه برای نان
  • نیروگاه‌های برق به استقبال روزهای اوج مصرف تابستان می روند | وزیر نیرو: تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان می‌یابد
  • رشد ۲۳ درصدی منابع ۶۰۰ هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • نرخ کرایه تاکسی‌ در قزوین کاهش یابد
  • مسیر فعلی مونوریل قم توجیه ترافیکی ندارد
  • پایان بررسی جداول بودجه 1403 در کمیسیون تلفیق مجلس/ حقوق نیروهای خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • پایان بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در تلفیق/ حقوق نیرو‌های خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • ۹ دلیل پنهان «احساس خستگی دائمی» که از آن‌ها بی خبر بودید