Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-01@09:06:40 GMT

طرح جایگزین ایران، در صورت شکست مذاکرات

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۳۸۴۶۴

طرح جایگزین ایران، در صورت شکست مذاکرات

مذاکرات وین فعلا متوقف و به هفته بعد موکول شده است. طرف‌های مقابل می‌گویند مذاکرات خوب پیش نرفته، اما ایران می‌گوید توافق در دسترس است. اما اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، طرح جایگزین ایران چیست؟

به گزارش تجارت‌نیوز، محمد مرندی، مشاور تیم مذاکره‌کننده ایرانی گفته اگر آمریکا به برجام برنگردد، طرح جایگزین ایران این است که برنامه هسته‌ای خود را تقویت کند و روابط خود را با کشور‌های آسیایی توسعه دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



محمد مرندی، مشاور تیم مذاکره‌کننده ایران است که در مذاکرات وین هم همراه مذاکره‌کنندگان در وین حضور داشت. او در گفتگویی با شبکه المیادین توضیحاتی درباره روند مذاکرات وین داده است. آنگونه که او اعلام کرده ایران دو پیش‌نویس به طرف غربی ارائه داده و منتظر است طرف‌های غربی ظرف هفته آینده واکنش خود به این دو پیش‌نویس را نشان دهند.

اگرچه به گفته مرندی «طرف اروپایی نارضایتی خود را از این دو پیش‌نویس نشان داده است.» حالا مشاور تیم مذاکره‌کننده ایران گفته پیش‌نویس سومی هم وجود دارد که هنوز به طرف‌های غربی ارائه نشده است.

اما گویا ایران طرح دیگری هم دارد. آن هم توقف کامل مذاکرات است و از سر گرفتن برنامه هسته‌ای خود.

مشاور تیم مذاکره‌کننده ایرانی هم گفته در صورت عدم‌بازگشت آمریکا به برجام طرح جایگزین ایران ادامه برنامه هسته‌ای و تقویت روابط با کشور‌های آسیایی است.
به عبارتی گویا طرح جایگزین ایران، متوقف کردن مذاکرات و بازگشت به برنامه هسته‌ای خود است.

اما سوالی که وجود دارد این است که در صورت شکست مذاکرات، کدام کشور‌ها روابط تجاری و اقتصادی خود را با ایران ادامه می‌دهند؟

کارزار فشار حداکثری ترامپ که از سال ۹۷ آغاز شد، اکنون به اوج خود رسیده است. ایران نه می‌تواند نفت بفروشد و نه می‌تواند دلار‌های نفتی خود را وارد کشور کند. کشور‌های بسیاری روابط اقتصادی خود را با ایران قطع کرده‌اند، چون هزینه این روابط برای آن‌ها بالاست.

ایران با کشور‌های معدودی در ارتباط است و برای معاملات تجاری با این کشورها، مجبور است هزینه بالایی بدهد. آنگونه که حمید حسینی، رئیس اتحادیه؟ گفته بود نفت ایران با نام کشور‌های دیگر می‌فروشد و محاسبات نشان می‌دهد ایران روی فروش هر بشکه نفت به چین ۵ تا ۶ دلار تحفیف می‌دهد. تخفیفی که سالانه به ۳۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد! عددی معادل کل یارانه معیشتی مردم.

از طرف دیگر، واردات کالا به ایران دشوار شده است. پدرام سلطانی، فعال بخش خصوصی گفته بود تحریم‌های بانکی سبب شده که برخی از تجار برای تجارت با کشور‌های هم‌مرز، «پول را لب مرز و به صورت دستی جابجا کنند. اما در کشور‌های دیگر مشکلات جابجایی پول زیاد است و تحریم بانکی سبب شده که ایران عملا بازار‌های دیگر را از دست بدهد.»

احتمالا طرح جایگزین ایران بر تجارت با چین استوار است. کشوری که بر اساس آمار‌های رسمی در هفت ماهه نخست سال میلادی تنها ۱۱ میلیون دلار از ایران نفت خریده است.

در دوره‌ای که ایران فقط ۱۱ میلیون دلار نفت به چین صادر کرده، عربستان ۲۳ میلیارد دلار نفت به چین فروخته که دو هزار برابر میزان صادرات نفت ایران به چین بوده.   این تفاوت درباره دیگر کشور‌ها هم وجود دارد. عمان و عراق ۱۳ میلیارد دلار، امارات و کویت هم ۹ میلیارد دلار نفت به این کشور صادر کرده‌اند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: طرح جایگزین مذاکرات وین طرح جایگزین ایران برنامه هسته ای پیش نویس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۸۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت ایران و ترکیه به ۱.۳۶۴ میلیارد دلار رسید

به گزارش خبرگزاری مهر آمارهای منتشرشده توسط اداره آمار ترکیه نشان می‌دهد مبادلات تجاری ایران و ترکیه در سه ماه نخست ۲۰۲۴ به یک میلیارد و ۳۶۴ میلیون دلار رسیده است.

مبادلات تجاری دو کشور در این دوره نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش ۱۶ درصدی داشته است. در سه ماهه نخست سال میلادی گذشته یک میلیارد و ۶۳۵ میلیون دلار کالا بین دو کشور مبادله شده بود.

افت مبادلات تجاری دو کشور در این دوره مربوط به افت واردات ترکیه از ایران بوده است. ترکیه در ماه‌های ژانویه تا مارس سال میلادی گذشته، ۹۳۴ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود؛ این رقم با افت ۴۱ درصدی در سه‌ماهه نخست امسال به ۵۴۷ میلیون دلار رسیده است.

در عین حال صادرات ترکیه به ایران در سه‌ماهه نخست امسال با رشد ۱۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۸۱۷ میلیون دلار رسیده است. ترکیه در سه‌ماهه نخست سال قبل، ۷۰۱ میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود.

براساس این گزارش، مبادلات تجاری ایران با این کشور در سال ۲۰۲۳ به ۵ میلیارد و ۴۹۰ میلیون دلار رسیده بود. ترکیه در این سال ۳ میلیارد و ۳۱۰ میلیون دلار کالا به ایران صادر و ۲ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود.

کد خبر 6093986 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • تجارت ایران و ترکیه به ۱.۳۶۴ میلیارد دلار رسید
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • «طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش» جایگزین ۱۷ طرح پتروشیمی شدند
  • ثبت ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد کشور طی سال گذشته
  • «نقض حکم اعدام» بابک زنجانی اعلام رسمی شد / مجازات جایگزین او چیست؟
  • نقض حکم اعدام بابک زنجانی اعلام رسمی شد / مجازات جایگزین او چیست؟
  • «خودروی برقی» راه‌حلی بدون جایگزین
  • بعد از حمله ایران حماس راحت‌تر نه می‌گوید!
  • نظم جایگزین چین و آن چه آمریکا باید از آن بیاموزد
  • این آژانس فقط پس از برپایی کشور مستقل فلسطین منحل خواهد شد