Web Analytics Made Easy - Statcounter

BBC فارسی باردیگر نشان داد استاندارد حرفه‌ای فقط زمانی برایش معنا دارد که در راستای سیاست‌های کشور انگلیس باشد.

به گزارش مشرق، هفته گذشته دو اتفاق مشابه در ایران و بریتانیا رخ داد. حکم قصاص آرمان عبدالعالی فردی که در ۱۷ سالگی دختری به نام غزاله شکور را به قتل رسانده بود، باتوجه به عدم رضایت خانواده مقتول، اجرا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اتفاقی مشابه، یک نوجوان ۱۴ ساله بریتانیایی در دادگاه به قتل دختری ۱۲ ساله در شهر لیورپول متهم شد.

حال به پوشش این خبر توسط بی بی سی فارسی توجه کنید:

بی بی سی فارسی عبدالعالی ۱۷ ساله را «کودک» مجرم معرفی می کند اما پسر ۱۴ ساله بریتانیایی را «نوجوان» می‌نامد.

۲- تروریست یا پیکارجو؟

این جدیدترین نمونه از استاندارهای دوگانه رسانه سلطنتی انگلیس است اما تنها نمونه آن نیست چرا که بی‌بی‌سی فارسی در این اقدامات متناقض ید طولایی دارد. به عنوان مثال زمانی که از گروه‌های تروریستی مورد حمایتش خبر منتشر می‌کند از واژه‌هایی چون پیکارجو(برای تروریست‌های داعش)، مخالفان (تروریست‌های مسلح مخالف دولت سوریه) استفاده می‌کند اما برای مخالفان خود از واژه‌هایی مانند «تروریست» که بار منفی دارد، استفاده می‌کند.

۳- اغتشاگران در ایران «معترض» هستند و در لندن «آشوبگر»

در نمونه‌ای دیگر، زمانی که در ایران عده‌ای مسلح با حمایت غرب در خیابان‌ها آشوب به پا کردند، از این افراد به عنوان «معترضان» نام می‌برند اما مشابه همین اتفاق در  لندن را «آشوب» می‌نامند.

۴- موشک در سفارت ایران «فرود» می‌آید ولی به سفارت آمریکا «اصابت» می‌کند

همچنین بی بی سی فارسی  برای خبر حادثه در «سفارت ایران در کابل» از کلمه «فرود» استفاده کرد که بار منفی کمتری دارد اما برای حادثه‌ای مشابه «در سفارت آمریکا» در بغداد از عبارت «اصابت» استفاده کرد.

۵- فیلتر تلگرام بد فیلتر تیک‌تاک خوب

فارغ از اینکه فیلتر تلگرام تصمیم درستی بوده یا خیر، نوع مواجهه رسانه‌های معاند از جمله بی‌بی‌سی فارسی با این اتفاق و همزمان ممنوعیت اپلیکیشن «تیک تاک» در آمریکا قابل توجه است.

بی‌بی‌سی فارسی در زمان فیلترینگ تلگرام با فراخوان از مردم و ساخت ویژه برنامه‌هایی این تصمیم مسئولان ایرانی را به باد انتقاد گرفت و از «خطرات» آن برای اقتصاد ایران صحبت کرد اما درباره فیلترینگ تیک تاک در آمریکا نه تنها دیگر از این دست فضاسازی‌ها خبری نبود بلکه تیک تاک را به‌عنوان تهدید معرفی و نرم افزارهای جایگزین را تبلیغ می‌کرد.

۶- «کرونا» دست بی بی سی را رو کرد

«کرونا» نماد دشمنی و اوج  سیاست های دوگانه رسانه‌ها و شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان از جمله بی بی سی فارسی با مردم ایران بود. در روزهای ابتدایی کرونا و زمانی که ترس از  این موجود ناشناخته همه را به وحشت انداخته بود رسانه های معاند، هنگام پوشش اخبار ایران، به شدت در این آتش دمیدند. بی‌بی‌سی فارسی برخلاف تمام شعارهایش مبنی بر آزادی بیان و اطلاع رسانی منصفانه و بدون غرض‌ورزی، سیاستی را در پیش گرفت که پشت‌پرده آن القای آرامش برای انگلیس و حس ناامنی و بی‌اعتمادی و ترس برای ایرانیان بود.

به عنوان مثال در روزهایی که ایران تنها پنج کشته کرونایی داشت، تیتر «ایران دومین قتلگاه ویروس کرونا»  را با  عکسی از چهره وحشت‌زده بانوان ایرانی منتشر کرد.

اما  برای خبر بسیار تلخ و دلهره‌آور  افزایش تلفات بریتانیا به ۳۲۰۰۰ نفر و رتبه نخست انگلیس از این حیث در اروپا، از یک تصویر آرامش‌بخش استفاده کرد، تصویری که یک پیرمرد در فضایی سرسبز، با امید تمام در حال تماشای یک طوطی است.

۷- کرونای حریرچی بد اما کرونای جانسون خوب

در نمونه دیگر  BBC فارسی در اوایل شیوع کرونا روی این موضوع که چرا آمار کرونا در میان مسئولان ایرانی بالاست مانور خبری می‌داد  و این موضوع را شاهدی بر ناتوانی ایران در مقابله با کرونا جلوه می‌داد.

بی بی سی حتی در این باره علنا نوشت: «مثال زنده برای این ادعا مبتلا شدن معاون وزیر بهداشت جمهوری اسلامی به ویروس کروناست، شخصی که خود پزشک است و بر نوک پیکان مقابله با انتشار ویروس کرونا قرار دارد. این اتفاق، طنز تلخی است که عمق فاجعه مدیریت کلان در جمهوری اسلامی را هویدا می‌کند. فردی که خود پزشک است و در جایگاهی قرار گرفته که باید کشوری را از ابتلا نجات دهد نمی‌تواند از خودش مراقبت کند.»

حتی بی‌بی‌سی برای انتشار خبر ابتلای ایرج حریرچی، قائم مقام وزارت بهداشت ایران، تصویری از  او را به کار برد که درحال پاک کردن عرق خود است، تا به نوعی حس یاس را به مردم القا کند.

اما نوبت به بیماری بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس و دیگر چهره های انگلیسی که رسید، دیگر خبری از تصاویر منفی و ناتوانی انگلیس در مهار کرونا نیست. درباره بیماری ولیعهد انگلیس هم این موضوع تکرار شد،  یعنی استفاده از عکس خنثی‌کننده برای تلقین آرامش در انگلیس.

۸- آمار کرونای ایران «مشکوک» اما در انگلیس «دقیق»

یکی دیگر از استاندارهای دوگانه این شبکه در انتشار آمار مربوط به کرونایی‌ها بود؛ به طوری که بی‌بی‌سی فارسی تقریباً بدون استثناء و به‌صورت سیستماتیک صفت «رسمی» را برای توصیف «آمار» مربوط کرونا در ایران استفاده می‌کند درحالی‌که در مورد آمریکا و کشورهای اروپا واژه‌ی «آمار» را بدون هیچ توضیحی به‌کار می‌برد و به آمار مسئولان انگلیسی خدشه وارد نمی‌کند.

این درحالی است که بسیاری از رسانه‌های مطرح انگلیس معتقدند که آمارهای ارائه شده توسط مسئولان انگلیسی با واقعیات مطابقت ندارد. به طور مثال روزنامه فایننشال تایمز با استفاده از گزارش مرکز ملی آمار انگلیس نوشت شمار واقعی جان باختگان مبتلا به ویروس کرونا، احتمالا دو برابر آماری است که دولت این کشور اعلام می‌کند.

همچنین روزنامه انگلیسی دیلی‌میل در گزارشی نوشت که آمار تلفات ویروس کرونا در انگلیس بالاتر از ارقام و ارقام رسمی است که مقام‌های بهداشت این کشور اعلام می‌کنند.

۹- از انتقادبه جشن قهرمانی قرمزهای پایتخت تا تعریف از قرمزهای لیورپول

بی‌بی‌سی فارسی پس از قطعی شدن قهرمانی پرسپولیس در لیگ برتر ایران فیلمی از خوشحالی طرفداران این تیم را منتشر کرد و به انتقاد از عدم رعایت فاصله اجتماعی  پرداخت.

این درحالی است که چند روز پیش از آن  بی‌بی‌سی فارسی تصاویری از جشن  قهرمانی لیورپول در لیگ برتر انگلیس منتشر کرد که در آن مردم بدون فاصله اجتماعی مشغول شادی بودند اما هیچ واکنشی به این اتفاق نشان نداد.

۱۰- سانسور پلاسما درمانی ایران ، معجزه خواندن پلاسما درمانی آمریکا

بی‌بی‌سی فارسی حتی در مورد اخبار علمی هم رفتاری دوگانه دارد؛ اخبار موفقیت‌های ایران را عمدتا یا منتشر نمی‌کند یا به راحتی از کنار آن عبور می‌کند اما موفقیت‌های مشابه کشورهای غربی‌ را در حد معجزه می‌داند.

به گزارش مشرق، به این فهرست استانداردها و برخوردهای دوگانه BBC فارسی می‌توان موارد بسیار دیگری اضافه کرد که مخاطبان می تواند ذیل همین خبر کامنت بگذارند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو استاندارد دوگانه بی بی سی فارسی بوریس جانسون ایرج حریرچی مشرق بی بی سی فارسی بی بی سی فارسی ویروس کرونا رسانه ها تیک تاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۴۰۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به تحریم‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی ایران خللی در عزم و اراده ایران ایجاد نمی‌کند.

به گزارش مشرق، ناصر کنعانی در یک موضع گیری رسانه‌ای اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌ جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد : تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

دیگر خبرها

  • به لیگ برتر خوش برگشتی آقای جیمی واردی!
  • سیتی شماره دو با گواردیولای شماره دو: صعود!
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد
  • خداداد: سرنوشت قهرمانی دست استقلال است | پرسپولیس بهتر است اما این حرف‌ها در مورد تیم نکونام خنده‌دار است
  • ایمنی هوانوردی در ایران در حد استاندارهای جهانی است
  • پرسپولیس در سودای تبدیل شدن به رکورددار قهرمانی در جام حذفی ایران
  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است
  • قهرمانی بدون شکست آرسنال در ورزشگاه وایت هارت لین (25 آوریل، 2004) / فیلم
  • شکست‌ناپذیران؛ 20 سال از آخرین قهرمانی آرسنال در لیگ برتر انگلیس گذشت / عکس