Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید ابهری جامعه شناس معتقد است که قهر و تنبیه هیچ تاثیری در سلیقه فرزندان ندارد و خانواده ها باید با یادگرفتن مدیریت فضای مجازی و خطرات و آسیب های موجود در آن زمان حضور فرزندان در این فضا را طوری مدیریت نمایند که آن ها نتوانند که از خانواده ها سو استفاده کرده و وارد فضاهایی شوند که به آن ها آسیب های تربیتی و فرهنگی و اجتماعی وارد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجید ابهری، جامعه شناس، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا در پاسخ به این سوال که با توجه به تغییر سیستم آموزشی از مدرسه به دنیای نت و با توجه به اینکه دسترسی کودکان به فضای مجازی و محتویات آن راحت‌تر از قبل شده، خانوادهها چگونه باید  محتوای فضای مجازی فرزندانشان را مدیریت کنند و در کنار آن نیز مسئولین تولید محتوا چقدر می توانند با تولید آثار جذاب کودکان را به آن سمت سوق دهند اظهار کرد: گسترش بیماری کرونا عوارض و آسیب های متعددی را به جامعه وارد نمود. در کنار تلفات جانی و بیماری‌های این آسیب اجتماعی متاسفانه دانش آموزان مجبور شدند به خاطر رعایت پروتکل‌های بهداشتی از آموزش حقیقی در مدرسه به آموزش مجازی در رایانه و یا تلفن همراه تغییر سبک آموزشی بدهند. این نوع آموزش در کنار حفظ کودکان از آسیب‌های بیماری دارای عوارض و آسیب‌های فرهنگی و تربیتی می‌باشد که در ذیل به بعضی از آن ها اشاره می‌کنم.

1- جامعه پذیر نشدن دانش آموزان یعنی غیبت آن‌ها از مدرسه و اقامت‌شان در خانه باعث می‌شود از مقررات اجتماعی که در مدرسه اجرا می‌گردد جا مانده و متاسفانه تابع مقررات خانواده در آموزش گردند.

2- به جای رعایت مقررات مدرسه یعنی حضور در کلاس و دریافت تحصیلات در خانه مانده و با سلیقه والدین به آموزش مشغول می شوند از این نظر دانش آموزان همواره گرفتار مسئله آموزش های متنوع خانوادگی می گردند در این زمینه 2 گروه دارای مسئولیت می باشند. گروه اول؛ خانواده که باید با آموزش مجازی آشنا بوده و حضور فرزندان را در فضای مجازی مدیریت نمایند. یعنی یک نوجوان با ورود به فضای مجازی باید به طوری کنترل شود که نتواند به هرجایی که دلش می خواهد سر زده و به هر سایتی وارد شود.

دومین گروه مدرسه می باشد که باید آموزش های کلاسیک را نوعی برنامه ریزی و قالب بندی کنند که در ظرفیت تلفن همراه گنجیده و به فرزندان ما منتقل شود.

از آنجایی که این نوع آموزش در کشور ما سبکی جدید بوده و دارای سابقه نمی باشد هر دو گروه خانواده و مدرسه در این زمینه ها دارای نقاط ضعف و کاستی هایی هستند که به زیان فرزندان جامعه تمام می شود. متاسفانه به علت غیبت از مدرسه فرزندان در خانواده هر ساعت که دلشان بخواهد می خوابند و بیدار می شوند و در کنار حضور در خانه از مقررات آموزشی مدرسه عقب می مانند بنابراین این دو گروه گفته شده که همان خانواده و مدرسه می باشند باید به شکلی برنامه ریزی کنند و  آموزش دهند که جای خالی مدرسه تا حد  ممکن پر شده و فرزندان با مقررات اجتماعی آشنا شوند.

مجید ابهری در پایان و در این خصوص که آیا خانواده ها با چه ترفند هایی می توانند سلیقه کودکان را در انتخاب سوژه های مورد علاقه شان در فضای مجازی مدیریت کنند و اینکه آیا برخورد با آن ها از جمله قهر کردن می تواند یکی از این گزینه ها باشد بیان کرد: خیر. قهر و تنبیه هیچ تاثیری در سلیقه فرزندان ندارد. اول اینکه خانواده ها باید با یادگرفتن مدیریت فضای مجازی و خطرات و آسیب های موجود در آن زمان حضور فرزندان در این فضا را طوری مدیریت نمایند که آن ها نتوانند که از خانواده ها سو استفاده کرده و وارد فضاهایی شوند که به آن ها آسیب های تربیتی و فرهنگی و اجتماعی وارد کنند.

انتهای پیام//

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جامعه کودکان خانواده فضای مجازی دانش آموزان مدرسه آموزش مجازی رایانه تلفن همراه والدین فرهنگی و اجتماعی خانواده دانش آموزان فرهنگی و اجتماعی کودکان والدین مجید ابهری جامعه شناس خانواده ها حضور فرزندان فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۴۱۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲

علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به برگزاری ۱۵ هزار و ۱۱۰ ملاقات انجام شده بین فرزندان طلاق با والدین در مراکز مهر خانواده استان تهران، گفت: کودک یا نوجوانی که بخش عمده‌ای از تربیتش در بستر نهاد خانواده رخ می‌دهد پس از وقوع طلاق، از این نعمت بی‌بهره می‌شود.

رئیس کل دادگستری استان تهران تصریح کرد: در همین راستا، اصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «ایجاد محیط مساعد برای رشد فضائل اخلاقی» را از تکالیف دولت می‌داند.

وی با بیان اینکه کودکان طلاق به دلیل حق قانونی والدین برای ملاقات با فرزند، به جهت اختلاف‌ها و تعارض بین والدین در معرض آسیب قرار دارند، بیان داشت: این دسته از والدین مجبور به ملاقات و تبادل فرزند خود در مراکز انتظامی بوده‌اند که فضای کلانتری‌ها با توجه به حضور متهمان و مجرمان و وجود انواع آسیب‌های اجتماعی، محل مناسبی برای این ملاقات و نظم بخشی به روابط زوجین پس از طلاق نیست. 

وی در این رابطه گفت: در همین راستا تعداد ۱۸ مرکز مهر خانواده جهت ملاقات فرزندان در تهران راه‌اندازی و مشغول به فعالیت هستند که در مجموع در سال گذشته ۱۵ هزار و ۱۱۰ ملاقات بین فرزندان طلاق با والدین در این مراکز انجام شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی

دیگر خبرها

  • رئیس جمهور: آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله اول کشور است
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • نقاط حادثه‌خیز شهر قم اصلاح شود/ لزوم احداث پارکینگ مورد نیاز
  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج
  • اهدا کارت همیار پسماند به دانش آموزان لاهیجانی
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید
  • سوژه جدید فضای مجازی؛ اشک‌های سردار رادان در قم بعد از یک شعار! | فیلم