Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@04:08:16 GMT

حال تالاب ها رو به وخیم شدن است

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۴۱۲۰۴

حال تالاب ها رو به وخیم شدن است

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، تالاب‌ها که محیط‌هایی بین آب و خشکی هستند و ظاهری مانند دریاچه دارند، میزبان پرندگان مهاجر می‌شوند.

در خراسان جنوبی دو تالاب طبیعی وجود دارد که در نوع خود منحصر به فرد هستند و ویژگی‌های خاصی دارند.

اما این تالاب‌ها چند سالی است که حال و روز خوشی ندارند و کمتر آب در آن‌ها جمع می‌شود و پرندگان مهاجر نیز کمتر به این مناطق مهاجرت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقش تالاب ها در لطافت هوا و جلوگیری از گرد و خاک

گفت و گو کردیم با مودی معاون امور محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل محیط زیست خراسان جنوبی تا آخرین وضعیت تالاب‌های استان را بررسی کنیم.

او در این گفتگو با اشاره به اینکه خشکسالی‌های پیاپی یکی از عوامل خشک شدن تالاب‌ها است، گفت: در خراسان جنوبی دو تالاب طبیعی داریم؛ تالاب کجی نمکزار نهبندان و تالاب خور که تالاب کجی از اهمیت بیشتری برخوردار است و در لطافت هوا و جلوگیری از خیزش گرد و خاک نقش دارد.

مودی گفت: تالاب خور هیچ گاه بی آبی ندارد، زیرا در مسیر آب قرار دارد و زه کش یک دشت بزرگ است که آب به آن ورود می‌کند، اما تالاب کجی همه ساله در چنین زمانی منتظر باران است تا دوباره آبگیری شود، اما امسال این اتفاق نیفتاده است.

بیشتر بخوانید

ابلاغ برنامه صنعت مقابله با ریزگردها به خراسان جنوبی

معاون امور محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل محیط زیست خراسان جنوبی با اشاره به کنوانسیون رشت که به عنوان میثاق بین المللی حفاظت از تالاب‌ها شناخته می‌شود، گفت: تالاب‌های خراسان جنوبی از ویژگی‌های خاصی برخوردار هستند، اما نتوانسته اند در فهرست تالاب‌های ثبت شده در این میثاق قرار بگیرند.

او با اشاره به اینکه تالاب‌های طبیعی خراسان جنوبی در سطح ملی مطرح هستند، گفت: شاید در برخی از موارد برداشت بی رویه از سفره‌های آب زیر زمینی در خشک شدن تالاب‌ها موثر باشد که در این زمینه، شرکت آب منطقه‌ای با پلمب کردن چاه‌های غیرمجاز به ما کمک می‌کند.

پلمب ۸۵۰ چاه غیرمجاز در خراسان جنوبی

در خصوص چاه‌های غیرمجاز و پلمب شده در استان با سروری مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی صحبت کردیم.

سروری گفت: در ۱۰ سال گذشته ۸۵۰ چاه غیرمجاز در خراسان جنوبی پلمب و پر شده اند که با پر شدن آن ها، ۳ میلیون و ۲۵۴ هزار مترمکعب از برداشت غیرمجاز آب جلوگیری شده است.

او با اشاره به اینکه بخشی از دلایل خشک شدن تالاب‌ها مربوط به اضافه برداشت از چاه‌های مجاز و برداشت از چاه‌های غیرمجاز است، گفت: برای کنترل اضافه برداشت از چاه‌های مجاز، نصب کنتور‌های هوشمند بر روی چاه‌ها در حال انجام است.

سروری گفت: ۹۴ درصد چاه‌های کشاورزی استان به کنتور هوشمند مجهز هستند و روی ۵۵ درصد از چاه‌های آب شور و ۶۵ درصد از چاه‌های حوزه صنعت و خدمات کنتور هوشمند نصب شده است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با بیان اینکه مسیر‌هایی که آب از طریق آن‌ها به تالاب می‌ریزد، همواره لایروبی می‌شود گفت: چاه‌های غیرمجاز پس از شناسایی، پلمب شده و برای حفار و مالک چاه جریمه و حکم قضایی تعیین می‌شود.

حال باید به این نکته توجه کرد که حفاظت از تالاب‌ها می‌تواند نقشی مهم در بقای محیط زیست و عناصر آن در استانی کویری، چون خراسان جنوبی داشته باشد.

انتهای پیام/ س

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست تنوع زیستی چاه غیرمجاز خراسان جنوبی چاه های غیرمجاز تالاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۴۱۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای احیای کامل تالاب نئور

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: در ادامه روند مبارزه با گونه‌های مهاجم، اولین مرحله پاک‌سازی تالاب حفاظت شده نئور در نیمه اول اردیبهشت‌ سال جاری از گونه‌های مهاجم ماهیان کاراس آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، حسن قاسم‌پور، در بازدید از تالاب نئور اظهار کرد: با شروع فصل بهار و باز شدن یخبندان تالاب، پاک‌سازی فیزیکی گونه‌های مهاجم ماهیان کاراس طبق برنامه‌ریزی‌های قبلی با استفاده از توان محیط‌بانان، کارشناسان، صیادان بومی و کارگران محلی با هدف حذف جمعیت ماهیان مهاجم کاراس و احیای کامل گونه بومی گاماروس در سطح تالاب نئور آغاز شد.

وی افزود: در این مرحله در مجموع حدود ۵۰ هزار متر تور برای صید و جمع‌آوری ماهی گونه مهاجم کاراس در تالاب نئور استفاده خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل اظهار داشت: مراحل بعدی پاک‌سازی تالاب حفاظت شده نئور از گونه مهاجم ماهیان کاراس در مرداد و شهریور سال‌جاری طبق نظر کارشناسان و برنامه مدیریت جامع تالاب نئور بمنظور احیاء دریاچه تداوم خواهد داشت.

حسن قاسم‌پور با اشاره به اینکه طی دو سال اخیر و با تلاش همکاران حفاظت محیط زیست استان، بیش از ۹۰ تن، گونه مهاجم کاراس از تالاب حفاظت شده نئور جمع‌آوری شده است، افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل برابر مطالعات انجام شده و برنامه مدیریت جامع تالاب نئور، مبارزه جدی با این گونه مهاجم را از دوسال گذشته شروع کرده است و نتایج خوب و قابل قبولی حاصل شده است و تلاش برای احیای کامل تالاب نئور جزو اقدامات اولویت‌دار مدیریت زیست بومی این اداره کل است.

کد خبر 749123

دیگر خبرها

  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • ۲ شکارچی غیرمجاز در منطقه «قرچغه» قوچان دستگیر شدند
  • روستایی که سهم لک لک ها شد | لک لک هایی که روستاییان را مجبور به خانه سازی کردند
  • این لک لک ها اهالی را مجبور به خانه سازی می کنند
  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو
  • آبگیری ٩٠ درصد تالاب قره گل بوکان