Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار «نماینده» بر اساس مصوبه‌ مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۷۲ش. دهم آذرماه، سالروز شهادت آیت‏ الله سیدحسن مدرس، به ‏عنوان «روز مجلس» نام‏گذاری شده است؛ انگیزه‏ اصلی از این نام‏گذاری، حضور و مبارزات خستگی‏ ناپذیر شهید مدرس در مجلس شورای ملی علیه استبداد و استعماربوده است.

شهید سیدحسن مدرس (۱۲۴۹-۱۳۱۶ش)، از مجتهدان، سیاستمداران و مبارزین سیاسی و از علمای اصفهان بود که در اصفهان و نجف تحصیل کرد و به درجه اجتهاد رسید؛ او از مدرسان حوزه اصفهان و تهران بوده و به خاطر تسلط بر تدریس به مدرس مشهور شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

شهید مدرس مناصب متعددی از جمله انتخاب وی از سوی علمای نجف به عنوان یکی از پنج نفر علمای طراز اول برای نظارت بر قوانین مصوبه مجلس شورای ملی بود. او اقدامات سیاسی بسیاری داشته که حمایت از مشروطه‌خواهان، عضویت در انجمن ولایتی، نمایندگی در دوره دوم تا ششم مجلس شورای ملی، مبارزه با استبداد رضاخانی و … از جمله فعالیت های شهید مدرس بود.او بارها در طول زندگی خود مورد سوءقصد واقع شد و به زندان رفت؛ در سال 1307 به قلعه خواف و از آنجا به کاشمر تبعید شد و سرانجام در سال 1316 به شهادت رسید.

بر همین اساس به مناسبت روز مجلس، به گفت و گوهایی با برخی از نمایندگان که بیش از 3 دوره دوره در مجلس حضور داشته اند، پرداخته ایم که در این گفت وگوها به برخی از ویژگی ها و تفاوت های مجلس یازدهم با سایر مجالس گذشته نیز اشاره شده است.

محمدمهدی مفتح نماینده ۷ دوره مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار "نماینده" ضمن گرامیداشت روز مجلس اظهارداشت: روز مجلس روزی است که نشانگر اهمیت کار مجلس و جایگاه مجلس در مدیریت کشور است.
این نماینده مجلس تصریح کرد: نظام ما نظام مبتنی بر رای و آرا مردم است و در این نظام مجلس جایگاه بالایی دارد که باید به آن توجه شود؛ نمایندگان هم باید در انجام وظایف قانونی و مبانی که در نظام جمهوری اسلامی باید به آن توجه کرد، توجه داشته باشند و بتوانند به نظام و مردم خدمت کنند.

*تفاوت مجلس یازدهم با مجالس قبل از دیدگاه باتجربه ترین نماینده مجلس

وی در خصوص تفاوت‌مجلس یازدهم با مجلس دهم و مجالس گذشته نیز گفت: در مجلس یازدهم شاهد حضور جوانان به میزان و تعداد بیشتری هستیم؛ همواره در تمام مجالس سنین نمایندگان در رده های مختلف، از سنین جوانی تا سن های بالاتر در مجلس حضور داشتند ولی آنچه که در این مجلس دیده می شود غلبه تعداد قابل توجهی از نمایندگان در سن جوانی است،  سنی که شادابی، نشاط و توان بیشتر برای کار باید داشت‌ و این یکی از جلوه های برجسته این مجلس است.
مفتح همچنین به یکی دیگر از ویژگی های مجلس سازدهم اشاره و خاطرنشان کرد: از نظر گرایش ها و مسائل به اصطلاح اعتقادی و سیاسی نیز یک تفاوت قابل توجه و مشهودی وجود دارد که در این مجلس تعداد افرادی که در تقسیم بندی سیاسی، بیشتر به جناح اصولگرا و افراد فعال در خط ولایت تعداد به نسبت بیشتری از مجلس قبلی شاهد هستیم.
این نماینده مجلس در خصوص انقلابی بودن مجلس یازدهم نیز گفت: در حقیقت تلاش همه نمایندگان این است که در انجام وظیفه شان کاملاً مبتنی بر آرمان های انقلاب اسلامی کار کنند و کاملا به اوامر مقام معظم رهبری و دیدگاه های ایشان توجه دارند که بتوانند نظر ایشان را در این راستا و با توجه به این اصول انجام دهند و امیدواریم که در این راه موفق شویم.

انتهای پیام/

منبع: نماینده

کلیدواژه: جوانان مجلس یازدهم نمایندگان مجلس نماینده مجلس مجلس یازدهم روز مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۴۱۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه رهبر انقلاب به مسائل حوزه کتاب همه جانبه است


رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار  خبرگزاری صدا و سیما افزود: بررسی بیانات رهبر انقلاب نشان می‌دهد که ایشان همه جوانب مهم نشر را از جمله طراحی جلد تا آثار فاخر، ترجمه معکوس به زبان‌های دیگر و تولید و توزیع کتاب همواره مورد توجه شان بوده است.
وی گفت: ایشان در حوزه کتاب‌های دفاع مقدس بر موضوع ثبت و ضبط خاطرات تاکید کرده اند وگرچه انتشار ۳۰ هزار عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس نشان از تمرکز نویسندگان بر این مباحث است، اما کافی نیست و کار‌های به زمین مانده زیادی وجود دارد.
آقای مختارپور افزود: علاوه بر بیانات، تقریظ‌هایی که ایشان بر کتاب‌ها نوشته اند همیشه جریان ساز بوده و به دنبال هر تقریظ یک جریان ادبی حاصل شده است.
به گفته آقای مختارپور رشد ادبیات داستانی بعد از پیروزی انقلاب رقم خورد و با انتشار تقریظ‌های رهبر انقلاب بر کتاب‌ها که از دهه هشتاد کلید خورد کتاب‌های دفاع مقدس به موضوع‌های مختلف و بر زمین مانده جنگ تحمیلی پرداختند.

دیگر خبرها

  • مجلس یازدهم با افزایش نمایندگان به ۳۳۰ نفر مخالفت کرد
  • قالیباف: نباید به مجلس ظلم شود، نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان می گذارد
  • ایستادگی امروز مردم غزه برآمده از ایثارگری‌های شهدای انقلاب اسلامی است
  • توسعه مدیریت در نظام سلامت مبتنی بر جوان‌گرایی
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • نماینده مجلس : موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • محمودزاده: موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • نگاه رهبر انقلاب به مسائل حوزه کتاب همه جانبه است
  • طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی باید در اولویت مجلس پیش رو باشد
  • کادرسازی برای نظام جمهوری اسلامی اولویت حلقه صالحین باشد